středa 1. května 2013

Cvičíte, jíte zdravě, ale nehubnete... PROČ?


 Věčná záhada... Začali jsme cvičit, upravili jsme stravu a zatímco ostatní se chlubí svými prvními viditelnými pokroky už po pár dnech, my sami na sobě nevidíme sebemenší změnu. První možnost je ta, že se špatně díváme :) To by byla ještě ta lepší varianta... Druhý případ je ten, že opravdu něco děláme špatně a z toho důvodu nevidíme pokroky. 

Uvědomila jsem si, že na toto téma dostávám vlastně asi nejvíce dotazů - "Upravila jsem jídelníček, pravidelně cvičím, všechno dělám správně, ale nevidím žádné pokroky." A vlastně to vídám všude - diskuze, blogy, komentáře, maily... Až mě dneska najednou napadlo "Proč nenapasat na toto téma článek?" :) Nečekejte ode mě ale žádná doporučení vycucaná z internetu. Tentokrát to bude opět opravdu čistě můj názor a zkušenosti. A pokud něco náhodou nebude souhlasit, hurá do mě. Jsem připravená na vše :D



 STRAVA


Pokud máme někde hledat problém, jako první bych hledala ve stravě. Slyšíme to pořád, čteme to pořád, já to pořád píšu...no prostě ať chceme nebo ne, takových 80% našeho úspěchu závisí na tom, co strčíme do pusy :) Bohužel, nevyhneme se tomu. Pokud chceme nějak vypadat, pravidelné dortíčky ke kafíčku musí stranou. Nu dobrá tedy, co když jste ale jídelníček upravili, jíte zdravě a stále nic? Kde tedy může být ten skrytý problém?


ŠPATNÝ POMĚR ŽIVIN
Nezáleží jen na celkové energii kterou přijmete. Mnohem důležitější je z čeho ji přijmete. Bílkoviny, sacharidy, tuky - to jsou záležitosti, na které bychom měli brát ohled především. Pokud ve vaší stravě převládají vysokou mírou sacharidy či tuky a naopak bílkovin přijmete jen pomálu, těžko vaše tělo bude správně hubnout. O tom kolik čeho bychom měli ve stravě přijímat jsem psala nedávno - článek ZDE. Nikoho nenutím do počítání (ačkoliv si myslím, že pokud narazíme na problém při hubnutí, je to prospěšné), stačí trochu používat selský rozum. Předpokládám, že každý zhruba ví, ve kterých potravinách se jaké živiny nacházejí - že například přílohy = sacharidy, maso = bílkoviny, ořechy = tuky,...a samozřejmě těch potravin je mnohem více :) Důležité je si uvědomit, zda opravdu jíte vyváženě. Opravdu máte v každém jídle rovnoměrně zastoupeny sacharidy, bílkoviny i tuky? Nebo do sebe 5x denně ládujete pouze pečivo? Snažte se ke každé porci jídla zahrnout nějakou bílkovinu - jogurt, tvaroh, maso, šunka, sýr, vajíčka, luštěniny... Taky přidejte vždy zeleninu nebo ovoce (a klidně i obojí). Nejezte pouze samotné sacharidy! Kombinace pouze sacharidů s tuky taky není zrovna košér. Co můžete samostatně jsou bílkoviny =>  bílkovina + tuky + zelenina...žádný problém. Především ve večerních hodinách, pokud vás nečeká cvičení, podle mě ideální :)




JÍTE MÁLO
Pokud je váš příjem vyšší než výdej - přibíráte. Pokud je v rovnováze - udržujete. Pokud je menší - hubnete. Jak jednoduše to zní :) Bohužel, v dnešní době se stále častěji setkáme i s případem, že nehubneme, či dokonce přibíráme z důvodu, že jíme málo. Takový člověk vám pak řekne, že přibere i z vody a zvýšení příjmu tak pro něj není možností. Omyl, zvýšení příjmu je v takovém případě nutností. Co se děje je to, že naše tělo nemá dostatek energie a my jej vlastně podviživujeme. Za normálních okolností bychom prostě hubli a hubli a hubli... No ale jak dlouho? Tělo přece nechce, abychom se vyhladověli k smrti! A proto přepne to tzv. úsporného režimu. Jako zdroj energie použije v první řadě těžce vydřené svaly, ale tuky, ty si nechá. Přece se nevzdá svých jediných zásob, když ví, že z jídla energii nedostane! Takže hubneme svaly, tuky zůstávají a metabolismus se zpomaluje. Jak takový problém vyřešit? No v první řadě si jej uvědomit a nebát se toho :) Je třeba začít postupně přidávat, abyste se dostali nad hodnotu vašeho bazálního metabolismu (BMR - více taktéž TADY). Postupně přidávejte na jídle (ne že se ale hned začnete přejídat), stačí pomalu zvyšovat porce, přidávat svačiny apod. Nelekejte se, pokud najednou trochu přiberete. Ze začátku je to normální. Konečně totiž tělu dáte nějakou energii, kterou si opět bude chtít uložit na horší časy. Pak si ale uvědomí, že už se nemá čeho bát a že mu pravidelně dopřáváte dostatek jídla. Metabolismus se nastartuje, třeba naberete zpět nějaké ty svaly a hubnutí se krásně rozjede :)


Drahá dieto, není to mnou, je to tebou. Prostě si nemyslím, že nám
to bude klapat. Jsi nudná, bez chuti a nedokážu tě přestat podvádět.


JÍTE MOC JEDNODUCHÝCH CUKRŮ
Bílkoviny v pořádku, tuky akorát, sacharidy taky, tak kde je zase problém? V sacharidech, nepřítelech dnešní doby. No, nepřítel jak pro koho. Kdo to s ním umí, má vystaráno :) Není totiž sacharid, jako sacharid. Možná si ještě z chemie pamatujete, že existují různé sacharidy - monosacharidy, polysacharidy... My si to můžeme zjednodušit na jednoduché či složené cukry. Pro nás jsou důležité zejména ty složené - tedy sacharidy, které přijímáme v přílohách - rýže, těstoviny, brambory, vločky, celozrnné pečivo... To jsou ty, které nás zasytí a především se spíše uloží jako zásobní glykogen do svalů. Kdežto jednoduché cukry - bílý cukr, sladidla, ale i ovoce - jsou cukry určeny k tomu, aby nám dodaly rychlou energii. Většinou nás nedokáží zasytit, pouze rozhoupou hladinu cukru v krvi. Navíc, pokud je nepřijímáme po cvičení a naše tělo je nepotřebuje jako okamžitý zdroj energie, mohou být játry přeměněny na tuky. Z těchto důvodů bychom si měli dávat pozor na to, z jakých zdrojů přicházejí naše sacharidy. Pokud jíte zdravě, ale zařazujete velké množství ovoce, sladkých sirupů, celozrnných sušenek, ochucených jogurtů apod., může být problém právě tady. Neříkám, že vyřadit úplně. Pouze hlídat přiměřené množství a snažit se čerpat energii ze sacharidů složených :)


