sobota 9. února 2013

Food Inspiration XXIII.

jeden flák krůtího masa - 2 obědy: jeden pro chlapy, druhý pro mě :D
Poslední Food Inspiration 22.ledna?  Tak to je rekord a zázrak, že jsem tuto rubriku na tak dlouho odložila :D Ovšem je fakt, že fotky jídel jsem přidala třeba do článku s jídelníčky, což to možná může omluvit. A taky alespoň můžu vybrat jídla, co fakt vypadají hezky. Protože, přiznejme si, ono to někdy může být skvělé chuťově, ale na pohled to odradí každého druhého :D A i taková jídla se u mě občas objeví :) 




Kaše z červené čočky a mrkve, 2 volská oka, žitný chléb, okruky
Ne, opravdu tu fotku nekopíruji do každého Food Inspiration, pokaždé je to originál :D Jenom mi tento oběd prostě vyhovuje a klidně si ho 1x týdně dám. Navíc luštěniny jsou co? Zdravé, prospěšné, syté a dobré! Navíc se mi líbí, že u tohohle obědu mám spoustu "drobností", které můžu ujídat. Trošku kaše, pak vajíčko, okurka, kousnutí do chleba...no prostě pro mě hotové hody :D Uvažuji, že recept přidám brzy i s hodnotami na můj nový blog. Ať mi tam v receptáři nechybí :) 




Tvaroh s goji, mandlemi, čokoládou a medem
No co dodat, další ze stovky mých variací na odpolední svačinu. Ale u téhle se mi líbí i že je celkem sladěná barevně. No a chuťově samozřejmě taky :)




Ovesná kaše s datlemi, banánem, kešu a konopným semínkem
Myslím, že k banánu se datle perfektně hodí! No, i když já jsem takový milovník banánu, že se mi hodí všude :D Každopádně to byla jedna z dalších výborných snídaní...jako každý den :)



Kuřecí rizoto se žampiony a sýrem
Když jsem přijela od babičky, měla jsem chuť na klasický zdravý oběd - rýže s kuřetem a zeleninou. Aby to nebyla tak úplně klasika, tak jsem přidala ještě orestovaný pórek a žampiony a navrch jsem nasypala strouhaný sýr s honosným názvem Mimolette Ball a oranžovou barvou :D





Rýžová kaše s banánem, sušenými meruňkami a mandlemi
Konečně jsem si koupila zase jiné vločky než ovesné, a tak mohu snídaně zase o něco více obměňovat :) Tahle konkrétně je z vloček rýžových, které seženete například v Kauflandu za 25Kč.




 Tortilly s tuňákovo-zeleninovou náplní
Tortilly za dvacku jsem v Kauflandu přece nemohla nechat! (děkuji za tip čtenářce a blogerce Darje) Sice nejsou celozrnné, no ale ono se zas až tak moc nestane. Na oběd to byla příjemná změna oproti klasickým "sypkým" přílohám :) Recept najdete ZDE - v mém online receptáři ;)




Celozrnný chléb s arašídovým máslem, banánem a skořicí
Tentokrát vážně na snídani a ne na večeři :D Posypat to celé skořici byl opravdu výborný nápad, odteď budu tako praktikovat pravidelně :)




Ovesno - ořechová kaše s lesním ovocem
Ve stylu důchodců, i já se vydala do Lidlu pro extra levnou mraženou ovocnou směs :D (750g za 50Kč!), a proto byla další snídaně jasná. Rozhodla jsem se přidat ovoce k ovesné kaši. Aby to ale nebyla nuda, opět jsem trošku experimentovala a kaši jsem uvařila částečně z vloček a částečně z mletých vlašských oříšků. A byla to dobrota! Podrobnější recept najdete TADY.



Proteinová pěna z lesního ovoce
Tady nemám slov, to je prostě blaho! Asi mě nepřestane překvapovat, jak mohou být některé extra zdravé věci tak výborné :) 3 suroviny - mléko, mražené ovoce a proteinový prášek. Perfektní po cvičení, mezi jídly nebo prostě jako dezert. Krásně nadýchaná pěna, která chutná jako kdejaká smetanová zmrzlina :) Recept najdete taky v mém blogovém receptáři - TADY.



 Chilli con carne
Maximální dobrota, která prostě dokonale vyhovuje mým chuťovým buňkám - mleté maso, rajčata, paprika, fazole a trošku chilli. Mňam! Nechápu, že jsem se tak dlouho odhodlávala toto jídlo uvařit. A povedlo se, i když je přípravou trošku náročnější než moje klasické rychlovky (rýže, maso, zelenina => smíchat a hotovo :D) A jelikož nelením, už i na tuto dobrotu najdete recept ZDE v mém receptáři ;)


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

34 komentářů :

  1. Krásná inspiration:)
    Mě je strašně sympatická ta mrkvovo-čočková kaše, tu si musím udělat:)
    Jinak rýžovou kaši miluju nastudeno:)

    http://myparadise-teresa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Už se těším až přidáš tu kaši z mrkve a čočky :). Vypadá moc dobře a ráda bych ji taky zkusila :). Jinak tu proteinovou pěnu plánuju dneska :D, sem na ni vážně zvědavá. Jen možná zkusím borůvkej protein do toho :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tam tu kaši přidám dneska během odpoledne :) No a ta pěna s borůvkovým protienem určitě bude skvělá! Snad ti bude chutnat :)

