neděle 8. července 2012

Scitec - 100% Whey Protein Professional

Na přání jeden článeček o proteinovém prášku. Dnes konkrétně o značce Scitec. Nově jsem také vlastníkem tohoto proteinu. Vybrala jsem si ho jako odměnu za svůj příbeh na stránkách Ronnie.cz. Trošku blíže vám ho tedy představím a porovnám s proteiny, které jsem již vyzkoušela :)

Proteiny značky Scitec jsou podle mě jedny z těch kvalitnějších, které jsou na trhu k sehnání. Sehnat můžete různé druhy. Podobné mému proteinu v červeném obalu, jsou k sehnání ještě v modrém (100% Whey Protein) nebo v zeleném (100% Whey Isolate). Rozdíl je ve složení a zdroji bílkoviny. Vždy se ale jedná o syrovátkový koncentrát nebo izolát, což jsou podle mých poznatků právě ty nejkvalitnější a nejvyužitelnější zdroje. 

Já si vybrala červený a to s příchutí jahoda/bílá čokoláda. Musím říct, že je opravdu moc dobrý a slaďoučký. Míchám ho většinou 1:1 v mléku s vodou, pokud si ho beru do práce, tak jenom s vodou. Pouze v mléku by byl opravdu hodně sladký. Zatím jsem tedy s chutí spokojena. Bohužel se mi často u proteinů stává, že mi ze začátku chutnají, ale později z nich začínám cítit nepříjemnou pachuť. Tak jsem zvědavá, jestli to tak bude i u tohohle. Až ho doberu, ráda bych zkusila i další příchutě, které tato značka nabízí. Hodně mě potěšila nabídka mix příchutí 30x30g. Takhle bych mohla vyzkoušet mnoho zajímavých chutí a nemuset se složitě rozhodovat. Jen pro zajímavost, Sitec nám například nabízí: čokoláda-kokos, čokoláda-oříšek, bílá čokoláda-jahoda, med-vanilka, vanilka-berry, banán, skořice-vanilka.

Hodnoty na 30g prášku jsou:
  • 491Kj (117Kcal)
  • 22g bílkovin
  • 3,8g sacharidů
  • 1,5g tuků
V porovnání s ostatními proteiny, které jsem zkoušela (čokoláda od Maximuscle, vanilka od Amercan Musle nebo borůvkový WPC od Extrifit) je tenhle asi nejlepší. Co se týká chuti, složení i kvality. Vyrovnat se může snad pouze borůvce od Extrifit. Cena se mi taky zdá ještě celkem přijatelná. Jelikož nejsem až tak velký konzument, kilové balení mi vydrží opravdu dlouho. Na stránkách Ronnie je v nabídce za 657Kč, a to v porovnání s jinými proteiny podle mě není až tak moc :)

http://obchod.ronnie.cz/s-1879-100-whey-protein-professional.html

A co vy? Používáte proteinový prášek, popřípadě jaký? Nebo jste odpůrci těchto doplňků stravy? :)

17 komentářů :

  1. protein jsem ještě nikdy neměla, ale chystám se nějaký koupit, jen tak na zpestření jídelníčku nebo jako svačinky :) tenhle vypadá dobře, a lákají mě všechny ty příchutě, co jsi vypsala :D takže to asi dopadne tak, že objednám ty malé balíčky, jsem hrozně nerozhodná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře, já si budu muset pořídit nejaký nový, protože mám jen banánový a ten se vubec nehodí na pečení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli chceš nabírat svaly, tak se vykašli na protein a pořiď si gainer!! Mmch- jaký jedeš tréninky? Furt si nemyslím, a neber to prosím zle, že bys měla tak náročné tréninky (jedeš insanity apod. to fakt nejsou silové tréninky, je to víc kardio a navíc ve fakt blbý tepovce, kterou si ty svaly akorát odbouráváš- i přes ten protein, protože svaly rostou po sacharidech přijímaných z kvalitních zdrojů!!), aby jsi do sebe musela cpát proteiňáky a nezvládla B pokrýt z denního příjmu potravy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle všechno já vím. A psala jsem to tu už nečetněkrát - proteinový nápoj je pro mě ZPESTŘENÍ jídelníčku a zároveň chytrý způsob, jak dodat bílkoviny do různých buchet, koláčů apod. Nepiju ho každý den, nepiju ho, abych nabírala svaly.

      Vymazat
  4. to Jana: ..tak rozhodně pro holčinu, která chce držet linii a tak nějak zpevňovat postavu se určitě gainer absolutně nehodí, od toho jsou právě proteiňáky a to 80tkové a vyšší, myslím, že sacharidů má normálně se zdravě stravující člověk ve stravě dostatek :)

    to fitness-girl: ..WPC není firma, je to označení proteinu, firma je Extrifit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění, mě se to nechtělo dohledávát, vzpoměla jsem si jenom na název WPC :D Ale tak poupravím to ,aby nebyly zmatky :)

      Vymazat
    2. Fakt? Hele já jsem si to myslela taky. A pak jsem si to nechala spočítat a hle- dlouhodobý nedostatek. Jedla jsem cca 180g sacharidů denně. A mně bylo divný, že ty svaly ne a ne nabírat ;-) Přidala jsem na 240g/den (což jsou 4g/1kg váhy) a během 3 měsíců 2kg čistých svalů nahoře a 1kg tuku dole. Bez změny tréninků. "Bohužel" já mám ty zdroje převážně z těch pomalých zdrojů, tj vločky, brambory, rýže, něco malinko ovoce (ale tam jsou to rychlé S) apod. a je fakt fuška, co sebe nacpat tolik, kolik musím. A to bych měla při budování mít 300g. To ale fakt nenacpu, aniž by mi nebylo zle od žaludku.

