neděle 18. srpna 2013

Food Inspiration XLIX.

Musím vám říct, že ty římské číslice mi dávají zabrat - tentokrát jsem se musela vážně chvilku zamyslet, jak se píše 49 :D No jinak tento týden se mi fotek podařilo nastřádat celkem dost, tak se aspoň budete mít při neděli na co koukat :)

  Mixit müsli mix
Snídaně s Mixitem si vážně užívám. Zde jsem si namíchala svůj Polštářkový mix s Čokokulkami (jojo, mixuji i hotové mixy :D). To celé jsem hodila na sójový jogurt a nahoru přidala jak jinak než banán a taky borůvky :)



Tortilla snack
Tortilla na svačinu? Proč ne? :) Zde jsem ji trošku netradičně natřela tofu pomazánkou, přidala šunku, sýr a ledový salát.

Ovesná klasika
S rozmačkaným banánem a nahoře božské borůvky s mandlemi. V srdíčkové mističce, jak se patří na snídani! :)

Rýže s oříškovým tofu
Konečně jsem zužitkovala ořechové tofu, o kterém jsem se zmiňovala už ZDE. Zkombinovala jsem jej s celozrnnou rýži, zeleninovým mixem, sušenými rajčaty a to celé zasypala sýrem. Mňamka!

Zeleninová večeře
Žampiony, brokolice, kukuřice, mrkev a bílé fazole - skvělé, lehké, clean a zdravé!


Cizrnové lívanečky
A to jsou ty boží lívanečky - mňam! S borůvkami, kokosovým mlékem, banánem, kešu a kouskem čokolády. Posloužily jako pro mě netradiční sladký oběd :)

Čerstvě upečený chlebík
Posnídala jsem taky domácí pohankový chléb (recept ZDE) - s tofu pomazánkou a šunkou a druhý kousek s arašídovým máslem, banánem a borůvkami. A musím říct, že i na té šunce ten banán a borůvky chutnaly skvěle - jo, fakt jsem to zkusila a chutnalo mi to :D


Hladová večeře
Jednoho dne jsem přijela domů opravdu vyhladovělá, takže to chtělo nějaký pořádný nášup jídla - vyhrály to míchané vajíčka se zeleninou a sýrem a opět domácí pohankový chléb :)


Vícezrnná se vším možným
Zde jsem se ve velkém inspirovala opět u naší oblíbené blondýnky Markétky :) Koupila jsem si vícezrnnou kaši od Nominy a taky bílou čokoládu! Sama tomu nevěřím, ale tak dlouho mi na ni dělala chutě, že jsem neodolala a taky jsem si nějakou tu kostičku k této kaši přidala :D Mimoto jsou tam ještě banán, brusinky a kešu oříšky :)

Yummy snack
Nastrouhaná mrkev, na ní broskev, pudinkový dezert od promavelu, strouhaný tvaroh a mandle. Tohle prostě dokonale uspokojí vaše chutě na sladké - navíc tam máte zeleninu, ovoce, zdravé tuky, bílkoviny...no a pak ten promavel..ale tak proč ne jednou za čas :D


Chilli Con Carne
Rozhodla jsem se, že budu o víkendu kuchtit a volba padla na Chilli Con Carne. Miluji tohle jídlo :) A vlastně k němu má trošku vtipnou historku - tedy, je to spíše k pláči než k smíchu, aspoň z mé strany :D Vidíte tu nakřáplou a špinavou misku? Taková je proto, že jsem svou první naloženou misku převrhla na koberec. Takové škody! Jo to je tak, jak jdete jídlo fotit a talíř pokládáte na parapet :D
recept již nějakou dobu najdete ZDE


Květákovo-cuketové placičky
A můj včerejší výtvor. Opět vyvedená improvizace, ze které vznikla skvělá večeře :)
recept ZDE


Almond Milk
A malý sneak peak z mé historicky první tvorby mandlového mléka. Nevím, proč jsem to tak dlouho odkládala! Je to rychlé, jednoduché a hlavně lehké! 1 balíček mandlí a mám pěkný litr mléka, které jsem ochutila ještě vanilkovým extraktem a špetkou kokosového cukru. No a zbytek mandlí zbyl třeba na nějaký dobrý mandlový koláček nebo lívanečky..to se ještě uvidí, ale určitě je zužitkuji! :)

Přelitá kokosem
Poslední fotka vždy patří nedělní snídani a dnes to nebude jinak. Při neděli jsem si tentokrát pochutnala na jáhlové kaši s kakaem. Uvnitř je ještě schovaný banán, nahoře pak broskev. Celé je to přelité kokosovým mlékem a zasypané mandlemi :)

58 komentářů :