      Vymazat
  3. ten chleba s arašídovým máslem si dávám pořád a skořici spu všude!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tak, skořice je nejlepší! S tou já nešetřím :D

      Vymazat
    2. Já tousty s PB a banánem sypu černým sezamem, chce to jen zlehka, protože je takový nahořklý, ale ta chuťová kombinace je zajímavá:-)

      Vymazat
  4. No ňam! Skvělá inspirace, hlavně si musím udělat tuňákové tortilly! :) A konečně mám čas si taky projít ten tvůj blog s recepty :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mě nejvíce dostávají tortily, ani nevíš, jak bych s ji hned dala ♥
    A to rizoto, ty jsi kouzelnice! :))

    OdpovědětVymazat
  6. mňam, tak ted bych si nejvíc dala ten tvaroh s goji:)

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno vypadá naprosto úžasně :)! Chilli máme dneska na oběd :))

    OdpovědětVymazat
  8. zase krásná inspirace:)
    červenou čočku mám taky moc ráda...a bez banánů bych nemohla žít!:D

    OdpovědětVymazat
  9. Hmmmmm....mňamky !!!! Chilli con carne vyzkouším ze sojového masa (drtě).
    Díky za inspiraci :).

    OdpovědětVymazat
  10. Všechno vypadá moc chutně a recept na tvoje milovanou čočku s mrkví a vajíčkem určitě přidej, takováhle jídla mám moc ráda :)
    A datle + banán = to taky miluju :D, stejně tak jako fíky a pomeranč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fíky a pomeranč...to jsem ještě neměla. Musím napravit! :D Děkuji za tip :)

      Vymazat
  11. Jsem se snažila o tu pěnu ale trochu se to nepovedlo, bylo to totálně řídké a když jsem pak přidala ovoce připomínalo to jen rozmixované ovoce a navíc to bylo příšerně sladké :D Tak nevím v čem je problém :-/ Používala jsem teda třešně ale to by myslím nemělo vadit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono se to má mixovat všechno najednou a musí to být opravdu vytažene čerstvě z mrazáku. Jinak nevím, kde by mohl být problém :)

      Vymazat
    2. Já to mixovala najednou a bylo to čerstvě vytažené :D Nevadí, to zkusím ještě někdy. Možná špatný mixér...

      Vymazat
    3. Tož tak to je divné, netuším, čím by to mohlo být no :-/ Možná moc mléka, málo ovoce? I když předpokládám, že jsi to dala podle množství co jsem psala. Tak fakt nevím, záhada, možná ten mixér - třeba nízké obrátky :D

      Vymazat
  12. Ty tortilly vypadá moc dobře, ale naprosto mě dostalo to rizotto, úplně jsi mi udělala chutě.. Můžu se zeptat, kolik rýže (za syrova) si dáváš?

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi zlá, protože mi děláš chutě a já jsem teď líná si cokoliv připravit. :D Ta pěna??? :-O No, já taky nemám slov.. Dej mi ochutnat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se omlouvám za to, že jsem zlá :D Dala bych ti ochutnat, ale hned jsem to všechno snědla :D

      Vymazat
  14. Ani neviem ktoré vyzerá lepšie. Všetky sú úžasné! Tá proteínová pena ma velmi zaujala. Môže to byť lahodka, už len si zaobstarať proteinový prášok :) A tvoje kade stále len obdivujem. Tortilly si zvyknem robiť tiež, milujem to jedlo :) Ako večera je to super :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ty tortilly musím někdy vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  16. Nádhera, super, jásám, tleskám!
    Vždycky když vidím tvé Food Inspiration, mám chuť jít nakupovat banány po kilech... ale pak dojdu do zeleniny, VIDÍM JE naživo a přejde mě to :D trochu mě mrzí, že mám od dětství k banánům takový odpor, ale jednou to překonám s zkusím to s nimi znovu! :D
    Jinak jsem dnes bloumala po internetu a narazila jsem na tuto stránku - http://thefitnessrecipes.com, znáš ji? (Předpokládám že jo, ale pokud je to pro tebe taky novinka, doufám že tě inspiruje stejně jako mě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud ti banány nechutnají, není třeba se do nich nutit. Ale aspoň zkusit to můžeš, jestli jsi je neměla dlouho. Podle mě to za to stojí! :D

      A konkrétně tu stránku nesleduji, ale mám ji vlastně přidanou na Facebooku, kam taky přidávají recepty. Je perfektní! :)

      Vymazat
  17. Hneď tu úvodnú fotku už som videla u teba na fcb, ale keď som to teraz uvidela znova, dostala som na to vpravo vážne chuť, budem to musieť vyskúšať :) Chilli con carne vyzerá bezkonkurenčne:)

    OdpovědětVymazat
  18. Právě jsem dostala strašnou chuť na čočku! Už jsem ji neměla ani nepamatuju.. vlastně pamatuju, na střední, což už je nějaký ten pátek :-D Těším se na recept!

    OdpovědětVymazat
  19. Opět to všechno vypadá skvěle, tu pěnu z proteinu a ovoce musím prostě zkusit :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Mňam, tu kaši s volskými oky a okurkami bych si dala.
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)