sobota 23. února 2013

Food Inspiration XXV.

Vidíte to? Už se blížíme k další desítce. Ještě pár týdnů a bude to. Jsem ráda, že vás mé Food Inspiration stále baví a přidávám další :) Tentokrát to udělám tak, že vám tu dám opravdu jen fotky, které jsem ještě nepublikovala (snad jen krom facebooku některé), abych pořád neopakovala to samé. Naštěstí se mi jich nasbíralo zase hodně, takže to nebude problém :)


Tvaroh s proteinovým pudinkem, chia, slunečnicová semínka, karob
Taková ta nejlepší svačinka. A tahle kombinace se fakt povedla! :)





Ovocná proteinová pěna
Jak já tuhle dobrotu zbožňuji! Možná i kvůli ní jsem začala cvičit častěji i doma...? :D Dávám si ji totiž vždycky po cvičení, což by ve fitku nešlo. Ale uznávám, že jednou jsem si ji udělala i odpoledne, jen tak na chuť. Pro ty, kteří ještě neznají - recept tady!
 



Celozrnné těstoviny se syrovátkovým sýrem, brokolicí, cottage a slaninou
Další z mých super rychlých - super dobrých obědů :) Zeleninka, bílkoviny, celozrnná příloha a pro zpestření taky kousek slaninky. Skvělý na doma i do školy do krabičky :)



Domácí musli, jogurt, ovoce
Trošku jiná fotka mého domácího musli - tady už je naaranžované a připravené ke konzumaci :) Nakrájela jsem tam půlku banánu, půlku jablíčka a přisypala pár borůvek (ukradla jsem je mamce, ale ona mi zase vzala tvaroh, tak jsme si kvit :D).




Ovesno-krupicová kaše s kakaem, banán, jahody, koko. javorový sirup
Moje oblíbená kaše zase trošku jinak. Základ pořád stejný - vločky, krupice, kakao. Ale nahoru jsem dala pro změnu jahody a posypala kokosem :)




Vlašské oříšky, mrkev, goji
Hodně mi zachutnala tato kombinace - je to taková praktická svačinka. Jen tak nebo třeba ještě s kefírem :) 





Obložený talíř
Taková chuťovka na večer - není to večeře, spíš taková 2. večeře :) Šunka, sýr, zelenina, křen a ten den umixované domácí arašídové máslo (no musela jsem si ho prostě k něčemu dát! :D). Říkáte si, že jsou to divné kombinace? No pak mě asi ještě moc dobře neznáte, jelikož mě podobné kombinace naprosto vyhovují :D Arašídové máslo jsem tady kombinovala hlavně s mrkví a k šunce se sýrem jsem převážně ujídala zbytek zeleniny a křen :)




Míchaná vajíčka se šunkou, sýrem, hráškem + zelenina
Míchaná vajíčka samy o sobě jsou nuda. Mnohem víc mi chutná, když si do nich přidám třeba hrášek či kukuřici, nakrájenou šunku a na závěr nastrouhaný tvrdý sýr. Pak je to teprv dobrota!



 Ovesná kaše se lněným semínkem, banán, sušené fíky, para ořechy, agáve sirup
Rozšiřuji svou sbírku ořechů a tímto děkuji za tip z nákupního košíku od M*! Balíček sice malý, ale 25Kč jsem obětovala, už jsem je opravdu dlouho neměla (a mimochodem v Tescu mají taky celkem levné kešu oříšky na váhu! -> už mám dalších 260g doma :D). No a kaše - to je klasika ozvláštněna sušenými fíky a právě para ořechy :)




Chléb PURPUR
Na závěr mám pro vás ještě tip na výborný celozrnný chléb! Ano, zjistila jsem, že v Tescu prodávají opravdu celozrnné pečivo (moc často tam nechodím, takže pro mě je to novinka :D). A když půjdete na nákup pozdě večer, jako já (zhruba v 21:30), tak pečivo koupíte ještě s 50% slevou. Takže tenhle chlebík, který normálně stojí 40Kč jsem měla za dvacku. A kromě něj tam jsou ještě další druhy celozrnných chlebů :)

Navíc na něm najdete i popis složení:
"Obsahuje speciální odrůdu pšenice purpur, která chlebu dodává jeho charakteristické zbarvení. Složení: celozrnná purpur pšeničná mouka 40%,  žito, sójový šrot, dýňová jádra, slunečnicová semena, bramborové vločky, vlašské ořechy, cukr, jedlá sůl, stabilizátor guarová guma, pitná voda, posyp (žitná mouka), pekařské droždí."

Chuťově je opravdu výborný. Právě jsem ho posvačila - jeden krajíc s lučinou, šunkou a zeleninou a druhý - jak jinak než s arašídovým máslem :D



Další fotky jídel, které jsem za poslední týden jedla, i s recepty najdete na mém druhém, receptovém blogu - TADY.
...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

23 komentářů :

  1. jak by nás to taky mohlo nebavit! :D mám takový dojem, že je to nejlepší rubrika vůbec!
    Purpur chléb musím zkusit:O a ty pěny vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten chleba vypadá báječně! Po tom se rozhodně v Ostravě kouknu - v Praze nemám žádné Tesco v okruhu asi tak 10km :-D A tu proteinovou pěnu budu muset taky zkusit, když ji pořád tak chválíš:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi jak jsi v jídle nápaditá :) Tolik různých kombinací :) A k té proteinové ovocné pěně - taky ji máš úplně studenou - spíš jako zmrzlinu? Já jsem ji zkoušela a moc to nemělo konzistenci pěny - byla to spíše ledová zmrzlina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je studená, ale tak to beru jako samozřejěmost, když je to z mraženého ovoce :) Mě to právě takhle chutná, že je to taková extra zdravá zmrzlina :)