CVIČENÍ


NIKDY NEODPOČÍVÁTE
Rest day je pro vás neznámé slovo? Pak se není čemu divit, že se vaše tělo odmítá měnit. Pokud ho každý den zatěžujete cvičením, nemá čas na dostatečnou regeneraci - ne nadarmo se říká, že svaly rostou, když odpočíváte. Odpočinek - to je čas, kdy vaše tělo opravuje svalová vlákna, která jste používali při posilování a tím buduje svaly nové, silnější. Během odpočinku také doplňuje zásoby glykogenu, které pak budou využity při dalším tréninku. Trénink je důležitý, ale odpočinek taky. Bez pořádného odpočinku a dostatku spánku nečekejte výraznější pokroky. Je to jako s tím jídlem - tělo ví, že bude zase vystaveno náročné činnosti, a proto si šetří zásoby, případně spaluje svaly. Ono je chytré, jen tak ho neoblbnete :) Alespoň 1-2x týdně odpočinek určitě zařaďte. Nemusíte ležet celý den doma, klidně si zajděte na procházku nebo dělejte něco lehčího, ale určitě povolte ;)

CVIČÍTE JENOM HIIT
Intervalový trénink je skvělý, krátký intenzivní trénink spálí všechen tuk a vybuduje svaly...to jsou populární titulky dnešních, nejen internetových magazínů. Samozřejmě, HIIT je skvělý a já sama ho mám ráda :) Ovšem někdy je problém v tom, že cvičíme až moc intenzivně a pouze intenzivně. V kombinaci se špatnou stravou to pro nás nemusí mít nejlepší následky. V poslední době (soudě dle blogů a diskuzí) si nejedna z nás uvědomila, že s každodenním HIITem až tak skvělých výsledků nedosahujeme. Na Zuzku Light to evidentně zabírá, to ano, avšak její jídelníček je taky skoro jako pro vrabce :) Pro nás, co jíme normálně, to pak až tak skvělé účinky mít nemusí. Třeba si  tímto cvičením se Zuzkou vybudujeme (nebo spíše napumpujeme) nějaké svaly, ale ty zůstanou stále skryty pod vrstvičkou tuku. Jak tuto vrstvičku spálit? Zařadit staré známé, poklidné a nudné kardio :) Ano, já, jeho zarytá odpůrkyně vám nyní toto doporučuji :) Neříkám, vzdát se intervalového cvičení úplně, ale zkombinovat to. Zařadit i něco lehčího, klidnější posilování, pomalejší kardio a občas si dát nějaký ten pořádný HIIT. Jak už bylo podotknuto - Proč asi fitnessky a kulturisti před soutěží, na kterou potřebují vyrýsovat, dělají hodiny pomalého kardia? Proč si nedají radši každý den HIIT? Pokud budete zároveň pravidelně posilovat, tak se z vás kvůli dlouhého kardia tzv. "skiny fat" určitě nestane. Naopak, vybudujete si hezkou štíhlou, pevnou postavu. Za mě tedy HIIT ano, ale v rozumné míře. Ideálně zkombinovat lehké kardio, posilování i HIIT. Neupínat se pouze k jednomu z toho ;)

PSYCHIKA


NEVĚŘÍTE SI
Psala jsem to již včera - když si nevěříte vy sami, kdo pak uvěří vám? Psychika a víra v sebe sama hraje v životě velkou roli. A o nic menší, když jde o hubnutí. Ne nadarmo se říká, že vše začíná v hlavě. Pokud jste v neustálém stresu, říkáte si, že to nemůžete zvládnout, že to nejde, že jste nemožní...pak takoví budete. Jednoduše proto, že o tom sebe sami přesvědčíte. Musíte se vidět ve vašem cíli. Pokud se vám to nebude zdát reálné a dosažitelné, pak to nedosažitelné opravdu bude - pro vás, v danou chvíli. Na jakém principu si myslíte, že fungují nejrůznější spalovače? Ano, většinou je to právě placebo efekt. Vy věříte, že zaberou, a proto najednou máte pocit, že vidíte změny. Zkuste věřit sami v sebe. Věřte, že zaberou vaše činy a uvidíte pokroky ;)


NEUŽÍVÁTE SI TO
Pokud vás to nebaví, pokud vás to nenaplňuje, děláte to s odporem...pak proč to vlastně děláte? Jaký to má smysl, když ne to, aby vám to přineslo radost? Pěknou postavu? Opravdu vás tato vidina dokáže namotivovat, i přes váš odpor? Pak teda klobouk dolů :) No, já každopádně věřím, že tady nikdo vyloženě s odporem není :) Ale tak jako tak, někdo z nás si to užívá více, někdo méně. Zkuste si na celém tomhle procesu najít to, co vás bude bavit. Objevte krásu toho, že se cítíte dobře, lehce, zdravě, plní energie..protože přesně to zdravý životní styl spolu s cvičením přináší. A pokud ne, tak je něco špatně - ve stravě či cvičení - a když ne tam, tak už jde spíše o osobní  psychické problémy. Tak jako tak, když si to budete užívat, všechno půjde samo, věřte mi :)

*****

Uf, tak tady to máte - probrala jsem pár záležitostí ze 3 základních okruhů - strava, cvičení, psychika. Našlo by se určitě plno dalších věcí, o kterých by se dalo rozepsat, ale to zas třeba někdy příště ;)



...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




101 komentářů :

  1. Odpovědi
    1. A to už jsi ho stihla přečíst nebo chceš mít jenom první koment? :D :P

      Vymazat
    2. No jen aby :P Ale seš rychlá, to se musí nechat. Poměrně dlouhý článek a ty kometuješ 4 minuty po zveřejnění. Jde vidět, že to máš pod kontrolou :D

