neděle 16. června 2013

Food Inspiration XLI.

No, předem se omlouvám, ale dnes to bude opravdu slabé. Normálně bych si řekla, že to snad ani nemá cenu přidávat, ale pak jsem si vzpomněla na vás, co každou neděli pravidelně čekáte na další díl. A o to bych vás prostě nemohla připravit! No ale aby se neřeklo, tak jsem se to pokusila dohnat ještě dneska ráno a vyfotila aspoň nějaké svačiny :) Minule to bylo hlavně o kašičkách, dnes jsou v roli lídra asi fazolové lusky s kukuřicí :D
 

Ovesná kaše s...
Tak jo, sice to dneska o kašičkách není, ale na úvod vám jednu dám :D Tahle je jak vidíte s banánem, jahodami, kešu a čokoládou. Miluji tyhle mixy chutí :)


 
Obědová rychlovka
Aneb když přijedete vyhladovělí z kurzu a chce co nejdříve jíst :D Tak jsem akorát šoupla vařit těstoviny a ty pak smíchala s fazolovými lusky, kukuřicí, cottagem a uzeným masem, co rodince zbylo z obědu :)


Bulgur se sójou, fazolemi a cuketou
Perfektní oběd na doma i do krabičky. Bulgur jsem si dala po dlouhé době a byla to příjemná změna. Obzvláště v této kombinaci, kterou mám moc ráda :) Konkrétní recept najdete ZDE.
 

 
Lusky a kukuřice podruhé...
Tady pouze v podobě mé oblíbené klasiky - lusky + kukuřice + cottage.


 
Mixovaná snídaně
Další mix chutí - nějaká vícezrnná bageta (nevím už přesně :D) - část s avokádem a banánem, část s arašídovým máslem a banánem. A k tomu ještě oranžový melounek.



 
Rychlo oběd/večeře číslo 2
 A další jídlo ze série "Mám hlad a chci co nejdřív jíst!" :D A opět, jak jinak, lusky a kukuřice v hlavní roli. K tomu je tam ještě kuskus, šunka, bílý jogurt a nějaký sýr :)


Dokonalé pečivo!
Jmenuje se Briksi (nebo tak nějak) a dříve jsem jej kupovala v Albertu. Tentokrát jsem ho sehnala v malém pekařství a rovnou ve dvou variantách - klasika a pikant. Osobně mi moc chutná, protože má strukturu obdobnou croissantu nebo něčemu z listového těsta, ale zároveň je to pečivo tmavé. Pravděpodobně se při pečení s celozrnnou moukou ani nesetkalo, ale tak pro ten pocit. Alespoň vločkami a semínky je to posypané :D



 Tvarohové knedlíky s meruňkami
Přijela k nám na víkend babička a s ní i spousta dobrot (jen na moje nejoblíbenější ořechy zapomněla! :D). Takže včera jsem si na oběd pěkně pošmákla - krémová bramborová polévka a pak tyhle perfektní tvarohové knedlíčky s meruňkami ze zahrádky. No  zbytek jsem si nabalila dneska na svačinu :) Mamka s babičkou je dělaly podle receptu z časopisu s recepty Gusto z Billy, takže pokud ho máte doma, určitě doporučuji vyzkoušet. Navíc je tam spousta dalších skvěle vypadajících receptů :)




Svačinka
 A další část svačiny, které většinou moc nefotím. Musím uznat, že teď jím pečiva mnohem více než ještě před pár týdny, ale nepovažuji to za nic špatného. Jsou to aspoň svačiny, které jsou rychle připravené. Jo a tady na fotce je nějaký asi sójový či vícezrnný rohlík (nevím, nekupovala jsem ho sama) s farmářským máslem - doporučuji! Babička ho koupila klasicky myslím v Albertu, značky Tatra :) Jo a ještě tam je samozřejmě šunka, eidam a zelenina.


