pondělí 18. února 2013

Vezměme od každého trošku a spojme to v povídácí článek :)

  
 Začal nám nový týden a s ním i nové akce v obchodech! A protože se každá kačka hodí, tak i já netrpělivě vyhlížím výhodné nabídky. A když už je neobjevím já sama, tak mě o nich naštěstí informujete vy - ať už mailem nebo na facebooku, kam je následně šířím, aby jste náhodou o něco nepřišli :D Dnes jsem například běžela do Rossmannu vykoupit jim proteinové tyčinky - ke každé zakoupené si můžete přibrat 1 zdarma a jeden kousek vás tak vyjde na nějakých 8Kč. A to už je levnější než kdejaká Margotka, no neberte to!



Kromě akčních výrobků samozřejmě pokukuji, zda se v regálech neobjevili nějaké nové zdravé dobroty. A když už jdu jednou za několik měsíců nezvykle do prodejny COOP, jsem o to ostražitější. A má pozornost se vyplácí, protože jsem právě tam narazila na pohankovou kaši, na kterou mi tedy děláte ve svých příspěvcích pěkné chutě! Například čokoládová kaše od Julie nebo pohanková s banánem a arašídovým máslem od B. Teď už i já mám tu svou a zítra ráno můžu v kuchyni objevovat nové chutě :)



V neděli pak místo toho, abych se věnovala seminárním pracím, kterými nás tento semestr doslova zavalili, se celý den poflakuji a vzpomínám na letní prázdniny. Během těch jsme 2 roky zpátky s mou nejlepší kamarádkou navštívili jižní Čechy a natočili video na téma Burpees Everywhere. Už se nemůžu dočkat, až se mi tahle má spřízněná fitness duše vrátí v červnu z Kanady!





Ale aby se neřeklo, že studium flákám úplně, přecejen jsem se do jisté problematiky ponořila. Bohužel to však nemá nic společného s ekonomií, která je mým vysokoškolským oborem. Místo toho jsem se rozhodla pomalu získávat informace z biologie a anatomie, abych pak v květnu nebyla na kurzu "instruktora fitness" úplně mimo. A proč si to neudělat složitě, když by to šlo i jednoduše, žejo? Takže tyhle záležitosti studuji rovnou z materiálů psaných v angličtině. Aspoň je to větší sranda :D Aneb na co si kupovat české knížky, když můžete mít materiály, které slouží k certifikaci na osobního trenéra v Americe. Opět děkuji mé spřízněné duši v Kanadě :)
 




Ve volných chvílích se také rozplývám nad vašimi výtvory na blozích - obzvláště mám teď zálusk na domácí musli a vy mě v tomto úmyslu jenom motivujete vašimi výtvory. Například úžasná variace od Lucie v podobě perníkové granoly, chutně vypadající domácí zapékané musli od opět aktivní blogerky P. nebo křupavá voňavá granola od Katariny, kde mě uchvátilo především sušené ovoce z Mixitu. No a až se do toho pustím, určitě využiji tuhle krásnou váhu, která nám nově doplňuje naše kuchyňské vybavení!





Než se pustím do musli, tak chutě zaháním jinými dobrotami. Stále častěji si připravuji super rychlé koláčky do mikrovlnky nebo ovocno-proteinové pěny.





A když přijde čas oběda, tak si ráda zaexperimentuji s novými potraviny, jako je například Přírodní syrovátkový sýr z Lidlu - mimochodem chutná božsky! Třeba na oběd k těstovinám, na který brzy přidám recept :)




A jelikož je taky třeba nějaké ty kalorie spálit, tak ani na cvičení nezapomínám. Trošku jsem teď odložila klasické posilování ve fitku - ale jenom na pár dní :) Zítra mě čeká první hodina tělocviku, na kterém se doufám pořádně vybiji, jelikož jsem si zapsala Kickbox aerobik. A místo činek tento týden plánuji nějaké vedené kruhové tréninky a po nich následně začnu nový tréninkový plán. Ten současný mi moc nevyhovoval a nový se pak určitě objeví v záložce Mé cvičení.