      Vymazat
    3. já ho přečetla taky za cca 4 minuty :) já osobně mám problém s "nevěřím si" a s " nebaví mě to" zuzka light , a bodyrock dělám s odporem.. tak jsem prostě našla pouze pohybové aktivity co mě baví ale holt to není zadarmo.. :/

      Vymazat
  2. A zas je první Kamča :P:D no ale Moni každopádně se ti zase povedlo skvěle shrnout důležitou věc, supr článek ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Supr článek ,přečetla jsem to jedním dechem a musím říct ,že vše je pravda....musím na sobě teď zamakat ,pže jak vidím na fcb ,jak všechny davají fotky se svými krasnými bříšky tak jim zavidím :-D a u mě se to nějak drží a drží a nějaké změny nevidím....budu se muset asi po delší době poměřit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky mám pocit, že na FB se to poslední dobou jenom hemží perfektními postavami. Tak je třeba do toho zase jít na plno! Držím palce ;)

      Vymazat
  4. A lehké kardio je třeba co a jak dlouho by se mělo dělat?
    Článek perfektní, já si třeba dneska přijdu hrozně roztekle a nehezky a to jsem si třeba včera tak nepřipadala, psychika je hrozná věc :):D
    Já mám třeba ještě problémy s jídlem. Nebojím se ani tolik kalorií, ale tuků ano, i když už ne tolik jako před nějakou dobou. Ty a beautygloss jste mi v tomhle dost pomohly ale zase naopak přijímám hodně bílkovin a toho se snažím zbavit.
    Prostě zdravý životní styl je na dlouhou a asi nekonečnou trať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lehké kardio je třeba běh, eliptical, kolo...ale v mírnější intenzitě - 60-70% maximální tepové frekvence (větinou okolo 130 tepů). Prostě, abys nebyla moc zadýchaná a víceméně u toho zvládla mluvit, ale zároveň se hýbala a mírně se potila ;) A dělat tak 45 minut až 1 hodinu :)

      Vymazat
    2. A kolko krat týždenne by si kardio odporúčala takým čo chcu hlavne spevnit a zhodiť len par kil, možno i minimum? Teda ak vieš čo,myslim :))

      Vymazat
    3. No pokud chceš pořád ještě hubnout, a jenom pár kil, tak těch posledních pár jde právě nejhůře a je na to to kardio fakt třeba ;) Takže určitě aspoň 3x týdně a uvidíš, jak to půjde.

      Vymazat
  5. Děkuji za tenhle článek, v tuhle chvíli je pro mě aktuální hlavně bod o přemíře HIITu. Na základě toho jsem se rozhodla zařadit i běh, alespoň párkrát do týdne. :) A budu doufat, že se zase posunu o kousek dál.
    Jinak některé dny mě cvičení neskutečně baví a občas (jako dneska) se modlím, aby byl konec. :D Naštěstí takový den přichází opravdu výjimečně, takže já si to cvičení jinak užívám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ten HIIT je teď dost aktuální téma, hlavně v diskuzích :) Cvičení mě taky občasnebaví :D Ale zrovna dneska jsem si ho zase užila maximálně :)

      Vymazat
  6. Velice pěkně a dobře napsáno, určo si dám pozor na zmíněné věci a začnu to více hlídat, abych nedělala zbytečné chyby =)

    OdpovědětVymazat
  7. moc pěkný článeček určitě z něj budu i čerpat :D jen tak dál.Kájušenka.

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek:) Měla bych malou otázečku... je nějak "dietě škodlivé" když jím bílkovin víc než bych podle doporučeného denního množství sníst měla? Děkuju za odpověď:)
    Darina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není dobré hlavně ze zdravotního hlediska. Záleží, jak moc velký nadbytek jich máš. Ono i nadbytek bílkovin se ve výsledku může uložit, pokud kvůli nim budeš mít větší příjem než výdej ;)

      Vymazat
  9. Skvele napsane a dost potrebne si to zase pripomenout!skoro to zní,ze je to hracka :) díky!

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle všechny zásady znám, a přesto často v hubnutí bojuji. Avšak troufám si říct, že u mě to dělá ta psychika. Když vstanu už s pocitem, že zrcadlo je dnes můj nepřítel, tak nemá ani cenu jít do fitka. Už se těším na léto. Není nad přirozený pohyb venku :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek - palce nahoru :-)
    I já patřím k těm které se marně snaží hubnout - zdravá strava, pohyb, ale výsledek nic moc.
    Kde je problém? Díky tvému článku jsem zjistila že jde o psychiku.
    Letos maturuji a starostí a problémů až až :-( Nestíhám se učit, musím cvičit, z čeho pak cítím únavu, mám stres a tak dále.. začarovaný kruh.
    Už se těším na léto, až vypnu a začnu si naplno užívat zdravé jídlo i pohyb a snad konečně přijde i to vytoužené hubnutí :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Psychika je svině! :D
    Moc fajn článek. Hned pošlu odkaz sestře. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tento článok som zhltla jedným dychom, skvele napísané. Ale to je u Teba bežné ;) len jednu otázku, myslíš, že je škodlivé, keď sacharidy (nerátam zeleninu) jem iba ráno a potom už nie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože jenom na snídani? Nebo snídaně, svačina, oběd...či jak? :) Podle mě to z dlouhodobého hlediska tak jako tak dobré není - tvůj celkový příjem sacharidů bude dost nízký nejspíš. Občas, proč ne. Taky mám někdy sacharidy jenom na snídani a oběd. Ale každý den bych to tak určitě nedělala ;)

      Vymazat
    2. Snídani mám sladkú každý deň, buď ovsenú kašu, alebo doma vyrobený koláč a podobne, niekedy aj dopoludňajšiu svačinu.. ale na obed prílohy ako brambory, cestoviny alebo pečivo nejedávam (len spomínanú zeleninu), na popoludňajšie svačiny si dávam tvaroh alebo jogurt s orieškami (niekedy ovocím). Večera je v podstate niečo na štýl obeda.

      Hmmm, takže by som to zrejme mala prehodnotiť..

