neděle 21. dubna 2013

Food Inspiration XXXIII.

Pěknou neděli všem! Už se začíná stávat tradicí, že Food Inspiration přidávám vždy v neděli a mně osobně se tato tradice líbí, takže se ji budu snažit dodržovat i nadále :)

 
 Ovesná kaše s jablkem, švestkami, sezamem a oříšky
Jablko a sušené švestky jsou nakrájené a povařené přímo v kaši, proto nejdou vidět. Vrch jsem posypala mým novým černým sezamem, který se mi líbí hlavně proto, že hezky ozdobí jídlo :)


 
Cuketové těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Cuketu jsem nastrouhala škrabkou, zbytek nakrájela na půlměsíčky a orestovala na pánvi. Pak přidat rajčátka, mozzarellu a perfektní jídlo plné zeleniny je na světě! :)


Tvaroh se sezamem, oříškové máslo, ořechy
Tady jsem testovala obě mé novinky - černý sezam i máslo Jori ze 4 druhů ořechů. A másílko je boží! Líbí se mi, jak je hezky tekuté :)


Cottage, zelenina KnackSnack
Tohle byla zrovna moje dopolední svačinka a první ochutnání tohoto výrobku od racia. Musím říct, že ty knacky sypané mákem jsou výborné a je to příjemná změna oproti různým knackebrotům nebo chlebíčkům. Ke cottagi pasovaly skvěle :)



Mexická směs s krůtím masem
Recept jsem přidávala včera na můj receptový blog (tady). Miluji kombinaci fazolí, rajčat a kukuřice, takže jsem si tento oběd opravdu užila. A ještě mi zbylo na dnešek a zítřek! :)



Mandlovo - lněný chlebík
Zaručeně nejlepší ořechový chléb! Jak ho vidím, tak si ho asi dneska budu muset zase upéct :D Navíc tyto formičky, které byly součásti časopisu Pečené dobroty - úžasně praktické :)


Zeleninový salát, mozzarela, gouda, mandle
Mňam, mňam, mňam...nevím, co víc k tomu říct :D



Zeleninová směs s tuňákem a cottage, mandlový chlebík
Miluji zeleninu smíchanou s cottage. A když se k tomu přidá ještě mandlový chlebík...paráda! Recept na oboje najdete ZDE ;)


Česnekové knackebroty, vajíčka, chery + jogurt, bluma, raciolky
Víte, co to je? Snídaně! Po 100 letech jsem si dala i něco slaného :D A vážně jsem na to měla chuť (a zjišťuji, že poslední dobou mívám na slanou snídani chuť častěji...zvláštní). Kulaté knackebroty od Racia jsou skvělé, jenom z nich necítím moc toho česneku, jak slibuje obal. A raciolky - tyto s příchutí čokoláda/pomeranč - jsou vážně výborné! Ale už nejsou, včera mi je mamka vyjedla :D


Pohanková kaše, domácí kompotované švestky, banán, ořechy
Objevila jsem kouzlo domácích kompotů...nechápu, proč jsem se jim dřív vyhýbala, když nejsou přeslazené a plné konzervantů, jako ty z obchodu! :)


Zeleninový salát, mozzarella, Racio
Knackebroty od Racia si dávám třeba i k salátům. Ideální lehká příloha :)


Mega ovesná kaše (se lněným semínkem a krupicí), banán, arašídové máslo
Před mým výletem do Prahy jsem si chtěla udělat velkou porci snídaně - přecejen jsem vstávala ve 3 ráno!



