neděle 23. června 2013

Food Inspiration XLII.



Týden za námi a máme tu opět neděli! Pro mě tak trošku výroční, po 2 měsících dnes (snad) končím kurz instruktora fitness a tak vůbec netuším, co si teď počnu s volnými víkendy :D Už teď ale pociťuji více volného času, což si užívám a pomalu jej využívám k přípravě různých dobrot focení a vůbec se snad vrátím poctivěji k blogování :) 

Hned v úvodu vám prozradím, že vás dnes záměrně okradu o foto mé sobotní snídaně a na zítřek chystám takový malý speciálek. Trochu blbost, trochu experiment, možná to bude nuda...no ale ještě to tu nebylo, tak se nechte překvapit! :)

No a úvodní foto? K tomu co je na něm se ještě vrátím v článku :) Jen teď občas ráno využívám toho, že přes noc řádně větráme a pak fotím na okně. A ne, nebydlíme v přírodě, to nám jenom před panelákem roste zrovna strom :D 





 Tvarohové knedlíky ♥
Tak jako sladké obědy běžně nejím, tak jsem je zrovna minulý víkend měla na oběd hned 2x. Tvarohové knedlíky od babičky jsou prostě lahoda. A když do nich přidáte meruňky ze zahrádky, je to o to větší zážitek. Zde jsem je podávala ještě s polovinou tvarohu, mákem a kešu :) Minule jste se mě ptaly dost na recept (někteří na ně dostali takovou chuť, že psali i mail :D) - jak jsem již psala, originál najdete v časopisu Gusto z Billy. Ale jeden téměř totožný recept mám už delší dobu i na svém blogu - ZDE.


 
 Toasty
Jak jsem již psala ve svém nákupním článku, dostala jsem chuť na zapečené toasty. Tak jsem si je jeden den udělala na takový rychlo oběd do práce. Pěkně klasicky - s máslem, šunkou, sýrem...a přiznám i trochou kečupu, který do nich prostě patří :D


 Třešně na kaši
Nejsou domácí, ale prostě jsem jim v Lidlu neodolala! Třešně totiž miluji a v kombinaci s banánem jsou boží. Loni jsem dělala zapečenou ovesnou kaši s banánem, třešněmi a rybízem a to byla teprv lahoda! Ještě sehnat rybíz a jdu do toho letos znovu :) Zde jsem přidala i arašídové máslo - přiznávám zprvu s troškou obav, zda to k těm třešním bude pasovat. Ale jenom jsem si potvrdila, že arašídové máslo pasuje ke všemu :D


 oběd 'Co dům dal'
Aneb má nejčastější forma přípravy oběda :D Nudle jsou čínské, z Marks and Spencer (psala jsem o nich ZDE). K nim jsem přihodila šunku, mozzarellu, krémový sýr z Lidlu a hrášek - ale žádný mražený, nýbrž taktéž z babiččiny zahrádky. Řeknu vám, že ta chuť je úplně něco jiného!


 "Vyvážená" snídaně
Vyvážená u mě znamená, že si dám všechno možné najednou :D Zde by to možná pro někoho hodilo i dvojitou porci no ale pro mě...tak akorát. Toasty jsou opečené ve vajíčku, se sýrem a šunkou. A dále tam mám jogurt s vločkami, ovocem a oříšky :)

 
Snídaně z okna
A zde snídaně, kterou jste již mohly vidět na úvodní fotce :) Je to jálovka, uvnitř které je schovaný banán a kokos. Nahoře pak domácí jahodová marmeláda a arašídové máslo. Marmelády nejím skoro vůbec, ale tuhle domácí (zase ta babička, jak jinak :D), bych mohla jíst pořád! :)


 Konečně mám doma mé oblíbené müsli!
Víte, které müsli je asi mé nejoblíbenější? Teď asi zradím mixit i kluky z Das Müsli, ale u mě prostě vede obyčejné, sypané a hlavně čokoládové müsli z Tesca. Splňuje všechny mé požadavky - je sypané, je tam něco navíc, než jen vločky (třeba dobrá vláknina a plátky kokosu) a hlavně tam jsou kousky bílé a mléčné čokolády. Perfectisimo! :D  Já si na něj sypla ještě pár slunečnicových semínek, přidala ovoce a snídaně je na světě :)


