neděle 9. června 2013

Food Inspiration XL.

A opakování základní školy a římských číslic pokračuje (označení XL je obzvláště zavádějící :D). Dnes již 40. díl! Přesně tolik jsem jich už stihla publikovat za zhruba roční existenci této rubriky. No ještě rok a něco a budem na stovce! :) Dnešní Food Inspiration bude asi spíše ve znamení sladkých jídel (rozumějte - snídaní). Často teď fotím jenom ráno, zbytek jídel zabalím do krabiček na cesty a večer se mi ty moje rychlovky už fotit většinou nechce. Ale i nějakou tu krabičku a večeři jsem se pokusila vyfotit :)

"Smažená" ovesná kaše
To bylo tak...chtěla jsem si udělat trhanec. A jak to dopadá, když si chci udělat palačinky, lívance nebo zmiňovaný trhanec? Zásadně z toho vznikne něco jiného :D V tomto případě bych to mohla nazvat "smaženou ovesnou kaší", která ale mimochodem chutnala skvěle :) Smíchal jsem 1/2 vaničky tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce vloček a 1 lžíci celozrnné mouky + trochu jedlé sody. Pak jsem to vylila na pánev s trochou oleje, chvíli nechala pracovat teplo no a pak už jsem to promíchávala...konzistencí to bylo spíše jako míchaná vajíčka :D Na to jsem si pak dala banán, jahůdky, kešu a černý sezam :)




Kroupy, kuřecí maso, lusky a kukuřice
Tak už jsem KONEČNĚ! vyzkoušela ty moje kroupy (lámanku), o kterých už jsem psala tak dávno v Novinkách. A můžu říct, že jsou výborné! Tahle příloha mi bude opravdu chutnat :)


(opět) Mixovaná snídaně
Má oblíbená, bohatá, sladko-slaná snídaně :) Chleba se šunkou a míchanými vajíčky a zeleninou + tvaroh s vločkami, jahodami, oříšky, pár čokomušliček a kokos.


Slaná polentová kaše
Jedna z mých večerních rychlovek - polenta s hráškem a šunkou. Mít doma sýr, tak ho tam určitě nastrouhám taky! Miluji kaše a když je možnost je mít i na večeři...to je pak ráj :) Recept ZDE.


Tvaroh se...vším možným
No radši to vypíšu tady, protože to by byl hodně dlouhý nadpis :D Rozmíchala jsem si asi 1/2 vaničky tvarohu s mlékem. Pak jsem přidala pšeničné vločky, pár čoko mušliček a rýžových pukanců. Z ovoce kousek jablka a banánu, nahoru slunečnicová semínka a ještě jsem to celé zalila trochou podmáslí. Těžká improvizace, ale velice mi to chutnalo :)


Smoothie svačinka
Po cvičení jsem si udělala super koktej - rozmixované podmáslí s jahodami, banánem a oříškovým máslem!




Jáhlová kaše se semínky, ovocem a arašídovým máslem
Koupila jsem si velký balík slunečnicových semínek a teď je cpu všude. Nejvíce mi chutnají uvařené v kaši :) Zde jsem je použila do jáhlové.


Sladký salát s kuskusem
Na ten jsem vám už taky přidávala recept - TADY. Jsou v něm samé dobré věci, tak určitě zkuste!


Rýže, krabí tyčinky, hrášek, mozzarella
Dojídám zbytek nezdravých krabích tyčinek :D Ale v kombinaci s rýží nebyly špatné. Na takový super rychlí oběd do krabičky se fakt hodily :)



Maková ovesná kaše, ovoce a arašídové máslo
Ovesná kašička s mákem - kdo ještě nezkusil, tak ať to rychle napraví, protože je vážně výborná. Mám ji ráda se švestkami, které však momentálně doma nemám. Tak jsem použila jiné ovoce a taky to bylo skvělé (jak jinak :D).


 Kaše z pohanky lámanky
A na závěr, jako vždy, snídaně dnešní :) Uvařila jsem si kašičku z pohanky lámanky a propašovala do ní i 2 kostičky jogurtové milky, co jsem dostala :D Moc čokoládovou barvu to teda nechytlo, ale dobře to kaši ochutilo :) Nahoru banán, jahody a arašídy. Jahody jsem si koupila minulý týden v Lidlu mražené, tak si teď vždy vytáhnu pár do krabičky, nechám v ledničce a ráno jenom přidávám do kaší :)

...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




44 komentářů :

  1. Jeej prvý koment :) Je to super, ako vždy, hlavne kašičky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji k prvnímu komentu a děkuji :) Kašičky tam jsou pořád no, fotím hlavně snídaně :D

      Vymazat
  2. parádní, s focením seš už fakt profík! :)
    Všechno je super, jak sladké i slané
    A jahody byly v akci v lidlu, viď? Taky jsme je koupili! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Jojo, měli tam to mražené ovoce v akci. Lesní směs už došla, tak jsem si vzala ty jahůdky. Ale jsou skvělé! Možná i lepší než ta lesní směs, co je plná rybízu :D

