úterý 16. dubna 2013

BURPEE CHALLENGE - den č. 50: průběžné info, ceny pro výherce a tipy na workout

Haha, taky už z nich máte noční můry? :D
 Tak je to tady dámy a pánové - oficiálně jsme v půlce! Co myslíte, máme za sebou to horší nebo to lepší? No já myslím, že to už bude jenom horší :D A k této významné události vám tedy KONEČNĚ prozradím, jaké odměny jsem připravila. A taky trošku škodolibě ukončím přihlašování do této challenge. Množství účastníků se nakonec vyšplhalo k číslu 88 (ale kdoví, kolik jich už odpadlo, přiznejte se! :D) a myslím, že v této chvíli by již bylo celkem pozdě na to s námi začínat :)



Celkem počítám s tím, že někteří to již vzdali (Já to taky pěkně flákám až se stydím! A netuším, kdy budu dohánět resty :D). Vlastně jsem tu a tam něco zjistila - někteří přestali kvůli zdravotním problémům, jiní si stěžovali, že už je to nebaví...no zkrátka a dobře, je to tvrdá výzva, jsem si toho vědoma!

A protože burpees stále narůstají a dělat jich denně 50,60,70...není žádná sranda, mám pro vás návrh jisté úlevy :) Pokud to opravdu nezvládáte, nemůžete, nebo prostě pár dní nechcete...dejte si tu pauzu. Ale snažte se nabrat energii a vrátit se co nejdřív zpátky! To, k čemu směřujeme je 100 BURPEES a co nejlepší časový výkon. No a na to se musí trénovat! Proto je tento 100 denní challenge vlastně jakýmsi tréninkem, který vás připraví na to, aby pro vás 100 burpees byla brnkačka (v rámci možností :D).

Samozřejmě, pořád je to výzva a je jen na vás, jak se k tomu postavíte. Pokud to chce vzdát, prosím. Ale věřte mi, že pokud vytrváte, tak vás to posílí. A nejen fyziky, hlavně psychicky! Cvičení a překonávání pomyslných překážek v něm má velký vliv na náš život. Když překonáte tyto překážky, budete se cítit silnější a sebevědomější i v ostatních oblastech vašeho života :)


A teď už k slibovaným odměnám! :)
Dlouho jsem přemýšlela, jak ceny rozdělit, kolik udělat kategorií...nakonec jsem se rozhodla pro 3 výherce - a minimálně 2 obdrží řekla bych slušný balíček výher :) Samozřejmě jsme teprve v půlce, takže je možné, že nějaké odměny ještě přibudou nebo to ještě nějak přerozdělím. Tohle je tedy provizorní rozdělení.


Zatím jsem se rozhodla vytvořit a vyhodnotit 3 soutěžní kategorie:
  • Jeden odměněný bude vybrán až po skončení výzvy. Povinností přihlášených účastníků pak bude mi zaslat jejich zhodnocení celé burpee challenge - kolik jste toho odcvičili, vaše pocity, co vám to přineslo, v čem jste se zlepšili, zajímavé historky...cokoliv. Na základě těchto vašich příběhů vyberu výherce já a nejzajímavější hodnocení zveřejním :)

Vítěz této kategorie získá:
- nákup v e-shopu I-MODA v hodnotě 500Kč
- poukaz na nákup na stránkách MIXIT v hodnotě 250Kč


  • V druhé kategorii se bude soutěžit na základě fotografií. Není povinné se přihlásit, je zcela na vás, zda do toho půjdete. Vašim úkolem bude zaslat mi fotografii na téma burpee challenge. Jak to pojmete, nechám na vás. Můžete vyfotit sebe nebo cokoliv, co s burpees souvisí. Ale musí jít o vaši tvorbu, žádné stahování z internetu prosím ;) Hlasování v této kategorii pak bude veřejné. A fotografie můžete zasílat klidně už nyní a dalších 50 dní - zasílejte je na e-mail fitforlife@email.cz a do předmětu uveďte prosím Burpee challenge - foto.