Tak to by bylo tak nějak k tomu, jak si v posledních dnech žiji já. Co vy? :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

57 komentářů :

  1. Pohanková je super, jen já ji mám radši z vloček:-) Spřízněná fitness duše je k nezaplacení:-) A chválím učení z anglických materiálů:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo pěkně studuj:-D Až se dostaneš k části kde se bere origin a insertion tak nebreč :D...mimochodem až přijedu tak mi musíš nějakou mňamku uvařit :-p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestraš, mě teda zatím bohatě stačit studovat v angličtině složení buňky. Ještěže mám nějaké základy z toho gymplu, jinak bych byla úplně mimo :D

      Mňamky budou, uděláme si klidně celý víkend plný dobrot a ty mi uvaříš zase nějaké americké speciality :D

      Vymazat
    2. :D no to by šlo, zajdeme do fastfoodu a mám to z krku :D

      Vymazat
  3. pohanková je super! Jsem ráda že jsem tě na ní nabudila :P :)
    A ty burpees jsou skvělý! :) zrovna dneska jsem dělala oneleg burpees se Zuzkou
    A ty tvoje pěny! Paráda

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám raději pohankovou z vloček...ale já obecně moc na kaše nejsem, takže asi proto...:)Tu anatomii apdo. ti nezávidím, já se to učit musím a popravdě, je to pěkný záhul... A video nemá chybu..ti lidi museli být docela zaskočeni co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vločky jsem ještě neobjevila, ale tak vločky mám doma ovesné, rýžové, jáhlové...tak aspoň bude změna :D Lidi občas koukali no, ale byla to sranda :D

      Vymazat
  5. Člověk se prostě vždycky učí to co předně nemusí :D jsem stějná:)
    jinak si vždycky říkám, jak si koupím jiné vločky než ovesné...a nějak se to ještě nestalo:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus - já mám doma víceméně pravidelně ještě jáhlové, rážové, teď i pšeničné. Je to příjemná změna a zpestření. Navíc spousta nových chutí na snídaně ;)

      Vymazat
  6. Zrovna sháním váhu, můžu se zeptat co je to za značku,kde si ji koupila a za kolik? Jo a ten přírodní syrovátkový sýr si kupuji také v Lidlu pravidelně, dávám sii ho hlavně do pomazánek, mňamózní:)) Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to ti zrovna neporadím. My jsme ji dostali - mamka má předplacený nějaký časopis o pečení a to k tomu přišlo jako dárek :)

      A ten sýr musí být do pomazánky skvělý, to věřím! :)

      Vymazat
  7. To video je luxusní! :)) Taky bych brala nějakou spřízněnou fitness duši tady poblíž, ale zatím nic moc :D Teda ty materiály v angličtině - přeju hodně štěstí a pevné nervy! :D To já spíš v angličtině budu číst druhý díl erotickýho románu, tak snad to pochopím :D A ten přírodní sýr určo zkusím, kolem podobného chodím v bille, ale nevěděla jsem, zda po něm sáhnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ty materiály jenom čtu, tak je to dobrý, zkoušky v angličtině dělat nemusím :D

      A erotický román, máš na mysli 50 shades of grey, že (myslím, že jsi to někde zmiňovala)? Já jsem ho taky četla v AJ, první 2 díly, k tomu 3 se mi zatím nějak nechce, nějak mě to přestalo bavit :D Ale byla to vlastně moje první celá knížka přečtená v angličtině. A četlo se to dobře :D

      Vymazat
    2. Jojo, přesně to mám na mysli ;D Mamka si totiž na Vánoce kupovala první dil, a ja si ho chtěla vzít v angličtině, ale ja jsem hold pako a místo prvního dílu jsem si v te angličtině koupila ten druhej omylem :D Takže ten první dil čtu v cestine a ten druhej v angličtině ;D A jakto, ze jsi nás neinformovala o "zabíjačkovém týdnu" v Lidlu?!! :DD Myslím, ze zrovna čtenářky tvého blogu by to určo pobavilo ;D

      Vymazat
    3. No vidíš, to mě ani nenapadlo, na zabijačkové hody jsem úplně zapomněla :D

      Vymazat
  8. jaké má ten sýr hodnoty? Nepotřebuji vědět přesně, spíš mě zajímá jestli to je jídlo které se dá jíst bez výčitek hodně nebo spíš občas jako dobrotu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem se dneska snažila zjistit, ale nikde nic :D Na obalu napsané nejsou, jenom to, že má 13% tuku a na internetu jsem taky nic nenašla. Ale nemyslím si, že by byl nějak extra kalorický ;)

      Vymazat
  9. Proteinové tyčinky v Rossmanu, taky jsem pro ně dnes běžela:) a video je super!!

