pondělí 17. června 2013

Vítězové Burpee Challenge


 Tak je to tady. S mírným zpožděním ale přece :) Ráda bych oficiálně vyhlásila 3 vítěze mé blogové výzvy. Na začátku vás bylo opravdu hodně - pro zajímavost jsem tehdy zavedla povinnou přihlášku a z necelých 100 vás až do konce vytrvalo sotva 10. O to více na sebe můžete být pyšné! Jste prostě skvělé, holky :) Ale dost žvanění, pojďme našim vítězkám dopřát jejich chvíli slávy :)

Nejradši bych vás ocenila všechny, protože vaše výsledky jsou pozoruhodné. Jelikož jsem se však rozhodla udělat 3 větší výhry, budou i výherkyně pouze 3. Ostatní u mě mají jedno velké PLUS (třeba někdy vyhodnotím nejaktivnější a nejsoutěživější čtenáře mého blogu, co vy víte :D).

Co mě osobně, a asi i mnohé z vás, překvapilo, bylo to, jak skvěle dokážou burpees formovat břicho! Shodlo se na tom nezávisle hned několik účastnic, které mi psaly jejich zhodnocení celé výzvy. A důkazem toho jsou skvělé srovnávací fotky Aničky :) Takže když nevíte jak na břicho, dělejte burpees!


1. VÝHERCE
Balíček produktů od Racia, Mixitky, Vitamíny a poukaz na nákup v eshopu I-Moda v hodnotě 500Kč získává Věrka, která získala nejvíce vašich hlasů. Rozhodly jste podle mě skvěle, její fotky jsou opravdu povedené!


2. VÝHERCE 
Tohle chuťově skvělé müsli si za nejlepší čas závěrečného workoutu vysloužila Barča.


3. VÝHERCE
A na závěr to nejtěžší - poslední výherkyni jsem musela vybrat já sama. A nebylo to nic lehkého (přepisovala jsem to tu ještě na poslední chvíli)! Nejradši bych vás ocenila všechny. Ale rozhodnout jsem se nějak musela. A proto nákup v e-shopu I-Moda v hodnotě 500Kč a poukaz v hodně 250Kč na nákup na stránkách Mixit získává Míša Kuxová! U ní s mi líbilo, že výzvu dokončila poctivě až dokonce, cvičila v jakoukliv denní dobu. Výzva ji podle jejích slov moc bavila, zlešila ji kondičku i postavu. A to si podle mě odměnu zaslouží! :)


Výhercům gratuluji a brzy je kontaktuji. Ale ještě chvilku počkám, ať jsou třeba překvapení, pokud si to přečtou dříve tady! :D A na závěr přidávám ještě závěrečná zhodnocení celé výzvy, které jsem od holek obdržela :)


*****


Anička:
Mé zhodnocení a poznatky z burpee challenge:
1. Burpees považuji od té doby za nejlepší cvik na břišní svalstvo, v době této výzvy jsem měla nejlepší břicho za celou dobu, co cvičím a sleduji ho. 
2. Burpees je nemožné cvičit v opilosti, zkoušela jsem a z kliku se prostě nedá zvednout :D
3. Výzvu jsem cvičila v Řecku na Erasmu, takže bude patřit do vzpomínek z této parádní doby. 
4. Bohužel jsem výzvu nedokončila, skončila jsem na 52. dni - z důvodu nemoci, braní antibiotik a povinné pauzy s cvičením. Upřímně si myslím, že bych výzvu nedokončila tak jako tak, v nynějším horku tady bych asi omdlévala :D 
5. Zbylých 48 dní docvičím přes prázdniny v Čechách, výzvu chci rozhodně dokončit, i když s obrovským zpožděním. Pozdě, ale přece! 
6. Připadala jsem si celkem jako frajerka, když jsem si cvičila venku za kampusem a občasní kolemjdoucí či kolemběhající pokukovali, co dělám :D
Shrnutí: Burpee challenge byla skvělá, ráda jsem se zapojila a burpees budu zařazovat několikrát do týdne i po skončení výzvy. Gratuluji (a tiše závidím :D) všem, co vydrželi poctivě až do konce!
 
Kačka Pokorná
Vynechala jsem asi čtyřikrát, ale vždycky jsem to den nebo dva potom docvičila. Dvakrát to bylo proto, že jsem ten den měla běžecký závod - jednou pražský půlmaraton a podruhé maratonskou štafetu - 12 km 

Zdá se mi zajímavé, že prvních dvacet bylo vždycky v pohodě, pak se to nějak zhoršilo a teď, když už dělám těch skoro sto, opravdu cítím že jedu nadoraz až u pár posledních. Hlavně se mi hodí na Spartan Race, který je tuhle sobotu. Pořád neudělám shyb ani neumím šplhat na provaze, tak si trestných burpees určitě užiju dost

Nejvíc jsem pozorovala změnu na břiše - vždycky jsem na něm měla dost svalů, ale nějak nevylézaly, až teď se trochu objevily. Zkoušela jsem je vyfotit, ale samozřejmě se schovávají - ale jsou tam. Určitě mám i silnější bicáky, na to mají ale vliv i přítelovy nakládačky. 

