pondělí 8. dubna 2013

Radosti a strasti na blogu i mimo něj

místo činu - zahalená v temnotě :D
Dopoledne jsem dostala chuť napsat článek - nastal ovšem problém...došla mi inspirace :D Tento fakt mě přiměl k tomu, že jsem po několika měsících "žadonila" (dobrá, ne až tak moc) o témata na Facebooku. Témata přišla a s nimi i nejedna inspirace! Takže mé díky patří vám :) A protože jsem člověk pohodlný a mám za sebou náročný den, zvolím dnes to nejméně náročné a napíšu povídací článek o mně a blogu - co se děje kolem, plány, cíle, události...však to znáte, maximum vykecávání, minimum užitečných informací :D Pohodlně se usaďte, uvařte si třeba jako já kávu nebo čaj, a jdeme na to - mám napsané poznámky, tak ať to odsejpá!



Pro začátek budu silně neoriginální a taky si postěžuji na POČASÍ! Doteď jsem k tomu byla shovívavá - sníh jsem ignorovala a s vidinou jasných zítřků se tím nenechala rozladit. Co však dokonale srazí váš optimismus je to, když v 6 ráno (ano, tak brzo jsem šla do školy), 8. dubna (nějak rychle to letí) uklouznete na ledě! Několik let se mi to nestalo a že mě to potká v dubnu...tomu bych v životě nevěřila :D Bolavý loket jsem pak tímpádem musela regenerovat a místo hodiny angličtiny jsem se nechala kamarádkou ukecat na vodní dýmku v čajovně. Loket je už v pohodě, hůř jsou ale na tom nohy. Ty nepoznamenal ranní pád, nýbrž sobotní trénink ve fitku. Ještě dnes mám pocit, jakoby se mi do kvadricepsů zapichovaly při chůzi špendlíky, děsím se každých schodů a moje chůze vypadá zhruba jako na obrázku níže :D No jen se modlím, aby to do zítřka přešlo - čeká mě totiž kickbox, cvičení v práci a jumping...aneb rychlá smrt :D




To bylo to nejméně podstatné a teď už k něčemu zajímavějšímu, co se týká blogu :)


Nová rubrika "Na vaše přání"
Vaše nápady a návrhy na články pro mě byly natolik inspirativní, že jsem se rozhodla založit další (doufám, že pravidelnou) rubriku. V té bych ráda zodpovídala vaše dotazy, respektive věnovala se tématům, které vás zajímají a vyhledala požadované informace. Mám pocit, že jsem již psala snad o všem, ale evidentně vás stále zajímají různé drobnosti ze světa cvičení a výživy. A právě na tyto konkrétní drobnosti se chci zaměřit. Některé náměty mám již poznačené a budu je brát hezky popořadě. Pokud máte zájem, můžete váš dotaz/náměr/tip poslat na fitforlife@email.cz, či napsat někde do komentářů ;)

Můj blog a spolupráce, reklamy, soutěže
Poslední dobou mám pocit, že se s nabídkami spolupráce snad roztrhl pytel! Nikdy by mě nenapadlo, že i blog o zdravém životním stylu může něco recenzovat...evidentně ano a každá nabídka mě velmi potěší :) Samozřejmě neberu vše a nechci, aby se můj blog změnil jen v jednu velkou reklamu. Pečlivě vybírám produkty, které mi přijdou zajímavé a k tématu. Pokud je výrobek zajímavý, ráda mu tu reklamu udělám :) A taky se vždy hned ptám, zda by nebylo možné v rámci spolupráce věnovat i výhry do soutěže. Účastnice burpee challenge (a možná i ostatní čtenáři) se tak už teď mohou těšit na výhry od Mixitu, Racia, oblečení či módní doplňky z eshopu i-moda, nějaké vitamíny a doplňky stravy ode mě. Mimo to stále ještě čekám na odpověď od Das Musli a je možné, že se objeví i něco z e-shopu Ronnie.cz.

Takže vidíte, že si to nesyslím jenom pro sebe. Krom zmíněných firem a eshopů mám ještě v záloze pár dalších spoluprací - s jednou je dokonce spojena taková menší "pracovní" cesta. Ale o tom více nejdřív až za 2 týdny ;)

Tímto jsem se dochlubila, rejpalové můžete začít rýpat, radost mi nezkazíte! :D

Dali byste si? Já určitě...již brzy! :)