Kokosové lívanečky, jogurt, ovoce, černý sezam
Lívanečky jsem dělala pouze ze 2 vajec a kokosu (přisypávala jsem, dokud to nebylo dostatečně husté). Mamka mi chtěla jeden hned ukrást, ale naštěstí jsem ji včas zastavila s tím, že si je přece musím vyfotit! :D


Salát + avokádový krém
A na závěr ještě včerejší večeře. Salát je s avokádem a nějakým mléčným sýrem. A jako dezert půlka rozmačkaného avokáda, smíchaná s jogurtem, karobem, kakaem, troška agáve sirupu a ořechy :)


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

83 komentářů :

  1. pěknou neděli Mony!:)
    vše to vypadá krásně, nejvíc mě zaujal tvůj chleba a KnackSnacky:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy, dnes se mi u tvého Food Inspiration postu seběhly sliny víc než kdy jindy! :) Hned bych si dala jídlo z kterékoliv fotky ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím tě, máš odkaz na recept toho mandlovo-lněného chlebíku? Vypadá totiž fantasticky a já ho musím upéct :D :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, odkaz jsem tam dávala, ale vlastně až u další fotky, kde byl vyfocený s tou zeleninovou směsí. Je to tady: http://eat-withlove.blogspot.cz/2013/04/zelenina-s-cottage-tunakem-mandlovy.html

      Vymazat
    2. Jéé, omlouvám se... já si toho nevšimla :). Ale děkuji :).

      Vymazat
  4. Jééé,zrovna jsem doufala že budeš mít něco s kompotovanými švestkami protože jsem jich doma objevila obrovskou flašku!:-D Samozřejmě podomácku kompotované:-)Mám hroznou chuť na švestky s tvarohem a mákem (a asi na to i dojde:D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je teď dávám do dnídaní docela často - zkus třeba do kaše s mákem, mňam! :)

      Vymazat
  5. Ty zeleninové salátky,mm... Jdu si udělat snídani!:)

    OdpovědětVymazat
  6. krása, rýžový pufovaný kolečka od Racia se mi postaraly před časem o pěkný problémy se střevní mikroflorou ale ty česnekový knackabroty? asi neodolám:)

    OdpovědětVymazat
  7. Samé dobroty, hneď by som sa do toho pustila :) a máš krásne fotky, ako vždy. Peknú nedeľu!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to když se bude food inspiration přidávat v neděli, musím zasednout k počítači s pěkně naplněným břichem, protože jinak u mě hrozí poslintání klávesnice :D

    OdpovědětVymazat
  9. Samé dobroty:-) Chci se zeptat, pekla jsem ten mandlovo-lněný chlebík, chutnal mi, ale do hodiny po snězení mě vždy rozbolel žaludek, takže asi nic pro mě....stalo se vám to také někomu??? Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jestli jsi nepodrtila ta lněná semínka...celá se špatně tráví...:)

      Vymazat
    2. Tak to se mi nikdy po ořechovém pečivu nestalo...nevím, třeba ti nesedlo větší množství ořechů nebo něco jiného. Mívalas někdy problémy s žaludkem i když jsi jedla třeba ořechy?

      Vymazat
    3. Já právě ořechy skoro nejím,ale ten chleba vypadal dobre a chuťově výborný,tak jsem byla ráda za náhradu klasického pečiva,bohužel mi asi nesedí. Semínka jsem měla podrcená a problémy se žaludkem také nemám. Nevadí,celozrnné pečivo je také mňamka ;-) Petra

      Vymazat
  10. super fotky! :-) jedna dobrota lákavější, než ta druhá :-)
    knacky o Racia jsem také měla a moc mi chutnaly :-) a zrovna mě se tam ten česnek zdál výrazný dost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi mám nějakou špatně posypanou várku :D Já ho tam necítím skoro vůbec totiž.

      Vymazat
  11. MMMňam! Tak ten knack snack racio si musím koupit, to mě moc láká :) Taky mě láká ten tvůj mandlový chlebík! Akorát teda ty kokosové lívanečky, to musí být pěkná kalorická bomba dle mého úsudku. Ale tak ty to asi vycvičíš, ty kalorie navíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosové lívanečky, no bomba možná jo, ale to proto, že tam je více tuků. Zase to beru tak, že tam nejsou sacharidy a v tom případě mi to nevadí :) Protože když v jídle nemám nějaké sacharidy, tak to většinou nahrazuji tuky ;)

      Vymazat
  12. Ty formy na chlebík jsou úžasné, já mám jen takovou dlouhou, zvažovala jsem koupi siliconových, ale nakonec jsem od toho ustoupila, nevěřím že se z nich do potravin něco nedostane, vždyt zahříváním plastu se uvolňuje nebezpečný dioxin a dostává se do potravin , z potraviny je pak vysoce jedovatá a hlavně karcinogenní látka. Doma plasty postupně vyhazuji a nahrazuji ocelí nebo dřevem či sklem.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zajímavé, nenapadlo mě, že by to mohlo být nebezpečné. Ale peče se v nich dobře no a bohužel ani jiné formy doma nemáme.