 Lehký, ale velký oběd
Taková rychlovka před bohatou zahradní party :) Mamce zbyly z pečení nějaké bílky, tak jsem k nim přidala ještě 2 vajíčka a udělala jsem si míchanici s lusky, kukuřicí a sýrem. K tomu opečené toasty a rajčatový protlak (možná netradiční, ale výborné :D).


Garden Party
A tady už malý záběr z naší dámské rozlučkovo-narozeninové jízdy. Není nad to, když se po roce zase sejdete s dvěma nejlepšími kamarádkami :) Jídla bylo požehnaně (a to jsme na to byly fakt jenom 3 :D). Tohle je opravdu jen zlomek. Co jsme měly dál? Štrůdl se špenátem a žampiony, hermelín s ořechy, lehkou buchtu s pudinkem a zakysanou smetanu, slané zobání v podobě japonské směsi, na pití Matcha Tea, domácí citrónovou limonádu a víno...hodně vína :D


 Letní snídaně
Skvělá, osvěžující, netradiční (pro mě) a vychlazená...co víc si přát v parním letním ránu? Celý recept najdete TADY :)


 Kuřátko na zelenině s pohankou
To zas bylo tak dobré, že místo na 2 obědy jsem to snědla během jednoho. A tak masa nebylo zas až tolik, tak proč bych to tam nechávala, žejo :D Jsou to orestované kuřecí nudličky se zeleninou, špenátem a krémovým sýrem. Jako příloha pohanka lámanka.


 Něco neidentifikovatelného?
Poworkoutový mix - čokoládová Hollandie s jablkem, vlašskými ořechy a müsli směsí od Emca (časem o ní ještě bude zmínka).


 Letní, zdravý, bramborový salát
Oběd tohoto víkendu - kombinace brambor, červené čočky, zeleniny a lehkého dresingu. Recept ZDE :)


 Salátek na cesty
 Není nic praktičtějšího, než si připravit salát, pak jen přiložit víčko a jít :) Zde mám nakrájený ledový salát, cherry rajčátka, mrkev, k tomu červené fazole a uzené tofu. Dochuceno vinným octem, olivovým olejem a kořením na salát.


Pečivová snídaně
A dnes jsem měla opět své oblíbené Birkis pečivo - se šunkou na slano a s arašídovým máslem a banánem na sladko :)

...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




52 komentářů :

  1. ňam Mončo, nádherně to všechno vypadá!
    Fotíš fakt už skvěle :)
    a na třešně jsem v lidlu taky koukala, ale pak jsme s mamkou koupily dvanáctikilový meloun :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak melouna máme v ledničce taky. Ale 12 kilo teda asi nemá. Ten váš musí být teda mega velký :D

      Vymazat
  2. Všechno to vypadá výborně :) Ale nemůžu si pomoct .. prostě mi vadí, že špatně pojmenováváš nejlepší pečivo na světě ! :D je to BIRKIS !!!! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, pardon, překlep :D Mně se to taky trochu plete, jdu to hned opravit :D

      Vymazat
  3. OOO, kešu jsem dlouho neměla! Musím je zase koupit! Ty kaše jsou parádní, třešní máme teď plný košík, domácích! A jahod 3 mísy a nemůžeme se s tím nikam vejít (a to máme 2 ledničky:D)
    Mimochodem jsi mi také připomněla, že toastíky nejsou vůbec špatnou volbou! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivuju tvou food inspiration už dlouho, ale tato je obzvláště povedená, snad i nejhezčí a nejinspirativnější! :) krása, určitě zkusím nudle s krémovým sýrem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ó, děkuji! :) To bude i tím, že je konečně pěkný výběr ovoce a babička k tomu taky přispěla, tak to bylo tento týden i pestřejší :)