    OdpovědětVymazat
  10. Já nikdy žádnou proteinovou tyčinku neměla tak zítra skočím koupit :) Je nějaká, kterou opravdu doporučuješ? :)
    Ty těstoviny bych si dala! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě chutnají všechny :) Dobrá je citrón-tvatoh, ale ta zrovna není proteinová, jenom nějaká fitness :D z těch proteinových...no už jsem je dlouho neměla, ale asi vanilka nebo čokoláda :)

      Vymazat
  11. to video je super! nedovedu si představit, že bych takhle někde hopsala před lidma :))

    OdpovědětVymazat
  12. Do těch tyčinek Rossmann jsem se zamilovala, moc mi chutnají, takže hned zítra poletím do Rosmannu pro tyčinky, ty se fakt vyplatí! Takže díky!

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, proteinové týči, ty mám moc ráda! :)) Rosmann má nějaký slevový leták nebo tak? ;)
    Pohankovou kaši mám ráda, ale jen mixovanou s nějakou jinou no! ;)
    Je super, že si chceš udělat trenérství, určitě se ti to vyplatí! :))
    Mám váhu jako ty, akorát bílou! :D
    Ty těstoviny ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, i Rossmann má leták. Chodí nám do schránky, ale je i na internetu ;)

      Vymazat
  14. Jsem zvědavá jak ti ta kaše bude chutnat, ale doporučuji si radši koupit ty pohankové vločky než tu kaši:)
    Jinak se mi moc líbílo vaše video Burpees Everywhere, dobrý nápad, taky bych něco v tom stylu chtěla natočit:D

    http://myparadise-teresa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. pro proteinové tyčinky jsem včera taky šla, díky tvému facebooku :D
    pohanková kaše je dobrá, ale já mám stejně nejradši všechny od Nominy :) a dnska jsem si poprvé dala Dolce Banana od Mixitu, co jsem si objednala za výhru v soutěži ( a k tomu mám ještě jeden tubus :D )
    Jsi dobrá, že to zvládáš i v angličtině, já bych některé věci nepochopila asi ani česky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :D A hezkou odměnu sis objednala :)

      Vymazat
  16. Ahoj holky, často se zmiňujete v komentářích o Zuzce Light a o jejím jídelníčku, který není zrovna prý vyvážený. Kde to prosím čtete? Chtěla bych to také vidět. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nějaké jídelníčky dávala sem:

      http://zuzkalight.com/category/nutrition/

      Vymazat
  17. Ty si s tím jídlem umíš vyhrát:) Škoda, že proteinový (nebo jakýkoli jiný) tyčinky mi nic moc neříkají, nějak na to teď (poslední roky) nemám chuť. Za to jogurty...:D

    OdpovědětVymazat
  18. Proč u nás nikde není Rossman? :( :D..a když tam jednou za dva měsíce jedu,mají ho v Brně v Olympii,tak zrovna v tomto nemají žádné proteinové tyčinky :( :D..taky jsem teďka začala dělat muffiny v mikrovlnce,je to uplně výborné!!!..a na tu tvoji pěnu si už brousím zuby :D...jen tak sehnat protein :(...a to video o burpees je parádní!!!!..strašně se mi líbí!!!

    OdpovědětVymazat
  19. Tak vidím, že opět své peníze dobře investuji. Akce na proteinové tyčinky se mi zrovna hodí. :D Díky za tip. :))

    OdpovědětVymazat
  20. na proteinové tyčinky do Rossmann určitě vlítnu, už mi mé zásoby došly a to studium a ještě v aj to jsi teda blázínek, já musím odstudovat jeden odborný předmět v aj a hrozím se toho ve velkém