Pokroky, cíle a plány
A jelikož jsem nepřidávala žádný příspěvek o tom, jak se mi dařilo v březnu, napíšu vám něco málo krátce alespoň sem :) No řeknu to takhle - článek nebyl, protože pokroky nebyly :D Bohužel spíše naopak...znáte ten pocit, když se podíváte do zrcadla a najednou TO vidíte? Hrozný pohled, ale dokonale člověka nakopne! Uznávám, že v březnu jsem hodně povolila v jídle a až do minulého týdne jsem si neuvědomovala, že jsem povolila až moc (Anonymové jásejte, měli jste částečně pravdu!). Tím jsem se zase vrátila trošku zpátky, ale žádná tragédie se nekoná dámy. Žádná depka nehrozí! Naopak jsem ale momentálně silně motivovaná se hezky snažit a poučená v tom, že nic se nemá přehánět :)

Do léta zbývá pár měsíců, tak třeba i to může být důvod trošku víc na sobě zapracovat. A druhým důvodem pro mě bude zcela jistě trenérský kurz, který už je (konečně!) zaplacen a začíná mi za měsíc :)

Jak teď jím vám nepovím - mám totiž tendence pořád něco měnit :D Tu a tam ubírám, přidávám, zařazuji, vyřazuji a hledám, co mi bude vyhovovat. Až u nějaké "taktiky" vydržím déle než pár dní, tak vám o ní možná napíšu více. Nejsou to ale žádné radikální změny, spíše zkouším ubírat mléčné výrobky, jednoduché cukry, přidávat zeleninu a zdravé tuky a hledám ideální poměr sacharidů ;)

Nechtělo se mi to aranžovat, tak alespoň "náhled" do mé salátové mísy
- špenát, rajčata, sušená rajčata v oleji, syrovátkový sýr


A tím jsem dámy a pánové vyčerpala všechny body, o kterých jsem dnes chtěla napsat. Něco by se jistě ještě našlo, beztak jsem na některé "šíleně důležité" záležitosti zapomněla a vzpomenu si na ně jak jinak než chvilku po publikování článku. Ale tak už to u blogování bývá a třeba bude aspoň o čem psát příště! Tak se těšte na první díl nové rubriky "Na vaše přání" a nezapomínejte posílat i vaše dotazy a náměty. Budu se snažit zodpovědět postupně všechny :)

nezbytnosti!
(plyšáka jsem ukradla mamce a teď je můj nejlepší kámoš! :D )
...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

43 komentářů :

  1. maximum vykecávání, minimum užitečných informací :D to zní super!
    nová rubrika je lákavá :) a krásné spolupráce! :)
    anonymové ať táhnout :D my tě máme rádi i s "tím" :)

    OdpovědětVymazat
  2. Klidně piš takové články mnohem častěji, moc ráda je čtu :))
    ta čokoláda od mixitu mě pořádně láká, ještě aby ne! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Náhodou moc zajímavý článek,ráda čtu, jak se komu vede a tyhle povídací věcí :) Na tu čokoládu od Mixitu už se mi sbíhají sliny, co jsem ji poprvé uviděla :D A že se jeden měsíc nedařilo, z toho se svět nezhroutí. V dalším to zas bude o to lepší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Víš jak se to říká "without struggle there is no progress":))

    OdpovědětVymazat
  5. Vyměnit angličtinu za vodnici, proč ne :).
    Jinak na případné giveaway se moc těším.. všude jsou giveaway s kosmetikou, tak není na škodu zasoutěžit si i o něco k snědku nebo pro svůj zdraví životní styl. :))
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  6. Too nie stou čokoládou si mi pokazila večer :D :D až kým nevleziem do postele budem myslieť na sladké :D :D Vyzerá fakt luxusne :)) tip na článok ako prekonať hanblivosť( pri cvičení vo fitku, či všeobecne) prichádza jar (snáď) jarné aktivity :DD

    OdpovědětVymazat
  7. Jaký si budeš dělat ten trenérský kurz? Jsou nějaké www stránky? A napíšeš mi je když tak prosím? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám to stejně..hledám a hledám a stále nevím co mi nejvíce vyhovuje..každopádně ted jsi mě inspirovala tou zeleninou a už mám zásoby v lednici alespon na pár následujících dnů. Ta čokoláda vypadá skvěle..ono ale vše z mixit je skvělé..dnes už jsem si vyzvedla svou zásilku, takže se těším až ráno ochutnám :) A kurz ti závidím..asi za tebou přijedu zacvičit a sestavíš mi plán..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to by bylo fajn! Už jsem uvažovala, že své služby pak budu nabízet na blogu :D

      Vymazat
    2. Určitě..nejsi zase tak daleko..uděláme nějaké společné setkání blogerek a zacvičíme si spolu..:D

      Vymazat
  9. Trenérský kurz mě také čeká (přítel ho už má). Tohle já jen a jen schvaluji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jej chtěla už strašně dlouho, tak se konečně taky dočkám :)