      Vymazat
    3. No tak to určitě, to je hodně slabý jídelníček. S takovou bych řekla, že máš i hodně nízký příjem (pokud do sebe necpeš plno tuků a ovoce). Takže určitě přidat ;)

      Vymazat
  14. Teda...Klobouk dolu. Tvůj blog už pár týdnů čtu a vim, že se v něm vždycky dočtu něco zajímavého, ale nutno podotknout, že tenhle článek rozhodně patří mezi nejlepší! Oceňuju hlavně tvůj důraz na sebedůvěru a vliv psychiky na to, co se v našem těle děje. Podle mě jsou špatné myšlenkové návyky hlavním problémem všech chorob, ale i úrazů, a o to nemluvě o nějakém selhání při "dokrášlování těla".

    OdpovědětVymazat
  15. Rozhodně souhlasím s tím, že když to někoho nebaví, proč to dělat? Mně se do toho ze začátku vůbec nechtělo a jak teď cvičím ráda! Jinak bezva článek :)

    OdpovědětVymazat
  16. Moničko, opět bezva článek! :))
    Jen bych se tě ráda zeptala, jestli máš nějaké konkrétní tipy na lehké kardio a HIIT, třeba nějaké tvé oblíbené? Díky moc! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lehké kardio - prostě dělat běh/eliptical/kolo (cokoliv, co prostě děláš souběžně) v pomalejším tempu ;) A HIIT - no buď prostě něco na styl Zuzky nebo intervalový běh apod. :)

      Vymazat
  17. Souhlasím s článkem. Strava je důležitá, správná skladba plus hodně vody dělá zázraky. Jinak s HIIT mám zkušenosti asi takové, že jsem po každodenním cvičení vypadala jako chlap - mohutná ramena, stehna a lýtka...a to se mi skutečně moc nelíbilo, takže vím, že to není cesta :-)

    OdpovědětVymazat
  18. skvělý článek, líbí se mi, že to píšeš tak laicky, že je to snadné na pochopení :) já tyhle věci vím, ale dost lidem to může pomoci.. hlavně je chyba se řídit jen váhou, svaly jsou těžší než tuk. lidi začnou cvičit, budují svaly a pak jsou zděšení z toho, že přibrali na váze. snad jde o to vypadat dobře a ne vážit co nejméně. a asi nejčastější omyl je, že se hubne, když jí člověk málo.. sice zhubne, ale na jak dlouho? v poslední době jím celkem málo, ale já už ani moc chut' k jídlu nemám, pořád ale lepší, než když jsem se přejídala a byla jsem schopná splácat najednou spoustu sladkostí. když se člověk naučí jíst správně, tak si občas může dát i něco nezdravého, já ale stejně mám po každé sušence výčitky, prostě se toho nedokážu zbavit. :/ líbí se mi tvůj přístup k jídlu a ráda čtu tvoje články :)

    OdpovědětVymazat
  19. Super článek! Hrozně ráda čtu tvoje články, jen tak dál, Mončo!:-)) Lucka

    OdpovědětVymazat
  20. to je super článek !! :) musím konečně překonat nutkání pořád cvičit a mít aspon ten jeden pořádný restday týdne .. většinou ho mám ve dnech kdy opravdu nicnestíhám, ale to je potom náročný den jako každý jiný, kdy cvičim..

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělý článek, asi mi zase po dlouhý době ,spolu s fotkami na fb stránce, otevřel oči..:)
    Ano, cvičím Zuzku každý den, rest day mám jednou za týden. Ano,mám krásné rýsující se ruce a zpevnilo se mi celé tělo..Ale mám pocit, že bříško má lehkou vrstvu tuku..Vidím to hlavně večer, ráno jsem spokojená. Měla jsem za to, jak psala Beautygloss už tolikrát, že kardio je zloun a HIIT je ta správná cesta.
    Vyřadila jsem ze stravy lepek,je mi mnohem lépe, ale na druhou stranu se mi dost zmenšila nabídka sacharidů.. Je to zkrátka běh na dlouhou trať :)
    Jinak jak si psala, v komentářích, jako kardio běh- myslíš tím čistou hodinu opravdu nepřetrižtého běhu? Nebo spíše nějaké intervaly (ale to už bychom zase byli u HIIT)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Intervaly ani ne - respektive můžeš střídat běh a chůzi třeba, ale je tam důležitá ta tepovka. Prostě se nedržet moc vysoko, ani moc nízko. Nedělat sprinty, spíše takový pomalejší jogging nebo rychlejší chůze (třeba i do kopce) ;)

      Vymazat
    2. Já jen musím napsat, že jsem nenapsala, že kardio je nějakej zloun a že by se nemělo dělat vůbec :D Ale mrzí mě, že to tak hodně lidí pochopilo, ikdyž jsem v článku psala jen to, že se nemá cvičit jenom kardio a nebo že se to s ním nemá přehánět, jak to dost lidí dělá, když se chtějí zbavit tuku. Nejlepší je samozřejmě kombinace silového tréninku, hiit cvičení a občasného kardia :) Já tedy kardio nedělám účelově vůbec, jenom všude chodím pěšky, takže tak :)

      Vymazat
  22. skvěle jsi to vystihla, myslim, že tohle je dost častý problém a hodne lidi neumi dietu uchopit tak, aby to fungovalo. Driv jsem moc nechapala, jak si muze nekdo pocitat kalorie, rozdelovat presne tuky, sacharidy a bilkoviny, ale uz jsem zmenila nazor

    OdpovědětVymazat
  23. moc hezky clanek!!ja ted cvicim 30day shred a uvidim, nepotrebuju hubnout spis zpevnit telo, taky jsem trochu uprvila jidelnicek, tak uvidim..:)
    probiha u me giveaway, jestli se chces zucastnit:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  24. prosila bych spíše o článek - cvičíte/posilujetem, jíte zdravě/správně, ale nepřibíráte/nerýsujte svaly, proč? :)

    OdpovědětVymazat
  25. Co znamená lehké kardio?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lehké kardio je třeba běh, rachlá chůze (třeba i do kopce), eliptical, kolo...ale v mírnější intenzitě - 60-70% maximální tepové frekvence (větinou okolo 130 tepů). Prostě, abys nebyla moc zadýchaná a víceméně u toho zvládla mluvit, ale zároveň se hýbala a mírně se potila ;)

      Vymazat
    2. jj děkuju

      Vymazat
  26. Tento článek se ti moc povedl Mončo:) je to přesně tak, nad čím pořád tápu. Od včera se cítím jako těhotná. Pupek, jaký jsem snad nikdy neměla. Vždycky mi to týden dva jde, a pak se to zlomí a jde to do kytek.
    Ale tvůj článek mě inspiroval :)