      Vymazat
    2. Já to do nedávna taky nevěděla, plasty a mikrovlnku nám byl čert dlužen, jsou to svým způsobem nebezpečné pomůcky.
      Věděla jsi, že třeba fleecové hadry jsou vyrobené taky z plastu? To jsou takové perličky .
      Jinak fotečky jsem Ti ještě nepochválila, jsou krásnééééé.:-)

      Vymazat
    3. To je hrůza, v dnešní době už člověk nikdy neví, všechné skrývá nějaké škodliviny :-(

      A děkuji za pochvalu fotek :)

      Vymazat
  13. Takové dobroty hned po ránu :) Od Racia mám knackebroty multigrain a jsou též dobré, akorát trochu tvrdší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Multigrain jsem taky kdysi měla a moc mi chutnaly. Tvrdší jsou no, ale tak dá se to. Zas je to něco jiného než chleba nebo jiné knackebroty, tak to aspoň zase zpestří jídelníček :)

      Vymazat
  14. Všechna jídla vypadají skvěle, hlavně ty kokosové lívanečky a kaše s kompotovaným ovocem - babička taky dělá kompoty, ale připadají mi hrozně přeslazené...a chtěla bych nemít chuť na sladkou snídani, to ti upřímně závidím! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jak tam máš ty Cuketové těstoviny s rajčaty a mozzarellou, tak tu omáčku tam máš z tý Mozzarely...? nebo z čeho...? :) Jinak přeju krásnou neděli.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Omáčka" vznikla asi spíše z toho, jak pustila vodu cuketa a rajčata :D A to jsem to ještě slívala, ale i tak tam něco zbylo :)

      Vymazat
  16. ještě že zrovna svačím =D vypadá to luxus+ě ...muu se prosi zeptat za kolik byly ty knacky=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to bohužel nevím. Mně je poslalo Racio na ochutnání, ještě s dalšími produkty, co jsou i do soutěže (burpee challenge) :)

      Vymazat
  17. Na to můžu říct jen mňam,mňam,mňam!:)Nechala bych se od tebe pozvat na jídlo, příští týden se určitě budu inspirovat při obědech tebou!:)
    A miluju ten kulatý knackebröt od Racia, tak jsem zvědavá na ten zelený a i na ten knäck snack, už kolikrát jsem si ho chtěla koupit:D
    A na slanou snídani mám taky chuť, plánuji ji zrovna na zítřek:):)

    OdpovědětVymazat
  18. nechceš mě někdy pozvat na jídlo? Vůbec bych nebyla proti, kdybys mi takhle podstrojovala:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi někdy uspořádám nějakou akci pro mé čtenáře, když o to všichni pořád tak prosí :D

      Vymazat
  19. Ty česnekové knackebroty jsem nikde neviděla, musím je sehnat. Kde je kupuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je ještě nekupovala, tyhle mi došly v balíčku od Racia, který jsem dostala na ochutnávku + jako dárky do soutěže ;)

      Vymazat
  20. Tolik krásného jídla!
    Jednou tu obrazovku opravdu sežeru. :D
    A tradice se určitě drž, jen bych prosila ranní příspěvky, k večeru mi to vždy pocuchá nervy a já mám tendenci se jít pořádně nažrat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, budu se snažit tu tradici držet na ráno, snad to půjde :D

      Vymazat
  21. Nam :) no jeste ze to ctu u snidane :)

    OdpovědětVymazat
  22. Všechna jídla vypadájí úžasné! Samozřejmě nejlépe ty snídaně a hlavně lívanečky ♥
    Jíš skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Mňam! Ještěže jsem před chvilkou snídala, jinak bych se po těchto fotkách hned běžela něčeho dobrého najíst :)

    OdpovědětVymazat
  24. Mexické fazole a tvarohy různě ochucené dělam často.Mňam!

