neděle 24. února 2013

3 roky mých fitness zápisků

Máme neděli, tak si pojďme dát nějaký nenáročný článek :) Focení zápisníčků se může na první pohled zdát jako činnost hodna čerstvé puberťačky - a toto období mám řekla bych úspěšně za sebou :D Ale proč si trošku nezavzpomínat...v těchto sešitech leží téměř 3 roky mého cvičení. Pohledem do nich můžu vzpomínat na moje úspěchy i pády a sledovat mou cestu za spokojenějším životem :) A některé z vás zajímalo, co si vlastně všechno zapisuji a jak takové mé zápisky vypadají. Tak aspoň ty snad dnešním článkem potěším :)



 
1. Motivační deník - zápisky všeho možného
Tento deník jsem se založila někdy během prázdnin roku 2011. Bylo to období, kdy jsem bojovala se záchvatovým přejídáním a snažila jsem se zhubnout. Psala jsem si tam cvičení, jídelníčky, pocity, pokroky, lepila motivační fotky... Psát jsem je přestala v období, kdy jsem si založila blog, což byl konec října 2011 :) Nechávám si ho hlavně proto, že když se do něj podívám dnes, opravdu vidím, jak jsem za tu dobu více psychicky dospěla. Tehdy jsem jedla málo, přeháněla to s cvičením a neměla se ráda... Není špatné si někdy připomenout své počáteční chyby :)


 
2. Zlatá éra Bodyrocku! :)
Ten pohled se mi strašně líbí. Čtyři sešity plné workoutů a mých výsledků! Aby taky ne, bodyrock jsem cvičila od samého začátku a téměř 2 roky. A každý jsem si poctivě zapsala! V posledních dnech se k těmto zápiskům vracím a některé ze starších workoutů opět zařazuji do svého programu :) Navíc mám důkazní materiál, že jsem to ty poslední 3 roky vážně neflákala a poctivě cvičila! :D


3. Váha, míry, čísla...
Tak tenhle malý sešitek s polonahým chlapíkem na obalu jsem si vyhradila pro zápisky váhy. No co vám budu povídat, už jsem tam pěkně dlouho nic nepsala :) Zápisky jsou spíše z dob, kdy jsem byla čísly posedlá a vážila se každý týden. Teď už na váhu téměř nelezu, ony si ta čísla stejně dělají co chtějí :D No jednoduše řečeno...nejsem zastánce měření pokroků prostřednictvím váhy :) A tak sešitek se svalovcem na obalu zeje prázdnotou... :D





4. Aktuální zápisky
No a na závěr ještě to, co si zapisuji aktuálně :) Myslím, že je více než vhodné si zapisovat co a jak cvičíte. Můžete sledovat vaše pokroky, máte přehled. Já si zapisuji hned několik věcí:

  • wokrouts - den, datum, co jsem cvičila, jak dlouho to trvalo - odpočinkové dny mám vybarvené žlutým zvýrazňovačem, abych jasně viděla, jak moc cvičím a jak moc odpočívám (na fotce výše jsou vyfoceny trošku starší záznamy, teď zařazuji odpočinku více)
  • tréninky ve fitku - datum, cviky, váhy, počet opakování - tohle jsem začala zapisovat docela nedávno, řekla bych začátkem roku 2013. Ale myslím, že je to obzvláště třeba, protože právě taky uvidím, jak se zlepšuji, co se týče třeba váhy činek a budu mít přehled, kdy jsem jela jaké tréninky.
  • ZWOW, Blogilates apod. -  do tohoto zápisníku si také zapisuji své rekordy v ZWOW a jiných workoutech :)

Ačkoliv tento sešit není popsán ani zdaleka až do konce, začala jsem si počínaje dneškem vést nový. Jsem totiž člověk netrpělivý a když jsem od mamky dostala tenhle super praktický zápisník, nemohla jsem čekat tak dlouho na jeho využití :D Je rozdělen asi na 5 částí, které ale jednoduše nalistujete pomocí záložek. Takže už v tom nebudu mít takový bordel nepořádek, jako v tom předchozím, kdy jsem měla na každé stránce něco jiného. Takhle bude mít každá část sešitu své speciální využití - workouty, tréninky ve fitku, ZWOW a ostatní workouty :)

No a to jsou všechny mé zápisky a zápisníky :) Jídelníčky si nepíšu nikam. Během ledna jsem je psala do excelu, ale žádný speciální sešit jsem na ně nikdy nevedla. Dlouho mi to zapisování jídla totiž stejně nevydrží a myslím, že to ani není třeba :)
...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

37 komentářů :

  1. mít v tom přehled se hodí, a věřím, že muselo být zajímavé část si tři roky staré zápisy:)
    já si občas píšu cvičení, abych viděla jak jsem si celý týden vedla ( většinou si vedu dobře haha :D ), ale jídlo si nepíšu ani nepočítám, myslím že to nepotřebuju:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě tady ty "cvičící" deníky dvakrát neberou. Nebaví mě to moc zapisovat. Je sice pravda, že takhle vím, kolik toho cvičím, jak dlouho cvičím apod., ale nejradši bych se na to vybodla. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju zapisování a tenhle článek mě potěšil. :)) Máš tolik popsaných sešitů, páni!! Já si začala psát fitness deník někdy o letních prázdninách (mám stejný jak ten tvůj poslední, taky tam jsou záložky). Když mám špatný den, tak ho vezmu do ruky a listuju jím. Většinou si pak řeknu, že jsem se tak nedřela pro nic za nic!!