    OdpovědětVymazat
  27. Moc pěkný článek! Já teda hubnout nechci, ale s odpočinkem mám občas problém - sice odpočívám, ale musím se do něj nutit :D To nudné kardio v tepovce opravdu působí, ale když už se chci zapotit, cvičím ten HIIT :)

    OdpovědětVymazat
  28. Skvěle napsané! Taky jsem znala holčinu co si stěžovala, že dlabe 1500 kcal a nic... ono když je 1500 kcal jen v salámu, housce, kakakovém mléku a sušenkách tak to jde blbě :-D

    OdpovědětVymazat
  29. Já bych ještě přidala, že u mě z mé zkušenosti hraje velkou roli, v jaké fázi menstruačního cyklu se nacházím. Když mám těsně před - jsem rozmrzelá, nevěřím jsi, tělo zadržuje vodu a vytváří efekt tloušťky a já mám pak pocit, že byl celý měsíc k ničemu. Navíc tělo ví, že bude potřebovat energii, protože ho čeká ztráta krve a tak s ním hází chutě jako o život. Když tomu nepodlehnu a překonám to, vidím na sobě po ms změny. Jsem lehká, voda je pryč, břicho propadlé, vyrýsované a jeden krok ke snu blíže. Když podlehnu chutím a depkám tak můžu začít od znova můžu se zase začít bát, že těsně "před" zase selžu. Období přes ms beru jako zkoušku vůle. :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky naprostá pravda :) No, musím se na to taky teď pomalu začít připravovat :D

      Vymazat
  30. podle článku bych měla zařadit více bílkovin.. těch moc za den nesním.. jinak naštěstí myslím, že je vše ok :D :)

    OdpovědětVymazat
  31. AMEN !!! Tleskám....paráda :)

    PS: Kamča už mi s tím, že je vždycky první s komentem, leze krkem :))))
    ...no asi má h...ouby co na práci :)))) (nic ve zlým :) )

    OdpovědětVymazat
  32. jé, Mončo, já jsem z toho HIIT fakt zmatená. já mám po něm akorát hlad, už takhle mám tak vysoký metabolismus, že dokážu jíst max. na hubnutí, takže po HIIT jsem byla jak kyselina... ale uvědomila jsem si, že jsem se na tvůj blog dostala díky Rutině. už si to nepamatuju, přece jen je to skoro rok, ale někdo tam myslím postoval tvůj blog (buď na fb, nebo do komentářů ke cvičení?) a Maruška to komentovala tak, že je ráda, že vidí někoho dalšího, kdo zhubl pomocí HIIT... ale když jsem tě pozanla, tak už jsi byla zhublá, tak nevím valstně.. ale mám tě takto s HIIT spojenou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zapomněla jsem podpis, pardon. Peťa

      Vymazat
    2. ten google si ze mě dělá srandu, nejdřív mi nechce zveřejnit komentář pod mým profilem a potom, když se jako anonym zapomenu podepsat, tak omluvu s podpisem zveřejní pod mou přezdívkou :-D

      Vymazat
    3. Ano, já jsem s HIIT začínala- respektive s Bodyrockem, který jsem cvičila asi 2,5 roku. Ono ze zaščátku změny super, ale pak celkem stagnace a už mi prostě nešlo hubnout dál. Ani svalů jsem tolik nenabrala jako klasickým posilováním :)

      Vymazat
  33. Musím souhlasit, že nejlepších výsledků jsem dosáhla také kombinací aerobního a anaerobního cvičení. Takže Zuzka + Jillian :)) Ačkoli jsem si myslela, že s Jillian už je to málo, je to přesně ten pohyb a tepovka, nutná a potřebná na úkor HIIT.

    Prima článek Moni :)) Na chvíli bude klid (snad) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A myslíte, že Jillian je klasický kardio - aerobní cvičení?? Já mívám tepovku většinou o dost výš než ve spalovací frekvenci a na klasický spalovací kardio se mi to zdá i krátký. Brala jsem to vždycky spíš jako intervalovej trénink, kde se střídá krátký kardio s posilováním. Ale vím prd, teď jste mi nasadily brouka do hlavy, proto se ptám :-)

      Vymazat
    2. Ja musim oponovat,u me kombinace Jillian a Zuzky vedla k nasvaleni,lepsi kombinace je naredit to behem...ale to funguje u me,kazdy si musi najit to svoje....

      Vymazat
    3. Ja jako kardio cvicim od Jill cardio kickbox, jedine pri nem mam spravny tep po celou dobu cviceni. Ale davam si to 2x za sebou, to vyjde na 40 min. tak snad to staci. Potom si obcas sjedu trouble zones. A cvicim 4-5x tydne. Az bude prat pocasi tak kickbox vymenim za brusle ve spravne tepovce. Lenka

      Vymazat
  34. odporúčam super článok od Cassey z blogilates, kde práve píše o potrebnej psychike ale taktiež o tom, že sme len ľudia a najdôležitejšie je aby sme sa cítili dobre a nie hnali sa za vidinou dokonalá postava = šťastie
    http://www.blogilates.com/best-of/ashamed-of-gaining-weight

    OdpovědětVymazat
  35. Parádní článek! S tím HIIT souhlasím, nemělo by se to s tím přehánět, vlastně s jakýmkoli vysoce zátěžovým cvičením. Znám holky, co cvičí sportovní aerobik a kickbox a jsou úplně přesně jak říkáš nasvalené, ale mají to všechno pod vrstvou tuku, což nevypadá vůbec hezky. Zkrátka všeho s mírou :)) a psychika hraje podle mě nejdůležitější roli vůbec, přes to vlak nejede ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Tak tenhle článek mi opravdu pomohl.. zrovna dnes když sem o tom přemýšlela! Děkuju mnohokrát za to, že sem se KONEČNĚ našla! teď už jenom, jít do sebe.

