sobota 6. dubna 2013

Zeleninová výzva!

Jen dnešní "menší" nákup v Lidlu - v ledničce mám ještě brokolici, okurku, papriku a květák! :D

Ne, že bych šla vyzývat vás, spíše je to výzva pro mě. Ale kdybyste se chtěli přidat, bude to jenom dobře! No a možná bych to ani nenazvala výzvou - spíše je to rozhodnutí zařadit do mého jídelníčku mnohem více zeleniny!


Ne, že bych zeleninu dříve nejedla. Nemít během dne alespoň porci, tak bych se necítila nejlépe. Ale znáte to, pokud jste sladkožrouti jako já, tak si radši dáte ovoce než něco zeleného :D A já jsem si uvědomila, že zeleninu často mám jenom k večeři, nějakou trošku k obědu a výjimečně třeba k nějakému obloženému pečivu během dne. Pokud jsem si neudělala večer velký salát, moc velké množství to za celý den nedalo...


Fazolový salát se špenátem, rajčaty a kuřecím masem - recept ZDE

Rozhodla jsem se vyřadit ze svých odpoledních svačin tvaroh - zaprvé už jsem ho vážně přejezená :D a za druhé už jsem zjistila, že mi v poslední době některé mléčné výrobky nesedí a je mi po nich těžko (aby taky ne, když jsem jich snědla několik denně). Tak tedy vyvstala otázka "Co mám sakriš teda svačit?" a já dospěla k názoru, že je to skvělá příležitost k zařazení více zeleniny :)

Takže mám (vždy!) sladkou snídani, sladkou (ovocnou) svačinu po cvičení a pak už je víceméně sladkému konec. Ne, že bych se krom snídaně cpala jenom zeleninou, to se nebojte :D Na oběd mám vždy nějakou přílohu, bílkovinu, zeleninu. Odpoledne a večer pak zařazuji zeleninu většinou jen s nějakými tuky a bílkovinami (místo klasického pečiva si upeču třeba ořechové). Snažím se zařazovat co nejvíce druhů a vždy mít doma i nějakou zeleninu listovou. Nejčastěji třeba ledový salát, teď jsem vyzkoušela i polníček (a je výborný!) a aktuálně mám doma velký balík špenátu. 


Polníček, uzený tvaroh, sušená rajčata

No a musím uznat, že je to sice pár dní, ale cítím se skvěle. Sladké svačiny mi nechybí, dokonce se cítím stále mnohem více sytá. Vždycky jsem věděla, že by to chtělo na zelenině přidat, ale nikdy jsem neměla to odhodlání. Teď už bude jenom výzvou si to udržet :)

Tak co, jdete do toho někdo se mnou? Nebo už máte oblast zeleniny zmáknutou? :)


Fazolové lusky, kukuřice, cottage, šunka


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

56 komentářů :

  1. Bez zeleniny nemůžu být. Když si pár dní nedám zeleninu, mám pak nafouklé břicho a problémy s vyprazdňováním, myslím si, že je to nedostatkem zeleniny.. jelikož když si jí pak dám, je to dobré :D.

    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  2. ty více zeleniny zařazuješ a já jí omezuju :D
    v době "hubnutí" jsem jí jedla hrozně moc, zbytečně se jí zaplácávala a pak neměla místo na plnohodnotné jídlo :D
    tvé salátky se mi moc líbí! :))
    zeleninu od oběda do konce dne jím taky :) a je to prima

    OdpovědětVymazat
  3. neeeeeeeeeeeeeee, sebrala jsi mi nápad na článek normálně :DD no tak já chvíli počkám s tím svým, teď jsem spamovala až až ×D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sem to ale šikovná :D Klidně napiš stejný článek, já si ho ráda počtu i u tebe! :)

      Vymazat
    2. ještě ho nemám ani započatý, ale chtěla bych právě ukázat, kam všude se dá zelenina nacpat, co všechno se s ní dá dělat ... :)) takže než to sepíšu, tak to bude trvat :DD

      Vymazat
  4. Se zeleninou jsem na tom dost špatně. Kolikrát nemám 3-4 dny ani kousek zeleniny. Nebaví mě to krájet :D Ale na druhou stranu, když už to nakrájím, tak jsem toho spořádat tunu. :D Ale myslím, že teď to je způsobené tím, že zelenina není teď v "zimě" tak dobrá..

