úterý 16. dubna 2013

Mňamky od MIXITU - čokoláda, čajové müsli a mixitky

 

Taky se vždycky strašně těšíte, když vám má dojít balíček? Já se pokaždé nemůžu dočkat, zvlášť, když jde o jídlo :D A ještě více, když jde o Mixit! Ten vám snad už ani nemusím představovat. Šíří se internetem rychlostí blesku a vytváří pro nás nové a nové dobroty. Jako třeba aktuálně - čokolády a mixitky. Jejich sypané müsli a kaše už mám odzkoušené (odkazy na články zde) a ani u nových produktů nejsem pozadu. Spíše by se dalo říct, že tak trochu popředu :D Mixitky totiž zatím ještě ani nejsou v nabídce. Mixit však byl opravdu štědrý a pár mi jich na ochutnání (a taky pro vás do odměn za burpee challnege) poslal. No ale pojďme pěkně popořadě...



Chilli con pecan
Hlavním a původně jediným předmětem mého ochutnávání měla být čokoláda, kterou dal mixit nově do nabídky. Zatím jsou v nabídce 3 předmíchané příchutě - chilli con pekan, malina dočervena a  banán v jahodě. Časem by snad mělo být možné i vlastní mixování :) Pravda, čokoláda se neřadí zrovna mezi to "extra zdravé" a ke snídani ji nejspíš místo müsli konzumovat nebudu :D Ale kdo by odolal! Navíc, je přece 70%ní, a ta se může!

Mé rozhodování, kterou čokoládu si vybrat, netrvalo dlouho. Téměř okažitě mě zaujala kombinace chutí v čokoládě s honosným názvem chilli con pekan (Chilli con carne miluji, tak mi bylo jasné, že čokoláda s obdobným jménem nemůže být špatná!). Ačkoliv jsem se vždy čokoládám s obsahem chilli vyhýbala, tady jsem neváhala a byla odhodlána jít do toho. Moc se mi totiž líbilo, že krom chilli jsou v čokoládě i další zajímavé přísady - lyofilizovaný pomeranč, pekanové ořechy! a navíc je hořká čokoláda doplněna i o čokoládu bílou. Pokud by vás zajímaly energetické hodnoty, tak 100g vychází na 2300Kj, 23g bílkovin, 49g sacharidů a 25g tuků.


Kousek jsem si zamíchala i do tvarohu :)


Už po prvním ochutnání jsem věděla, že instinkt mě nezklamal - mé chuťové buňky byly naprosto nadšené. Řekla bych možná až moc...u jedné kostičky kostky je vážně těžké zůstat (a proto to radši ani nezkoušejte :D). Celá čokoláda má 250g, ale můžu vám říct, že během víkendu u nás půlka padla. Tu druhou jsem už ale zabavila a střežím ji z dosahu všech členů domácnosti. Tak, jako je müsli z mixitu prostě jiné a lepší než klasika, tak i tato čokoláda je svým způsobem speciální. Podle mě ideální třeba jako dárek. (Jen jej darujte někomu štědrému, kdo se s vámi určitě podělí, protože by byla škoda neochutnat :D) A když ne jako dárek, tak na takové to domácí čokomlsání bude dokonalá určitě! :)

 



Müsli s čajem aneb Dr. Mačatý
Tahle směs mě nejprve nechala chladnou, poté jsem po několika kladných recenzích začínala uvažovat nad tím, že by možná mohla být dobrá a nakonec jsem byla nadšená, když jsem ji mohla sama ochutnat. A stejně jako u čokolády, i zde mi kombinace chutí sedla perfektně :) Nikdy by mě nenapadlo zkombinovat dané přísady, ale přitom si spolu tolik rozumí.

Nejzajímavější z přísad, která zároveň dává této směsi jméno a tak nějak i barvu, je japonský čaj Matcha. Jak se můžeme dočíst: přírodní antioxidant, nakopávač, spalovač tuků a podpůrce metabolismu. No upřímně, napadlo by vás přidat do müsli čaj? Mně se opravdu líbí ta originalita :) Ale co by to bylo za mix, kdyby tam nebyly i další zajímavé přísady. Zde jde konkrétně o: pistácie, brusinky, goji, pomerančovou dužinu, kokosový cukr, dýňové semínka, ovesné, špaldové a pohankové lupínky a amarantové perličky.