      Vymazat
  10. Taky jsem ve svém snažení povolila, bohužel.. došla mi permanentka do fitka, na další zatím nemám, a nemám moc motivaci cvičit doma.. ZWOW si sice udělám, ale nějaké delší cvičení ne.. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Náhodou tyhle články miluju :)) Buď ráda, že jen měsíc .. co teprve půl roku/rok to se dává dolů mnohem hůř :D

    OdpovědětVymazat
  12. gratuluji ke všem spoluprácím a držím palce at ti všechno výjde a zvládneš trenérský kurz, hned bych tě brala jako trenérku :) u nás bylo dnes poměrně krásně, když srovnám už uplynulé dny.. sice byla ještě trošku zima, ale aspon svítilo sluníčko :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jojo, já taky v jídle dost "povolila", ale přikládám to tomu počasí, pevně věřím, že se sluníčkem nám to půjde mnohem líp! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Také se mi moc líbí takovéhle články.. tedy i všechny ostatní pochopitelně :-)
    A jaké témata by se mi líbila? - To o čem píšeš mě moc baví, nemám žádné výtky k tomu..
    Jen by mě třeba potěšilo kdybys někdy nafotila tvůj celodenní jídelníček a také zkusila připsat alespoň přibližné gramáže, kalorie, T,B,S a tak.. jen abych měla zhruba takovou představu co a jak.. kolik vlastně toho takový aktivně sportující člověk jako seš ty příjímá ve stravě..

    + by nebylo špatné třeba napsat ještě něco o poruchách příjmu potravy - nejen o přejídání ale tak celkově by bylo dobré třeba varovat holky aby neblbnuly a nehubly rapidně a nezadělaly si na problémy s příjmem potravy.. (ale možná žes už něco z toho tady psala)

    Jo a zajímalo by mě taky jaké pomůcky používáš při workoutech, kolik to zhruba stojí takové cvičební nářadí, kde se to dá sehnat..

    Díky (každodení fanynka a věrná čtenářka blogu Hanka)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na většinu ti můžu odpovědět hned a nebude to na dlouhé psaní :) Jídelníčky už jsem nějaké fotila (viz. rubrika jídelníčky). Teď to moc neplánuji, uvidím, až se "ustálím" na nějakém příjmu a stylu stravování, tak potom klidně :)

      O ostatních poruchách příjmu ptoravy nepíšu, protože s nimi nemám sama zkušenosti a myslím, že o nich už všichni ví dost věcí. Navíc mám pocit, že ti, co mě čtou už ví, že hubnout rapidně je blbě - alespoň mám takový pocit, podle odezev. Zatím nevím, co více bych k tomuto tématu psala, ale můžu zkusit něco vymyslet ;)

      A pomůcky domavíceméně nepoužívám, jelikož cvičím ve fitku ;)

      Vymazat
    2. Ok jasně díky za odpověď... budu se těšit na každý další článek.

      Vymazat
  15. S pády už jisté zkušenosti taky mám, není to nic hezkého :D Bohužel se mi to nikdy nestane někde o samotě, ale pěkně před očima spousta diváků. Proč bych taky někoho nepobavila, že? :D Moc se těším na novinky o tom trenérském kurzu, jak to bude probíhat a tak! :) Doufám, že nás budeš informovat ;) A to, že jakmile dopíšu článek, napadne mě 10 dalších věcí, co jsem mohla napsat, dost dobře znám! :D

    OdpovědětVymazat
  16. teda ta čokoláda, mňam...
    jinak s tím jídlem jsem na tom teď podobně, asi mám nějaký špatný období :-/ každý den si říkám, že "zítra to už bude vážně lepší! ", ale nějak se nedaří.. ale zítra už vážně! :D

    no a počasí.. škoda mluvit! sice jsem už vytáhla jarní kožešinovou vestičku, ale radši bych už chodila jen tak ve svetru.

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek :-) hold jako vždycky! Mám ráda Tvé články, vždycky se na ně těším :-) a čokoládu od Mixit už jsem měla tu malinovou <3

    OdpovědětVymazat
  18. Ahojky, zajímalo by mě téma o proteinech, nějak obecně, jsem v tomhle nováček, proč je pít, co mi přinesou, pro koho jsou vhodné atd. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o tom Fitnessgirl už článeček má:
      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2012/05/proteinovy-prasek-proc-jak-ho-uzivat.html
      ;-)

      Vymazat
    2. Děkuji moc, to jsem se přehlédla ;)

      Vymazat
  19. Jo, to bych asi taky nečekala, že sebou někdo může plácnout na ledu v dubnu:D Ale mě dneska z postele vytáhlo sluníčko, takže jsem docela ráda, že nejsem tam u Vás na Moravě:D
    Juu, chumláček, takovýho bych taky brala. A máš pěknej hrneček, jo jsem na něj ujetá a pořád bych si kupovala nový a nový:D

    OdpovědětVymazat
  20. Hezky clanek :) dneska jsem málem spadla na meste, taky jsem byla v soku:D

    OdpovědětVymazat
  21. Tyhle články jsou beztak nejlepší:) A že si na chvilinku povolila? no a! Drzim palce, at to jde dobre:) Taky tak nejak ted hledam, co na me pusobi dobre v jidelnicku:) neni to jednoduche. Mej se krasne :) K.