    OdpovědětVymazat
  5. Já jím zeleninky opravdu hoodně si myslím:) Když mám náhodou oběd, do kterého se zelenina nedává, vždycky si k tomu vezmu aspoň čerstvou, prostě mi to strašně chybí:)
    A nejradši mám salátky k večeři, dělám snad pokaždé jiný:)
    Ten půlkilovej špenát z Lidlu je super, taky jsem ho koupila. Nebo spíš byl, už jsme ho snědli:D
    Dobrá výzva:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojda :) Já zeleninu hodně tepelně upravuji, protože čerstvá mi nedělá moc dobře. Dávám si dušenou mrkev, fazolky, špenát nebo si ogriluji cuketu. Z té syrové zeleniny jím nejvíc ledový salát, buď jen tak holý nebo s kyselou octovou zálivkou nebo rajče, okurku (třeba také jako salát s kefírem, atd.) Třeba takovou papriku moc nemůžu, protože po ní mi je hodně blbě. Jednou jsem držela jídelníček podle dr. Havlíčka a tam bylo asi 400g čerstvé zeleniny a to jsem málem umřela, ... jsem spíše na ovoce :)Ale mohla bych denně té zeleniny sníst více! To je zase pravda, takže se budu víc snažit. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jdu do toho s tebou! Jak je ta zima, tak mi teda zelenina taky moc nejede, v létě, když je ze zahrádky, tak to dlabu až moc, si myslím :D Teď se do sebe snažím nacpat aspoň 400 g denně násilím :D Tvarohu se teda k odpolední svačině nevzdám, ale se zeleninou je taky dobrej :)) Takže máš spolubojovnici! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, no ja som akurát čítala veľmi dobrú knihu o zelených smoothies, da sa stiahnúť tu: http://uloz.to/xiUTwfP/vital-boutenko-sk-en-zelena-pre-zivot-2-2013-doc-pdf-rar . Takže som sa rozhodla, že hlavne tú listovú zeleninu by som mala zaradiť oveľa viac do svojho jedálnička, najjednoduchšie je to vo forme smoothies :) Tú knihu fakt odporúčam, rady z nej môžu zachrániť alebo zlepšiť život blízkym, priateľom atď... A okrem toho je zaujímavo písaná, nemohla som sa od nej odtrhnúť a prečítala som ju naraz :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jím zeleniny hodně, takže v pohodě :-))) :-P Ale tobě přeju at se povede:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Od té doby, co si pomáhám se stravou sebekoučinkem na STOBu, kde je jedním z cílů sníst alespoň 350g zeleniny denně, jsem zjistila, že není až tak těžké to dodržet, je spousta druhů zeleniny a spousta možností jak ji zařadit...:) I když ještě nemám všechno dokonale zmáknuté, snažím se a rozhodně mám pocit, že zařazení takového množství zeleniny mi prospívá...:)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem jeden čas jedla zeleneninu místo všeho, uznávám, to nebylo dobré, ale zeleninu jím opravdu dost:D

    OdpovědětVymazat
  12. Zeleninu jím ráda, sice jsem si někdy líná si ji připravit (umytí a nakrájení je strááášně namáhavé :D). Ale teď přes zimu preferuju spíš teplou podušenou, na zeleninové saláty mě to vůbec neužije. Ale těším se na léto na šopák :)
    A co tedy zařadíš na odpolední svačiny? Je zajímavé sledovat, jak se ti postupně mění chutě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, chutě se mi mění pořád mám takový dojem :D

      Odpolední svačiny mám různé, většinou jsem ve škole nebo v práci, tak si nabalím nějaké oříšky, občas kefír, zeleninu nebo nějaký ten ořechový chléb s něčím... Ještě to moc vychytané nemám. Ale zrovna teď svačím mrkev, smíchanou s tahini (sezamová pasta) a karobem a celé je to posypané ještě mandlemi a arašídy. No mňam! Nevím, jak jsem to vykouzlila, ale chutná to skvěle :D

