pátek 22. února 2013

Novinky do spíže i ledničky II.

 Mám pocit, že podobné články přidávám nějak často - co jsem si koupila, co jsem vyzkoušela... No živit mě není žádná sranda, to vám musí být jasné :D Každopádně, nemám ráda stereotyp, opravdu ne. A právě proto stále ráda zkouším další a další nové potraviny. Limitované edice Deli tyčinek to tedy zrovna nejsou :D, ale vždycky si najdu něco nového. Pak mě i samotné jídlo mnohem více baví! Více se na něj těším, více si ho vychutnám, mám další možnosti, jak experimentovat v kuchyni...a jednoduše mi to dělá radost :) Takže dneska vám ukážu zase pár dobrot, co jsem si v poslední době koupila a vyzkoušela. Protože já když si koupím něco nového, tak to musím HNED (nebo minimálně co nejdřív) ochutnat :D Obdivuji lidi, co si dokážou schovat něco do zásoby. Já jsem schopná otevřít novou značku arašídového másla, i když jsem ještě nedobrala to staré jenom proto, že ho prostě chci ochutnat :D



Některé věci už jste mohli vidět na facebooku (děkuji za téměř 700 To se mi líbí!) nebo jsem se o nich zmiňovala v předchozích článcích, ale i tak se k nim dnes vrátím a napíšu vám, jak mi chutnaly a jak jsem je využila :) Celkem mám pro vás 10 potravin, tak se připravte...jdeme na to!


 Sójové mléko natur
Sójové mléko jako takové není pro mě vyloženě novinka, ale poprvé jsem zkoušela Natur. Dříve jsem kupovala v DM sójové mléko s Calciem, které bylo sladší a rozdíl je opravdu znát - chutnalo mi více než tohle :D Ale pro zpestření vůbec není špatné. Mám sójové mléko ráda a dávám si ho například do kávy pokaždé, když jdu do Starbucksu :)

koupeno v DM, 1l za cca 35Kč


Instantní pohanková kaše
Několik z vás mi doporučovalo, že jsem měla zkusit raději vločky - ale nene, já jsem nadšená, že mám tuto kašičku! :D Je totiž perfektní a moc mi chutná! :) Když trošku vychladne, dostane parádní konzistenci, která mi připomíná pudink. A to mi opravdu chutná. Zkombinovat lze s čímkoliv, jako každá jiná kašička. Já ji zatím zkoušela s banánem, sušenými meruňkami, sezamem, agáve sirupem a oříšky a druhá variace byla s mákem, lesním ovocem, máslem z vlašských oříšků a javorovým sirupem.

koupeno v COOP, 200g za 25Kč



 Pšeničné vločky
Že už je oves nuda? Pak zkuste pšeničné! Chutnají totiž skvěle a navíc nejsou vůbec drahé :) Nepoužívám je na kaše, ale spíše na nějakou sypkou směs třeba do tvarohu. Výborně by se hodily i na přípravu domácího musli nebo jen tak do jogurtu s ovocem, oříšky...

koupeno v Kauflandu, 500g za cca 10Kč


Přírodní syrovátkový sýr
Mňamka. Můj nový objev, jakožto zdroj bílkovin :) Hodí se skvěle na oběd třeba k těstovinám, ale i na chleba či do salátu. Dosti mi připomíná mozzarellu, ale má svou specifickou chuť. Jediné mínus vidím v tom, že se nikde nemůžu dohledat jeho energetických hodnot a složení - na obalu ani na internetu. Ne, že by to bylo životně důležité, ale ráda bych věděla, co vlastně jím, žejo :)

koupeno v Lidlu, 220g za 15Kč (v akci)


Sušené fíky
Nikdy by mě nenapadlo, že sušené fíky mohou chutnat tak skvěle! Ne, že by mi nechutnaly, ale oproti těm přeslazeným, slepeným fíkům ze supermarketů je tohle opravdu rozdíl. Cena je sice vyšší, ale opravdu mě lákaly, protože jsem fíky už dlouho neměla a chtěla jsem si nějak zpestřit snídaně či svačinky. Nejsou vůbec doslazované, jsou nesířené bez konzervačních látek. Ve složení je jednoduše: fíky. A navíc v super praktickém uzavíracím balení :)

