čtvrtek 12. července 2012

Splněný sen sportovního nadšence

Ahoj holky! Vím, že teď nepřispívám, tak často, jako jsem měla ve zvyku. Je to dáno asi i pracovní vytížeností a brigádou. Ačkoliv, nebudu se vymlouvat. Čas by se našel, ale nějak mi dochází inspirace! Už jsem tu toho napsala pro vás tolik, že nevím, o co více se ještě s vámi podělit :) Občas mě něco napadne, stane se mi něco zajímavého, narazím na poučný článek nebo upeču něco dobrého... Ale pak příjdou dny, kdy nemám žádnou inspiraci. A já píšu na blog moc ráda, takže pokud máte nějaké speciální přání na článek, sem s ním! Pro dnešek tedy alespoň nějaké novinky z mého života :)


Jak už nadpis říká, plní se mi jeden ze snů, který by mohl mít každý sportovní nadšenec. Našla jsem si brigádu v oboru, který je mi blízký. Chodím tam ráda a ta práce mi dělá opravdu radost. Ačkoliv poslední 3 dny to byl celkem zápřah :D Měla jsem odpolední směnu Po, Út i St. A každý den jsem z toho ještě sama vedla hodinu cvičení! Opravdu jsem moc ráda za příležitosti, které mi tato práce dává :) V úterky vedu kruhový trénink. Minulý týden jsem měla svou premiéru a bylo to trochu "mrtvé", ačkoliv jsem se snažila (omluvit to může snad jen to neuvěřitelné vedro, co bylo). Tento týden už jsem si ale vedla podstatně lépe a i klientky si to chválily, takže jsem měla opravdu radost :)

No a pondělky a středy jsou ještě větší zabíračka. Večer vedu hodinu Jumpingu. Že zrovna jumping, to by mě nikdy nenapadlo :D Zatím jsem měla jednodenní školení s profi instruktorem a pravděpodobně mě čekají ještě dva víkendové kurzy, abych získala oficiální licenci instruktora. Ale předcvičovat můžeme už teď, po tom školení. Tuhle příležitost mám asi taky jenom proto, že trenérka, která měla jumping převážně vést, má teď dovolenou. Takže je to alespoň šance ukázat, co ve mně je. A já ji naplno využívám :)

Mimoto cítím, že mi tato práce dává hodně i do osobního života. Víte, já nikdy nebyla moc komunikativní, spíše tichá, neuměla jsem mluvit nahlas. Ale teď jsem k tomu byla "donucena". Při vedeném cvičení prostě nemůžete být tichá myška a s klientkami musíte komunikovat. A i za tohle jsem hrozně ráda :)

Dost už žvanění o mé radostné práci. Jak se daří vám? Užíváte si volna, prázdnin nebo taky pracujete? Mě letos nečeká ani žádná dovolená (nikdy jsem vlastně ani na žádné pořádné nebyla, krom cestování po ČR), ale snad něco na příští rok našetřím a konečně vyrazím za hranice! :)

27 komentářů :

  1. určitě si nemyslím jenom já, že by čtenáři (takže my:D) uvítali více článků z tvého života. Samozřejmě jen pokud tobě samotné to nevadí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. moc ti to přeju, zasloužíš si to:)) asi taky začnu chodit na jumping - teda ne jako instruktorka, ale jen cvičit, baví mě to:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som najviac rada, že sa takto naučíš hovoriť pred ľuďmi :) To je fakt veľmi potrebné do života, minimálne na vysokú školu :D Keď chodím cvičiť (rope skipping, aerobick) mám pocit že tá cvičiteľka je zo železa, furt ide, maká a ešte nás tak povzbudzuje do toho, verím že máš náročnú prácu, ale baví ťa a to je hlavné :)
    Mňa vždy najviac od teba poteší nejaký recept na sladké :P

