neděle 30. června 2013

Food Inpiration XLIII.

Tak co, jdeme na to? Dnes bez dlouhých řečí a úvodů? No jelikož nemám co říct, tak mi ani nic jiného nezbývá :D 

Snad jen dodám, že tento týden byl u mě dosti vařící/pečící/experimentující - konečně jsem měla více času, tak jsem zkoušela různé dobroty :)

 
Rýžová kaše s banánem, jahodami, ořechy a čokoškou 
A dnes své místo na úvodní fotografii získala tato dobrota! Zaslouží si to, rýžovou kaši jsem si dělala po dlouhé době (ach ta lenost po ránu!), tak ji to musím vynahradit alespoň takto :) Jak na řýžovou kaši/mléčnou rýži, si můžete přečíst ZDE. Tu svou jsem tentokrát smíchala s rozmačkaným banánem a dozdobila tím, co už je viditelné i na fotce :)



 Miluji Bagely!
Ano, i mě si toto malé kulaté pečivo získalo :) Po mnoha obdivech na jiných blozích jsem se taky odhodlala a vzala do ruky hrnek a celozrnnou mouku (a pár dalších potřebných surovin). Úspěšně jsem zvládla všemi obávanou část, kdy se mini bejglíci vaří ve vodě a zdárně jsem je dopekla. Chutnaly mě, chutnaly mamce, chutnaly všem. Na fotce je servíruji pomazané lučinou se šunkou, míchanými vajíčky, okurkou a jahodami! Ty teď cpu všude a i zde se skvěle hodily. Receptík najdete teď už všude možně, ale já je jako první zahlídla u naši blondýnky Markétky - tudíž ZDE ;)


Mïsli snídaně
Jogurt, čokoládové müsli z Tesca, ovoce a arašídy v čokoládě k tomu. Aneb jak udělat z obyčejné snídaně neobyčejnou. Na samotné müsli s jogurtem mě prostě neužije! :)


Pizza Time!
Čas na pizzu - ale ne jen tak ledajakou, květákovou! Taky jsem si na ni brousila zuby už nějaký ten pátek a Lídlovská akce na květák rozhodla za mě. Takže květák byl konečně doma a mohlo se jít na věc. Po dlouhé přípravě následovala extra rychlá konzumace :D No fakt, úplně se po ní zaprášilo a bylo mi nařízeno ji péct častěji. Takže i doma tahle super zdravá dobrota zabodovala! Na recept můžete mrknout TADY.


Máková s jahodami
Zde musím přiznat, že samotnou by mě takováto kombinace nenapadla - tedy makovou kaši běžně dělám, ale kombinuji ji s úplně jiným ovocem než s jahodami! Musím tedy poděkovat Doni Gisele a jejím krásným inspiracím :) Jinak jsem tedy použila ovesné vločky, mletý mák. Na kaši pak přišly jahůdky, lískové oříšky a opět mé oblíbené arašídy v hořké čokoládě (které mi už ale doma někdo vyjedl! :D).


Ovesné tyčinky s banánem a ořechy
Můj první soukromý výtvor za tento týden - ovesné tyčinky. Takto to dopadá, když mi není žádný recept dost dobrý - vymyslím si svůj :D Očividně mám ale odhady na suroviny dobré, protože to krásně vyšlo a tyčinky chutnaly výborně. Připomínám, že recept už byl publikován na mém blogu s recepty - ZDE.



Domácí lučina = božský objev!
Ano, i do výroby lučiny jsem se pustila. Taktéž z obavami. Když jsem lila ten jogurt do pleny, vůbec jsem nevěřila tomu, že z toho vznikne nějaká kompaktnější hmota :D Ale překvapil! Ráno jsem opravdu v lednici objevila tento božský výtvor. A ta chuť, úplně boží. Zatím jsem dělala klasiku - pouze trochu soli a pepře. Ale už si brousím zuby na nějaké další experimenty - třeba taková lučina na sladko...hmmm? :) Recept se taktéž objevil na mnoha blozích a místo blondýnky teď zmíním třeba brunetku :D Pro recept tedy mrkněte SEM k Haanuli (či jak to správně skloňovat? :D) a když už tam budete, doporučuji přečíst i další skvělé články, kterými se tento blog může pyšnit :)