Stovku (s klikem a výskokem, jen ruce moc nemůžu zvedat kvůli lustru apod.) mám za 9:07. Dala jsem to v kuse jen s několika malinkýma přestávkama, a byla jsem hrozně mrtvá. Už skoro dva měsíce mě bolí šlacha nad kotníkem, tak ta se asi taky těsí, až si od burpees odpočine. Až je dodělám, tak se chci vrhnout na nějakou klikovací a plank výzvu a přes prázdniny konečně udělat shyb. A taky receptový blog...po státnicích 
 
Peťulka
S burpee challenge jsem začala asi jako všichni 26.února. Říkala jsem si, jaká to bude super výzva, jak to bude jednoduché :D no opak byl pravdou. První dny to byla více než pohoda, než jsem se dostala do první poloviny. Pak už to bylo horší a horší. Většinou jsem si to rozdělovala. Půlku před cvičením nebo ráno a zbytek po cvičení. Několikrát jsem si řekla, že končím, že na to nemám. Nebavilo mě to, neměla jsem na to náladu. Ale nakonec jsem to vydržela, zatla zuby a šla dál. A můžu říct, že jsem na sebe víc jak pyšná.
Nohy mám pevné jako skála. No, skoro :D. Fyzička je taky více než dobrá, tím děkuju i Zuzce. Doufám, že to nebyla poslední výzva. Co teď budu dělat ? :D

Míša
Každý z nás má své méně oblíbené cviky a ani já nejsem vyjímka a k těm méně oblíbeným také patřil burpee. A když jsem si u Tebe na blogu ke konci února přečetla tvou výzvu .... tak jsem nepřemýšlela ani minutu a řekla si ,,to dáš " Byl to ten správný okamžik , kdy jsem mohla "méně oblibený" cvik pořádně vypilovat! A opravdu můžu říct ,že denno denně jsem poctivě skákala.... ať to bylo před prací v 7hod. ráno nebo po práci v 22hod. nebo 23 hod. opravdu mi to nedalo spát. Každý den jsem byla taková poctivka a musela mít  ,,odskákáno" 
Ze začátku to byla pohodička , myslím ,že pro každou z nás.....ale jak se počet navyšoval od 40 a výš tak už mi tak do smíchu nebylo.
Ale den co den bylo znát ,že jsem se zlepšola.....např. teď když si zacvičím Zuzku a má ve svém workoutu třicet burpees tak nejsem tak ,,ufuněná" ,jak před třemi měsíci  , zlepšilo se mi i bříško za což jsem nesmírně ráda a hlavně výzva mne neskutečně bavila (ale také  neříkám, že nebyl někdy den ,kdy jsem to k smrti nenáviděla)
Svým způsobem jsem na sebe ,,pyšná" ,že jsem výzvu dotáhla dokonce!!
A hlavně dělala jsem to  pro sebe - pro své tělo! 
 
B*
K zhodnocení.. Musím se přiznat, že tato challenge se prvních 80 dní
nestala mou oblíbenou. :D Burpees bolely, skučela jsem u nich jako
pavián a víc než 15 najednou jsem jich prostě dávat odmítala!
Nicméně když jsem se po těch 80 dnech za tím ohlédla, zjistila jsem
několik příjemných věcí:
Naučila jsem se skládat své vlastní workouty (ačkoliv byly složené jen
ze 2-3 cviků - např. při kombinaci se Squat Challenge)
Kromě již zmíněné squat challenge je to další úžasný cvik na zpevnění
nohou a prdýlky (a to všichni chceme, že!) - rukám by to taky určitě
pomohlo, kdybych až do 90 dne nedělala burpee bez kliku :D
Zapsala jsem se u nás na škole na vrchní příčku v Jacíkově testu (což
je mimochodem další úžasný tip na soutěž!)
A během challenge jsem využívala každou volnou sekundu v NTC workoutu
na provedení burpee.

A zápory!
První že se mi do nich pokaždé ukrutně nechtělo.
Druhý je ten, že další den po párty můžeš cvičit, ale pokud nechceš
aby ti explodovala hlava, burpees nedělej.
A třetí: Ne každý den cvičím, resp. ne každý den stíhám cvičit doma,
tudíž od nějakého 70 dne jsem neustále burpees dodělávala :D Ze
začátku to bylo v klidu, udělala jsem klidně "dva dny za den" ale
zkuste si pak dělat najednou třeba 180 burpees. Vzkaz od nohou: ,,Tady
jde humor stranou!"
Takže poslední dny, jak vidíš, jsem jen dodělávala :D Vynechané dny
jsem si rozdělila napůl, takže jsem cvičila např. 90 a 45. Dobrý.
Jo, taky se mi párkrát stávalo že jsem jich dodělávala tolik, že už
jsem vůbec netušila jaký den vlastně doopravdy má být.