Vítěz této kategorie získá:
- nákup v e-shopu I-MODA v hodnotě 500Kč
- balíček produktů od Racia, Mixitky, vitamíny (viz. foto)
 
  • A poslední výherce se bude vybírat na základě času, za který odcvičíte závěrečných 100 burpees. Pro tohohle vítěze mám zatím připraven balíček od Das Musli - 500g musli + 2x vzoreček po 60g.
    K tomuhle bych ještě ráda do konce challenge něco přidala. Jen ještě musím vymyslet co :D Musli mi totiž dorazilo teprv včera a na základě toho jsem se na poslední chvíli rozhodla přidat tuto kategorii.


 O případném doplnění cen vás budu určitě informovat. Tak doufám, že pokud vás nenamotivoval můj úvod, zabere alespoň tohle! :)


Pár "Workout" tipů
A na závěr jenom pár tipů, co si zacvičit pro zařazení více burpees :) Doporučit mohu například ZWOW 22 - není zde dáno přímo 50 burpees, ale je jasné, že jich během tohoto workoutu uděláte opravdu hodně. Já jsem jej dělala v sobotu a dalo mi to 60 burpees :) Funguje to na tom principu, že máte dány určité cviky, kterých musíte udělat 30 opakování. K tomu však jsou navíc burpees - pouze 4, ale každou minutu. To znamená, že na začátku každé minuty uděláte 4 burpees a pak se přesouváte ke cviků, které máte odcvičit. Např. první jsou chair hops: zvládnete třeba 15 opakování, ale v tom začne další minuta (nastavit si můžete třeba tento timer), takže se vracíte zpět ke 4 burpees. Jakmile je doděláte, máte zbytek minuty na pokračování tam, kde jste skončili. Takže pokračujete 16.,17.,18....opakováním. Takže jednoduše řečeno, čím víc odpočíváte, tím déle budete cvičit a tím více burpees budete muset dělat :D Jak už jsem zmiňovala, já to zvládla za něco kolem 15 minut, takže ve výsledku 60 burpees :)

No a pak tu mám ještě tento roztomilý obrázek :D


Jak vidíte, podle něj máte udělat 10 burpees + 1 squat, pak 9 burpees + 2 squaty a tak dále. Když dojedete dokonce, máte za sebou 55 burpees. Na obrázku píšou, že si to pak máte ještě zopakovat opačným směrem, ale myslím, že ten jeden stačí bohatě :D Ale můžete to střídat nebo využít, když budete dohánět resty :)

Jak se cítíte po první půlce naší výzvy? Už se těšíte, až to celé skončí? :D
...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

34 komentářů :

  1. 88 účastníků, to je krásný:) a taky si myslím, že to bude už jen horší:D
    "v rámci možností" :D haha - celou dobu dělám poctivě, ale tech 100 najednou asi stejně nedám:D
    krásný ceny Mončo!:) a obrázkový workout se mi moc líbí :P
    nevím, jestli se na konec těším - asi ne - nebudu "muset" nic cvičit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale dáš, to půjde! Můžeš si dělat pauzy jak dlouhé chceš :D ;)

      Vymazat
  2. Já včera doháněla jen 3 dny a teda žádná sranda :DD ale vydržím, protože už jsem jich včera udělala poprvé 20 v kuse, aniž bych pak potřebovala půl hodiny pauzu :D
    Jinak ceny vypadají super, jsi štědrý organizátor ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já jedu od prvního dne challenge a ještě se držím! :D Ale snad nevadí, že občas vynechám a doplním burpees nějakým větším workoutem třeba druhý den :D Můžu doporučit od Zuzky ZWOW 49 nebo Burpees are forever workout od Beautygloss...jak jsou hezky burpees rozděleny po 10, tak to dobře ubíhá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nevadí, já to tak taky dělávám :) Od toho ty workouty jsou, aby nám pomáhaly dohánět burpees :D

      Vymazat
  4. Das mussli by mi vůbec nevadilo míta ochutnat ;).

