pátek 28. června 2013

Sebeláska, úspěšný život, zdravý životní styl...a tak nějak všechno :)

 Ahoj všichni - čtenáři i čtenářky, fanoušci i fanynky, rejpalové i rejpalky :D Většinou (vlastně snad nikdy) vás
v úvodu nezdravím, tak to vezmu dneska pěkně globálně - a to poslední oslovení berme s nadhledem ;) Tak nějak mám pocit, jakoby blogový svět najednou zahalila vlna "blogových pauz". A víte co, já ty holky úplně chápu. Někdy na blog taky absolutně nemám náladu. Ale co, jsem přecejen člověk - občas se mi nechce cvičit, občas se mi nechce se učit (moment, to se mi nechce nikdy :D), někdy mi přijde i vaření jako nejvíce otravná činnost a pak přijde chvíle, kdy mě ani to blogování tolik nebaví. Neděste se, nemám v plánu vám říct, že
s blogem končím nebo že si dávám pauzu (o Food Ispiration bych vás nemohla připravit :D). Jenom tak nějak oklikou omlouvám to, že po období, kdy jsem přispívala články denně, je tu najednou období, když přidám třeba jen 2-3 za týden :) No a jelikož jsem tentokrát něco napsat fakt chtěla, jenom se mi nechtělo vymýšlet co, tak to vemu zase tak nějak všeobecně. Nějaké to povídání, pár myšlenek, co se mi třeba v posledních dnech až týdnech honily hlavou. No a ono už z toho přecejen něco vznikne :) 


Do nadpisu jsem hodila pár témat, ke kterým bych dnes mohla směřovat. Vlastně jsem si tím tak trochu načrtla jakousi osnovu článku :) Podívejme se na ta slova pozorně - sebeláska, úspěšný život, zdravý životní styl...nesouvisí náhodou jedno s druhým? Vemme to od konce - zdravý životní styl. Je dokázáno (a ani na to nepotřebujeme vědu, pokusy či výzkumy), že lidé, kteří žijí zdravě, se prostě cítí lépe. Zdravé jídlo a přiměřený pohyb nám dává tu správnou dávku energie, čistí nás zevnitř a udržuje nás v kondici. Kdo přiměřeně a vyváženě jí, obvykle nemá problémy s váhou a postavou. Správná dávka zdravého životního stylu pak přispěje k přirozené a zdravé sebelásce. No a když máme dostatek sebevědomí a máme se rádi, tak je i ten život mnohem lehčí. Najednou zjistíme, že jsme ve svých činech také podstatně úspěšnější :)

Tak to vidíte, 3 oblasti, které jsem do nadpisu hodila úplně náhodně a přecejen jsem mezi nimi dokázala najít spojení. Což sice vůbec nebylo to, co jsem měla v plánu, ale na úvod, proč ne :) Miluji takovéhle psaní. Potřebuji prostě aby myšlenky proudily a jenom tak se mi píše dobře. Když se často zastavuji, nikdy nejsem s článkem spokojená :)






Když se vrátím zpátky k sebelásce. Už je to nějakou dobu, co jsem psala články na toto téma. A je to taky už nějaký čas, co jsem podobné články četla na jiných blozích. A myslím, že je to velká škoda. Ono je to totiž něco, co je občas tak těžké získat, ale přitom je to podle mě klíč ke všem úspěchům. Pravda, někteří jí mají až přehnaně moc, ale to teď nechme stranou. Bavme se o tom zdravém sebevědomí :) Sama jsem zjistila, že jakmile ho člověk má, jde najednou všechno lépe a tak nějak samo - pracovní úspěchy, školní úspěchy a ano, i to naše tvarování postavy. Protože když si věříte, když se máte rádi, když se na sebe ráno v zrcadle usmějete...tak se vám ten den bude dařit mnohem lépe než kdybyste byli celé dny mrzutí a sami sebe proklínali. Věřte mi :)

Někdy není lehké si tu lásku k sobě vybudovat, a o tom bych taky mohla vykládat z vlastních zkušeností hodiny. Jak ji získat? No tady docházejí rady i mně. U mě je to otázka životních období - jednou se prostě cítím mizerně a pak jakoby mi v hlavě přeplo a najednou hýřím sebevědomím. A nemyslím si, že bych byla ojedinělý případ :) Když ale lásku k sobě nenacházíte tak nějak přirozeně, zkuste k ní dojít trošku jinak. Dělejte věci, co vás baví. Stanovte si malé cíle a opravdu si je splňte! Jděte si v životě za svým. Jakmile něčeho dosáhnete, třeba jen maličkosti, začnete si zase o něco více věřit. Vaše sebevědomí se navýší na vyšší level. Budete na sebe hrdí, začnete se mít rádi za své úspěchy. No a to už je jen krůček k dlouhotrvající a zdravé sebelásce :)




V hlavě se mi honí ještě spousta dalších myšlenek, ale myslím, že pro dnešek to ukončím v tomto místě. Zase bych odbočovala k úplně jiným tématům a mým přáním dnes je, abyste si z tohoto článku vzali především to,
o čem píšu v předchozím odstavci. Protože mě samotnou opravdu mrzí, když čtu smutné příspěvky dívek / žen / slečen na blozích či facebooku, kterým chybí právě to, aby měly samy sebe aspoň o něco více rádi. Protože jim žádné zázračné a zaručené rady příliš nepomohou. Trocha sebevědomí a lásky ano :)

Přeji vám pěkný první prázdninový víkend. A usmějte se na sebe dneska, aspoň trošičku ;) 




...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




29 komentářů :

  1. Krásný článek :) Ano, láska k sobě samému podle mě ke zdravému životnímu stylu prostě patří. Když už dělat tělu dobře po fyzické stránce, je důležité postarat se i o duši.