    OdpovědětVymazat
  22. Závidím ti ten trenérský kurz, až budu mít po škole, taky se na něj chystám :) Doufám, že se ti bude nadále stejně dobře (nebo ještě lépe) dařit ! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Gratuluji ke spolupráci. Ten Mixit ti závidím nejvíc! :)

    Ale samozřejmě ti závidím i trenérský kurz! :) Jednou, až svoje tělo ukočíruju, chtěla bych něco podobného zkusit. :) Uvidíme...

    A že jsi povolila? No, a? Každý máme své mouchy. Já jsem si o víkendu dopřála dortík z Crosscafe! :D Sice jsem na sebe byla naštvaná, ale když jsem druhý den stoupla na váhu, tak jsem zjistila, že mám méně, než jsem mívala, takže super! :)

    OdpovědětVymazat
  24. I ja mam takove clanky rada a jsem raza,ze jsi "jen clovek,slaba zena" a nejsi dokonala:-))vsak vis z FB,taky jsem TO v zrcadle uvidela ale nejak me to nenakoplo,nalada sice lepsi ale neni to ono a v jidle se nejak nemuzu najit....me by zajimalo co sis povolila?spsi vic sachru nebo sis davala vetsi porče?min cviceni?v cem bylo to tvoje povoleni?
    Cokolada vypada luxusne,ne ze ne...ale ta cena......tu jsem jeste neprekousla...ale treba k tomu taky dorostu:-)
    Mam te rada,jsi nase,Moni:-)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji, to mě dojalo :)

      No já jsem sama sobě nepovolila nic ve smyslu, že bych si to "dovolila" schválně :D Spíše jsem prostě měla více chutě se pořád cpát něčím nezdravým, tak jsem si ho dávala častěji. No ani nemluvím o tom, že jsem se párkrát nehezky přejedla...takže tak. Prostě se nedařilo, neřešila jsem to. Ale teď už to řeším. Je mi mnohem lépe a už se vracím zpátky do svých kolejí. Spíše už tam konečně zase jsem, řekla bych :)

      Vymazat
  25. hezky ctivy clanek opet. Dlouho jsem vynechala vazeni a mereni, pak jsem si vzala kalhoty, ktere jsem nemela dlouho na sobe a temer nedopnu. Ja povolila v jidle. Nejhorsi je, ze me pohled ani rostouci miry nenakopne, spise naopak...jeste vic do toho spadnu... Andrea

    OdpovědětVymazat
  26. Koukám, že ten studenej březen byl pro nejednu/nejednoho z nás tragickej :-) Taky jsem dost polevila, cítila se unavená a věčně hladová (pak 10h směny) a pokrok nikde. Ale co mě těší je, že tam ta vybudovaná hmota pořád je :-D Takže se do toho zas pustím a bude :-) D

    OdpovědětVymazat
  27. Asi týden zpátky jsem se taky rozhodla jíst více zeleniny:) že by působilo jaro?:)

    OdpovědětVymazat
  28. Tyhle články mám ráda, takže víc takových :)
    U mě byl březen taky v jídle polevující. Špatně se mi vrací do starých, zajetých kolejí. Možná to způsobuje stres s psaním bakalářky..

    OdpovědětVymazat
  29. Jupí jupí, ještě e jsem účastnice! :P
    no já když včera šla ze školy a sněžilo na mě, tak jsem myslela že se po... :D

    OdpovědětVymazat
  30. Když je tohle takový kecací článek, dovolím si otázku - jak zeštíhlit triceps? Nechci mít takové ty silné ruce, mým snem jsou štíhle ruce (dolní část štíhlou mám ale horní část ne a ne). Já dělám takové ty "kliky" s rukama za zády (nevím jak jinak popsat), je to na zeštíhlení dobré?

    OdpovědětVymazat
  31. Já bych chtěla článek o dochucovadlech:D je lepší "osladit" si ovesnou kaši kakaem či 75% džemem? :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Nevadí, že jsi zvolnila, zase přitvrdíš. Přitvrdíme spolu! :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)