    OdpovědětVymazat
  4. Super, že si to takhle zapisuješ:) Já to právě píšu vše na blog, ať to mám na jednom místě :)

    OdpovědětVymazat
  5. no pekne, treba si zapisovat, ja si tiež všetko možné značím :)
    a takto aspon vidiš pokroky :)

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem si kolikrát chtěla psát podobné deníky, avšak déle než pár dní mi to nikdy bohužel nevydrželo :/// Ono taky dřív nebylo vlastně moc co zapisovat. Když jsem udělala 30 leh sedů a 20 výpadů, přišla jsem si, jak jsem nejvíc makala :D to byly časy... Aktuálně radši šetřím papírem, a přehled z tréninku v posilce si píšu do excelu.... Je to přehledné, a je to jediná metoda, kterou jsem schopná dodržovat dýl než dva dny... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jídelníčky si taky nezapisuju, neměla bych na to nervy. :D
    Ale vloni jsem si podrobně zaznamenávala každé jídlo na stránkách kaloricketabulky.cz. Nechápu, jak jsem to mohla dělat, teď by mi to bylo na obtíž. :D
    Aktuálně si zapisuju do předem připravených tabulek ve Wordu, abych měla přehled o tom, kolik volna a kolik tréninkových dní jsem měla, jestli přidat nebo ubrat, co vše jsem si odcvičila, kolik dní po sobě cvičila apod. Líbí se mi to jen tak pro přehled, ale taky z toho důvodu, že vidím, kolik práce jsem odvedla, jak jsem se zlepšila atd. :))

    OdpovědětVymazat
  8. 3 roky? teda, to seš dobrá :) já budu mít v dubnu rok, a to pořád brečím, že nevidím pokroky, přitom když se podívám na tebe, že si se v tom na začátku taky pěkně plácala, tak třeba budu mít stejný osud jako ty (prosím bože anechť to tak je) :D já mám zápisníček akorát na zdravé recepty a na zwow :) váhu atd. si nezapisuji za A digitálka má paměť za B někdy je lepší radši nevědět :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jich tedy máš :D Mně se vešly 3 roky do jednoho většího (asi protože jsem tam nepsala žádnou váhu ani jídelníčky ani pocity, jen workouty :) A teď píšu všechno do velikého diáře každý den, konkrétní cvičení a výsledky, přijde mi to přehlednější :)

    OdpovědětVymazat
  10. ja som na zapisovanie objavila stránku heiaheia.com, takže všetky workouty si hádžem tam :D

    OdpovědětVymazat
  11. Hustý :D Já mám psaný deníček jen ze střední, zapisovala jsem si, co jsem dělala přes den a taky co jsem jedla, pak jen jídelníčky, pak různé kecy, jak musím zhubnout, jak jsem to dala, nebo nedala, plány a tak :D
    Teď už si píšu všechno do excelu, mám tabulku s váhou a cvičením, pak list s jídelníčky a list s tréninky, přes léto ujeté km na kole a uplavané km v přehradě :D

    OdpovědětVymazat
  12. Wow , tak to je poctivé, já vždy zapisovala jen váhu a míry a stejně jsem to nikdy nevydržela dělat pořád..:( ale když jsem zapisovala, tak to šlo lépe všechno..budu muset začít, jestli chci někam pokračovat

    OdpovědětVymazat
  13. Tyjo těch je :) A jeden zápisník je hezčí jak druhý, když jsem se koukla na první fotku, tak jsem si jen říkala: "Jéé tenhle je krásnej, ten bych chtěla... a tenhle s pejskem je ještě hezčí, ten chci taky... jé a tamten..." :D Já mám zatím svůj první cvičební zápisník, kam si píšu ZWOW od Zuzky s rozpisem cviků, abych je mohla cvičit i tam, kde nemám noťas a přístup na youtube. Jinak si stejně jako Nina Lowe zapisuju své cvičení na heiaheia.com :)

    OdpovědětVymazat
  14. Musí být zajímavé takhle se ohlédnout :)
    Je pěkné vědět, že nejsem jediná posedlá nejrůznějšími deníčky a zápisníčky :D

    OdpovědětVymazat
  15. Taktéž heiaheia, to je prima stránka:-) Ale ty to máš moc hezké:-) Je fajn moct se podívat a vidět, jak člověk makal:-))

    OdpovědětVymazat
  16. Já si vždycky začnu něco podobného psát, ale bohužel mi to dlouho nevydrží, musí být hrozně super to takhle zpětně studovat.