    Určitě bych si i v budoucnu od tebe ráda přečetla něco na podobné téma, tak moc doufám, že se tomuto tématu ještě budeš věnovat ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ráda napíšu něco dalšího na podobná témata. A jsem ráda za tvůj zájem :)

      Vymazat
  2. Pěkná úvaha, a spousta pravdy... připadá mi, že pokud člověk má s takovou tou základní sebeláskou a sebevědomím od dětství problém, je hrozně těžké najít rovnováhu a opravdu se v sebevědomém a spokojeném stavu udržet. Někdy sama sebe fakt obdivuju za věci co zvládám a umím se pochválit. Jenže pak přijde chvíle opačná, kdy si sebemrskačsky vyjmenuju to všechno co nezvládám, a pak je těžké být se sebou spokojená. Každopádně ale pozoruju posun, kdy častěji myslím na to pozitivní. Snad se mi jednou podaří skoro úplně se zbavit té negativní části...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přsně tak, pokud to tak má někdo od dětství, tak to jde mnohem hůř. Já myslím, že nějaké negativní části člověk má pořád a asi se toho nejde tak úplně zbavit. Ale co nejvíc eliminovat, to jo :)

      Vymazat
  3. mám moc ráda tvoje články..já jsem si ještě lásku sama k sobě nevybudovala, ale doufám, že jednou to dokážu, umět se pochválit nebo ocenit a mít se ráda bez namyšlenosti..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a držím palce ať se ti to povede. Uvidíš, že pak bude všehchno mnohem lepší ;)

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí tvůj blog, tvoje články a všechno co píšeš, tvoříš..
    Je vidět že jsi rozumná holka a vidíš to všechno reálně a zdravě.. tvůj blog mám ráda proto že to není recept na drastické diety ale spíš takové rozumné rady a takovéhle články jsou super - nabíjí tou pozitivní energií.
    Piš dál, vím že máš hodně povinností a práce ale tenhle blog je opravdu výjimečný :-)
    Na internetu můžu najít desítky a stovky blogů které se zabývají zdravým životním stylem ale jen málokterý je takový jako ten tvůj - plný rozumných rad a zajímavých tipů :-D
    Já sama jsem často uvažovala nad tím založit si vlastní blog, ale nakonec jsem si řekla že to stejně nemá cenu, protože tvůj by mě jistě převálcoval co se týče fanynek i nápadů.. nemám takový talent na psaní článků a vedení blogu jako ty.. takže nadále zůstanu jen věrná čtenářka a budu se ráda dál od tebe inspirovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ani nevíš, jak moc mě tvůj komentář potěšil. Taková slova opravdu hřejí u srdce :) Je pravda, že v dnešní době je už blogů plno, ale pokud by tě blogování bavilo nebo ti nějak pomáhalo, nevidím důvod, proč bys s tím taky nemohla začít. Není to o tom být nejlepší, ale dělat to s radostí :)

      Vymazat
  5. úžasný článek a naprostá pravda :-)
    Já také v sobě moc té sebelásky nemám, a proto to jde vše hůř, ale zkusím na tom zamakat ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. krásně napsáno, s blogovými pauzami se ztotožňuju, t bylo pořád, že budu mít po státnicích víc času, ale za týden jsou tu přijímačky, do toho pracovní pohovory a ještě úrazy :D no snad se to nějak zklidní, užij si víkend ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Krasne receno, mluvis mi z duse ;))

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrá úvaha, že zdravý životní styl vede až k sebevědomí a úspěchům.. kéž už bych začala jíst zdravě :D
    KAždopádně si myslím, že se mám ráda hodně a sebeláska mi nechybí, přesto vím, že na určité věci prostě nemám a to mi nevymluví nikdo :D

    OdpovědětVymazat
  9. Hezky napsáno, a máš jen pravdu :)
    a články, kdy sednu k počítači a myšlenky skáčou na klávesnici samy píšu taky nejradši, když se snažím něco promyslet, tak nemám žádné nápady a nemůžu napsat nic :D
    Jinak souhlasím i s tím, že se zdravým životním stylem se člověk hned cítí lépe, ale problém je, když do toho někdo "spadne" až tak, že se potom cítí mizerně při každém "selhání", které vybočí z jeho stylu, a právě mezi tím je dost tenká hranice - jíst zdravě a být spokojený, a nebo jíst zdravě, ale být nespokojený při každém soustu něčeho "špatného"