      Vymazat
  13. Já už jsem začala asi před 2 měsícema :) předtím jsem jedla zeleninu jen odpoledne nebo večer, ale dopoledne jsem si dala spíš nějaké ovoce nebo něco sladkého.. a cítím se ted' skvěle. zeleninu už jím skoro ke každému jídlu a je to znát, že se necítím vůbec tak unavená jako předtím :)
    jinak o zdravou výživu se zajímám už dlouho, ale co se týče kombinací jídel, v tom moc fantazii nemám, takže tvůj blog mi dost pomáhá, např. by mě nenapadlo si do ovesné kaše dát ořechy nebo slunečnicová semínka a přitom je to dost dobré :) fotky tvých jídel by si měl prohlídnout každý, kdo si myslí, že zdravá jídla = hnusná jídla bez chuti. a kvůli problémům s pletí už několik měsíců skoro vůbec nejím mléčné výrobky (jen sýry ano), celkem jsem si zvykla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že to má třeba i na tebe takové účinky. Taky jsem hodně četla doporučení, že zeleninu ke každému jídlu. No ke snídani ji fakt nevecpu :D Ale jinak už se mi to daří ji tak 3x denně jíst :) Mléčné výrobky začínám taky trochu ubírat. Nevyřadila jsem je úplně, uvidíme časem :)

      No a jsem ráda, že ti můj blog pomáhá. Třeba oříšky do kaše mi příjdou jako úplná samozřejmost! :)

      Vymazat
  14. taky si říkám, že bych měla přidat ještě víc zeleniny... já ji jako takhle sním hodně, ale asi když jí bude ještě o trochu víc, tak mi to neuškodí, že :-)... držím palečky :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jé zeleninu miluju-teda hlavně červené papriky,rajčátka,okurky...ale musí být hezky ze sluníčka a hezky sladké,křupavé a né měkké (zase jsem u toho mojeho milovaného sladkého! :D)...zeleniny sním denně...asi nějak kolem půl kila..možná míň..a ovoce-to radši nebudu rozebírat!...toho sním skoro kilo! :(...ale moc mi to chutná,sice se říká,že sním zeleninu/ovoce a na nějaké pečivo+tuky+bílkoviny mi nezbude místo,ale to místo si můj pan žaludek mile rád udělá-takže přežraná nejsem a živin mám dost :D...nejradši bych jedla jen papriky..rajčatka a kukuřici...a dýni hokkaido a batáty...(teda né že bych jedla jenom zeleninu :D ale ze zeleniny bych jedla nejradši tyto druhy a ve velkém :D) ale ta cena!!!!! :(...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podnětný článek, jen malá poznámka na okraj...kukuřice je obilnina!

      Vymazat
  16. A taky zkus rukolu <3 ta mi stačí jen ke krajíci chleba politého kapkou oleje :) a krom ledového i všechny ty jiné hlávkové, ledový toho moc neobsahuje za látky, víc méně jen voda a cukr, ale bez minerálů, což je hrozná škoda.
    A teď jsem do sebe dávala k obědu asi 200g brokolice - nevařené, jen spařené vodou z rychlovarky... jak jsem četla tvůj článek, něčetlo se mi dobře o zelenině :D i když jsem měla oběd výborný, ale číst o další zelenině, to ještě pár hodin nechci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a částečně za zeleninu se dají považovat i naklíčené luštěniny ne? :) já je tak beru, jen mají o něco větší hodnotu bílkovin :)

      Vymazat
    2. Tak rukolu jsem měla a ta mi vůbec nechutnala. Je na mě nějak moc hořká :-/ Brokolici chystám na večeři, taky ve velkém množství :D

      A luštěniny jsou podle mě prostě luštěniny, ne zelenina. I když nevím, jak je to s naklíčenýma no. Oni hlavně mají více sacharidů a myslím, že i jiné sacharidy, než má klasicky zelenina :)

      Vymazat
    3. Možná nebyla uplně čerstvá? Nebo jde o zvyk? S ní je blbé, že ji prodávaj zásadně v těch pytlích a člověk si to neprohlédne, neočichá...