      Vymazat
  5. Tie Tvoje fotky sú nádherné, hlavne tá úvodná je ako z časopisu, ako to robíš? Ja môj foťák proste neviem znásilniť aby boli také pekné. A narobila si mi takú chuť s tými čerešňami, že mám sliny až na kolenách. Asi budem musieť ísť navštíviť Lidl :D
    A ako Ty hovoríš, že zase ta babička.. u mňa je to mamka. Marmelády, lekváre, kompóty a takéto dobrôtky mám od nej. Zeleninu ale rovnako od starej mamy, len keby som mala príležitosť k nej chodiť častejšie, to by záhradka videla tie nájazdy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já ani nevím. Jsem se najednou rozhodla, že budu fotit lépe a šlo to :D Chce to vychytat světlo, mimoto taky fotím v režimu "makro" a přípdné nedostatky ještě upravím v PC :) Jsem pořád takový amatér, moc se v tom nevyznám a spíše zkouším. Ale s výsledky jsem teď už celkem spokojena :)

      A moje mamka taky často dělávala kompony, marmelády apod. Akorát, že my nemáme svoji zahrádku, takže to nemůžeme dělat tak často. A babička bydlí hodně daleko, ale když k ní jedu nebo ona přijede, tak to jsou pak hody. To si to domácí ovoce, zeleninu a všechno mžoné užívám :D

      Vymazat
  6. Jééé Moni, tolik krásných fotek :-D
    Knedlíky udělám co nejdříve.. také máme doma teď hodně ovoce - hlavně jahod, tak je musím spotřebovat..
    Ty toasty k obědu (ty dva trojúhelníky) to máš ze 2 plátků toho klasického toastového chleba který jsi rozpůlila nebo jsi použila nějaký jiný chléb?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, knedlíky s jahodami budou určitě boží! :)
      Toasty jsem dělala z toastového chleba z Lidlu, o kterém jsem psala minule. A je toho víc - celkem 4 plátky, vždycky po dvou na sobě jsem udělala toasty. Jsou zapečené v toastovači, proto vznikl ten tvar trojúhelníků ;)

      Vymazat
  7. úplně obdivuju ty tvoje jídla :D :) .. těším se na léto až začnu taky trochu experimentovat a zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé! konečně někdo kdo má snídaně normální velikosti! (Teda já mívám ještě o kousek větší...v podstatě obědvám ráno :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, já jak kdy. Někdy si vystačím s málem a někdy si dopřeju hody. Taky snad větší než obědy no :D

      Vymazat
  9. Je neděle, food inspiration na blogu.....všechno je zase v pořádku!:D
    Některé kombinace jsou dost neobvyklé a originální, ale lákají mě jenom na pohled, hodně věcí bych si dát nemohla, protože je tam všechno možné ovoce, které sice krásně vypadá, ale pro mě to není....jsem věrná jen banánu :D
    Zapečené tousty mám taky moc ráda, jedno z mála jídel, které jím ve stejné podobě snad odjakživa:D
    A ani trošku...(hodně:D) vínka občas neurazí, navíc teď je potřeba zvýšit příjem tekutin :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč vlastně nejíš jiné ovoce kromě banánů? To ti opravdu nechutná jiné ovoce nebo máš nějakou alergii?
      Je to docela neobvyklé... spíš znám lidi co nejedí zeleninu ale s ovocem jsem se ještě nesetkala..

      Vymazat
    2. Protože mi opravdu nechutná, už od malička :)

      Vymazat
    3. Každý má svoje, znám dost lidí kteří nejí ovoce, dokonce je mám v rodině :) já zase nesnáším banány (taky odmala; Freud by si na mně smlsnul)

      Vymazat
    4. No alespoň to máš v obchodě při nákupech jednoduché :D

      Vymazat
  10. Ty tvé dnešní popisky jídel se mi moc líbí. :D
    Pro tvarohové knedlíky mám slabost. :P
    Třešně na kaši si snad také brzy dám, až nám pořádně dozrají na zahrádce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že někdo ocení i popisky, nejen fotky! Aspoň vidím, že to přecejen někdo čte (občas jsem o tom dost pochybovala :D).