      Vymazat
  4. Mám chuť na těstovinky:)
    Jinak mě zaujala tvoje svačinka ořechy, mrkev a goji, budu muset goji vyzkoušet ještě jednou:)
    My dneska budeme poprvé péct domácí chleba z kvásku, tak jsem zvědavá jaký bude:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja už ani neviem čo sem napísať iné ako to, že všeto to jedlo je úplne božské! Aj keby si každý deň pridávala tú istu kašu alebo hocičo, tak by ma to vobec neomrzelo :) Tá druhá večera sa mi páči, to asi začnem praktizovať ak nahodou večer vyhladnem :) A tá pena ani nepotrebuje komentár. Proste lahôdka :)

    OdpovědětVymazat
  6. pozor aby tě tady nějaká "dietářka" neukamenovala za tu slaninu - " jak to můžeš jíst, vždyť je to tučné" ! :DD
    to je super, že sis taky koupila ty para:) moje bohužel nějak záhadně zmizey:D
    a díky za tip na ten chleba, nikdy jsem si ho nevšimla, musím si pro něj zajít :) mě štve, že už v tescu nemají tousty Warburtons, ty byly nejlepší a opravdu celozrnné:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tolik tuku, to mě zabije :D

      Ty toasty mi taky chybí, včera jsem koukala, jestli náhodou nejsou. Nejedla jsem je pořád, ale občas pro změnu byly fakt výborné a s arašídovým máslem nejlepší! :)

      Vymazat
    2. Přesně! Tedy, přesně
      a) za slaninu :D
      b) za ty Warburtons chleby! Myslela jsem že jdou prostě v Praze na dračku, proto je už od září nemůžu nikde sehnat a ono ne, ani jinde nejsou..? To je vážně na pytel. Měly bychom (předpokládám že mělY, my, zdravě se stravující ženy :D) za ně podržet minutu ticha.
      A oříšky z Tesca jsou vážně výhra, kupuji už je nějaký čas taky :) zkuste se teď podívat v horních regálech, mají tam velký sáček a v něm balení celých mandlí, mandlových plátků, lískových oříšků, strouhaného kokosu a rozinek, zlevněné na 49 Kč, jmenuje se to myslím "Vánoční pečení" nebo nějak podobně :) je to značka ENSA a už jsem koupila dvě balení :D

      Vymazat
    3. Tak to se na to musím mrknout, až se tam zase někdy dostanu! :D Včera jsem tam objevila i slevněné makadamiové ořechy, ale bohužel byly solené a ty jsem nechtěla :-/

      Vymazat
  7. Ty pěny začnu dělat..vypadá to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  8. nádhera! :)
    všechno vypadá krásně

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno to vypadá přímo úžasně! Nejvíc mě ale zaujala ta ovocno-proteinová pěna, mňam, píšu si recept :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten chleba mě fakt zaujal, hlavně to složení! Já vždycky slintám v Kauflandu po špaldovém, nebo žitném, ale vzhledem k ceně si to z 90% většinou rozmyslím a nechám ho tam :-/

    OdpovědětVymazat
  11. Super inspirace, akorát ta kombinace vlašských oříšků, mrkve a goji je zvláštní:D

    OdpovědětVymazat
  12. Všechno vypadá úžasně! :) Je fakt těžké najít pravé celozrné pečivo, já kupuju takové to zabalené žitné z kauflandu, je tam napsané složení, takže mám doufám jistotu :D Škoda, že u nás není tesco :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky kupuji nejčastěji balené z Kauflandu, to je i levné :) Věř, že "normální" chleba mám fakt po několika měsících a je to příjemná změna :D

      Vymazat
  13. Miluji těstoviny na všechny způsoby.. tyhle vypadají lahodně. :)
    A obložený talíř si také často dělám.. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten chlebík vypadá úžasné! :))

    OdpovědětVymazat
  15. Všechno vypadá krásně jako vždycky. udělala jsi mi chuť hlavně na míchaná vajíčka :) A ten chleba si musím někdy koupit, kupuju si jen balený žitný z Kauflandu, ale není to vončo. Škoda jen, že u nás Tesco není a když jsem v Olomouci, tak mám Tesco na úplně druhé straně města :D

    OdpovědětVymazat
  16. Úplne mi odľahlo keěd vidím, že niesom jediná, čo má podovné kombinácie. Vyzerá to úžasne, tvaroh opäť nesklamal a je tam tiež :D A ďakujem za ten tip na chlieb z TESCA, skúsim sa po ňom porozhliadnuť :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tesco peče opravdu celozrnné chleby? Ooo, musim se tam vydat :D, asi hned v pondělí, to mám čas :)
    Ovesno-krupicová kaše s kakaem, banánem, jahodami a sirupem se mi strašně moc líbí, vypadá snad nejchutněji z celého tohoto článku! No a když budu v tom Tescu, tak se kouknu i potěch oříškách, para jsem ještě nikdy neměla.

    U toho mého parfaitu...je to opravdu spíš jen pro oko, nabrat všechno dohromady nejde. Možná by šlo, kdyby byly ovoce opravdu na malé kousíčky a trošku by se všechno spolu promíchala, ale to už byl nebyl ten efekt :D

    OdpovědětVymazat
  18. Mňam. Tu proteinovou pěnu už chci hrozně zkusit, akorát vždycky zapomenu koupit to ovoce. Achjo. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)