pátek 1. února 2013

Neaktivní víkend - ve všech ohledech


Co dát na úvodní fotku? Jídlo to vždycky zachrání :D
Nedávná snídaně - ovesná kaše, banán, datle, kešu a konopné semínko :)
 Tento víkend budu dokonale neaktivní, doslova - neaktivní na blogu, internetu, neaktivní ve cvičení i ve dravé stravě. To je neaktivity najednou, co? :D Odjíždím totiž na víkend k babičce a to s neaktivitou vždy tak nějak spojeno. Ale nebojte, myslím na vás a mám pro vás pár odkazů a tipů, abych vám tu mou absenci nějak vynahradila ;)



Kdo si ještě nevšiml, tak jsem do horního panelu přidala záložku Mé cvičení - zde bude vždy k nahlédnutí můj aktuální cvičební plán včetně popisu posilování - počtu sérií, počtu opakování, intenzity... Mírně se změní už příští týden, kdy plánuji zařadit nový trénink :) Mám teď v plánu celkem 4 dny odpočinku úplně bez cvičení (tak dlouhou pauzu jsem už neměla ani nepamatuji!), takže pak se na to pořádně vrhnu plná energie. Krom odpočinku jsem již ve středu a včera začala doplňovat zásoby energie i prostřednictvím jídla  - mám prostě pořád strašný hlad :D Už jsem stihla vypozorovat, že tyto hladové dny mě přepadají alespoň 1 za měsíc, takže nic pro mě překvapivého :) Spojeno s víkendovým hodováním u babičky, energie a chuti do cvičení i zdravé stravy budu mít určitě plno :) Chci zvolit i trochu jiný tréninkový plán, zatím nevím přesně jaký. Nejspíš něco ve vlaku nastuduji z knížky, co jsem si tento týden pořídila :)

Dále vás můžu ještě odkázat na záložku Články, ve které jsem nedávno dělala taky pořádek a ve které najdete přehledně uspořádané odkazy na většinu článků, co se na blogu objevily. Pravidelně aktualizuji i stránku Mé foto a přidala jsem i stránku, přes kterou se jednoduše dostanete k mým publikovaným jídelníčkům.

Nezapomeňte pořádně prostudovat příspěvky soutěžících o nejlepší královskou snídani! :) Přihlašování již bylo ukončeno a nakonec se sešlo krásných 61 skvělých snídaní. Hlasování spustím začátkem příštího týdne, o všem se včas dovíte ;) A taky mi to mé svědomí nedalo a rozhodla jsem se, že výherci budou 2. Hlasovat se bude pravděpodobně na blogu i na facebooku. Jaký balíček jsem připravila pro druhého výherce, se taky dovíte až příští týden. Doufám, že se na hlasování těšíte tak, jako já! :)

A krom toho mám pro vás i pár kulturnějších tipů, kdybyste se třeba o víkendu nudili :)

  • V první řadě vřele doporučuji knížku Najděte si svého marťana od Marka Hermana - hodně hezké čtení o psychice, které mi bylo taky doporučeno kdysi dávno v komentářích. Jsem asi v 1/3 a moc se mi tato knížka líbí. Napsaná jednoduchým, příjemným způsobem. Rychle to ubíhá a člověk si z toho hodně vezme. Můžete ji najít i na internetu ke stažení ;)

  • Dále mám pro vás jeden film - Pokojný bojovník. Taky mi byl doporučen už hodně dávno, ale jeho shlédnutí jsem nějak dlouho odkládala. Nechápu proč, byl naprosto skvělý! Odehrává se ve sportovním prostředí, je taky hodně zaměřen na psychiku a byl natočen podle pravdivé události :)

  • A ještě jeden film - tentokrát nesportovní, ale opravdu mě zaujal - jde o muzikálové zpracovaný film Bídníci. Byla jsem na něm v kině, ale jak byl skvělý, jsem si uvědomila až později doma. Asi jsem to potřebovala nějak vstřebat :D Každopádně jsem si sehnala soundtrack a ten teď poslouchám pořád dokola, mé oblíbené písničky i 2x za sebou. Až se divím, že mi to ještě neleze na nervy a jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží :D Mám moc ráda muzikálové písničky a oproti moderním věcem, co hrají pořád v rádiu, je to příjemná změna. Zde je například asi moje nejoblíbenější písnička z tohoto filmu, i když za zmínku by jich stálo mnohem víc :)

Tímto se tedy s vámi loučím :) K internetu budu mít v příštích dnech přístup asi jen v autobuse (jedu sice do malé vesničky, ale mají tam autobusy s WIFI :D), takže na komentáře, dotazy, zprávy a maily odpovím nejdříve v neděli večer. Užijte si víkend ;)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

27 komentářů :

  1. Jé, taky miluju muzikály! Jen škoda, že musíme brát ty zahraniční, po Svobodovi už tu není kvalitní tvůrce, z Davida nic moc nekouká =( Užij si to u babičky =)

    OdpovědětVymazat
  2. Bídníky bych moc chtěla vidět:)
    Taky si užij víkend!:)

    http://myparadise-teresa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně si to užij u babičky :-) a díky za tip na film ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Užij si to tam, když jsem u babičky, tak kašlu na nějaké zdravé jídlo, jednou za tak dlouhou dobu když už tam jedeme si dám všechno ( a ne v malé míře :D ), potom mám totiž po návratu chuť vařit si zdravě a cvičit ještě větší:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky si to tentokrát hodlám užít se vším všudy. Už jsem dlouho neměla klasickou babičkovskou stravu, tak se i těším :D O to víc mě pak zase bude doma bavit to zdravé vaření :)

