sobota 16. února 2013

Food Inspiration XXIV.

Přesně po týdnu! Už žádné dlouhé pauzy, myslím, že se i podaří zase přispívat v této rubrice každý týden :) Tentokrát to bude samý odkaz, jelikož téměř vše, co vyfotím, přidávám na druhý blog i s receptem. Tak se aspoň zavděčím všem, co vždycky prosili v komentářích o recepty :)



 Ovesná kaše s vajíčkem, banánem, jahodami a arašídovým máslem
Netradiční přísada v podobě vajíčka a chutná to skvěle! Tento týden jsem ho zakomponovala do kaší už víckrát. Nahoře jahody - ty jsou teď všude v akci, asi kvůli Valentýnu. Dneska mamka přinesla celou bedýnku z Billy, takže asi zařadím zítra opět na snídani :) A to arašídové máslo nahoře, mňam. Dala jsem to celé ještě na chvilku do mikrovlnky, aby se hezky zahřálo a trošku rozpustilo :)
RECEPT



 Polenta, avokádo s rajčaty, vajíčko
Nezvyklá kombinace, ale opravdu výborná! Chtěla jsem dělat z avokáda pomazánku a vznikl z toho oběd :D Začínám mu opravdu přicházet na chuť a už se těším, až si ho koupím znovu. Příště ho asi udělám pro změnu nějak na sladko. Nebo koupím 2 a udělám více variací :)



Brokolice s mozzarellou a slaninou, mandlové lívanečky
Juchů, po X-letech jsem si dobrovolně koupila slaninu. Bože ta je výborná! A pláteček nikoho nezabije, zato skvěle doplní třeba brokolici :) A mandlové lívanečky? Delikatesa, fakt že jo!
RECEPT  
(lívanečky - dělala jsem poloviční množství a vyšly mi z toho 3)



Mandlový chléb
A ve tvoření z mletých mandlí pokračujeme! K mletým mandlím jsem přidala ještě sezamovou pastu tahini. Vznikl výborný chléb, kterými chutná snad více než klasika. Pro zpestření opravdu výborná věc. Už teď se těším, až zkusím i arašídový, co mám v plánu :) 



 Rýžová kaše s carobem, ovoce, kešu
Testuji karob -> výsledek: není špatný, ale kakao je lepší :D Pro zpestření ale výborný, zase nějaká nová chuť. A například v brownies, které jsem teď pekla, je výborný!



Hummus s kešu, mrkví, kousek chleba (mimo fotku :D)
Bez luštěnin si život nedovedu představit. Aspoň 1x týdně musí být na oběd. Včerejšek a dnešek tak byl v duchu arabského hummusu z cizrny. V tomto případě jsem také testovala další novinku u mě v kuchyni - sezamovou pastu tahini, kterou už taky spatřuji, jako skvělý doplněk mých potravinových zásob :)



Mrkvové brownies bez mouky
Prostě božský dezert - i doma všem chutnal! Radši jsem ho nabídla, protože bych ho snědla celý na posezení klidně sama :D Mamčin přítel se trošku obával protože říkal, že to vypadá nějak podezřele zdravě (no podle mě vypadají celkem hříšně, ale doma už mé pečení znají no :D). Ale když jsem mu řekla, že v tom je i máslo (ostatní suroviny jsem neprozradila), tak se odvážil a nakonec to i pochválil :) A moc mě potěšilo, že je již několik z vás vyzkoušelo jenom chvíli potom, co jsem zveřejnila recept! Jsem ráda, že vám chutnalo :) U nás už nejsou, ale určitě je zase brzy upeču :)



 Banánové lívanečky s proteinem, jogurt s ovocem a ořechy
Takové pestré snídaně mám nejradši. Ode všeho trošku a jsem naprosto spokojená. Lívanečky jsem měla taky po delší době a opravdu jsem si pochutnala :)




Tvaroh, goji, vlašáky, sezam, čokoláda, agáve
No bez alespoň jedné tvarohové fotky by to prostě nešlo! Proto jsem ještě dneska odpoledne rychle vyfotila svačinu :D 
Objev č. 1: Goji mi začíná chutnat čím dál tím víc. A to mě napoprvé moc nezaujalo.
Objev č. 2: Pilos tvaroh homogenizovaný 7,5%, 400g - po mé věčné konzumaci tvarohů odtučněných byl tenhle tvaroh opravdu lahůdka!