 

Jako vždy samé dobré věci. Možná pro někoho neobvyklá či děsivá kombinace, ale i k mému překvapení to k sobě pasuje perfektně. A konečně si můžu někde vychutnat pistácie, které mi už chyběly :) Co se mi líbí nejvíc, jsou zelené brusinky. Ano - zelené. Jsou totiž obaleny právě drceném čaji. A to je teprv zajímavá chuť. Pro představu jsem jich pro vás pár vypreparovala a nafotila:




Pro zájemce ještě energetické hodnoty: 1530Kj, 11g bílkovin, 63g sacharidů, 8g tuků.



Mixitky!
A na závěr ještě tyto krásné ovesné tyčinky, kterým by klasické müsli tyčinky ze supermarketu konkurovaly jenom těžko. Žádné cukrové jogurtové polevy či extrudovaná kukuřice. Pouze samé dobré věci, které si můžete běžně namíchat i do vašeho ranního müsli. Tyčinky zatím bohužel nejsou na internetu v nabídce, ale o jejich spuštění vás budu určitě informovat :)

Mezi nabízenými příchutěmi se objeví například kombinace datle + fíky - tato tyčinka má konzistenci hodně podobnou flapjacku, který já osobně miluji. Měla jsem jenom kousíček, jelikož mi ji zabavila mamka :D Ale chutnala jak jinak než dokonale :) V jejím složení najdete: ovesné vločky s klíčky, máslo, kondenzované mléko, sušené datle a fíky, třtinový cukr, rýžovou mouku, med, sůl. Pravda, někteří mohou mít námitky proti máslu či kondenzovanému mléku, ale když je všeho s mírou, tak vám nic vám neuškodí ;) Energeticky vychází 1 tyčinka (80g) na: 1448Kj, 7g bílkovin, 46g sacharidů, 14g tuků.




Další, úplně odlišnou, příchutí je mixitka goji + espresso + čokoláda. V první řadě zde jde o úplně jinou kombinaci chutí. Mimo to není spojena klasickým máslem ani kondenzovaným mlékem, jako první tyčinka, což jí dává zase úplně jinou konzistenci. Upřímně mi více chutnala tyčinka první, tahle se mi zdála tak nějak obyčejnější. Ovšem vyvážily to opět zajímavé suroviny, které mě překvapily a jejichž kombinaci jsem zatím v žádné kupované müsli tyčince neobjevila: ovesné vločky, goji, vlašské a para ořechy, vláknina, belgická čokoláda, vanilka... List surovin zde ještě pokračuje a je rozšířeno o spojovací suroviny, jako sirup, sójové máslo, mouka apod.

Bohužel je na mé poměry seznam ingrediencí až moc dlouhý, ale na druhou stranu, která müsli tyčinka má ve složení třeba jenom 3 základní ingredience? Asi jen ta domácí... A doplním i energetické hodnoty této tyčinky (42g):  730Kj, 4g bílkovin, 26g sacharidů, 6g tuků. Poslední tyčinku, kterou můžete na fotce, jsem ještě netestovala. Nemá navíc ani popisek, takže sama nevím, co se v ní ukrává za přísady :)


A to by bylo k mému nejnovějšímu mixiťáckému testování už opravdu vše :) Všimněte si, že v pátek mi balíček dorazil a už dnes jsem zvládla zhodnotit snad všechny produkty. Holt takovým věcem člověk neodolá :D Jen připomínám, že mixit věnoval i ceny do burpee challenge, takže pokud jste přihlášeni, můžete vyhrát poukaz na mixování nebo 3 Mixitky. Jelikož se ale s Mixitem skvěle spolupracuje, věřím, že se od něj nějaké ceny objeví i v některých dalších soutěžích :)

Co z Mixitu máte nejraději vy? A co jste si objednali naposledy? Určitě se podělte o své tipy, inspirace není nikdy dost! :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

36 komentářů :