    OdpovědětVymazat
  5. Já si kolikrát řekla, že toho asi nechám, ale hnedka jsem tu myšlenku zahnala. Ne, já to chci dodělat, budu pak na sebe pyšná, když to dám:D
    Ten workout s tím miminem se mi líbí:D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky už mě to moc nebaví, pustila jsem se ale ještě do squat challenge a plank challenge,tak to prokládám tím (třeba 20 squat, 10 burpees). Nevzdám to ale, pak bych byla na sebe jen naštvaná že su máčka :D Jinak ceny jsou opravdu motivující :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mám Squat s Burpees a přestala jsem kvůli nim s Jill i Bobem - dělám si vlastní sestavy posilka, abych tyhle dvě challenges každý den udělala :) a dneska mám rest v burpees tak to bude mazec. Včera 240 dřepů..a rozhodla jsem se, že si squaty dám pak zas sestupně i zpátky další měsíc. Mě na těch výzvách baví, že si podle nich sestavuju cvičení a mám se čeho chytit, je to fajn změna.

    OdpovědětVymazat
  8. Já to nějak přehnala, teď jich mám víc než je oficiální číslo.
    Když jsem doháněla resty, tak jsem nějak zapoměla zkontrolovat kolik že jich vlastně mám být a jela si dál v tom svém tempu. Výsledek je že jich před ZWOW dělám momentálně asi 65 a po ZWOW si tam dám ještě nějakou kombinaci buď se swing nebo se squat a to jich ještě tak nějak 40-50 dám. Ale nedaří se mi dostat přes 110 burpees :)
    Světla

    OdpovědětVymazat
  9. Zapomněla jsem akorát jednou na burpees a to v sobotu tak v neděli doháněla...tak to jsem trochu pocítila ,ale jinak jedu každý den pravidelně,ale už to není taková sranda,jak na začátku :-D ,ale zlepšení tam určitě je :-)
    míša

    OdpovědětVymazat
  10. Moni, já se přiznám, že občas to flákám, jeden den udělám klidně 70 a druhý prostě třeba 30, dnes třeba na to skočím až večer, jindy ráno. V kuse bez přestávky jich udělám maximálně 48- můj největší výsledek, ale většinou kolem 35-40 a pak oddechuju u nějakého cvičení a potom zase...není to nic jednoduchého, to přiznávám....Ale pokud si u toho člověk vymyslí nějaké to cvičení, tak to jde.

    OdpovědětVymazat
  11. já se sttále držím, ikdyž si nechávám větší množství burpee vždycky na nějakej následující den XD i když teď už to není prdel, pač vynecháš 2 dny a hned máš skoro 100 burpee xD
    povím ti už teď, že nevím, jak jich budu dělat 100, když už teď umírám, když jsem se to pokusila ve 40 hecnout a jet to na jeden zátah... nejspíš asi vypustím duši a upadnou mi hnátky xD

    OdpovědětVymazat
  12. Pořád v burpees challenge pokračuji, ale při čísle 48 jsem to už vzdala a na jeden zátah je nedělám :D místo toho si to spojím přesně s těma squatama do jednoho workoutu a musim říct, že pak je z toho pěkné mini HIIT :D moc pěkné ceny, budu se snažit zapojit do všech soutěží, ještě že mám 50 dní na to vymyslet nějakou fotku :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj sleduji tvůj blog už od dob co jsi byla na blog.cz :D a byla bych ráda kdybys občas zašla na můj blog a třeba napsala svůj názor nebo radu, zrovna od tebe bych si jich cenila :) a kdybys chtěla tak třeba i sledovat můj blog ;) děkuji :)
    http://im-going-through-changes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. I see burpees :D :D :D Moc!!!! Skvělý obrázek :)

    OdpovědětVymazat
  15. zatím cvičím poctivě každý den :D dneska také 50 tak jsem zvědavá :D jinak ceny fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já ty burpees nemám vůbec ráda.:) V té challenge nejsem,což ale nějak nevadí, se Zuzkou jich někdy udělám za jeden zwow i 50:D