Čoko ovesno-krupicová kaše
Další z mých stálic, která nikdy nezklame: vločky + krupice + kakao. Zdobení už je pak třešnička na dortu (v tomto případě spíš broskev na kaši :D). Trošku s obavami jsem si koupila v Lídlu své první letošní broskve. A ty vám byly tak úžasně sladké a šťavnaté! Miluji léto a všechny chutě, co nabízí :) Jinak na obdobné variace kaší také najdete recepty u mě na blogu - mkrnout můžete třeba TADY :)


Čínské nudle s kuřecí směsí
Na fotce vidíte opět nudle z Marks and Spencer , o kterých už byla řeč TADY. Musím říct, že jsou vážně skvělé a chutnají mi čím dál tím víc. Určitě tedy doporučuji! :)


Čoko-datlové kostky
A můj další svačinkový výtvor tohoto týdne. Po ovesných tyčinkách přišly na řadu tyto nepečené - tentokráte tedy nakrájené na kostky, ale stejně tak by to mohly být i tyčinky. Bez přislazování, bez přidávání tuku, bez pečení - říkáte si zázrak? Ani ne, stačí jen pár chytrých surovin a tato skvělá dobrota je na světě. Recept jste taktéž již mohly zahlédnout TADY :)


Těstovinový salát
Oběd ve stylu "Co dům dal" -  můj nejčastější způsob vaření :D Zde je salát z těstovin, rajčat, cukety, červených fazolí a mozzarelly. K tomu 2 lžíce lučiny, trocha olivového oleje, vinného octa, sůl pepř...a máte hotovo! :)


 Mixovaná kaše
A závěr patří tradičně snídani dnešní (kterou mimochodem zrovna dojídám, mňam :D). Konečně jsem se rozhodla zužitkovat všechny zbytky vloček, co jsem doma našla. Takže kaše nakonec vznikla smícháním vloček pohankových, jáhlových a ovesných. Občas není na škodu zkusit takový mix, chutná to pak zase úplně jinak! No a co se zdobení týče...tak tam mám banán, sušené švestky a jak jinak - arašídové máslo. Bez toho by to nešlo. Kdysi jsem do každé kaše cpala plno ořechů, ale teď už si tam radši dávám máslíčko :D


...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




33 komentářů :

  1. Ovesné tyčinky jsem už zkoušela - viděla jsem je na tvém druhém blogu a jsou opravdu výtečné :-D
    A na tu květákovou pizzu se chystám co nevidět.. a zdravá véča bude na světě.. doufám že zachutná i rodině :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti chutnaly :) A dej vědět, jak dopadla pizza! :)

      Vymazat
  2. bez dlouhých řečí a úvodů, anoo!
    vše vypadá krásně :)
    bagely se ti fakt povedly! u mě vaření nebyl problém, spíš udělání díry - to jsem vzdala, protože se to moc lepilo:D
    pizzu z květáku vyzkouším hnedky až přijedu!:) a nesmím zapomenout koupit mozzarellu:D
    hmm ta lučina :) aj ty kostky, fíha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem díru nedělala, já udělala váleček a konce spojila :D

      Vymazat
  3. Mixování zbytků vloček znám :D zrovna nedavno ovesno-pohankovo-špaldová :D
    všechno vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Po dlouhé době jsi mi udělala chutě na mák, asi s ním něco vyzkouším :)) a jsem ráda, že se lučina povedla a bagely také xD

    OdpovědětVymazat
  5. zase pardání fotky :))
    a bagely si získají zkrátka každého, i když ty obavy z jejich topení ve vodě se napoprvé nevyhnou asi nikomu :D
    Ty výborné flapjacky jsem podle tebe zrovna ve čtvrtek upekla, a měla jsem tak výborné svačinky do práce, díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jedním slovem nádhera :) Zase spousta inspirace, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Každé ráno netrpezlivo čakám na food inspiration, preventívne aj s raňajkami pred sebou, aby som neodhryzla z monitora.. opäť nesklamalo, dokonca si myslím, že dnešný príspevok je zatiaľ najvydarenejší zo všetkých ;) len tak ďalej, teším sa na pokračovanie