    OdpovědětVymazat
  25. ahoj, ty formy z Pečených dobrot, to je asi z nějakého staršího vydání, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím, mamce to chodívá poštou, bude to ale teď někdy, z některého z těch posledních :)

      Vymazat
  26. zrovna dneska jsem taky měla vyjímečně slanou snídani - domácí olivový chlebík se šunkou....pak jsem ale stejně šla pro kousek šokolátky, to sladké k ránu prostě patří :DD
    jinak samé dobroty, jako vždy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olivový chlebík zní dobře! Taky bych si nějaký domácí dala :) A i když je snídané slaná, alespoň sladká tečka být musí, to je jasné :D

      Vymazat
  27. Radost pohledet, same dobrutky!:)

    OdpovědětVymazat
  28. Ty knacksnack vypadají krásně :-) A pár jídel mě hrozně zaujalo :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Jé ty kokosové lívanečky si taky dělám, jsou vynikající (ostatně jako cokoliv s kokosem :D)
    Láká mě to oříškové máslo od Jori :) a taky poslední dobou snídám častěji na slano...

    OdpovědětVymazat
  30. Super tipy! :))
    Mě asi nejvíc zaujaly formičky, neber to zle, ale sháním je strašně dlouho! :D
    Ale to co máš v nich, bych s něma hned vyzkoušela! :))

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky, jak prosímtě děláš tu pohankovou kaši? Já si ji taky koupila, ale pokaždé když jsem ji dělala tak jsem ji měla spíš jako polívku...Děkuju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No musíš dát buď více té kaše nebo méně tekutiny. Když to budeš mít moc řídké, tak musíš prostě dosypat ;)

      Vymazat
  32. Miluju tuhle rubriku.. food inspiration jsou ty neoblibenejsi clanky ktere sem davas, pokazde se tesit ze se tady inspiruji a tak muzu zpestrit i svuj jidelnicek.
    Mela bych par otazek:

    - Kde kupujes vsechny ty krekry, racio toasty, knackebroty? Ja totiz v obchode vetsinou najdu jen obycejne racio takove ty bile ryzove kulate a to mi moc nechutna, a z knackebrotu jen takove suche ve tvaru obdelniku, ale tyhle cesnekove vypadaji zajimave? Chodis pro to do zdrave vyzivy?

    - Ovesnou kasi varis ve vode nebo mleku?

    - A jeste prosim te jak chutna karob? Chtela bych to vyzkouset ale zatim jsem si netroufla tak nejdriv vyzvidam :-D

    Diky moc za odpoved :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že se ti rubrika líbí! :)

      Ty krekry apod. od Racia jsem teď zrovna nekupovala, ale dostala. Ale vídávám je normálně v supermarketech - hlavně albert, tesco, tam byly určitě :)

      Ovesnou kaši vařím v mléku i vodě - většinou poměr 1:1, snažím se dávát čím dám tím méně mléka :)

      Karob - no těžko to popsat. Někomu to chutná, někomu ne :) Klasické kakao mi příjde lepší, tohle je takové jemnější a má to prostě specifickou chuť. Musíš zkusit ;) Ale je to dost levné, takže myslím, že by to nebyla ani taková škoda, kdyby sis ho koupila a nevyužila. Případně se dá "nacpat" i do nějakého koláče nebo zkombinovat s kakaem a pak rozdíl nejde nějak cítit ;)

      Vymazat
    2. Diky, tve odpovedi mi pomohly, karob urco zkusim a po tech krekrech se musim podivat.. vypadaji fantasticky na fotkach a mam na ne chut :-P

      Vymazat
  33. Těmi kokosovými lívanečky si mě dostala, to je vážně tak jednoduchý??supr:))