      Vymazat
  11. ahoj.vyzerá to naozaj skvele..a chystám sa na ten zemiakový(bramborový:)) šalát.chcela som sa opýtať, čo svačíš poobede?. ja si zvyknem dávať pečivo okolo 15:00 a potom okolo 18.00-19:00 aj sacharidy alebo iba podľa toho či idem som pred alebo po cvičení, ďalšie jedlo je už väčšinou bez sacharidov...ale aj tak neviem či na poobedie nemám príliš sacharidov...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám opravdu pokaždé jinak. Někdy je to tvaroh s nějakým ovocem (sušené nebo klasika) + oříšky + někdy i vločky. Často mám třeba kefír/podmáslí + nějaká ovesná tyčinka či ovoce, zelenina. Někdy pečivo. Záleží i jestli jsem v práci nebo doma a kolik je na to jídlo času :) Ale obecně jsem teď pár měsíců úplně vyřazovala sacharidy odpoledne a teď se k nim vracím a nic hrozného se neděje. Naopak, zjistila jsem, že nemá cenu je úplně vyřazovat ;)

      Vymazat
    2. :)..super..ďakujem za odpoveď ;)

      Vymazat
  12. takovýho papání a všechno tak originální :) třešně vidim snad na každym blogu, ale jenom já je nemám, to je za trest! :D

    OdpovědětVymazat
  13. vyvážená snídaně :D <3 to, co popisuješ, je přesně moje snídaně! :D
    Tahle Food inspiration se ti povedla snad nejvíc od začátku blogu, voní létem a září pohodou, moc krásný všechno... A pochval babičku, protože takováhle zahradnice zaslouží zlatou medaili; nám letos na zahradě (vinou povodní) nevyrostou zřejmě ani rajčata, takže závidím dvojnásobně :)
    Jo a ještě jsem chtěla říct - přivedla jsi mě k míchaným vajíčkům s Olomouckým tvarůžkem (lahoda), tak ty vyzkoušej míchaná vajíčka na sušeno-nakládaných rajčatech, taky dobrota ;)
    A JEŠTĚ - pokud budeš mít v brzké době čas a náladu, strašně by mě potěšil recept na buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou, zní to jako perfektní dezert pro letní dny ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to moc děkuji. Těší mě, že se ti tenhle díl tak líbil. Taky jsem z něj měla dobrý pocit :)

      A děkuji za tip na vajíčka! Ty musím zkusit, protože sušená rajčata miluji, ale s vajíčky jsem je ještě neměla.

      A ten receptík - no ono to není vůbec nic zdravého :D Ale tak přivedla jsi mě k nápadu si ji doma taky upéct (rodinka bude mít aspoň radost), nafotit ji a recept přidat. Něco takového už tu dlouho nebylo, to je pravda. A třeba ji zkusím nějak "ozdravit" :)

      Vymazat
    2. I já bych ocenila nějaký recept na sladkou dobrůtku.. a pokud bude ještě zdravá tak to se těším dvojnásob :-)
      Nějaká ta ovocná buchta, bábovka nebo koláč s tvarohem či smetanou - to prostě k létu neodmyslitelně patří! :-D

      Vymazat
  14. mňam... moje jída nikdy nevypadají tak skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Zaujal mě tvůj bramborovej salát a dostala na něj chuť, ale musím si vymyslet svou verzi, tak aby mě vyhovovala :-). Tak a zítřejší studený oběd mám díky tobě vymyšlený a manža to bude mít k večeři:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Určitě uprav podle svých potřeb, ráda se pak mrknu na tvém blogu, co jsi vymyslela :)

      Vymazat
  16. "Letní snídani" už jsem stihla vyzkoušet a nezklamala, určitě si ji budu připravovat častěji :)
    Domácí marmeládu od babičky bych si taky nechala líbit. Sice se snažíme v obchodě vybírat nějaké kvalitní, ale co si budeme povídat - domácí je domácí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že chutnala :) A s marmeládami máš pravdu. Tady mám opravdu pocit, že domácí jsou nejlepší.