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera, jsi šikovná, člověk by se tu nejen uslintal, alenevěděl, co si dát dřív! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dneska to vypadá obzvlášť krásně. :)
    Na bagely se taky chystám v nejbližších dnech a ty tvoje vypadají moc hezky. A taktéž s tou květákovou pizzou, jen pořád nejsem schopna koupit květák. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tvoje kaše vypadají tak dobře! Teď mám hroznou chuť na nějakou s arašídovým máslem! No nic, jdu splašit nějakou snídani :).
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Všechny kaše vypadají úžasně, i ta pizza.. vlastně všechno.
    Bagely bych taky někdy chtěla zkusit, ale bojím se.. Jsem nemehlo. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Sakra, psala jsem takový dlouhý komentář a najednou...byl fuč :D :(
    Takže znova. Děkuju za zmínku u kaše, moje kombinace jsou občas trochu podivuhodné a občas nad nimi, abych se přiznala, ani moc nepřemýšlím :D Ale stejně si myslím, že maková se švestkami prostě vede. Tou pizzou jsi mě nadchla už tehdy, když jsi ji přidala na svůj receptový blog, to jsem se úplně rozplývala. A hlavně věta, že ji můžeme prostě sníst celou sami, protože to je jen květák, se mi moc líbila :D
    Všechny kaše máš úžasně ozdobené a divím se, že na té makové není máslíčko :D Těmi tyčinkami a kostkami jsi mě úplně nadchla, hlavně těmi nepečenými. Jdu je prozkoumat. Domácí lučina je taky populární (stejně jako bagílky, ty jsem vyzkoušela i já :D), takže nechci být pozadu, co se chutí týče, musím ji taky zkusit. A jsem ráda za fotku obědu (nudle), těch by mohlo být více, prosím :) Občas už nevím, co na oběd vymýšlet, takže bych určitě nějakou tu inspiraci uvítala.

    Jinak zdobení kaší máš tak vychytané! Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherná sbírka inspirace :) Pizza se ti moc povedla :) Já dělala tenhle týden květákovo-cuketovou, taky výborná, ale tolik jsem ji nevyšperkovala jako ty :D Koukám, že se snažíš zužitkovat arašídové máslo, aby jsi se po zítřejším náletu na Lidl mohla hned pustit do nového, že mám pravdu (taky to tak vidím) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to jsi vychytala :D U mě se žádné moc dlouho neohřeje no a akce je třeba využít! :D

      Vymazat
    2. Ale ta útrata! To bude moje šrajtofle plakat :D

      Vymazat
  14. Mňam, všechno vypadá úžasně!
    Moc mě zaujala makovo-jahodová kašička, ta kombinace musí být skvělá:) Musím vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  15. Achjo, to jsou zase dobroty, že se mi sbíhají všecičky sliny co mám!:D Jahůdky, jak bych si dala jahůdky, ale bohužel tady už je dávno po sezoně..
    MMmm... domácí lučina? že bych to tady zkusila? Přeci jen, sehnat tady živý jogurt je nemožné a tak jsem si ho tu udělala, takže udělat lučinu je pro mě dost lákavé!:P

    OdpovědětVymazat
  16. Vidím že ty to arašídové máslo dáváš skoro všude :-D
    Já také na něm ulítávám a zrovna mi docházejí zásoby tak se těším už na pondělí, abych pěkně nakoupila :-P
    A jaké ti chutná více - smooth nebo crunchy? Kolik si těch pixlí zítra koupíš, já totiž vůbec nevím kolik si mám koupit, už mi na to chodí i mamka tak asi vezmu víc, ale zas nevím za jak dlouho bude další americký týden, tak nechci zas nakoupit moc, abych to měla doma staré.. kolik bereš ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si kupuji a jím zásadně crunchy, to mi chutná mnohem víc :)
      A v Lidlu brávám tak 2 sklenice většinou. Často pak u nás ta másla mají ještě pár týdnu po konci toho amerického týdnu, tak pak dokupuji. Víc ani neberu, protože když dojde, tak si zajdu do Marks and Spencers, tam mají taky výborné a je to aspoň zase změna. Nebo si udělám domácí nebo zkusím zase nějaké jiné :)

      Vymazat
    2. I já mám raději to crunchy, ale smooth se lépe maže na chleba a dávám jej i do pečení.. ale na mlsání určitě crunchy.. :-P
      Vezmu asi 2x crunchy a 1x smooth.. to by mělo stačit :-D