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj,
    hlásí se Tvoje věrná čtenářka, nějakou dobu Tě už mám v záložkách a sleduji Tvůj blog, je skvělý. Včera jsem si dělala dle receptu, co tu máš cottage lívance, no paráda. A článek opět fajn, taky asi budu muset přidat kardio. :) (nevím, jak se podepsat, všude se píšu jako Nikki a taková tu už jedna mezi blogerkami je, takže.. Nikča : D )

    OdpovědětVymazat
  38. Já jsem začala minulou sobotu (27. 4.) s alpinningem a TRX. Obojí doporučuji, cítím se skvěle a cítím, že se ve mě konečně probouzejí nějaké ty svaly. Věřím si a to je myslím to nejhlavnější :). Mám to tak, jako jsi to napsala - že zkrátka věřím, že když zamakám, zhubnu, a tak si sama sobě připadám štíhlejší, i když to nemusí být pravda a vážím stejně. Jen bych se chtěla na něco zeptat.
    Můj program vypadal od 27. 4. takto:

    Sobota - 30 minut alpinning, 40 minut TRX
    Neděle - kolo 18 km
    Pondělí - odpočinek
    Úterý - 1 hodina alpinning
    Středa - tůra po lese, cca 12 km
    Čtvrtek (dnešek) - 1 hodina alpinning

    A chtěla bych se zeptat, jestli mám dostatek odpočinku (každý den spím 8-9 hodin). Zítra si dám něco volnějšího, asi zumbu, ale alpinning určitě ne. V sobotu mám v plánu jít na alpinning a TRX a v neděli uvidím, nejspíš volno. Nejsem si úplně jistá, jestli to mám správně, cítím se dobře a i když svaly bolí, nemám pocit, že bych byla nějak přetížená. Jenže můj táta sportovec má názor, že bych měla víc odpočívat. Má pravdu?

    Předem mockrát děkuji za odpověď a přeji krásný den :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zumba je podle tebe něco volnějšího?
      To já beru zumbu jako pěkně aktivní fyzické cvičení.. ale tak každý má jinou kondičku, ale já bych takový nápor pohybu jako máš ty jistě nezvládla, jsi dobrá :)

      Vymazat
    2. Zumba je zase dobrá v tom, že tě to hrozně baví a hubneš, aniž by sis to vlastně uvědomila a v tom je to perfektní :) Volnější říkám pro to, že u zumby nejedeš na tak velkou zátěž jako u jiných sportů a já to beru jako super zábavu a zároveň skvělé cvičení :)
      Děkuju :)

      Vymazat
    3. Já bych řekla, že jeden den odpočinku navíc by neškodil. Máš pohybu dost a celkem i náročnější :) Když už, tak ale hlídat kavlitní stravu a aby jí bylo dostatek ;)

      Vymazat
  39. Me teda osobne nejvic pomohl hiit a podobny workouty, hlavne zuzka a maruska z rutiny. Ted sem zaradila insanity ktery me taky chytlo, obcas skacu pres svihadlo a obcas jedu cinky. Imo je stejne nejdulezitejsi aby to cloveka bavilo bo jak se to zacne delat na silu jakoze- musim ted 3 x tydne hodku slapat na orbitreku abych zhubla spek atd. je to spatne. Pro me je dulezity abych si to uzila mela z toho radost a kdyz mi u toho zmizi bricho a zpevni se zadek beru to jako bonus navic:)

    OdpovědětVymazat
  40. A jaké kardio děláš "nejradši" ty? Já ho také moc nemusím, běh je pro mě zabiják, i když občas se hecnu a dám si půl hodinku venku (to ale musím mít hodně dobrou náladu :D). Jsem přesně typ člověka s břišáky pod vrstvou tuku a už bych to konečně chtěla dotáhnout do vysněné postavy :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dávám většinou 20-30 minut na páse nebo elipticalu po posilování ve fitku. Na páse teď střídám rychlou chůzi do kopce a pomalý běh. Anebo potom ještě jumping, ale ten mám v rámci práce :) No a když je chuť a nemám za týden moc pohybu (třeba mi odpadnou jumpingy), tak si dám nějakého toho pomalého kardia třeba i hoďku :)

      Vymazat
  41. moc hezky jsi to sepsala :)
    a je to asi trochu můj případ, protože vážím pořád stejně už několik let, samozřejmě bych byla hubenější, ale na druhou stranu jsem se sebou CELKEM spokojená. A vím, že kdybych jedla úplně ukázkově, tak s tím, jak cvičím bych vypadala perfektně....ale občasnou čokoládku nebo skleničku si prostě odpírat nebudu, protože život se má taky užít, takže i za cenu méně dokonalé postavy si občas něco dopřeju, protože důležitá je i ta psychická pohoda :) ( a někdy se taky přežeru jen protože na mě přijde žravá, no jsem jen člověk...:D )
    snažím se jíst vyváženě, a hlavně pečivo nejíst celý den....ale holt jsou i dny, kdy nemám chuť na zeleninu a tak to do sebe nervu násilím..
    ale vždycky to jde zdravěji a vím, kde mám rezervy....tak třeba jednou, až budu odhodlaná na 100% budu úplně vzorná :D zatím to ale vidím na mé oblíbené pravidlo 80:20 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ještě musím dodat, že někdy cvičím opravdu s neskutečným odporem (ano,i sprostá slova občas padnou :D) jen kvůli postavě...ale po docvičení jsem pokaždé moc ráda, že jsem se donutila, ten pocit je k nezaplacení :)
      ale poslední dobou mě hodně chytlo TRX a Fit box, a u toho si troufám říct, že mě to cvičení baví a někdy se i těším :)

      Vymazat
  42. Ahoj, chtěla jsem se tě zeptat, co si myslíš o tom, že ovoce by se nemělo jíst později odpoledne (a večer), protože cukry se stráví líp ráno? Čtu to všude, ale často taky vidím třeba nějaké obrázky večeří a ty ovoce obsahují, tak jsem z toho zmatená.. A taky jsem už kolikrát slyšela, že pečivo by se mělo jíst buď dopoledne, nebo místo oběda, později ne (pak se ukládá do tuků).. Jaký na to máš názor? :) Mám někdy problém s tím rozumět, co jsou vlastně bílkoviny a co sacharidy, protože sacharidy jsou ve všem a zdá se mi, že někdy je prostě daná věc obojí.. Nezmiňuješ se tu o mléce, což mě zarazilo, raději si dám vločky s mlékem než s jogurtem, protože je to chutnější (pro mě).. Je mléko ok? Samozřejmě vím, že jogurt je lepší :)