      Vymazat
    4. No měla jsem ji už víckrát...a slyšela jsem, že má takovou specifickou chuť. A zrovna ta mi asi nesedla no :) Ale tak uvidíme, často dává jídlům druhou šanci, tak třeba i rukola mě někdy osloví :D

      Vymazat
  17. Tak do toho jdu s tebou..:D:D Přibližně minulý týden jsem si uvědomila, ten samý problém..zeleninu mám jen k večeři a občas k obědu..jinak jím spíš ovoce..i dnes k obědu jsem měla domácí jablečný kompot místo třeba zeleninového salátu, takže tohle by se mi hodilo..:D snažím se ale už taky cpát zeleninu do víc jídel. Např, když jsem si dřív pekla brambory, tak to byly čistě jen brambory a zeleninu jsem si dala jen jako přílohu, nějakých pár rajčat.. Teď to dělám, tak že dám do trouby brambory a po chvíli přihodím cherry rajčátka nebo papriku, za prve to chytne dobrou chuť, za druhé je červená zelenina, která je tepelně upravená zdravá a za třetí po upečení už nemám pocit, že je to zelenina, takže si přidám jako přílohu i nějakou čerstvou a hned je porce zeleniny větší :D

    OdpovědětVymazat
  18. Já jdu do toho určitě s Tebou:) Už si to uvědomuju delší dobu - že je to tím, že moc nevím jak tu zeleninu nějak zajímavě připravovat. Tak budu moc ráda za různé recepty se zeleninou :) Ale ovocné odpolední svačiny asi stejně nechám, protože potřebuju zůstat na denním příjmu tak 10 000 kJ a to bych té zeleniny musela sníst asi strašně moc :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak zeleninu mám strašně ráda tak jako i ovoce :-) Takže rána jsou sladší a odpoledne zeleninka :-) A taky už pár týdnu si dávám k odpolední svačince něco se zeleninou,pže nechci odpoledne mléčné výrobky ,snažím se omezit....a odzkoušela jsem od tebe mandlový chléb a je vynikající takže budu taky zkoušet z různých ořechů nebo semínek :-) a budu taky ráda ,když se tady blízké době objeví ,co teď svačíš odpoledne :-) Inspirací není nikdy dost :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Já to změnila asi tak před měsícem. Zeleninu jsem jedla dost (když nepočítám dětství :D), ale většinou jen na oběd a večeři. Zato jsem měla všechno ostatní 'nasladko' - kašičky na snídani, jogurtíky s ovocem ke svačinám, sušenky... Ale teď vlastně nemám během dne ani jedno jídlo 'sladké' - v každém mám aspoň nějakou zeleninu (taky že je u nás hrozná spotřeba! :D)l všechno mám spíš naslano :) Hold se mi hrozně změnily chutě, což je super ;) Tak ve výzvě držím palce, už jich máme nějak dost :D

    OdpovědětVymazat
  21. Já už radši ani nepočítám, kolik peněz za zeleninu utratím, protože kdybych to viděla tak mě asi trefí...:D Co jsem nedávno totálně překopala svůj jídelníček, tak z ovoce kromě banánů a jablek nic nekupuji. Je pravda, že když jsem začala jíst moc zeleniny, tak se cítím mnohem líp, než když jsem se předtím cpala hlavně ovocem...:)

    OdpovědětVymazat
  22. Ten fazolový salát se špenátem vypadá naprosto luxusně, hned ho v týdnu vyzkouším! Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  23. no musím se přiznat, že i já bych té zeleniny měla jíst daleko více.

    OdpovědětVymazat
  24. taky mám ted dost bezzeleninové období, díky za tento článek, jdu do toho s tebou!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Pro mě je zelenina sladká :) A nepřežila bych bez tuny zeleniny denně, jím ji s každým jídlem kromě snídaně, to preferuju pořád ovoce :)