      Vymazat
  17. podobné čoko kostičky jsem včera dělala, a bylo to moc dobré :) už jsem zase přišla na chuť arašídku a dokonce u toho lidláckýho jsem měla olej na vrchu, hmm pozor, zlepšujou kvalitku :D tu lučinu, už bych měla taky zkusit, abych si nemusela kupovat nějakou se záhadnym obsahem :)

    OdpovědětVymazat
  18. Kombinace máku a jahod mě stále překvapuje. Mák většinou se švestkami nebo jablíčkem, ale jahody? Já nevím, pořád nějak nemůžu věřit, že se to dá... Ale tak zkusit se musí všechno :)
    Jinak ty Tvoje kaše vypadají vždycky tak fantasticky! Klobouk dolů! Mě by úplně mrzelo to jíst, jak krásně jsou nazdobené :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno se dá, já jsem pro každou kombinaci :)
      A děkuji, snažím se, aby to bylo zajímavé a abych to tam nahoru jen tak neházela :D

      Vymazat
  19. Když tak sleduji tvůj jídelníček (i Nikkin apod) tak vždy zjistím, jak se hrozně omezuji, jak v čokoládě vidím prostě jednodušše nepřítele, stejně tak jako třeba v rýžové kaši- vůbec nevím proč!! Teď mám měsíc dovču tak se hrozně těším, jak budu experimentovat a sbírat recepty a čerpat inspiraci:) zítra si k snídani rozhodně udělám rýžovou kaši s banánem a kakaem (neslazeným) a těším se i na pizzu z květáku.. děkuji ti za inspiraci:)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky Moni, chtěla bych se zeptat, jak chodíš na ta buráková másla do Lidlu, tak jak dlouho to tam mají? Vím že akce trvá celý týden, ale já budu pondělí a úterý pryč, takže tam můžu skočit nejdřív ve středu... bude to ještě, nevíš jak rychle se to vyprodá?
    Nerada bych o to přišla, děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zálží jak který Lidl, jak které město. U nás často mívají třeba ještě pár týdnů po akci v doprodeji ;)

      Vymazat
  21. Máslíčko..<3 zrovna dneska jsem doslova vyškrábala poslední sklenici,nic tam nezůstalo! Mám tu teda ještě Jori, ale nevím nějak unesená z něj nejsem, jak chutnalo tobě?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla to Jori oříškové (ze 4 druhů ořechů) a bylo fajn. Nesrovnávala bych ho s klasickým arašídovým, protože je to zase úplně něco jiného. Chutná mi teda obojí, ale arašídové si kupuji podstatně častěji (i kvůli ceně no) :D

      Vymazat
  22. Krásné fotky... a opět samé mňamky, Monii :-)
    Zdobení máš vyladělé do posledního detailu, klobou dolů.
    Díkec za inspiraci...člověk zjistí, že je tolik nových, jiných, supr kombinací...které ještě nevyzkoušel... :-)
    Bagelky jsem pekla ve čtvrtek, podle Markétky...samozřejmě. A s velkým stresem, jestli se nerozkydnou ve vodě... je tam dávala.... A doma chutnaly všem...zaprášilo se po nich rychlostí světla :-)
    Pizzu vyzkouším, jak někde schrastím květoše. Opravdu dobrý nápad.
    Domácí musli tyčky taky tvořím...to je úplně jiná chuť...a jak to voní při pečení :-) po celé kuchyni.
    Jéé a domácí Lučina...to je mana nebeská...a s troškou chilli to nemá chybu.
    Taky mě překvapilo a zároveń potěšilo, že se mi povedla hned na poprvé. U nás ji jedí překvapivě i "bůčkaři" ... a taky pak vždycky strašně tak rychle zmizí :-)... což je důvod udělat další....a vyzkoušet nové příchutě, bylinky :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem kašová, a tvoje kašičky mě vždycky tak nakopnou, že bych si ji nejradši šla udělat teď hned, ačkoli jsem po obědě :D
    Už pár měsíců nesnídám nic jiného, občas spestřím nějakou buchtou (ale to spíš ke sváče). Nejvíc miluju ovesnou a hned potom jáhlovou :))

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tahle inspirace se extrémně povedla!;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)