    OdpovědětVymazat
  17. já jsem sice začla pár dní po vás, dnes mám 37., ale držím se pořád!:) jinak, k mému jménu přibyla i URL adresa:) začínám se trošku bát, jak budu zvládat třeba 60 na den, protože teď je musím dělat po 15ti, abych to vůbec zvládala:(:D

    OdpovědětVymazat
  18. Trochu jiné téma, ale.. zkoušela jsi někdy sacharidovou vlnu? :D

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám krizi teď každý víkend:-). Je to tím, že jsem většinou měla aspoň jeden víkendový den odpočinek a teď přitom velkém množství burpees se o odpočinku nedá vůbec mluvit. Ale vždy zatnu zuby a udělám je, protože mám pocit, že kdybych jeden den nedělala, tak už to nedohoním a vzdám to.
    Závidím těm, co si jich můžou udělat pár ráno. Já vstávám moc brzy a navíc se bojím, že bych budila děti, takže to nepřipadá v úvahu.
    Terka

    OdpovědětVymazat
  20. 88 účástníků.. to je hezké číslo ! ZWOW 22 taky vřele doporučuji !!! Běžně dělám u ZWOWů malé přestávky
    - 5 sekundek na vydýchání. Ale u tohohle jsem se doslova děsila každé další minuty takže jsem se ani nestihla napít :-D. Ke konci jsem byla totálně vyřízená. Nepamatuju se že bych někdy dřela tak jak u tohohle workoutu..:-)

    OdpovědětVymazat
  21. Už to není žádná sranda. Většinou všechny resty doháním o víkendu a snažím se mít lepší čas než předtím.
    U těch 100 burpees, jak se bude soutěžit na čas - máš už představu, jaké burpees se budou dělat? S klikem, bez něj, lehnout si, dát nohu za hlavu,.. ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nohy za hlavu dávat nemusíte :D Dala bych těch 100 klasické burpees s klikem, pak případně klik na kolenou, alespoň nějaký pidi :D :) A možná zařadím ještě možnost, že když to nepůjde, tak se můžou dělat ty "competition" burpees, kdy si leháš na zem :)

      Vymazat
  22. vidíš, já ted musela vynechat pondělí úterý, takže dneska a zítra mám (bohužel) double.. :D
    jinak jak jsem řikala, nebaví mě to, ale proč to vzdávat, že? Když už jsem došla do půlky! Prostě to nějak překousnu! :D
    a ceny úžasné, kéž by se mi poštěstilo!

    OdpovědětVymazat
  23. Zkuste poslední den toto ! :) :D
    http://www.youtube.com/watch?v=QBjSL8zNVjQ

    OdpovědětVymazat
  24. Jak se dělají správné burpee? někdo je dělá bez kliků někdo zase s klikama... jsem z toho nějaká zmatená...je pro burpee v češtině nějaký výraz? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Angličák. Já považuji za správné ty s klikem ;) Alespoň v takové podobě se většinou vyskytují ve cvičení.

      Vymazat
    2. Děkuji, no já mám problém dělat i dámské kliky, takže tenhle cvik mi asi nepůjde :-D

      Vymazat
    3. Tak to dělej bez těch kliků, to je taky možná varianta ;) Nebo dělej "competition" burpees - lehni si až úplně na zem a pak se zase vytáhni na rukou nahoru do vzporu :)

      Vymazat
  25. Ahoj, tak já začala jako poslední z Vás, 10.4. tudíž dnes jsem dělala 17, zapomněla jsem akorát včera, takže po krásné 17ce jsem dělala 16 a je to fakt záhul pro mě už teď, ale beru to opravdu jako výzvu, takže to dělám poctivě a v kuse. Pro mě největší odměnou bude, když se den po dni dopracuji ke 100 burpees v kuse! Jsem 5 měsíců po porodu 2. dítěte a fyzičku mám nejhorší za život, takže to pro mě bude výhra, až to dotáhnu do konce! Navíc jsem zlanařila i manžela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, určitě se k té stovce pěkne dopracuješ :) A za manžela máš + Jen ať si taky mákne :D Tak ať to jde ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)