    OdpovědětVymazat
  26. Hahaaa ze zeleninova vyzva :) super. Ja to mam praveze naopak. Jem kvanta zeleniny a ovocie mam len na desiatu ako smoothies spolu s avokadom a zazvorom vacsinou zmixujem lesnu zmes, kiwi ananas. Tak mi to chuti najviac. Inak ovocie nie je pre mna :) denne zjem take mnozstvo zeleniny az si obcas myslim, ze mi sibe. Chuti mi cerstva neupravovana tepelne :) a som maniak do kalerabu a mrkvy minuly tyzden som si kupovala 5 kg balenie a dnes som si sla pre dalsie :D som cvok .... rozmyslam ze si dam zeleninovy challange detox. Ze si narobim zeleninovu zmes v mixeri, napr. Gazpacho a cely den ho budem popijat. Po sviatkoch by sa celkom sikol ;)))

    OdpovědětVymazat
  27. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. Ne, že bych ji měla zmáknutou, ale nejdu do toho, u nás se zelenina kupuje docela nepravidelně (bohužel), ale snažím se jíst dopoledne ovoce a odpoledne vždy zeleninu. Takže minimálně tři jídla se zeleninou mám. Ale stane se, že jí doma třeba nemáme dostatek a já musím najít něco jiného. :) Každopádně držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Já mám takový problém, že ze zeleniny jím jen určité druhy. :/ A to většinou jen rajče, papriku, okurku, salát, mrkev, kukuřici, brokolici, květák, hrášek. Nic moc dalšího mě nenapadá. :/ :(

    OdpovědětVymazat
  31. zeleninu sice jím (no joo, je to hlavně cuketa:D), ale i tak bych měla přidat :) na večeři ji mám pravdelně, ale vím jistě, že ráno ji nikdy jíst nebudu- slaná snídaně mi problém nedělá, pečivo se šunkou si klidně dám,ale na zeleninu po ránu chuť nemám ani trochu, to večer je to naopak :)
    v ledničce mám květák, tak zítra asi udělám "květákovou pizzu":)

    OdpovědětVymazat
  32. jé, ani nemluvím, kolik zeleniny sním, mohli by mi ji vozit kamionem. Cpu ji i do snídaně. hodně si teď dělávám zelená smoothie nebo třeba mrkev nastrouhaná s jablkem, oříšky... k obědu většinou tepelně upravena nebo v polévce a když nic tak aspon přikusuji syrovou a večeře je jasná - salát.

    OdpovědětVymazat
  33. Také se o to snažím a teď, po obrovském nákupu zeleniny to prostě jíst musíme :D

    OdpovědětVymazat
  34. se zeleninou bojuju celý život, většinu druhů nenávidím a ani nedokážu sníst - třeba rajčata, květák, fazole (pokud to nejsou fazolové brownies :D), potom jsou druhy, které bych dokázala spolknout, ale dobrovolně si je nedávám - okurky, paprika, kukuřice...a snad jediné, co jím jsou různé druhy listové zeleniny, ředkve, kedlubny a mrkve. No jo, je to se mnou těžké, nevím, jak s tímhle zhnusením bojovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wau to je zajimave..zkousela jsi to treba nejak povarit a okorenit aby to melo lepsi chut?

      Vymazat
    2. třeba rajčata tepelně zpracovaná už dokážu, zato dušené papriky ne :D pomalu se to učím dostat do stravy, tak snad aspoň trošku navýším zeleninový příjem :)

      Vymazat
  35. Nad netvarohovými svačinkami som tiež začala uvažovať a najviac sa mi tento týždeň osvedčili rôzne makové/orieškové muffiny a lievance, bohužial ma chute na sladké neobchádzajú,ale naopak v tomto počasí dávam tabuľku čokolády za tri dni pravidelne :)
    Ja jem zeleniny celkom dosť, avšak viem, že len vybrané druhy, čo je spôsobené najmä týmto obdobím, takže teraz je to najčastejšie šalát, brokolica, mrkva, zeler a karfiol. Chcela by som sa ale naučiť jesť špenát a redkvičky, to sú druhy, ktoré mi nikdy nešli :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ja mam zeleniku uz zmaknutou..mam spise problem v jine oblasti - kdzy pritel domu nakoupi kyblik zmrzliny, kolu a chipsy :D

    OdpovědětVymazat
  37. Já to se zeleninou pěkně flákám, těším se, až zítra nějakou koupím! :)