    OdpovědětVymazat
  34. mám dotaz.. proč mi to děláš? :D víš jak moje chuťový buňky trpěj, když to nemůžou hned ochutnat? :D

    OdpovědětVymazat
  35. zrovna přemýšlím co si dát, takže děkuji za zdravou inspiraci ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Nevím na co reagovat dříve, všechno to vypadá tak lákavě! :)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  37. Hmm ta kaše s černým sezamem vypadá skvěle. Sezam to opravdu skvěle ozdobí. Co používáš za oříškové máslo, že se ti tak krásně rozteče na kaši? Děkuji =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mám od Jori a to je takové tekuté samo o sobě :) Jinak jsem si dávala na kaše třeba z Marks and Spenceru nebo Lidlu a to stačilo nechat chvíli na té horké kaši a začalo se to roztíkat samo :)

      Vymazat
  38. Já taky v poslední době snídám na slano :D Až se tomu sama divím jak mi to chutná :D Ale pravda, že k tomu musím mít aspoň kousek ovoce, buchty, sušeného ovoce apod..A ty lívanečky, mňam ^^ Já jsem na smažení různých lívanečků antitalent takže se mi nikdy nepodaří, a pokud nemám dobrou snídani nemám dobrý den, tak se do toho radši už ani nepouštím :D

    OdpovědětVymazat
  39. Ty formičky jsou super. Nemáš tam někde z boku třeba vyrytou značku? Ráda bych si nějaký pořídila, ale nemůžu natrefit na správnou velikost. Tahle se mi zdá akorát :)
    Jinak jídla parádní, určitě vyzkouším to krůtí s fazolkama :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou právě součástí toho časopisu Pečené dobroty. Samostatně se asi neprodávají. Myslím ale, že by to mohlo jít objednat i zpětně, mrkni tady: http://www.pecene-dobroty.cz/bakeware.asp

      Vymazat
  40. Panečku, všechno vypadá naprosto skvěle! A ty kokosové lívanečky zkusím určitě hned zítra ráno ! :) zkoušela jsem jen banánové a tyhle vypadají taky moc dobře :) díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  41. Já naslano snídám už asi 2 měsíce :D Jinak ty palačinky vypadají skvěle! A supr, že oříškové chleby sklízí úspěch i u ostatních čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
  42. Mňam, vypadá to "luxusně" :), takhle kreativně vařit já neumím :). Nejvíc by mi chutnaly první dva obrázky :D, pak ten salát s mandlemi a pak to poslední s avokádem :p.

    OdpovědětVymazat
  43. Chcela by som mať mašinku na ovsene kaše, kde by som iba poštikala tlačítka s ingredienciami a hotovo! Ja ich milujem ! A samozrejme, krásne fotky, hlavne tie lievančeky..mne sa ešte v peknom tvare nepodarili. Niekedy som z nich mala aj trhanec :D:D

    OdpovědětVymazat
  44. To jsou zase dobroty! Kokosové lívanečky jsou úplně parádní, vzhledem k tomu, že na všech lívancích teď ujíždím, tak vyzkouším i tyhle :D
    Jak tady někdo psal v komentářích s těma silikonovýma formičkama - taky jsem četla, že to není dobré, takže kdybys měla možnost, tak bych pomalu začala vyměňovat za sklo nebo teflon... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda no, mě se v těch silikonových zrovna fakt dobře peče :-/

      Vymazat
  45. tyhle fotky mam nejradsi!!!jen tak dal!hezka tradice:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  46. Ty kokosové lívance vypadají dokonale! Určitě vyzkouším :) myslís, ze by místo kokosu šla použít třeba mandlová moučka? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! :) Z mletých mandlí jsem taky dělala a byly výborné :)

      Vymazat
  47. Mohu se prosím zeptat kolik si dáváš vloček do kaše? nebo z jakého množství si děláš kaše? př. mléko atd? děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako tekutinu dávám mléko s vodou - cca 1:1, množství od oka :D Ale zhruba tak 200ml by to mohlo být. A vloček cca 6-7 lžic, podle hladu :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)