    Jinak tenhle článek sednul jako facka :) Zdá se mi, že jím zdravě (a i cvičím) a váha pořád stávkuje. Budu muset asi přehodnotit jídelníček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovoce je podle mě nejlepší jíst ráno a po cvičení. Obsahuje rychlé cukry, které tělo nejlépe vužije v těcjt chvílích. Jindy, pokud nemáš nějakou náročnější aktivitu, jsou ty cukry pro tělo prakticky nevyužitelné a tak si je uloží do jater do zásoby. No a když už je tam těch zásob moc, tak se to mění na tuky. Zjednodušeně řečeno :) Ráno je využiješ, protože tělo vyčeralo zásoby přes noc, po cvičení zase doplňuješ to, co jsi vyčerpala cvičením ;)

      S pečivem to bude asi podobně, jelikož jej taktéž tvoří sacharidy, i když v tomto případě jsou to sacharidy trochu jiné. Tak jako tak, sacharidy tělo nejvíce potřebuje ráno a v okolí aktivity. Pak už třeba tu energii z nich tolik nevyužije. Ale občas si ho klidně i odpoledne dát můžeš ;)

      Mléko problém není, pokud nemáš intoleranci na laktózu. Já taky mléko používám - do kávy, do kaší.. Musli si dávám s jogurtem, protože s mlékem mi to nechutná, ale to už je prostě záležitost mých chutí :)

      Vymazat
    2. Jé, díky :) Zajímala by mě ještě jedna otázka - co taková semínka? (dýně, slunečnice, sezam, len, ..) Ty se večer jíst můžou? Nebo opět po cvičení/dopoledne? :)

      Vymazat
    3. Semínka, oříšky apod. jsou právě večer super ;) Ty právě po cvičení radši nee, ale na večer, ke snídani či svačině v pohodě ;)

      Vymazat
  43. Ahoj,
    také se mi článek moc líbí:-). Mě právě teď přitom burpee challenge začíná chybět ten den odpočinku:-(. Už je jich moc, tak mám pocit, že když jeden den nebudu cvičit, tak to nedoženu. Na druhou stranu už začínám cítit, že bych ho potřebovala, takže si asi budu muset tu pauzu dát:-).
    Příští sobotu jdem na svatbu, tak asi pauza bude:-).
    Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pauzu si určitě dej. Nebude to tragédie, když jeden den burpee challenge vynecháš. Buď si to doženeš později nebo je prostě vypustíš úplně. Je to sice challenge, ale tělo je přecejen přednější ;)

      Vymazat
  44. Příčinou nehubnutí může být i nemoc. Např. vrozená deficience e karnitinpalmitoyltransferasy I nebo II a tak podobně ... tělo pak tuky akumuluje.

    OdpovědětVymazat
  45. Skvělý skvělý a ještě jednou skvělý ! jedním dechem sem přelouskala tendle článek a víc pravdy v něm bejt nemůže :D :))

    OdpovědětVymazat
  46. Mám takový blbý dotaz, dodržuji kalorický příjem 7500 kj, tento příjem můžu mít i ve dny, kdy necvičím? Děkuju.. Což je jeden i dva dny v týdnu. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, tělo potřebuje energii na regeneraci. Nebála bych se toho. Osobně taky nerozlišuji příjem pro dny kdy cvičím a kdy ne :)

      Vymazat
    2. Děkuju moc:)) Se vším poradíš, jsi fakt zlatá! :))

      Vymazat
  47. Zajímavý článek, ale velmi mě překvapila informace o HIIT, že je lepší to prokládat kardiem. HIIT jsem objevila díky Rutině loni v létě a nejen z fotek Marušky, ale i dalších Rutiňaček jsem měla dojem, že 5xtýdně HIIT (+ samozřejmě správné stravovací návyky) v podstatě stačí jak na hubnutí (viz info o nakopnutí metabolismu na až 48 hodin) i vyrýsování. Jenže jsem také začala běhat (přesněji jogging) a jednou týdně zařazuji plavání, protože jen Rutina by mě co do endorfinů neuspokojila :-). A výsledky tedy nijak závratné nejsou a přičítala jsem to j. i tomu, že necvičím jen HIIT, ale prokládám to(ale určitě na tom má svůj podíl fakt, že kromě dobře zakořeněných zásad zdravého stravování prostě chutě mám, klidně si dám na večeři v osm večer plátek čerstvého kváskového chleba nebo celozrnný rohlík, protože i když jsem to zkoušela, jen z bílkovin a zeleniny mám prostě pak před usnutím hlad, a navíc jsem asi zvláštní "tepový" typ, protože pohybovat se v hubnoucí zóně pro mě znamená rychlou chůzi, která mě tolik jako běh zkrátka nebaví. Čili proč nehubnu tak rychle, jak bych mohla, zřejmě vím, ale i tak by mě zajímalo, co říkáš na to, že podle info na Rutině Maruška fakt nic jiného kromě HIIT nedělá a vypadá podle mě snově :)) Děkuji a přeju hodně další inspirace na skvělém blogu i v kariéře fitness! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to podle mě dost individuální. Pokud někdo v životě necvičil a pak začne a upravý k tomu stravu, tak ty výsledky budou - a budou rychlé a parádní :) A pak už záleží no...hna někoho může HIIT zabírat perfektnš a dostatečně a jiný s ním svých cílu nedosáhne. Ale obrovskou roli hraje právě ta strava - ta podle mě ovlivní většinu našich výsledků ;) A Marušce věřím, že dělá jenom HIIT, stejně jak oto věřím Zuzce Light. Evidentně mají adekvátní stravu, která jim zaručí tyto výsledky. Teda zrovna Zuzka Light podle mě jí hodně maličko...no ale zase má postavu co má. Tak to už je pak na každém, kam až je ochotný zajít pro to, aby dosáhl určité postavy ;)

      Vymazat
  48. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je to s tím ovocem? Že se to s nim nemá přehánět? Právě teď držím dietu, potřebuju shodit pár kilo a dělám si jídelníčky sama a musím říct, že 5-6x týdně mám na dopo svačinu ovoce. Většinou třeba banán (např 80g) + pomeranč (100g)+ nějaký sýr nebo s tvarohem, někdy mám ovoce i samotné. Tak se chci zeptat, zda bych trochu toho ovoce něměla ubrat? Moc dííky :-)
    Jinak tvoje stránky jsou super, objevila jsem je teprve včera, ale už jsem načerpala spoustu inspirace a nových nápadů :-)) Děkuji.
    Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji a jsem ráda, že se ti u mě líbí :)
      Ovoce se určitě neboj, klidně si ho můžeš dát každý den. Jde jen o to držet se zhruba 2 kusů, cca 200g na den. V tomhle ohledu by se to nemělo přehánět (pokud ti tedy jde o hubnutí a nejsi hodně aktivní, v tom případě bys ho mohla mít i více) ;)