 Čokojáhlovka
Kašičkou jsem začali, tak jí taky skončíme :) Zde jáhlová kaše s kakaem na něm opět skvělé ovoce z babiččiny zahrádky - jahody, meruňky no a banán...ale ten babičce na zahradě samozřejmě neroste :D Nahoře oříšky a semínka - arašídová a oříšková másla došla, takže je krize a musím rychle sehnat nebo umixovat nějaké nové :D




...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM





35 komentářů :

  1. I tak jsi zase přidala vlnu inspirace! Ta čoko jáhlovka je snad nejkrásnější, vážně. Jsi profík, co se týče zdobení a focení :)

    Oranžový meloun jsem nikdy neměla. Byl dobrý? Je to nová chuť nebo bys ho k nečemu přirovnala?
    A knedlíky od babičky bych si hneeed dala :)

    Měj pěknou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oranžový meloun podle mě není tak sladký a určitě není tak šťavnatý jako klasika. Mě teda chutná o něco méně, ale pro změnu je to fajn. Dříve mi nechutnal vůbec, ale teď už si ho ráda dám. Záleží ale i na tom, zda už je dobře dozrálý, to pak chutná samozřejmě lépe :)

      Vymazat
  2. Já mám v poslední době nejradši rychlovky, co rozmrazím nebo jen smíchám dohromady - mražená zelenina + cottage = největší spokojenost :D v těch vedrech ani člověk moc nemá na nějaké složité těžké jídlo chuť, takže pro mě je tohle foodspo jako stvořené :))

    OdpovědětVymazat
  3. no to vypadá úžasně! a souhlasím, rychlovky jsou nejlepší :D u mě pořád jede kuskus

    OdpovědětVymazat
  4. Tvarohové knedlíky! Tak ty jsme neměla ani nepamatuju! Dala bych si, ale s borůvkami nebo jahodami! :)
    Ty Briksi vypadají dobře, není to pekařství někde v Ově?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho kupovala v Havířově, v Ostravě bohužel nevím, zda ho někde mají :)

      Vymazat
  5. Tak asi nejvíc mě na pohled zaujala čokojáhlovka!:D
    Ale jinak samozřejmě u mě vítězí fazolové lusky, kukuřuce a těstoviny!:P

    OdpovědětVymazat
  6. Nestačím pořád obdivovat ty tvoje úžasné fotky, když si otevřu food inspiration I. tak je to fakt neuvěřitelný rozdíl, jsi šikovná a jde vidět že tě to focení baví :) A už jsem od tebe obšlehla míchání Cottage sýru s kukuřicí a fazolovýma luskama, za poslední týden moje nejčastější večeře :) A ta první kašička vypadá skvěle, hlavně ta čokoládka tam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že je rozdíl vidět. Ne vždy mám čas se fakt snažit pěkné fotky udělat, ale už se o to teď mnoem více snažím. A baví mě to, to je pravda :)

      Vymazat
  7. Jé mňam ten bulgur se sojou bych si dala:)
    A ty kašičky jsou úžasné:)
    A to ovoce:) Mám velkou radost, že už je takový výběr, hnedka to jídlo vypadá ještě veseleji, že?:):)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, to pečivo z Albertu je vážně skvělé. Ale po snězení dvou kousků mi mamka řekla, že je ze škvarků :D. Nemáš nějaké podrobnější info o složení?
    Verča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze škvarků? tak to jsem nevěděla :D Ale nevadí mi to :) Složení neznám a bohužel se mi ho zatím ani nepovedlo dohledat.

      Vymazat
  9. vůbec to není slabé, naopak!:)
    ta kašička s šokolátkou se mi moc líbí, zrovna jsem jednu taky dojedla - zase z ovesného mléka, s banánem a kokosem, tak jsem si pochutnala a alespoň nemám přičtení tvého článku hlad....ale chuť ano:D
    a to pečivo vypadá dokonale, taky si vždycky koupím tmavé, i když z 99% celozrnnou mouku ani nevidělo, ale cítím se pak lépe :DD
    a farmářské máslo je výborné, hezky poctivé, a úplně nejlepší je takové domácí, co prodávají třeba různě v sýrárnách nebo nějakých bio prodejnách, je na váhu, dají ho normálně do sáčku, a ta chuť je něco úplně jiného, než ze supermarketu:

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojky, všechno vypadá moc hezky..
    Jakou čokládu dáváš do kaší? (třeba ta co je na prvním obrázku)

    Jinak minule se mi podařilo najiít energetickou hodnoty i obsah živin v syrovátkovém sýru Pilos z Lidlu - jednou jsi totoiž psala že není možné to nikde na netu najít - tak už je :-D
    Tady: http://www.kaloricketabulky.cz/prirodni-syrovatkovy-syr-pilos/