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, jak je to s těmi proteinovými tyčinkami? Mám doma jednu, ale pořád pro ní nějak nemůžu najít místo v jídelníčku. Kdy si jí mám dát a jak často to můžu jíst? Díky za odpověď :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky zajímá:)
      Protože jsem si to díky Tvé masáži, fitness, koupila a teď si říkám: No jó, dobrý to je, ale kdy to použít? :) Jsi fakt frajerka, že umíš lidi tak zblbnout! Normálně regulérně! :D :)

      Vymazat
    2. Já si dávám proteinovou tyčinku třeba jako svačinu ještě s kefírem :)

      Vymazat
    3. Tak to jsem asi dobře na ekonomické fakultě, něco ze mě bude :D

      Já si dávám proteinovky zhruba v těchto případech: po cvičení (buď dám ovoce nebo nějakou tu tyčinku, ale častěji to ovoce), na svačinu s nějakým tím kefírem, jak píše Lúca, aby toho nebylo málo. No a potom někdy, když mě třeba "honí mlsná" anebo ji mám jako takovou "nouzovku" v tašce, když mi náhodou nestačí jídlo, co mám s sebou :)

      Vymazat
    4. Děkuji za odpověď! :)

      Vymazat
  22. http://zuzkalight.com/2013/02/zcut-power-cardio-day-9-and-weight-loss-tip/
    ahoj,copak si myslíš o tomhle? je jasné,že se nemáme přecpávat ani nic jiného,ale ona ani nepřidala fotky, jak to pak můžou její čtenáři vzít atd?
    já kdybych měla jíst jako ona..nevím no:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím co máš konkrétně na mysli...? Tam akorát píše o porcích, že je lepší si vzít malý talíř. Nebo apsoň tak jsem to pochopila :) Ona tak nějak ty proce ukazovala už dřív, tady řešila spíše nádobí :D Jinak na to, že pdajně udržuje mi příjde taky, že jí málo. Ale neznepokojovala bych se tím, že my jíme více - pravděpodobně máme taky rychlejší metabolismus. Ona si jej vynecháváním sacharidů a celkově omezováním jídla dle mě i zpomalila :) Anebo tak prostě jí, protože jiným způsobem si ty vyrýsované svaly celý rok neudrží :)

      Vymazat
  23. Pečení, vzpomínání na staré časy, studování slev a pobíhání po slevových akcích. Už jen ta vnoučata a křížovky tam chybí :-D. Aneb neber mě vážně, jen jsem sem zabloudil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křížovku si taky občas nějakou dám, ale to spíš vyjímečně no :D Na vnoučata času dost, ještě nemám ani děti :D

      Vymazat
  24. To video je úžasné! Jen před těma lidma bych to asi neudělala. :D Novou váhu bychom doma taky potřebovali, ale je zvláštní, že to tak připadá jen mně. Já zkrátka s těma úplně starýma (co se musí vyvažovat) neumím. No a co se týče receptů, taky objevuju a vždy se těším, až je vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Díky za tip na tyčinky .. včera jsem si jich hned 10 koupila :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Mohla bych se zeptat na složení tyčinek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na tyčinku cca 560kj, 11g bílkovin, 14g sacharidů, 3,5g tuků

      Vymazat
    2. dekuji, jeste by me zajimalo co obsahuje za sladidla a za bilkoviny a tak?

      Vymazat
    3. No bohužel je to nic moc :-/

      glukózový sirup, mléčná bílkovina, mléčná čokoláda, fruktózový sirup, izolát sójových bílkovin...

      Vymazat
  27. ahoj jak chutná ta protejnivá tyčinka citrus tu jsem ještě neměla taková nezvyklá příchuť:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to příchuť tvaroh-citrón a mě teda chutná moc :) Možná trošku "lepivá" ale dobrá :D

      Vymazat
  28. Tak to video ovšem nemá chybu!!! Lidi asi trochu nechápali, co? :D Jste mega šikulky :)

    OdpovědětVymazat
  29. přírodní syrovátkový sýr je pecka největší!! :D natrefila jsem na něj tak před půl rokem a byla jsem z toho úplně u vytržení, vzpomínám si, že něco podobného jsem jedla, když jsem byla malá. Prostě paráda!

    OdpovědětVymazat
  30. To video je boží! :D
    Proteinovky s Rossmannu mi nějak nejedou. Já mám nejradši prostě ty sušenkové z DM. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)