    OdpovědětVymazat
  4. Užívaj si to plnými dúškami, je to paráda. Mať prácu, ktorá ťa baví je veľké plus. A pokiaľ budeš mať licenciu, môžeš trénovať aj neskôr. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, je úžasné co jsi už sama dokázala, moc ráda sleduju Tvůj blog. Mám na Tebe dva dotazy, ale asi úplně mimo mísu. První, jsem začátečník proto prosím omluv mou nevědomost - dala jsem se na cvičení s Jillian Michaels. Mám za sebou 30 day shred a teď jedu 1 fázi Body Revolution. Ráda bych si k tomu přidala ještě jedno malé cvičení třeba 8min ABS. Jen nevím zda po nebo před kardiem. A druhý dotaz je možná osobnější, ale nevím kdy jinde bych se ptala. Potřebuji sportovní podprsenku, mám 115cm přes prsa a zatím jsem nikde nenašla padnoucí a vhodnou. Někde mi dokonce poradili že raději nemám sportovat :( Děkuji Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem potrefila na dobrou v Marks&Spencer, ale zkus v nějakém větším města najít specializovanou prodejnu na podprsenky a tam by ti měli poradit a měli by mít zboží tvé velikosti...
      Nechápu, že se najde takovej pitomec, kterej ti řekne, že nemáš sportovat. Děs!

      Vymazat
    2. Jak psala zzdenika, zkus zajít do specializovaných prodejen - obchodů se sportovním oblečením je plno, zkusila bych něco kvalitnějšího jako A3 sport, Hervis, Sportisimu apod. Obrovský sportovní obchod je Decathlon - ještě jsem tam nebyla, ale prý tam toho je plno a je to levné :)

      A k tomu cvičení. Četla jsem spíše, že je lepší posilovat a pak si dát kardio. Ačkoliv, já to tak taky většinou nedělám. Spíše se zahřeju kardiem a pak si ještě zaposiluji. Nemyslím si, že by byl účinek o moc horší :)

      Vymazat
    3. Zkus se podívat, i na netu na http://www.shockabsorber.co.uk/

      Fitness-girl- nejlepší je model 10min kardio, posilování, 20-30min kardio (hubnoucí i víc). U hubnutí je to hlavně kvůli tomu, že během posilka se vyčerpá svalový glykogen a při kardiu ve spalovací tepovce pak tělo bere energii z tuků, při vysoké tepovce by ji bralo ze svalů. Tělo spaluje po dokončení cvičení i pár hodin a když cvičení ukončíš spalovacím kardiem, bude spalovat tuky. Nemluvě o tom, že kardio odplavuje ze svalů kyselinu mléčnou a výrazně urychluje regeneraci (nechci být zlá, ale jako "trenérka" bys tohle všechno měla vědět ;-) )

      Vymazat
  6. WOW to zní naprosto fantasticky!!! Jsem ráda, že tě práce baví a že ti jde a i klinti jsou nadšení... Ty si prostě užíváš můj sen a já jsem ráda, že prostřednictvím článků, můžu tento sen žít s tebou :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já si myslim,že by si se místo toho měla snažit ,aby sis ten sen žila sama...

      Vymazat
    2. a já zase myslím, že by ses měl/a aspoň podepsat, když už jsi tak děsně chytrý/á

      Vymazat
  7. Jumping? :) Já jsem instruktorka jumpingu, zrovna letos v lednu jsem byla na tom dvou víkednvým kurzu. Byla to pěkná dřina,ale stálo to za to ;) .

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, zrovna shazuju kila, která přibyla nepravidelnou životosprávou človíčka studjícího na Vš a dojíždějícího domů. Snažím se.... skoro každej den aspoň 15minut na orbitrecu a pak půl hodinky cvičím dle dvd s cindy crawford, a pomalu začínám pociťovat zlepšení...jedu takhle teprve 14 dnů :)Přesto bych ráda nějaké cvičení na zhubnutí stehen a boků a pro naprosté začátečníky....u mě vždycky ty kila jdou do těchto dvou partií a pak do břicha :((( tudíž pak neobleču oblíbené kahoty..nějaké typy??? abych Ti tady příliš nespamovala tak můj mail je smutnyclovicek009@seznam.cz
    děkuju předem za radu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, že se snažíš, určitě budou výsledky :) Bohužel, zázračné cvičení na zeštíhlení určitých partií ti neporadím. Pořád je to jenom tuk a toho se zbavíš celkově zdravou stravou a sportem. Posilováním můžeš sval posílit, ale ne se zbavit v dané partii tuku. Ale na vytvarování postavy je podle mě super pilates - já mám ráda Cassey z blogilates.com. Na to, jak nemusím pomalá cvičení mě její videa moc baví :)