kupováno v DM, 100g za 35Kč



5ti zrnné vločky
Objevila jsem dokonalý základ na domácí musli! Vlastně ne já, za tip musím poděkovat Katarině :) Každopádně jsem právě tyto vločky využila na své domácí musli tvoření a výsledek byl parádní - recept tady ;) V balení najdete mix vloček ovesných, pšeničných, ječných, rýžových a žitných. Každé jsou trošku jiné a dohromady tvoří bezvadný mix :)

kupováno v DM, 500g za 45Kč


Lískooříškové sušenky REJ
Od této značky možná již znáte sušenky grahamové, žitné, kakaové...no a teď přišly na pulty i lískooříškové. A to je skvělá zpráva pro všechny ořechomily jako jsem já! Chvíli jsem váhala, ale nakonec jsem po nich taky přecejen sáhla. A tedy vůbec nelituji, protože jsou boží :) Sušenky jsou zabaleny hezky po 1, což se může hodit. Já jednu využila například včera, kdy jsem potřebovala super rychlou a lehkou svačinku půl hodiny před cvičením :)

kupováno u nás v práci, 120g za 28Kč




Semolinové těstoviny
A u značky REJ ještě zůstaneme :) Vyzkoušela jsem od nich i jejich těstoviny, které mají na 100g celých 6g vlákniny a tudíž slibuji delší zasycení - to můžu jenom potvrdit. Chuťově jsou taky výborné. O těstovinách, i těchto konkrétně, doporučuji shlédnout TOTO video :)

objednáno z internetu, 500g výhodněji za 25Kč (běžná cena okolo 35Kč)




Carob
Karob, neboli svatojánský chléb, je často označován za zdravější alternativu kakaa. Ne, že bych se kakaa bála, ale nějaká ta nová chuť do kuchyně se vždy hodí :) Takže i pro karobu jsem ve zdravé výživě sáhla a překvapila mě jeho nízká cena (snad levnější než klasické kakao!). Chuťově není špatný, ale na kakao to prostě nemá :D Když se ale tyto dvě věci namíchají, chutná to skvěle - tak jsem to například udělala v případě mrkvových brownies :)

kupováno ve zdravých potravinách Na Hradbách (Ostrava), 200g za 25Kč


Tahini
Pasta ze sezamových semínek - není to zrovna věc, která by dle mě měla opravdu široké využití (nebo jsem ho zatím neobjevila), ale občas se někam hodí. Bohužel (nebo spíš bohudík :D) to není ten typ semínkového/oříškového másla, který by se dal vyjídat jen tak klžičkou jako arašídové :D Ale využila jsem jej například do Hummusu nebo do mandlového chlebu a myslím, že někdy jej zkusím zakomponovat třeba i do kaše :)

kupováno ve zdravých potravinách Na Hradbách (Ostrava), 250g za 85Kč



...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

77 komentářů :

  1. ty jsi z ostravy? :-D svet je maly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kousek od Ostravy, z Orlové ;)

      Vymazat
    2. V Orlové je jeden gympl, kde jsem v roce 2004 maturovala :-)
      Ev

      Vymazat
    3. Ano, tam já jsem maturovala v roce 2012 - tedy loni :D

      Vymazat
  2. Havlíčka nesnesu, takže jeho těstoviny neprojdou:-D Ale ty fíky, ty zní přímo skvěle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to, že je na obale, to jído až tak neovlivní :D

      Vymazat
    2. Já vím, ale koukal by na mě v kuchyni:-D

      Vymazat
    3. S tím odporem to mám podobné, nelíbí se mi prostě, že je to marketingový tah na lidi, ale zase kvalita těch výrobků to asi převáží:)

      Vymazat
    4. Já to taky neřeším . sice je to fakt marketing, ale to mě nezastaví v tom koupit si dobré a kvalitní jídlo :D

      Vymazat
  3. já chci zdravou výživu:-( krásný úlovky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky nebyla dlouho lyžovat, tak se těším právě:)
      nudle jsou z www.levnepotraviny.cz, mají v Mostě pobočku :)

      Vymazat
    2. No do Mostu se asi nedostanu :D A ani nikde poblíž pobočku nemají :-/ No ale třeba někdy objevím někde něco podobného :)

      Vymazat
  4. Ten syrovátkový sýr je moc dobrý! Jeho hodnotu najdeš např. na kalorickych tabulkách. Mám dojem že to bylo 478Kj/100g? + 27g bílkovin/100g, což je opravdu myslím si pěkné!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hledala jsem ho tam, ale tuším, že to není ono - tam je hodnota Ricotty, což je taky syrovátkový sýr, ale tohle je něco jiného. Navíc má 13% tuku, a tam u toho syrovátkového sýra je na 100g 0,5g tuku, což taky neodpovídá ;)

      Vymazat
    2. Ona by to měla být v podstatě ricotta nebo něco na ten způsob, podle mě to nemám jinak složení než ricotta italat. Pravá Ricotta má mít 13% jinak to není R.