      Vymazat
  5. Děkuji moc, že držíš slovo! :o) hodně štěstí v životě i formování postavy přeji :)
    Týna

    OdpovědětVymazat
  6. Ja tiež väčšinou kupujem proteiny od Scitec nutrition. A zatiaľ boli všetky chuťovo dobré. Doma mám práve ten čoko-kokos :-)) A rozmýšlala som že by som si tiež kúpila ten mix, tuším je to 30x30g alebo 60x30g rôzne príchute.. Mne vyhovuje hlavne to, že je tam ta sukralóza a nie aspartam, alebo sacharin...

    OdpovědětVymazat
  7. to jana: souhlas se vším, také už piju jen gainery a protein si dám jen když mi nevycházej bílkoviny, a je fakt fuška někdy ty sachry do sebe nacpat:)) taky je držím na 4 g na gram hmotnosti, někdy jdu až na 5- nabírám moc pomalu

    OdpovědětVymazat
  8. to Jana + anonym: ..jenže je rozdíl, když se snažíte nabrat celkově, když vážíte 50kg i s postelí nebo jste chlap, pak ano, gainer je to pravé pro Vás, ale když chce obyčejná holčina dá se říci normálního vzezření zformovat postavu, určitě gainery nedoporučuju, gainer je složen převážně ze sacharidů s vysokým GI a při cvičení jako jsou Insanity nebo cviky dle Zuzky z BR.tv by to pro ni bylo kontraproduktivní
    ..samozřejmě, že po gaineru svaly rostou, ale musí se předtím také řádně zatížit a to při intervalových trénincích, trvajících cca 30minut nepřipadá v úvahu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda 50 i s postelí fakt nevážím a chlap taky nejsem:))) při výšce 164 mám ted 58 kg z toho alespon 6 kg jsou svaly (před posilováním jsem měla 51-52) a můžu říct že svaly udělají postavu o 100% hezčí. Pokud chce mít opravdu krásnou postavu měla by víc posilovat nejen dělat kardio, a za tím si stojím:))

      Vymazat
    2. Já myslím, že mám svalů dost. Vidím to na sobě, i okolí mi říká, že mám vypracované nohy apod. Sohuhlasím s tím, že svaly dělají 100% hezčí postavu, taky se mi líbí. Ale nepotřebuji cíleně nabírat další. Pokud naberu, nevadí, pokud ne, taky se nic nestane. Jak říkám, já na sobě vidím svalů dost. Vážím 57 kilo na 159cm. A taky jsem přibrala na váze, ale ne na cm, takže pravděpodobně svalová hmota :)

      Jinak já mám posilování moc ráda. Nikdy jsem nebyla nějak moc na kardio. Jasně, cvičila jsem Insanity, které není čistě o posilování, spíše spousta skákání apod. Ale člověk by se divil, jak po tom posílí nohy, zadek, břicho, ruce, záda,...všechno. Stejně tak bodyrock. Všechny svaly co mám, mám z něho :) Nepotřebuji chodit do posilovny a zvedat těžké váhy, to mě nebaví. Radši si zaposiluji doma formou intervalového a kruhového tréninku :)

      Vymazat
    3. tomashor- já taky 50kg nemám, mám 61 (168cm, zhubnuto 20kg), gainer neužívám, zvládám dostatek sacharidů v běžné stravě, je to fuška, mnohdy si říkám, že by bylo snažší si pořídit gainer, ale zatím odolávám. Momentálně nabírám svaly a zároveň pálím ještě něco málo tuků. Kombinuju silové tréninky a kardio a daří se. A jen jak jsem se koukla na jídelníčky Fitnessgirl, tak má sacharidů fakt malinko, navíc když dělá intervaly.

      Vymazat
    4. No žádné jídelníčky jsem už dlouho nepřidávala. Jsou tu možná nějaké z května, kdy jsem se snažila hubnout. Teď už jím zase jinak a mnohem více ;)

      Vymazat
  9. Taky jsem měla proteiny, nutriční poradkyně mi doporučila Noční protein od Aminostar. Přesně jak píšeš - ze začátku mi to chutnalo, postupně se mi to začalo hnusit až se mi z toho zvedal žaludek. Ani jsem celé balení nevypotřebovala a protože tam psali že se má spotřebovat do 2 měsíců po otevření, vyhodila jsem ho. Za ty peníze, ach jo. Jenže vím že mi bílkoviny v jídelníčku chybí, ať dělám co dělám nedokážu tam to potřebný množství narvat. Kvůli tomu taky moje cvičení v posilovně moc efektu nemá. Ne že bych chtěla být nějaký svalovec, ale člověk chce vidět alespoň nějaký výsledek!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)