      Vymazat
  3. Mňam!:)Sladký kuskusový salát musím vyzkoušet:)
    Všechno vypadá naprosto skvěle, lámanku mám taky doma, chtěla jsem z ní udělat kaši, je lepší z té lámanky? Já ji dělám normálně z vloček:)
    A díky tobě jsem si vzpomněla, že už jsem dlouho neměla kašičku s mákem, mám na ni chuť:D
    Krásnou neděli přeji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dělávala pohankovou kaši z pohankových vloček, instantní pohankové kaše i z lámanky. Z vloček mi chutnala asi nejméně, instantní je taková ako krupička skoro a z lámanky mi vždycky chutnala. Osobně tedy víc než ta z vloček :)

      Vymazat
  4. Krásný kašičkový speciál! Krabí tyčinky mi taky vždycky chutnaly, hlavně v pomazánce s majonézou - kde jsou ty časy :D poslední lámanková kaše vypadá úžasně a makovou jsem dnes měla se sušenými švestkami - výtečná kombinace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě naštěstí ty tyčinky s majonézou nechutnaly :D ale pak jsem si je oblíbila v těstovinovém salátu :D

      Vymazat
    2. :D ten jsem si dělala, když jsem začínala jíst zdravě a myslela jsem si, jak je to strašně prospěšné :D

      Vymazat
    3. Divaly jste se nekdy na slozeni tech tycinek? Je to docela bes... Ja misto toho udusim tresku na trose vody s citronovou stavou. Je to mnohem lepsi a presne vim, co na tom taliri mam.

      Vymazat
    4. Vím, že je to hrůza. Psala jsem o tom snad minulý týden, že kvůli složení už jsem snad rok nebo dva nejedla. Ale dostala jem na ně po dlouhé době chut, tak jsem si je koupila. Jednou za rok mě to nezabije :)

      Vymazat
    5. Tak to urcite ne :) stejne tak jako kus dortu nebo babovky od babicky :)

      Doporucuju vyzkouset tuhle pomazanku, skvele se hodi i k salatu pro ty, co neji chleba :) http://wwww.kluci-v-akci.com/kluci-v-akci-recepty-pomazanky/rybi-pomazanka.html

      Vymazat
  5. Ta smažená ovesná kaše je dobrá :D Vyzkouším místo lívanců :)
    A ovesnou kašičku s mákem jsem už dělala a přímo jsem do ni dávala nasekané sušené švestky a super! A fakt se ta chuť čokolády v té dnešní kaší neztratila...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neztratila se úplně, trochu to cítit šlo. Ale nebylo to moc výrazné - ono já jsem tam hlavně dala dost tekutiny, takže než se to vyvařilo, tak se i ta chuť trochu vytratila :) Příště to musím vychytat lépe :)

      Vymazat
  6. Wow, tak to je inspirace :)..všechny kaše vypadají báječně a tvaroh na všechny způsoby také můžu :). Naopak polenta mi vůbec "nejede", ale přítelov rodina se s ní láduje o 106 a pořád mi ji nabízí :D..
    A kešu si díky tobě dávám právě teď :).
    MalaMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. XL :D, to se hodí :)
    Tvým výtvorům nejde absolutně nic vytknout, opět všechno vypadá tak chutně a lákavě. Navíc krásné fotky to ještě umocnily!
    Je dobře, že ti kroupy chutnají - nenáročná příloha za pár kaček, že? :D A na slanou polentu se taky chystám, dlouho jsem ji neměla.
    Měj pěknou neděli :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jako vždy musím pochválit hezké fotky a skvělé tipy.

    Chtěla bych se zeptat, včera se tady na tvém blogu v jedné jiné rubrice v komentářích někdo zmínil že bude v Lidlu v akci kokosové mléko - ještě jsem jej nepoužívala, tak se chci zeptat, jak dlouho mi v lednici vydrží po otevření a také kde všude jej můžu využít, v jakých receptech?

    Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydržet by snad mělo celkem dlouho, týden určitě, ale nevím to jistě. Sama ho moc často nepoužívám. Osobně jsem z něj dělala třeba mrkvovo-zázvorovou omáčku/polévku, která byla skvělá. Dá se použít i na různá smoothies, do pečení nebo právě na ty asijské omáčky. Sama ještě nevím, jak ho využiju, ale něco se najde :)

      Vymazat
  9. Ahh..dneska akurat premyslam ze si urobim ovsenu kasu s makom...tak to idem teda skusiť no :P

    OdpovědětVymazat
  10. mas stesti ze to pridavas behem meho snidani, jinak bych se asi uslintala hlady, haha)
    posun ve foceni je hrozne videt, jsi fakt sikovna
    a tu polentu uz musim vyzkouset!