      Vymazat
    3. snad by to melo byt ono :) http://www.kaloricketabulky.cz/prirodni-syrovatkovy-syr-na-italsky-zpusob-13--tuku/ Hanka

      Vymazat
  5. U nás v DM to mléka stojí 30,- :) A tohle obyč mi chutnalo zatím nejmíň, pak jsem měla rýžovo-sójové a teď mám vanilkové a oba druhy jsou dobré :)

    OdpovědětVymazat
  6. tu tahini pastu mam akorat tu neslanou variantu, davam do ovesne kase nebo do cottage je to dobry:)
    i kdyz burakovy maslo je burakovy maslo:)

    OdpovědětVymazat
  7. Sušenky Havlíčka mi taky moc chutnají, zrovna mám doma ty lískooříškové. A sójové mléko jsem jednou koupila, ale vůbec mi nechutnalo. Ale zase jsem vůbec neměla tušení, jak ho použít a jaké koupit. Jaké je teda dobré a jak bych ho mohla použít? Já fakt nevím :) Poraďte, dala bych mu druhou šanci :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus v DM - ve žluté krabici a na obalu je napsáno, že je s kalciem navíc. To mi chutnalo asi nejvíc ;)

      Vymazat
  8. sojové mléko mám taky ráda, a máš pravdu, to s kalciem je mnohem chutnější...ještě aby ne, když je sladké!:D ale kupuju si spíš tohle..pro lepší pocit:D
    syrovátkový sýr je super, a to že tam nejsou hodnoty mi nevadí - zdravý určitě je:) a vyzkoušej i ten uzený tvaroh, zrovna je v akci haha :D
    ty sušenky snad seženu i u nás, zatím jsem je ještě ve zdravé výživě neviděla, jen ty grahamové a žitné, ale na oříškové jsem zvědavá :)
    moje novinka v kuchyni jsou chia semínka, konečně jsem si je taky pořídila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tvaroh chci určitě taky zkusit! A asi tam budu muset zajít, když už je teda v akci :D

      Chia semínka jsou super, pak napiš jak ti chutnaly a jak jsi je využila! :)

      Vymazat
  9. k tomu sojovému mléku ;) tot mi nechutná, miluju sojové mléko od firmy alpro... to je teprve lahůdka do kávy ;) znáš je? je sice o trošku dražší (myslím kolem 50 Kč), ale chuťově se nedá srovnávat... je minimálně o dvě, tři třídy výš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V obchodech jsem ho viděla, ale zdálo se mi právě až moc drahé, proto jsem ho nikdy nekupovala :)

      Vymazat
  10. Sušenky od Havlíčka jsou super, ty gramhamové:) A stejně tak ty těstoviny, taky je kupujeme:)
    Sušené fíky mi hrozně chutnají:)
    A sojové mléko jsem si před časem taky koupila, ale ještě jsem ho neotevřela:D
    A až tě přestanou bavit i pšeničné vločky, tak zkus ječné, ty mi strašně chutnají:)

    OdpovědětVymazat
  11. To já se zkoušení nových věcí docela bojím. Co když mi to nebude chutnat? Je mi líto to vyhodit :D Ale postupně nové věci zkouším - třeba červenou čočku naposled. Jen se k tomu musím déle odhodlávat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se nebojím, protože jsem člověk, který fakt sní téměř všechno, nejsou vybíravá :D

      Vymazat
  12. Kde jsi, prosím, koupila ta oříškové sušenky? Vypadají super, ale mám pocit, že jsem na ně nikde nenarazila :/ A musím se taky podívat po té instantní pohankové kaši. Sice u nás na vesnici máme COOP, ale ten je marnej...mají tam leda tak ovesné vločky. Tak snad ve městě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. REJ sušenky mívají ve zdravých výživách, ale taky v sítích COOP! :-)
      (jen ne do každé prodejny je bohužel objednají...)