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

24 komentářů :

  1. Jé, super že se všechno povedlo, a chlebík vypadá k nakousnutí, už jsem ho dýl nepekla!! :)) A páni,ta brokolice se slaninou, to muselo být! A to avokádo! Takový mňamky, jsi šikula jak máš hezky pestrej jídelníček :) A musím říct, že karob mi taky sám o sobě moc nejede, ale když se do něčeho šoupne při pečení, tak to vyjde skoro na stejno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO! Poprvé první komentář! :D

      Vymazat
    2. Gratuluji k prvnímu komentáři! :D
      Poslední dobou pořád šmejdím tvým blogem a zkouším tvoje recepty, samé dobroty tam máš, a zpestřuju si to hlavně s nimi, takže ti patří taky velký DÍK :)

      Vymazat
  2. Ach jo, jak teď hážeš recepty na druhý blog, tak tohle Food inspiration trochu ztrácí smysl a není to žádné překvápko :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to možná jo, ale zase si myslím, že ne každý sleduje i ten druhý blog. A přidávám tu i nějaké fotky navíc, co nejsou na tom druhém blogu, jiné komentářek k těm receptům, tak snad to zas až tak nevadí :)

      Vymazat
  3. Já to tvoje jídlo úplně miluju...:) Karob bych taky mohla zkusit, no, nevím.... Goji jsem ochutnala ve směsi z mixitu a taky mě nijak moc extra nezaujalo, navíc mi mix, ve kterém bylo, moc nechutná (měla jsem vzorek od kamaráda)..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach takhle večer slintat u obrazovky :(
    Už aby byla snídaně :D

    OdpovědětVymazat
  5. Goji je výborná a chutná věc, už ho snídám 3 měsíce. Musím říct, že jsem ho koupila na e-shopu "Salvia paradise" a byl to výběr plodů high quality, to co jsem měla před tím, z normálního supermarketu byla tragédie a nedá se to srovnat. Goji je hlavně super protože má spoustu vitamínů atd. a musím se přiznat, že dříve jsem byla pořád nemocná v tomhle období, samá rýma, kašel a teď vůbec nic! Musím to zaklepat! Já jsem z něj nadšená :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ta kaše s vajíčkem vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  7. Slanina a máslo, to jsou moje neřesti:-D Karob mě taky nějak neoslnil:-) A myslím, že to kakao není žádná hrůza, takže u něho zůstanu:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam avokádo miluju! A hummus jsem tenhle týden taky zkoušela... ale moc mě nebavilo, jak mi při mixování létala cizrna z hrnce všemi směry :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mi naštěstí nestalo :D Neměla jsi ji třeba moc tvrdou? :)

      Vymazat
  9. Všechno vypadá tak krásně, hlavně ten mandlový chléb :) Koukám, že začínám zkoušet recepty naší milé Beauty Gloss :)
    Jinak dneska je tento článek takový jiný - nové recepty, takové jsme u tebe ještě neviděly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, aspoň už to není takový stereotyp :) Nakoupila jsem si nějaké nové potraviny, některé dny jsem zkoušela jíst více tuků, zkoušela jsem paleo recepty...tak i proto :)

      Vymazat
  10. Awww.. úžasné receptíky! Ta první kašička vypadá naprosto dokonale! Tvé banánové lívanečky vypadaly opravdu krásně (a hlavně mají ten lívancový tvar) a to nemluvě o tom mrkvovém brownies. A ten tvaroh, ten jsem si zamilovala poslední dobou také, sním klidně dvě vaničky na posezení. Navíc když mají teď v Penny akci. To bude nájezd na tvarohy!

    OdpovědětVymazat
  11. já slaninu dávám do brokolicových karbanátků:) prostě to k sobě jde krásně:)
    jinak karob jsem si taky teď nově koupila..a zkusila ho nasypat na arašídové máslo..a kombinace nezklamala, jestě sušené brusinky a byla to dokonalá ovesná kaše :D

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem dostala kvůli tobě chuť na karob :D Dlouho jsem ho neměla. Máš pravdu, je to něco úplně jiného než kakao, ale je moc dobrý.
    NA ten chlebík se taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádhera, nemám slov, jak to vypadá vše krásně.
    Ty mandlové placičky, vajíčka a kašičky, aaaaaaa .. to dráždí mé chuťové buňky.
    Vážně je to skvělá inspirace, až nebudu vědět co, podívám se k tobě :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak ta ovesná kaše s jahodami a arašídovým máslem musí být výtečná.. ostatně jako všechno, všechno vypadá tak chutně.. mňam!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. je půl desáté a kvůli tobě jsem dostala děsnou chuť na arašídové máslo. Fakt díky! :D

    OdpovědětVymazat
  16. Ta kaše vypadá skvěle ! Hned bych si dala pořádnou misku jahod :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)