    OdpovědětVymazat
  38. taky jsem poslední dobou hodně zvýšila dávku zeleniny - třeba ve škole místo ovoce mám právě zeleninu, současně třeba s rohlíkem mě to zasytí víc (resp na delší dobu) než když si dám ovoce (no a taky si toho vždycky beru kýbl jak kdybych to měla mít na oběd - a ona je to jen svačina :D )

    OdpovědětVymazat
  39. Já se také snažím zeleninu jíst více. Třeba ráno si přidávám rajčátko nebo mrkev k chlebům. K svačině odpolední si dávám taky nějakou "sladší zeleninu" jako červenou papriku, nebo mrkev. Když k tomu přidám cottage jako dip na namáčení, tak je to super kombinace, hodně to zasytí :) K obědu se ji snažím taky dávat, ale spíš tepelně zpracovanou. Nebo jako polévku.
    Co se týče ovoce, tak to já moc nejím, max. dopoledne do kaší a jogurtu banán, nebo mango.

    OdpovědětVymazat
  40. Já se zeleninou láduju neustále, jenom když si připravuju jídlo, stláskám jí dvakrát tolik :D. Občas si chroupám mrkev, jen tak pro chuť.. a taky jsem začala ,salátovat´, vždycky přidám trochu zeleně, pak třeba naklíčenou čočku, řeřichu.. a nejlepší jsou se olejem s pomerančem a chilli. Kdysi jsem ho koupila v Lidlu a nemůžu se ho nabažit..

    OdpovědětVymazat
  41. Asi bych se na to měla vrhnout jako ty, také mám snídaně vždy sladké a zeleninu třeba jen na večeři! :D

    OdpovědětVymazat
  42. Zeleninu se taky snažím jíst co nejvíc to jde, ale někdy je mi z ní spíš těžko. Nedávno jsem si vařila sojové maso a k tomu zelené fazolky, předtím jsem měla nějaký salát a bylo z toho akorát tak bolení břicha a když jím zeleninu syrovou k večeři tak je mi z ní tak těžko, že jí cítím ještě za 2 hodiny a špatně se mi usíná. Tak si raději dám něco jiného. Ale třeba k svačině rajčátka s mozzarelou a nebo jen tak mrkev a okurku na křoupání to můžu. A hlavně se těším na léto a sezónu cukety ze zahrádky, tu pak jím na tisíc způsobů.

    OdpovědětVymazat
  43. Taky mám skoro pokaždé ke svačině tvaroh, ale sedí mi :)
    Buď ho mám na sladko nebo na slano s chlebem.
    Zelenina mi až takový problém nedělá, spíš to jsou nápady a inspirace, protože jsem si oblíbila pár svých postupu a nějak jsem v nich zkostnatěla... Vím, máš tu spoustu nápadů, ale bohužel přes týden musím zůstat u osvědčených postupů a jen o víkendu si můžu vyhrát a expermentovat...
    Sladké snídaně mi moc nejedou, připadám si po nich nenajezená a to samé sladký oběd. Ten nemůžu vůbec. Jinak po sladkém celkově jsem se mohla dřív urvat a teď mi to téměř nic neříká, klidně upeču našim buchtu ale sama nad ní téměř ohrnu nos. Nevím jestli je to dobře nebo ne se tomu tak vyhýbat, ale v každým případě jsem odhodlaná, že když někde potkám zákusek, ze kterého "spadnu na prdel" tak si ho klidně dám, ale zatím jsem takový nepotkala. I když včera jsem měla zákusek, který dělal taťka!!! to prostě nešlo neochutnat:-) Byl dobrý, ale zdálo se mi, že pak celý den mi ten přijatý cukr říkal "dej si ještě kousek, honem dej si, jsem tu pro tobe..." opravdu jsou ty sacharidy návykové... Ale to jsem trochu odbočila:)
    Světla

    OdpovědětVymazat
  44. Já bych o sobě vždycky řekla, že jsem sladkožrout, ale nějak mi poslední dobou dochází, že je to lež. :D
    I když jsem vždycky dávala přednost zelenině před ovocem. :) Nejhorší pro mě je, když žádná zelenina doma není, to je fakt na zabití, ať nám chybí cokoliv, ale zelenina NE! :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)