    OdpovědětVymazat
  17. Pááni! Já nestačím zírat, obdivuju, že máš takovou výdrž, já teda nikdy nezapisovala a asi ani nebudu, vždycky si tu svoji hodinku odfuním a s radostí končím :D

    OdpovědětVymazat
  18. Moc pěkné, já si toho moc nezapisuju, nebo spíš ne tak poctivě jako ty.
    Ale co mě zaujalo, je náhled do mezi váhy a míry - asi něco dělám stále špatně, neboť mi spolu s tukem mizí i trochu aktivní hmoty. Já vím že domácí váhy které toto měří nejsou nejpřesnější, ale já ji používám hlavně na to, abych viděla jestli mizí tuk nebo svaly. No mě mizí oboje. Je to spíš teda víc tuků - 3,6kg tuků a 1,4kg aktivní hmoty pro příklad. Myslíš že bych mohla poprosit a tvůj názor co dělám špatně?
    Díky
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špatně jsem to napsala na celkem 3,6kg to dělá 1,4kg svalů
      Světla

      Vymazat
    2. To že hubneš i svaly se stává v případě, když jíš málo, než bys měla. Zkus trochu přidat na jídle, protože takhle si akorát zpomalíš metabolismu ;)

      Ale zase bych se tou váhou neřídila 100%, mě taky ukazovala kolikrát divné věci :D

      Vymazat
    3. No tak tohle jsem tak nějak tušila :)
      Díky moc, jsi můj poradce.
      Světla
      PS: Příští víkend budu doma tak se chystám podat ti hlášení, neboť už na začátku ledna jsem od tebe dostala velmi cenné rady. Tak sama jsem zvědavá

      Vymazat
    4. Tak to už se taky těším! :)

      Vymazat
  19. Já mámt teď sešitek, kam si píšu svoje workouty a skore v ZWOW :) Ale dala jsem si vysokou laťku, ten sešit má asi tak 500 stran :D tak musím asi makat a makat, abych ho zaplnila :D

    OdpovědětVymazat
  20. Zase musím vyjádřit tvůj obdiv - tentokrát tvé trpělivosti a organizace-schopnosti. To já teda nedovedu. Teď jsem si začala psát na tumblr moje "daily workouts", tak mám aspoň trochu přehled. A jídlo jsem si zapisovala jen párkrát - vždy jen pár dnů vkuse, abych trochu měla přehled, kolik toho jím. Teď jsem se opět nějak rozjedla, tak se k tomu asi na týden zase vrátím....je to taková sebe-motivace a pokud je tam moc hnusu, tak se sama předsebou stydím a to mě donutí se polepšit :D

    OdpovědětVymazat
  21. Super článek :) Já si píšu každej měsíc co cvičim na nástěnku a na konci měsíce to přepisuju do tabulky v excelu :))

    OdpovědětVymazat
  22. Zrovna tymto tyzdnom pocnuc som zacala chodit do posilky. :) Díky za napad! Budem si aj ja nosit svoj notes. :)

    OdpovědětVymazat
  23. tri roky - dlhá doba (závidím vytrvalosť)

    OdpovědětVymazat
  24. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  25. Denně mi dokazuješ, že jsi proste ve fitness blozích uplne nejlepši.

    OdpovědětVymazat
  26. :D panejo, tak to je slušná dávka zápisků, poznámek, jídelníčků a workoutků. Tohle zapisování se mi líbí. Já mám na obojí blog, takže nic takového nevedu :D Ale už jsem se odhodlala k zapisování zwowů do deníku, ale jaksi mě to nebaví, na blogu to je lepší :D
    Ale musí se nechat, že 3 róky, to už ´je nějaká doba a člověk může krásně pozorovat svůj seberozvoj a teď se jen smát, co dělal v začátcích.

    OdpovědětVymazat
  27. to já na takové zápisky nejsem.. spíš si jednou budu akorát psát nějaké zdravé recepty.. ale vyloženě každý den psát co jsem snědla, kdy cvičila, jak dlouho a na co.. to mi přijde pro mě celkem zbytečné... raději si píši obyčejný deník :)

    OdpovědětVymazat
  28. deníčky jsem byla posedlá když jsem začínala. Zapisovala jsem snad všechno. Váhu, jídlo, cvičení, míry a to každý den. Teď když se do nich podívám tak si říkám jak jsem byla hloupá a zbytečně se trápila a stresovala

    OdpovědětVymazat
  29. Páni. :) Já nikdy neměla nervy na nějaké zapisování. :D

    OdpovědětVymazat
  30. Docela čumim na ty míry cos napsala.. já mam 52 kg pas o cm menší než je tam napsáno a boky taky menší, jinak jsi na tom byla líp než já teď :D nechápu..? :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)