      Vymazat
    2. Psala jsem tam - u nás v práci (v Expresce) ;) Ale ne v každé expresce je mít budou :)

      Vymazat
  13. Tak všechny tyhle "objevy" kupuju pravidelně už dlooouho (akorát REJ sušenky miluju kakaové), ty těstoviny mám zrovna dneska k obědu a když už jsme u REJ a tvého ořechomilování, zkus od nich oříškové musli - nebe v hubě! :-) (a to čokoládový je zase nebe v hubě pro mě!:-))Jediný, co bych nekoupila, je asi ta instantní pohanková kaše. Razím filozofii, proč kupovat něco instantního, když si můžu sama udělat "pravou domácí" z pohanky?? A času to opravdu o moc víc nezabere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oříškové musli od REJ jsem nedávno dojedla - teda jako dobré, ale pro mě žádný zázrak, jedla jsem i lepší no :D

      Ona ta kaše není "instantní" jako třeba instantní ovesná kaše. Neobsahuje nic špatného, jenom to nejsou vločky, ani klasická pohanka, ale prostě pohanka pomletá ;)

      Vymazat
  14. Taky jse konečně narazila na sušenky tak jse je hned vzala ,ale ještě nevyzkoušela :-)S mlékem máš pravdu...já si nejdřív taky koupila s calciem, bylo vynikající :-) a pak natural a chuť byla zvláštní ,ale člověk si zvykne :-)
    Syrovátkový sýr jsem nevyzkoušela ,ale ten uzený ano.... musím říct,že byl skvělý :-)

    OdpovědětVymazat
  15. tahini používám dost do omáček a dresinků :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojky, hodnoty sýru jsou tady:

    http://www.myfitnesspal.com/food/calories/lidl-pilos-serek-typu-w-oskiego-16251196

    (na 100g - 204kal, tuků: 13 g, sach: 4 g, bílk: 14g)

    Měj se pěkně. Darina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc děkuji! Tam by mě nenapadlo to hledat :) Hledala jsem na českých stránkách :)

      Vymazat
  17. tak zase si dala jeden článek abych měla za co utrácet :D taky hrozně rád zkouším nové zdravé potraviny, nesnáším stereotyp a hrozně ráda vařím hh :DD někdy si kvůli tomu připadá divná že spousta mých vrstevník si jde radši sednout do hospody,ale já jsem doma a kuchtím cvičím či píšu na blog :D
    škoda že je to tak drahé, musí mi ještě něco zůstat na hadry a kosmetiku, do kterých jsem snad ještě větší blázen :)
    sojové mléko chci co nejdřív ochutnat:) zkusím to s kalciem:) tenkarob je dobrý? stojí za to si ho koupit?
    ten mák ti chutn mletý nebo nemletý?
    a tu instatní pohanku máme i u nás v krámu, tak tam pro ni vyšlu maminku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si ani divně nepřipadám, zvykla jsem si, že většina lidí utrácí za hospody a já za fitko a zdravé jídlo :D A vůbec mě to netrápí :)

      Carob má takovou specifickou chuť, někomu chutná, někomu ne. těžko říct, zda by ti chutnal. Ale za těch pár kaček to myslím stojí za to ochutnat ;)

      A mám mám ráda mletý i nemletý. Momentálně mám doma nemletý, ale už mi dochází, tak pak koupím pro změnu mletý :)

      Vymazat
  18. Moc hezke veci :) havlicka taky nesnasim, takze oriskovy susenky si asi spis upecu sama, ale na tahini si delam zalusk taky a karob je namka :) zkus nekdy treba tofu bylinkovy salam, seitan nebo robi maso. A taky klaso klobasu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tipy :) O otm všem už jsem slyšela, ale ještě jsme nezkoušela no :)

      Vymazat
  19. Alnaturu nekupuji, zdá se mi zbytečně drahá a myslím, že spousta věcí se dá koupit levněji. Ale ty mňamky tebou vytvořené vypadají opravdu chutně :).

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to já jsem zase některé věci nesehnala jidne než od Alnatury, popřípadě za stejnou cenu, takže mě to ani nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  21. http://www.chemievjidle.cz/nezrajici-syr/prirodni-syrovatkovy-syr
    Jinak ještě tady je složení sýru. Myslím, že u výše zmiňovaných odkazů to složení nikde nebylo, nebo já ho aspoň neviděla :)) Ikdyž na obalu myslím je uvedené?
    Jednou už jsem ho taky měla a neměl chybu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Na obalu taky nebylo, tak jsem ráda, že tam vlastně není nic špatného :)