    Já si osobně myslím že to je super potravina plná bílkovin a moc mi chutná a to jsem ji měla jen dvakrát (jednou s jáhly k obědu a podruhé na pečivu ke snídani) a zamilovala jsem si ji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, ty hodnoty už jsem taky objevila :) Je to super potravina :)

      A čokoládu dávám jak kdy. Většinou si kupuji nějakou hořkou, ale ne moc. Tak okolo 60-70% mi stačí, občas více. Někdy nějakou čokoládu dostanu, tak používám tu. Na rvní fotce zrovna byla jogurtová Milka. Tu jsem dostala a taky jsem ji využila do kaší, tavrohů apod. :D

      Vymazat
  11. Rychlovky jsou stejně ve finále nejlepší!:D
    Ten gusto časopis na léto vypadá moc pěkně, už jsem si upravila pár receptů a léto může přijít!:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ta lžička s myšičkou je skvělá! :D
    Knedlíčky vypadají bezvadně. Zbožňuji je.

    OdpovědětVymazat
  13. Koukám, že ta kombinace lusky, kukuřice, cottage je hodně oblíbená, to teda musím vyzkoušet :) Jinak jako vždy perfektní inspirace :))

    OdpovědětVymazat
  14. mnaaaam tie tvoje fotky jedál milujem! :) musím konečne niečo vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásná inspirace, Monii...žádná slabota...:-)
    Nejde o to nafotit 50 blbostí, ale stačí 5 úžasných inspirujícícj jídel.
    Všechno vypadá tak jedle, že mám hnedka chutě.
    Já osobně kašičková nejsem, ale když vidím ty Tvoje...tak možná kaším dám ještě šanci. Fazolové lusky mám moc ráda, jsou chutné, rychle připravené, mňam (blanšírované zmrazené z vlastní sklizně). A cottage to je taky můj evergreen společně s tvarohem- to můžu kdykoliv, kdekoliv a do čehokoliv :-)
    Kešu oříšky mi včera došly, tak musím v týdnu dokoupit. Jako rychlá pohotovostní svačka jsou bezvadné. Nemůžu se dočkat až nám na zahrádce vyrostou cukety...cpu je pak všude...ale je to tak dobře variabilní zelenina, že by bylo škoda toho nevyužít:-) Jéé a jahůdky ze zahrádky...to je lahoda...taky už letos "papkáme"...žroutíme vlastní..a to je úplně jiný level chutí :-)
    Díky za hezké nedělní inspirování:-)
    Pěkný zbytek víkendíku

    OdpovědětVymazat
  16. ty lusky s kukuřicí a cottage musím vyzkoušet :D .. a ten meloun! mňam :D .. nejradši bych si hned pro něj zašla do obchodu :D :D .. já ho snídala asi minulý týden :D

    OdpovědětVymazat
  17. A teď mám chuť na ovocný knedlíky :D

    OdpovědětVymazat
  18. ale prd slabé, krásné je to jako vždy !!! ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné, dala bych si hned ty knedlíčky <3 A ostatní vypadá stejně úúžasně! No jako vždy.. =)

    OdpovědětVymazat
  20. ten oranžový meloun vypadá extra šťavňatě a chutně :) já si včera v tescu koupila pěkný červený jahody a chuť teda nic moc a to ty předtím měli už dobré :/

    OdpovědětVymazat
  21. Nemám slov, všechno to vypadá skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  22. Mas to fakt pestre, to moje jidlo proti tomu vypada jako nuda nuda šeď šeď :-D, v pripade gulase co jsem snedla je to spíše hněď :-D

    OdpovědětVymazat
  23. ty těstoviny s kukuřicí a sýrem cottage by mohly být dobré, nikdy mě moc nenapadalo, s čím těstoviny kombinovat, tak tohle určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  24. Thanks for sharing your thoughts on company auto insurance.
    Regards

    Stop by my site golfsandaler bite

    OdpovědětVymazat
  25. samé dobroty a krásné fotky :-) já když chci rychle jíst většinou sáhnu po kuskusu :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Moníku, nedala by jsi sem clanek o clean eating? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, zatím jsem to neplánovala. A však o něm teď psala i Nikki ne? :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)