    OdpovědětVymazat
  11. Když tak vidím tvoje snídaně, říkám si, že bych měla taky trochu přidat. Dvě vajíčka s mističkou zeleniny je asi fakt málo, sakra :D
    Jinak slunečnicová semínka taky miluju, zkus je nasucho opražit na pánvi, to jsem úplně skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je hodně málo! Mě samotná vajíčka se zeleninou vůbec nezasytí :)
      A opražená semínka jsou boží, to souhlasím :)

      Vymazat
  12. opět mnam :D:)
    jak chutná ta polenta ? nemůžu si pomoct ale zatím mi stále chutná jen na sladko...ale tvou verzi vyzkouším, snad mi zachutná :) akorát mám polentu radši vařenou v mléce než ve vodě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě chutná více na slano, sladkou jsem ji jedla jenom jednou. Když ji jím na slano, tak ji vařím ve vodě, přidám trošku soli a másla a je to moc dobré :)

      Vymazat
  13. Ten první obrázek mě dostal!

    OdpovědětVymazat
  14. řekni mi kam na to pořád chodíš? :D

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný, tak hezky se na to kouká, ještě že jsem zrovna po jídle :D
    A a "smažená kaše" mě láká - když jsem si chtěla udělat trhance, tak se mi zrovna jako naschvál ty palačinky krásně dařily. A naopak když chci mít krásné palačinky, vznikají jedině trhance:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to znám - já když chci dělat trhanec, tak vzniknou buď krásné palačinky nebo tahle "smažená" kaše. A z palačinek zase zásadně trhanec. Ale k sněku je to vždycky, to je hlavní :D

      Vymazat
  16. Až na ty krabí tyčinky, které nemžu cítit ani za rohem, jsem dostala na všechno chuť :D. "Smažená" ovesná kaše mě pobavila :D.

    OdpovědětVymazat
  17. Ježííš..teď jsem zase celá namlsaná..jdu si asi udělat kašičku:D

    OdpovědětVymazat
  18. Hrozně se mi líbí, jak to máš všechno naaranžované :3 Já když do kaše nehodím těch kostiček čokolády aspoň 5, tak ji tam skoro necítím a barvu to má pořád stejnou :'), to pak lituju, že jsem tak plítvala výbornou čokoládkou :D

    OdpovědětVymazat
  19. Moni, to je zase krásný! Ty fotky jsou teď fakt takové chutné, kdybych nebyla po snídani, tak si ještě něco budu muset dát :D Jinak jsem se chtěla zeptat co sis to koupila za zrcadlo? Je nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zrcadlo byl takový vtipný dárek k Vánocům - mamnčin přítel chtěl koupit rámy na fotky a omylem místo toho koupil takováto zrcadla. Tak jsem jedno dostala pod stromeček :D

      Vymazat
  20. Láká mě všechno z těch obrázků, potřebovala bych tě mít doma, dělala by se dvojité porce :-). Všimla jsem si, že hodně používáš arašídové máslo, kde ho kupuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou Marks and Spencer, Lidl (během amerického týdne) nebo dělávám domácí :)

      Vymazat
  21. A já myslela, že XL jako, že to bude nějakej příspěvek velikosti XL. :D

    Slaná polentová kaše mě svádí konečně zkusit tu polentu, co se mi už nějakou dobu válí ve špajzu. :)

    OdpovědětVymazat
  22. můžu se zeptat, kde jsi přišla k tomu trenérskému kurzu nebo k té licenci jumpingu? :D .. ráda bych si taky něco udělala, ale nějak jsem nic nenašla. Tak nevím jestli hledám blbě anebo vážně nic není :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jumpingový na www.jumping.cz ;) Ale na ten jsem přišla přes práci, vedení mě tam poslalo :D

      A trenérský mám ze společnosti Prosport, jelikož tady na Ostravsku nic jiného není. Ten jsem taky našla náhodou přes trenéry ve fitku, kam chodím cvičit. Jinak super kurzy jsou ze školy Ronnie nebo v Praze u pana Stacha ;)

      Vymazat
  23. krásné fotky a inspirace, která se vždycky hodí :-) takový kašičkový speciál :-D já poslední dobou kašičky moc nejím, ale zase se k nim vrátím už mám na ně zase chut' :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Co k tomu dodat, prostě nádhera :) Nechystáš se v blízké době přidat pár svých jídelníčků pro inspiraci? ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No jídelníček jsem přidávala poměrně nedávno ;)

      Vymazat
  25. moc děkuju za info :) .. potřebuju nutně nějakou další položku, kterou bych si mohla zapsat do životopisu :) :D

    OdpovědětVymazat
  26. Jsi výborná inspirace. Já pro změnu dávám do ovesné kaše nejraději (a velmi často) instantní kávu nebo mletý sušený zázvor. Díky tobě, ale také zkusím něco nového :-)))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)