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný článek, Monii :-)
    Je v něm spousta pravdy...
    Člověk se musí naučit radovat z maličkostí - to funguje u mě. Stačí i hezké počasí se sluníčkem na obloze...a hned je den veselejší. I když nic není na 100%...a nefunguje to vždy.
    Zase mám na čem zapracovat :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek! (Jako vždy :))
    Mám na zdi svůj osobní "plakát", na kterém stojí "Mám se ráda a když se mi něco podaří, zasloužím si odměnu". Každý den ráno si opakuju, jak jsem "skvělá", jak se mám ráda a jak je ten svět krááásný a že je super žít! Jsou dny, kdy tomu opravdu věřím a pak si celý den užívám fajného pocitu :) Bohužel jsou i takové dny, kdy se nedaří, něco je špatně a jsou to pouze a jen slova, jež semnou nic nedělají a pak celý den stojí za prd...A všechno je to v té šíleně složité psychice... Sice jsem to napsala dost blbě, ale myslím že víš, co jsem tím chtěla říct...

    OdpovědětVymazat
  12. Já ze své vlastní zkušenosti můžu říct, že zdravý životní styl plně souvisí se sebeláskou, teda alespoň u mě to tak bylo/je... Před tím, než jsem se rozhodla se sebou něco dělat, jsem měla nadváhu, jídlo jsem si neužívala, vždycky jsem do sebe něco rychle naházela, nehýbala jsem se, do zrcadla jsem se na sebe nemohla ani podívat a můj život byl "nemastný neslaný" a netěšil mě. Když jsem na sobě začala pracovat a uviděla jsem první výsledky, moje sebevědomí se pozvedlo. Dneska už si věřím, že dosáhnu svých cílů nejen v hubnutí, ale i v životě a do zrcadla se na sebe dívám ráda, usmívám se na sebe a chválím se. Můj život se změnil. Jsem ráda, že jsem se s takovým odhodláním pustila do toho "boje". On to ale boj vůbec není, naopak můj nový životní styl mě těší a myslím si, že jedině takhle se dá trvale zhubnout. Jsem ráda za to, že jsou blogy jako třeba ten tvůj, protože díky tomuto článku jsem se nad vším zamyslela a uvědomila si, že to, co dělám, dělám pro sebe a dělám to dobře. Podobné články mě motivují víc a víc. Děkuju a těším se na další články! :)

    OdpovědětVymazat
  13. "Syndrom labutí vdovy - Vědomá potřeba sebelásky je převlečená absence lásky partnerské".

    Tomas Gösta Tranströmer .

    OdpovědětVymazat
  14. Kdyby si mi tenkrát všechny tyhle podobná slova nenapsala nevím kde bych teď byla. Teď můžu jedině souhlasit. Mohla by jsi dělat snad i psycholožku :D Tohle by spousta lidí potřebovala slyšet..

    Nejsem nějak aktivni, co se týče komentářů, ale pořád tě věrně sleduju, a ráda se dovím, co je u tebe nového a jak se ti daří :) Stejně tak si ráda pořád čtu i starší články, kdy mi není zrovna nejlíp, dokážeš člověka nakopnout a povzbudit ;)

    Ať se daří i nadále :)

    OdpovědětVymazat
  15. máš naprostou pravdu.. já dřív neměla vůbec žádné sebevědomí, ale teď sem ho díky svému přítelovi získala :) ať si klidně někdo říká, že jsem namyšlená (ikdyž nejsem), ale proč by si člověk prostě nemohl říct " jsem skvělej, tohle dokážu, mám na to, budu lepší" apod. ? ..navíc mám teď mnohem větší štěstí v životě a opravdu se mi daří, celkově se mi zlepšila kvalita života, ale člověk tomu musí doopravdy věřit, jinak to nemá cenu :)

    OdpovědětVymazat
  16. Vím, že všechno, co jsi napsala je důležité a pravdivé, já s tím mám pořád problém..Strašně rychle mi něco srazí sebevědomí a když mě někdo pochválí nebo mi řekne, že je na mě pyšný, tak si v hlavě jenom řeknu, že to říkají jen tak.
    A nesouvisí to s postavou, ikdyž jsem spokojená, vždycky na sobě najdu nějaký nedostatek..
    Musím na tom zapracovat, vím to..:(

    OdpovědětVymazat
  17. Ten úvodní obrázek mě naprosto rozsekal :D

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji moc za tento článek! Víc takových! :) To je přesně to, čeho chci dosáhnout: mít ráda sama sebe a tím dosáhnout celkové spokojenosti :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, máš super blog, je mojí inspirací! Začala jsem taky blogovat, nechceš se kě mne podívat? Budu ráda! Měj se hezky! http://zijuzdrave.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  20. Enjoy some cute status with us and I would really enjoy this article.
    Thank you so much!!!

    OdpovědětVymazat
  21. S tím tedy souhlasím, že zdravý životní styl je něco velice důležité a každý by si takový zdraví životní styl měl nějakým způsobem dopřávat. Já jsem se například rozhodla přihlásit na taneční kurzy tzv. contemporary u nás v Ostravě a od té doby se mi hned třeba daleko lépe spí a mám i o něco lepší náladu :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)