Věrka
posílám zhodnocení mé BURPEE CHALLENGE, které jsem se zúčastnila mezi 1.3.-8.6.2013. Úspěšně jsem dokončila všech 100 burpeeků a pokořila tak sama sebe! Dokázala jsem to, jsem na sebe pyšná :)

Ze začátku, když výzva začala, říkala jsem si, že to bude asi velká makačka a že nebudu schopná těch 100 burpee dát na konci v kuse. Kolem třicítky mě to přestávalo bavit, ale to bych nebyla já, kdybych to vzdala! Nikdy, nikdy, nikdy, klidně i se zlomenou nohou bych byla schopná skákat jako šílenec! :D Dobrá, tak tedy pokračujeme, 40, 50, 60,70,80 uff ufff....boože už mě to nebavíííí! Ať už je konec! :D:D Ale stále to nevzdávám! Poslední dny už jsem se těšila na konec a sobotní stovku jsem zfoukla levou zadní. Sice ne úplně sama, ale za mentální pomoci Cassey, daly jsme to společně a pokořily se tak navzájem :) http://www.youtube.com/watch?v=QBjSL8zNVjQ

A mé pokroky? Stoprocentně jsem si zvýšila fyzickou zdatnost, zpevnila nohy, zlepšila metodu kliků a co je hlavní? Dodala si sebevědomí, jsem skvělá! A ano, smrdí to samochválou, ale proč si to nepřiznat? :) Spousta lidí (lenivých, necvičících) by to vzdali, ale já to zvládla :)

A srandovní historka na závěr?...Nic zvláštního mě nenapadá, snad je, že jsem vše pilně cvičila a burpee si nehromadila, neodkládala, ale dělala přesný počet každý den, takže když jsem jednou zapomněla, dodělávala jsem denní rest asi 20 burpeeků před spaním ještě asi ve 12 v noci :D:D Ale ono se to ještě počítá :)

Terka
Challenge jsem skončila na 72burpee. To mě zastihla těžká krize. Nestíhala jsem v práci a nosila si práci domů a k tomu se musím starat o své děti. Takže mě najednou začal stresovat i ten challenge. Navíc mě začala bolet loni nemocná ledvina. Takže jsem s tím skončila, Původně jsem si plánovala dát týdenní pauzu, ale už mě to fakt nebavilo. S radostí jsem se vrátila ke cvičení se Zuzkou. Myslím, že pro mě ideálně by stačilo odcvičit 30burpee denně. Teď občas jedu na rotopedu a potom si k tomu dám 30burpee.
Na burpee se mi líbilo, že mi celkem narostly břišní svaly. To koukal i manželJ. Ale už tolik se mi nelíbilo, že mi zesílili ruce a ramena.
...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




10 komentářů :

  1. gratuluji všem výherkyním, opravdu si ty ceny zasloužíte :) a zároveň obdivuji všechny co tu challenge dodělali až do konce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji mnohokrát....ani nevíš jakou mám radost ,že jsem vyhrála :-D
    (nikdy jsem totiž nic nevyhrála) teď jsem měla pauzu s burpees a cvičila jiná cvičení ,ale mám takovou radost ,že je teď budu snad cvičit každý den :-D
    Opravdu Ti mooooc děkuji :-)
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
  3. Moný, promiň, že píšu jsem, ale nemám účet na FS :) chtěla jsem se zeptat, jestli nevíš, kde sehnat videa na Insanity? Na uložto nic není a já bych to hrozně chtěla začít cvičit :/
    Děkuju za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, ale pokud umíš stahovat přes torrenty, tak zkus to :)

      Vymazat
  4. Gratuluji moc všem, pěkně jste musely máknout holky :-)
    Klobouk dolů. Jste pro mě hrdinky.
    Mě burpees pořád nejdou,...mám pořád slabé ruce...ale pokouším to denně...tak snad časem tu výzvu vyzkouším jen tak pro sebe..a pro ten pocit, že to dám :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky holky,
    moc děkuji, že jste mě podpořily a že mé "psí hopsání" uspělo :)Jsem strašně ráda, taky jsem nikdy nic nevyhrála, takže mám moc velkou radost! Vážně ještě jednou děkuji :-* Věrka

    OdpovědětVymazat
  6. gratuluju, všechny výhry jsou zasloužené! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji a obdivuji. Nejvíc mě zaujala výzva s psíkem. Skvělý nápad jak si s parťákem užít legraci :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)