      Vymazat
  5. ach jo já když si udělám hříšnější víkenjd hned mám kg navíc :(..to ti zavidi m teda :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dřív jsem si taky myslela, že po takovýh víkendech hned přiberu ;) Ale pokud jíš zdravě, vyváženě a dostatečně, tak občasné hřešení neuškodí - pokud je v míře a ani na váze by se to nemělo projevit. Pokud jo, tak je to stejně většinou jenom voda. Pro přibrání kila tuku bys toho musela sníst opravdu hodně ;)

      Vymazat
  6. Užij si víkend u babičky, aspoň si pořádně odpočineš od cvičení, i to tělo potřebuje :) Já mám teď taky takový volný režim co se cvičení týče, protože asi po třech letech kdy jsem nebyla snad vůbec nemocná na mě naskákaly nějaké bacily, tak jen doufám že zase rychle odskáčou ať si konečně můžu zacvičit :)

    Tipy jsou super, na film se určitě podívám, protože mi už dochází inspirace na co se dívat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Užij si víkend (taky jedeme pryč a babička bude slavit 75 let :D )

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, víkend u babičky si užij, také bych někam vyrazila! :))
    Už se těším na to, kdo bude výherce, strašně mě to zajmá! :D:D
    Muzikály mám ráda, někdy bych chtěla sedět v divadle a koukat přímo na něj! :))

    OdpovědětVymazat
  9. užij si víkend u babičky :)
    škoda že my máme obě dvě babičky v našem městě...ráda bych jezdila na výlety k babičce někam na samotu :D:)

    OdpovědětVymazat
  10. Měj se hezky u babičky :). Já se o víkendu (snad) nudit nebudu :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Přeji krásný víkend!! :) Chtěla jsem se Tě coby odbornice na cvičení zeptat na pár věcí :) Léčím se z anorexie a potřebuji přibrat :) Takže kromě dostatečného množství jídla bych ráda zařadila i nějaké to posilování :) Chtěla bych se Tě zeptat, jak moc intenzivní by o posilování mělo být? Jak často a jak dlouho bych měla cvičit? Moc děkuji za odpověď!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radši nějaké méně intenzivní - nevím, zda chceš posilovat doma nebo ve fitku? Zamřila bych se na různé partie zvlášť, dělat menší počet opakování, ale s vyšší zátěží a větší pauzy mezi sériemi ;) Posilování tak 3-4x týdně, okolo 30-45 minut, to by mělo stačit ;)

      Vymazat
  12. Ahoj! :-)
    Už asi rok čtu tvůj blog, ale nikdy jsem na něj nic nenapsala :D Strašně moc ti fandím a přeju ti to nejlepší v tom co děláš a dělat chceš, protože takový kus, co jsi dokázala, to chce sakra pochvalu.
    Strašně moc ráda si u tebe čtu a těším se vždy na nové a nové články, mohla bych je číst pořád :)

    OdpovědětVymazat
  13. Taky si bezmezně užívám podobné víkendy nebo prodloužené prázdniny apod :) Jednou za čas je to potřeba ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Na Bídníky jsem se taky chtěla podívat. Co slyším, jsou na něj jen kladné recenze :)
    Užij si víkend, myslím, že je dobré jednou za čas vypustit všechno z hlavy a užívat si někde na venkově :) hlavně bez WIFI :D

    OdpovědětVymazat
  15. Bídníci to u mě nevyhráli :)

    OdpovědětVymazat
  16. NÉÉÉ! Já úplně zapomněla na tu snídaňovou soutěž. :D
    Pokojný bojovník je dost dobrý film. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já byla u babičky jenom na odpoledne, bydlí kousek od Prahy, tak to nemám tak daleko:) A překvapila mě dost :D upekla mi maso v troubě a udělala slanečkový salát bez majonézy..se slovy, že mě chce vidět, jakou mám radost :D

    OdpovědětVymazat
  18. Právě jsem narazila na tvůj blog a musím říct, že mě hodně zaujal. Začínám se zajímat o zdravější životní styl, než o který jsem se zajímala do teď a tvé články a recepty budou mou velkou inspirací. Doufám, že tě to alespoň trošku potěší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že mě to těší. Z každho nového čtenáře mám radost. Doufám, že se ti tu bude líbit i nadále ;)

      Vymazat
  19. Každý si musí jednou za čas udělat neaktivní den/dny :) Neví, jestli jsi to třeba už náhodou neviděla, ale zaujalo mě jedno video na www.aktin.cz, hodně cviků dělá i Zuzka Light, ale opravdu se mi to moc líbí, a některé cviky si vyberu pro svůj challenge (budu se snažit udělat jich co nejvíc, ale nejdříve bych asi měla začí s pánskými kliky :D) Tady je odkaz: http://www.aktin.cz/clanek/1999-44-nejlepsich-cviku-street-workout
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to video jsem taky koukala, je parádní. Teda některé cviky fakt šílené, nechápu, jak je možné je vůbec udělat :D Ale jako motivace a výzva super! :)

      Vymazat
  20. Jsem ráda, že je tu někdo, koho si Bídníci taky tak získaly :) Ani jsem netušila, že někteří ti herci umí tak nádherně zpívat!! Soundtrack taky poslouchávám a zpívám si, za chvíli to budu znát nazpamět :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky jsem se divila, jak to hezky nazpívali :) A písničky už znám skoro zpaměti :D

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)