  1. Ty mi tady teď na večer děláš chutě. ;-) Už bych si měla, konečně, z Mixitu také něco objednat!

    OdpovědětVymazat
  2. Téééda to vypadá skvěle :-), mám spadeno na to Matcha müsli :-)!
    Jinak naposledy jsem kupovala Mixit čokoládu s malinami :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tedáááá ty mixitky chcii. Doufám, že tam budou co nejdřív..:) dr. Mačatý mi taky velmi chutná ale to už sis asi přečetla. nejvíc mě tam potěšily právě ty pistácie..už se těším zítra na snídani, protože dnes jsem měla jinou..je mi strašně líto, že už mám jen na pár snídaní a přemýšlím o dalším objednání...ale nechce se mi hned zase utrácet, tak snad tento mix ještě vydrží ve stálé nabídce chviličku déle..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mixitky snad budou do konce dubna :) A Mačatý by snad měl v nabídce zůstat, podle toho, co jsem četla na Facebooku. Všem nějak zachutnal, ani se nedivím :D

      Vymazat
  4. Achjo, už jsem chtěla vypnout počítač, a najednou na mě vyskočil takový článek! :D Přiznám se, takovou zásilku ti jednoduše závidím!:D
    nechci si ani představit, jak rychle by ta čokoláda zmizela u nás, a kombinaci musli s čajem si neumím vůbec představit, ale věřím že to je dobré....ještě aby ne, když je to Mixit :)
    a tyčinky bych taky ráda zkusila, protože flapjacky mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nad tím dr. Mačatým přemýšlím už dlouho, láká mě velice a když je na něj jenom slyšet všude chvála, je těžké odolávat. Ty Mixitky budou určitě taky strašně super! A tak snad ještě chvíli odolám svým touhám koupit si pana Mačatého a jakmile se objeví mixitky udělat svoji oficiálně první objednávku na mixit a aby mixitkám na poště nebylo smutno, šoupnu k nim jako dozor dr. Mačatého! :D jak tak koukám, určitě neprohloupím! :) A ty čokolády! ach panebože! jestli chutnají alespoň z poloviny tak dobře, jak vypadají! Tak raději se ani na ně nekoukat! Protože to musí být skvost! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě neprohloupíš. Jen varuji, že je to návykové :D

      Vymazat
  6. No teda, ty si mi udělala chutě.. :-D to neni snad ani fér:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Píšeš pěkné recenze :)

    OdpovědětVymazat
  8. Až se objeví tyčinky tak asi poprvé objednám :) zaleží i na ceně no :) ale nikdy nevím jaky základ bych si objednala, co bys prosím doporučila? (mam radsi sladsi,kdyz uz jim lupinky tak tam musi byt cokolada nebo banan:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cenu tyčinek zatím nevím, ale údajně by se měly prodávat v balení po 9 kusech, už někdy koncem dubna :) A já si jako základ většinou dávala něco obyčejného, jenom nějaké vločky. A pak jsem si tam domíchala nějaké ovoce, oříšky a čokoládové věci :D Ale můžeš zkusit třeba čokokulky obamovy, ty holky taky hodně chválily jako základ a je tam dost čokolády :)

      Vymazat
  9. Jé, všechny 3 věc jsou úžasný .)! A ta čokoláda v tvarohu mě dostala, mnam!

    OdpovědětVymazat
  10. Na tú čokoládu si brúsim zuby, raz si ju objednám! Ale najprv treba splašiť financie, čo už. A tie mixítka vyzerajú skvele, už aby boli v ponuke!

    OdpovědětVymazat
  11. docela koukám, že ta čokoláda má tolik bílkovin :) ale na sacharidy a tuky už rači koukat nebudeme :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mám dilema mezi mixíkem "Do plavek" a "Dr. Mačatý" ..který bys mi doporučila spíš? Jinak jsem si dopřála ten Velikokokonoční mix a byla to balada!! Škoda, že už není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mixit "Do plavek" jsem ještě neměla, tak nevím, jak chutná. Ale Dr. Mačatého určitě doporučuji. Když mrknu na suroviny, tak se mi zdá i zajímavější z těch dvou :)

      Vymazat
  13. O bože, nejradši bych jim vybrakovala celý sklad :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ta čokoládka vypadá krásně a rozhodně bych neřekla že není extra zdravá, jak píšeš, ba naopak, pokud je kvalitní s vysokým obsahem kakaa tak je tělu velmi prospěšná, protože obsahuje velké množství antioxidantů. A pokud je navíc doplněná o zdravé oříšky tak určitě není co řešit. Jinak s Mixitem ještě zkušenost nemám, ale láká mě už dlouho :-) jen objednávku pořád oddaluji, protože se mi zdají ceny docela vysoké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou bohužel vyšší no...proto taky objednávám jenom jednou za čas, ale pak si to užiju :) Zase je to přecejen kvalita :)