      Vymazat
  22. 5ti zrnné vločky mám odzkoušené a jsem spokojená, akorát třeba prostě ty od emca mi přijdou jemnější :))
    sójové mléko plánuji vyzkoušet a lískooříškové sušenky též, díky za tipy! :)
    Můžu se zeptat, máš kokosové mléko? Pokud ho (popřípadně) máš, jak ho využíváš? :) Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty od emca nebo jim pdoobné z Lidlu jsou jemnější a skvělé na kaše, ale na musli mám právě ráda ty, co tak jemné nejsou. Což ty 5ti zrnné jsou úplně akorát na to :)

      Kokosové mléko nemám a moc nekupuji, příjde mi celkem drahé. Ale taky jsem ho zkoušela, třeba do tohohle receptu:
      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2012/06/kure-v-mrkvovo-zazvorove-omacce.html

      Anebo do ovesné kaše :D

      Vymazat
  23. Jak tak koukám, musím udělat nálet do DM a nějakých zdravých potravin. :D To objevování mě strašně baví, všude se hrnou na mě nové věci a nějak to nestíhám. Nikdy bych neřekla, že se dá jídlo i takhle senzačně užít. :) Jinak nejsi jediná, koho není sranda živit. :D

    OdpovědětVymazat
  24. Tak spoustu těchto věcí už jsem v minulosti pořídila, až na ty výrobky REJ, k těm jsem se ještě nedostala..Karob jsem pořídila a zatím jsem ho použila do kaše, v kombinace se sušenými brusinkami..doporučuju :D
    Fíky..to je taková moje závislost:) Tenhle pytlík jsem jednou snědla asi za den, takže od té doby je schovaný ve spíži a beru po jednom, max.po dvou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karob s brusinkami určitě zkusím! :)

      A fíky, no taky jsem měla problém si vzít jenom pár - ale podařilo se mi skončit po 3 (do tvarohu), taky se je snažím šetřit...za ty peníze, co mě stály, ještě aby ne :D

      Vymazat
  25. Do března taky vkládám velké naděje, tak snad nás nezklame:-D Když už s tím cvičením se šestému stupni ani náhodou neblížím, aspoň v tom jídle:-)) Jinak agar měli u nás ve zdravé výživě v 10g pytlíčku za pár korun, tak snad na takový taky někde narazíš:-) Želatinu jsem jednou použila na dort a tak hrozně mi smrděla po praseti, že už nikdy:-D Já vím, že ten hermelín vypadá jako malá porce! Ale bylo to jaksi hrozně syté :-) Taky mi nepřišlo, že je toho nějak moc..:-) Palačinek, těch bych ovšem mohla neomezené množství:-))

    OdpovědětVymazat
  26. http://www.kaloricketabulky.cz/syrovatkovy-syr/
    snad je to on;-) Erumy

    OdpovědětVymazat
  27. Miluju tyto příspěvky co kde zdravého koupit za dobrou cenu:)

    OdpovědětVymazat
  28. žádné pohankové vločky, kašička, správně! :D
    díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  29. Z tvého nákupu mám vyzkoušeno:pohankovou kaši,sojové mléko a semolinové těstoviny od havlíčka...:)..A tu pastu ze sezamových semínek bych si nekoupila..:D Jednou jsem totiž koupila něco podobného ze slunečnicových se zázvorem..říkala jsem si jé to bude dobré jako arašídové máslo(protože miluju zázvor i slunečnici) a ono ne..byl to hnus..:D Takže i když ráda experimentuju, tak pomazánky, které nejsou z ořechů už nekoupím..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, upřímně bych se toho slunečnicového se zázvorem zrovna i já celkem bála a asi to nekoupila. Ta kombinace mi nějak nesedí a bála bych se, že to bude hořké :D

      Vymazat
  30. Já taky pořád musím zkoušet nové..:)

    OdpovědětVymazat
  31. Miluju tyhle příspěvky!! tolik inspirace a nových potravin k ozkoušení! :)) děkuju.