      Vymazat
  9. ahoj, mám typ na článek: nechtěla bys uvést nějaké další zajímavé sportovní blogerky? Klidně i ty zahraniční a jejich cvičení. Je jich hafo, ale já nemám čas všechny procházet a nacházet videa a články, co stojí za to. Cassey, Zuzka, Jillian, Insanity jsou super, ale nechtělo by to něco nového?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za typ. Právě ty, které jsi zmínila jsou mé nejoblíbenější a nejví je sleduji. Přiznám se, že moc dalších ani neznám. Možná 2, jen tak okrajově. Ale zkusím něco na toto téma vymyslet :)

      Vymazat
  10. Mě by třeba potěšilo kdyby si přidala nějaké video kde bys nám předvedla ukázku z jumpingu, protože nevím jak to na takových lekcích chodí, a třeba jednou vydáš DVD jako Jillian :D Sija

    OdpovědětVymazat
  11. Holky, zkuste tyhle stranky:) Nedavno jsem je objevila.
    http://www.rutina.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. To máš super, že máš brigádu, která tě baví:))) Já nemám zatím žádnou a docela mě to užírá, co si budeme povídat, penízky se zkrátka hodí :) Jinak s tím cestováním jsem na tom obdobně;)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj je pekne, že ďalej pokračuješ v tom co ťa baví. Čo sa týka námetov na článok zaujímalo by ma nasledovné: ako vnímalo tvoje najbližšie okolie zmenu stravovacích návykov resp. ako presvedčiť rodinu, že zdravá a pestrá strava nie je až taká drahá ako sa zdá:), potom výhody a nevýhody kolektívneho cvičenia vo fitku a ako nezaspat na vavrínoch- ako sa motivovať keď už sme svoj cieľ dosiahli a nechceme sa vrátiť spať na zlé chodníčky:) prajem veľa zdaru a energie! :D

    OdpovědětVymazat
  14. to je super práce :)
    tip na článek? já bych uvítala obyč článek z tvého života, fotky jídla, outfitů, cokoliv z tvého prostředí :) taky můžeš napsat článek o tom jak si udržet váhu (spousta holek neví jak na to, tak jim z vlastní zkušenosti porad:)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, já bych určitě uvítala článek s tipy na různé potraviny, které často kupuješ a máš osvědčené :-D

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, také bych uvítala článek o různých recenzích na "zdravé" a zdravé potraviny :-) něco co se opravdu jen zdravě tváří a tak..:-) co je vhodné pro hubnutí a co neni.. je to docela nároční se v tom někdy vyznat..:-(

    OdpovědětVymazat
  17. Moni tak to je super, moc ti to přeju. Dokonce přemýšlím, že bych i na tebe "zašla" Jumping mě moc baví! aspoň bychom se konečně poznaly;)

    OdpovědětVymazat
  18. Je super, že máš brigádu, která tě tak baví :)Já bych určitě uvítala další recepty, tipy na zdravé potraviny, řebříček videí podle kterých nejradši cvičíš, jaká byla reakce tvého okolí na přechod na zdravý životní styl nebo aspoň jeden tvůj týdenní udržovací jídelníček, taky se snažím udržovat, tak ať se můžu trochu inspirovat :D

    OdpovědětVymazat
  19. Já bych uvítala víc receptů. Už jsem podle tebe zkoušela připravovat spooooustu jídel a vždy to byla neskutečná dobrotka!!! Laila

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)