      Vymazat
  15. Já ještě z Mixitu neměla nic:( Namíchala jsem mamce a bráchově přítelkyni na Vánoce müsli, ale sama jsem to ještě nezkusila:D
    Zaujaly mě moc ty čokolády, určitě to někomu někdy objednám jako dárek:)

    OdpovědětVymazat
  16. Mixit jsemještĕ nikdy nekoupila a asi nekoupím, protože to nejím. Super že jsi napsala složení :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Já dostala od kamarádky k narozeninám čokoládu banán v jahodě...byla vynikající! a hlavně ne moc sladká :-) jen mě mrzí že sem jí snědla při učení na zkoušku a tak sem si jí moc nevychutnala :-/...jarní mix sice nemam ale mam ten zelený tubus, ten sem chtěla moc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta musela být taky boží, ani se nedivím, že při učení padla :D A zelený tubus se mi taky moc líbí! :)

      Vymazat
  18. škoda že to je také drahé :((
    podobné čokolády dostať v čokoládovniach a aj lacnejšie..

    OdpovědětVymazat
  19. Koukám, že se na nás chystají samé dobroty a zajímavosti, čokoládu s chilli jsem nikdy neměla...

    OdpovědětVymazat
  20. Čokomixit jsem jednou dostala od tety a musím říct, že to bylo naprosto boží! Už nevím, jakou jsem měla příchuť - byly dvě, ale rozhodně bych tuto čokoládu nikdy neodmítla! achhhh, teď jsi mi udělala nehoráznou chuť! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Mixitka goji+espresso+čokoláda? sakra, teď mě fakt mrzí, že mám ještě dokonalé zásobičky:(:D Brousím si zuby na Dr. Mráčatého a po tvojem článku také na mixitku!:D

    OdpovědětVymazat
  22. Mačatýho chci vyzkoušet. :) Já teď čekám na 3 tubusy. :) Dva pro mě a jeden pro mamku. Já si objednávám pořád svůj oblíbený mix (čokokulky Obamovy, rozinky, višně, cornflakes v jogurtu, kokosové lupínky) a teď jsem ještě zkusila trošku ho upravit do druhého tubusu, tak jsem na to zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tvůj mix zní dobře :) Čokokulky jsem taky chtěla zkusit, ale ještě jsem se k tomu pořád nějak nedostala a nevěděla jsem s čím je kdyžtak namíchat :)

      Vymazat
  23. Já když poprvé četla o Dr. Mačatý, tak mě to moc nenadchlo..ale jak teď čtu ty recenze, tak mě to začíná lákat ochutnat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s objednávkou stále čekám, až bude třeba nějaká sleva:))) Zatím jsem objednala musli pouze jednou jako dárek a to jsem neměla možnost ochutnat..

      Vymazat
    2. Jo já myslím, že by mohla zase brzo nějaká sleva být. Loni tuším byla někdy kolem května, tak uvidíme :)

      Vymazat
  24. já jsem zastánce mléčné čokošky, ale tahle hořká vypadá úžasně a ta její malinová nebo jahodovo banánová variace taky taky :D

    OdpovědětVymazat
  25. Na mixitky jsem se hrozně těšila, ale ta skladba mě teda trošku zklamala. Datle+fíky docela v pohodě, ale ta druhá "kávová" mě nenadchla (xantan, spousta sirupů, zbytečná aromata)... No nevím, vzhledem k tomu, že tyto 2 tyčinky prodávají pouze v sadě, je kupovat nebudu. I ta cena je celkem vysoká. Chápu, že je to proto, že mixit slibuje kvalitní suroviny, ale nevěřím tomu, že by tyčinky dosáhly této hodnoty. Zpočátku se mi stránky líbily, ale teď bych řekla, že se opět jen někdo snaží vydělat. Škoda, kdyby ceny neměli tak přepáleně vysoké, byla bych stálým zákazníkem. Takhle se mi prostě vyplatí si suroviny koupit ve zdravé výživě apod. a namíchat sama doma...

    OdpovědětVymazat
  26. Snad na tu čokoládu dají někdy slevu kruci... !! HAHA :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)