    OdpovědětVymazat
  32. Sójové mléko mám ráda!:) Jakou chuť má ten carob? Taky se na něj chystám, ikdyž nemám ráda čokoládu, ani kakao, tak ten carob mě láká. Jinak dala jsem na tvojí radu a dneska jsem začůa pro arašídové máslo do M&S a udělala jsem největší chybu svého života!:D:D Teď si ho budu muset kupovat pořád, už po první lžičce jsem totiž zjistila, že je to něco naprosto úžasného!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. těžko to popsat, fakt nevím k čemu bych to přirovnala. Takoé fakt jiné kakao no :)

      Jéé, arašídové máslo z M&S, moje láska! To je fakt nejlepší. Taky jsem se kvůli němu stala na arašídovém másle závislá :D

      Vymazat
    2. Takže ti fakt děkuju, myslím, že můžu směle říct, že patřím do vašeho závisláckého klubu:D Nejenom kvuli oříškám, které jím opravdu ve velkém množství, ale teď už i kvuli tomuhle mlsu:D

      Vymazat
    3. Aspoň nás v tom klubu nebude málo! Mňam, musím si pro něj taky zase zajít. Mám teď domácí, ale to není ono. Tamto mi chutná víc :D

      Vymazat
  33. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  34. Taková nákup by se mi také hodil, moc se mi líbí! Hlavně ty fíky, už tolikrát jsem na ně koukala. Na ohmatání to jsou prostě PLODY a ne ty placičky natlačené do kolečka, aby se jich tam vešlo co nejvíce. Škoda jen, že se za něco, co má být víceméně samozřejmostí, musí připlatit. Tak už to ale chodí.
    Pšeničné vločky jsem už doma také párkrát měla a i tu kaši jsem z nich vařila. Akorát narozdíl od ovesných jsou docela trvdé a vařily se mi o to déle. Já jsem si pšeničné moc neoblíbila, ale ty pohankové, o kterých také píšeš, ty mám ráda. Akorát tedy pohanku z nich moc necítím :D Je docela těžké vystihnout dobrou konzistenci. Vaříš tuhle kaši ve vodě nebo v mléku? Já v mléku už vůbec nevařím, příkláním se spíše k vodě, ale z té to opravdu nemá žádnou chuť, takže jsem zvolila mléko ovesné a ejhle, je to vážně pochoutka! Jen doporučuji.

    Potraviny s Havlíčkem na obale mám ráda, ty těstoviny jsou parádní. Dříve jsem si myslela, že mezi bílými a těmito celozrnnými ze semoliny není rozdíl, ale je a veliký. Nedavno jsem měla v puse normální obyčejné těstoviny a jaksi mi nechutnaly? Už jsem asi také pěkně vybíravá :D

    Jinak děkuju za komentář, parfait už mám v "sobě, byl moc dobrý. Jen to zdobení a vrtsvení trvalo docela dlouho, ale stálo to zato.
    S menstruací asi budu opravdu jen čekat, lepší přírodní cestou, než se cpát prášky a najednou mít splašené hormony.

    Přeji pěkný víkend!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě proto z pšeničných vloček kaši nevařím - vím, že by mi nechutnala :D Ale jinak mi jako takové třeba do toho jogurtu právě hutnají :)

      Kaši vařím vždycky převážně v mléku - dávám to tak 1:1 voda s mlékem, ale většino uspíš o něco víc mléka :) Ono mi to totiž jinak vážně nechutná, zkoušela jsem to několikrát :D

      Vymazat
  35. A jak děláš tu instantní kaši? Já si koupila špaldovou a píšou tam jen rozmíchat v horkém mléce nebo vodě, ale žádný poměr nic a tak z toho vždycky vznikne nějaká divná hmota :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dám ohřát mléko a když skoro vře, tak přisypu tu kaši. Nic neodměřuji, nevážím, dělám to od oka. Prostě tak, aby mi ta požadovaná konzistence vznikla :)

      Vymazat
  36. Chválím výbĕr tohoto sojového mléka -je čisté ahlavnĕ nepřislazované na co jste zvyklá. Hold cukr dĕlá chuť.

    OdpovědětVymazat
  37. Mně ten syrovátkový sýr moc nechutnal a to mám sýry děsně ráda. :D
    Jinak karob bych si už chtěla taky konečně koupit, ale vždy na něj ve zdravé výživě zapomenu. :D

    OdpovědětVymazat
  38. Zdravím :) chtěla jsem se tě zeptat jaké množství té instantní kaše dáváš na snídani? Nemám s ní zkušenosti, děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou to nevážím, ale tak okolo 6 lžic. Celkově tak kaše dělám z 60-80g většinou ;)

      Vymazat
  39. Ahoj, líbí se mi ta sezamová pasta :) Šla by nějak popsat chuť? :) jako jestli spíš slaná nebo sladká..asi divná otázka co? :D Jinak děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutná to jak sezamová semínka - rozmixovaná :) Záleží, jakou koupíš, některé mohou mít v sobě sůl, takže je slanější, jinak je ta chu´t spíše neutrální ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)