      Vymazat
  17. Já razím názor, že arašídové máslo pořád a ke všemu! :D Jo a musím Ti zase poděkovat za svou závislost :D
    Tak domácí a na zahrádce vypěstované je vždycky nejlepší, než to "obchoďácké" ;) Na domácí marmelády a džemy nedám dopustit, stejně jako na ovoce a zeleninu :) Každý den lituju, toho, že si na zahradě nemůžu pěstovat vlastní :(
    A do toastů kečup patří! To bez debat! :D

    OdpovědětVymazat
  18. Sedim v busu na ceste z posilovny a nejradeji bych SEZRALU SVUJ MOBIL, jak to vypada lakave :D

    OdpovědětVymazat
  19. wow ta jáhlovka.. pořádná porce :D kolik toho dáváš?

    OdpovědětVymazat
  20. Jůů, všechno vypadá nádherně! :) Jáhlovou kaši jsem ještě nevyzkoušela, jak jí děláš? A ani sypané müsli jsem ještě neměla, musím ho otestovat. Taky jsem na tvůj popud koupila pohanku lámanku, zatím trpělivě stojí v mém zdravém košíku a čeká na příležitost :D nevěděla jsem, co k tomu, ale to kuře zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom uvařím jáhlové vločky v mléku ;)
      A pohanku zkus - můžeš na sladko i na slano. Snad ti bude chutnat :)

      Vymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. Díky za hezké povídání a skvělou Food inspiraci :-)
    Všechno vypadá velmi lákavě, mňam.
    Kešu jsem už konečně dokoupila...bez nich by to prostě nešlo.
    Salátek z brambor jsem zkoušela a je opravdu krásně letní...lehoučký, přitom dostatečně zasytí...budu ho určitě zařazovat do jídelníčku.
    Toasty jsem už dlouho neměla, tak je v týdnu nachystám. No a bez domácího kečupu by mi snad ani nechutnaly...on tam prostě patří.
    Souhlasím, že domácí výpěstky jsou top. Máme vlastní jahůdky a třešně...a je to skvělé ovoce do všeho...cpu ho kam se dá :-) Abych si užila než bude po sezóně. Taky děláme domácí jahůdkovou marmošku...a je nej co znám. Jinak taky na marmelády nejsem... ale domácí jahodová, to je jiný level:-) Tu můžu.
    Musím už konečně někde sehnat Matcha tea...láká mě ho vyzkoušet...tak snad budu mít štěstí v nějaké zdravé výživě a padnu na něj:)

    OdpovědětVymazat
  23. Konečně někdo, kdo má normální porce :D. Sleduju více podobných blogů a vždycky z nich odcházím s pocitem, že jsem děsnej žrout, když vidím ty porce tam (1 krajíc toastového chleba, apod.). Takže jsi mi udělala moc velkou radost - tím nechci říct, že jsi žrout, ale že jsi normální jako já :D :D :)

    Jinak musím souhlasit s již zveřejněnými názory - bezkonkurenčně nejlepší Food Inspiration tohoto blogu :)

    OdpovědětVymazat
  24. Čau foodstylisto a udatný fotografe! :D Na ty fotky se srdce směje, jsou všechny tak úžasné. Ta kombinovaná snídaně je nejlepší, taky to mám tak ráda a snídám to třeba půl hodinky a strašně si to užívám :D :)
    A garden party závidím, to si taky udělám o prázdninách :D

    OdpovědětVymazat
  25. krásné fotky a samé dobroty :-) líbí se mi, jak jíš pestře, ne pořád dokola to samé :-) také jsem v Lidlu koukala dneska na třešně, ale nelíbily se mi a tak jsem je nekoupila, ale koupila jsem banány :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Ty tvoje ovesné kaše s ovocem nemají chybu! :)) Slintám.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)