      Vymazat
  49. Ahojky, sleduji Tvůj blog už takový rok a jsi mým velkým vzorem a inspirací. Chodím střídavě do posilovny a na sálové hodiny cca 3x týdně. Kromě lehkého zpevnění postavy jsem si žádného tukového úbytku nevšimla, proto chci vyzkoušet HIIT :) Cvičit bych ráda chodila 4x týdně. Píšeš, že by se mělo kombinovat HIIT i kardio, tak by mě zajímalo, jestli když půjdu cvičit můžu provozovat např. 1.den posilování + HIIT, 2. den posilování kardio, 3.den posilování + HIIT, 4.den posilování + kardio... Tím posilováním myslím především posilování na strojích nebo TRX,FLOWIN a kardiem rychlá chůze, běh, spinning, jumping. No prostě jestli můžu v jeden den dělat 2 věci a zda si to třeba můžu rozdělit, abych kardio a HIIT provozovala vždy třeba ráno a to posilování si nechala až na večer?? :)
    Moc děkuji za odpověď

    Nicol :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, po posilování klidně kardio zařaď, ale příjde mi zbytečně náročné dávat najednou posilování i HIIT. Jednou za čas klidně, ale dlouhodobě ani ne. To si to spíš rozděl do dvou dnů a HIIT si nech samostatně ;)

      Vymazat
  50. Ahoj, tvůj článek jsem už jednou v minulosti četla...ale nyní jsem se k němu vrátila náhodou. Jinak chodím na tvůj blog vcelku pravidelně a moc se mi líbí a hlavně se mi líbí tvé názory na fitness život - stravu i pohyb, stran té stravy se mi líbí, že dávají logiku a jsou i na medicínském podkladu....proto jsem se tě chtěla zeptat na názor jestli může významně ovlivnit rychlost (v záporným smyslu) hubnutí i to, že ve skladbě stravy je vyšší podíl bílkovin, sacharidy akorát, ale tuku míň, když je ho míň než je doporučeno...např 120g bílkovin, cukru 140g a tuku 20-25g... ideal dle tabulek při mojí redukci by mělo být 80/140/42 B/S/T Děkuju za názor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je to v pohodě, nic t razantně neovlivní. Jen bych se těch tuků tolik nebála, ony jsou taky důležité, aby se dobře vstřebávaly vitaminy ;) Já je na chvíli dost omezila a hned se mi zhoršily nehty, vlasy a kůže...

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď.. no snažím se používat více třeba olivový olej, semínka, ořechy a tak...ale pak mi hrozně roste i kalorický příjem...no musím to nějak vybalancovat...každopadně nehubnu ani tak, tak to snad prolomín časem... hezký večer

      Vymazat
  51. ...Moni, bezva clanek, uz nejakou dobu se zdravemu zivotnimu stylu venuju a musim rict, ze si mi uplne mluvila s duse :c)

    OdpovědětVymazat
  52. ...Moni, bezva clanek, uz nejakou dobu se zdravemu zivotnimu stylu venuju a musim rict, ze si mi uplne mluvila s duse :c)

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, moc hezky tu píšeš a odpovídáš na dotazy. Tvůj článek je moc pěkně napsaný, ráda bych se tě zeptala na tvůj názor ohledně mé životospárvy a cvičení. Měřím asi 164 cm, vážím 58 kg ... už tak 3 roky se snažím jíst zdravě min 4 v týdnu cvičím, začala jsem doma stepper, pas 20/30 min kardio a pak posilování, ze začátku mi to zabíralo pak tělo začalo stagnovat.
    Tenhle měsíc jsem začala držet sach. vlny a chodím cvičit kruhový trénink pod dohledem odborníka (který mi odkryl spoustu chyb ve cvičení- např. posilování jen jedné partie), kruhový trénink cvičím 3 týdně + 2 plavu. Ráda bych svou postavu zeštíhlila. Měla bych zařadit jiný trénink? Je pravda, že z fitka odcházím vyštavená (což jsem u vlastního cvičení tolik nepocitovala)

    Děkuji předem za tvou radu :)

    OdpovědětVymazat
  54. Zdravím širokou veřejnost, jsem z USA, chci informovat veřejnost, jak jsem byl vyléčen z viru herpes lékař s názvem SUNNY.i navštívil jinou nemocnici, ale dali mi seznam léků, jako je Famvir, Zoviraxu a Valtrex, která je velmi nákladné léčbě příznaků a nikdy mě vyléčit. Byl jsem procházení internetu pro vyhledávání lék na HIV / AIDS a viděl jsem komentář lidí mluví o tom, jak (drsunnydsolution1@gmail.com) je vyléčen. když jsem ho kontaktoval mi dal naději a poslat bylinný lék na mě skrz KURÝREM, že jsem si vzal což těžce pracoval na mě, jsem svobodný člověk nyní bez problémů, můj výsledek HERPES vyšel negativní. Modlím se za tebe Dr SUNNY jít Bůh vám dá věčný život, nesmí před časem zemřít za to, že upřímné a skvělé lidi. Jsem tak šťastná, můžete ho také kontaktovat, pokud máte jakýkoliv problém, můžete také dostat ho na osobní e-mailovou adresu, drsunnydsolution1 @ gmail.com volat whatassp mu nebyla jeho telefonní číslo 2348077620669
    DOCTOR SUNNY můžete být stejně vyléčit následující choroba:

    1. HIV / AIDS
    2. poloviny HERPES
    3. rakovina
    4. ALS (Lou Gehrigova choroba)
    5. Herpatitis B
    6.chronic pankreatitida
    7.Emphysema
    8.COPD (chronická obstrukční plicní nemoc)
    9.asthma
    10.Acute glaukomu s uzavřeným úhlem
    11.Diabates
    12.CHRONIC pankreatitida 13 .HSV-1 nebo HSV-2

    OdpovědětVymazat
  55. Dostala jsem se k tvému článku a líbí se mi tvé tipy a názory. V dnešní době se toho na člověka valí strašně moc, různé tipy diet jako paleo , keto apod., a člověk pořádně neví, do čeho jít. Já to potřebuju přesně takto jednoduše popsáno a srozumitelně, takže ještě jednou díky.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)