  1. Ta poslední kaše vypadá ze všeho nejlíp! Kokosové mléko jsem si úplně zamilovala a teď nemám doma ani jedno, děláš mi chutě...:( Snad ho dneska koupím! :D
    Tvůj mixit vypadá skvěle...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Samé dobroty jako obvykle :) Moni, jak na to mandlové mléko? Máš někde recept? Jestli ano, tak jsem ho nezaregistrovala, což je ale divné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, protože mi příjde blbé psát recept na něc tak lehkého, když ho navíc pořád vidím na všech blozích :D Jenom namočíš mandle - přes noc neb třeba od rána do večera. Pak tu vodu sliješ a přiliješ k nim asi 3-4 hrnky vody a mixuješ. To pak přecedíš přes nějakou plínku. Já to pak ještě jednou zopakovala - použila jsem tedy ty mandle na 2x, ale vždy s 2 hrnky vody (víc mi do mixéru nevlezlo :D). No a pak ti vlastně zbydou rozmixované mandle, ze kterých můžeš třeba něco upéct :)

      Vymazat
    2. Tak to je fakt primitivní :D Super, takže mléko a ještě zbydou mandle na pečení, no co víc si přát :D

      Vymazat
  3. ňam ňam!
    Za týden takových variací! :) Krásně to všechno vypadá

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné misky, ty mě vždycky dostanou :D
    Moc se mi líbí, jak to vše hezky vypadá, dostttt jsi mi teď udělala chutě na to mandlové mléko, taky už jsem ho kdysi dělala, i ovesné a sójové... rostlinná jsou prostě nej :D (Ať žijí vegani!:D) a ta poslední s kokosem, mmmmm <3 :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak dnes jsi mi to ve velkém oplatila! Ačkoli zrovna snídám, dostala jsem chutě snad na všechna tvá jídla - obzvlášť na tortillu, jelikož jsem ji neměla věčnost a uvažuju, že zkusím domácí, ptz v obchodě neví, co by za ty placky z vody a mouky chtěli.

    OdpovědětVymazat
  6. no to je zase krásy po ránu :D dneska mě asi nejvíc zaujala ta tortilla na sváču, protože jsem ji dlouho neměla, tak to budu muset napravit ×)

    OdpovědětVymazat
  7. Toľko skvelých inšpirácií, priznám sa, že vždy mi viac padnú do oka sladké jedlá, ale tentokrát zabodovali najmä slané. Tá zeleninová večera s brokolicou, mňam!! hneď by som si dala :)
    A mrkva, broskyňa a tvaroh? Na to neviem či by som si trúfla, ale nejak mi to vŕta v hlave :D

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že hezky vymizely mléčné výrobky a hledáš hodně alternativ, co se mlék a jogurtů týče. Z jakého důvodu? Přišlo ti, že máš mléčných výrobků až moc? Taky jsem nad tím už chvíli přemýšlela, ale zase tolik jich nejím, myslím. Navíc sójové mléko mě moc neoslovilo, to ovesné už bylo lepší a normální od kravičky (třeba do kafe) se nevyrovná. Ale kaše jsou z nich dobré, to jo :)
    Na chilli con carne mě hodně dlouho lákáš, ale když se podívám na to "složení" mletých hovězích mas, tak jdu pryč :D. Takže asi zajdu do masny a nechám si ho namlet, to bude nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jednou jsem koupila mleté maso, kde bylo masa jen 50!!! procent. Ale od řezníka mě ještě nikdy nezklamalo (i když hokoupíš už hotové namleté) a je i levnější.

      Vymazat
    2. Stačí hledat a číst :) Já kupuji většinou v Albertu - tam mají snad 96 nebo 98% a žádné zbytečnosti navíc. To balení 320g tam vychází myslím na 65Kč :)

      A mléčné výrobky teď dost nahrazuji, to je pravda - tedy tvaroh, cottage, sýry a občas ten jogurt si dám, ale mléka teď piju spíše rostlinná. Přečetla jsem si knížku, ve které se hodně doporučuje veganství a to mě trošku asi ovlivnilo - ani tak ne proto, že bych zastávala život zvířat, ale hlavně proto, co to dělá v našem těle. Ono sama jsem zjistila, že po kravském mléku mi zlstává v puse taková divná lepkavá pachuť, i když mi třeba chutná. Takže už si ho tolik nedávám. A s rostlinnými produkty je navíc strava hned pestřejší :)

      Vymazat
    3. chodím jen do Intersparu, tak asi proto...čtu samozřejmě :)
      Veganství se mi taky docela z jedné stránky líbí. Kravské mléko zrovna moc nemusím, s tou chutí v puse máš pravdu. Nikdy jsem mléko neměla ráda a ohřívané už vůbec ne, ani kaši z nich nevařím. Hodně mi chutná prášek oves milk, je to takové jemně naslédlé mléko a kaše jsou z něj skvělé :)

      Vymazat
  9. Nádherné fotky jako vždy. Chilli con carne miluju, stejně jako tortilky :) mňamka, jen to mléko jsem se ještě neodhodlala vyzkoušet, no mám co dohánět!

    OdpovědětVymazat
  10. každou neděli se mi pod tvým článkem sbíhají sliny :)
    ten sojový pudink od provamelu jsem ještě neměla, stojí za vyzkoušení?
    chilli con carne miluji! co nejdřív si ho musím udělat :)
    a mandlové mléko ti chutná?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě za to stojí, mě teda strašně chutná. Hlavně ten se sušenkovou příchutí :) Mandlové mléko mi celkem chutná, je dost podobné těm rostlinným. Ale ovesné nebo rýžovo-sójové mi asi chutnalo více :)

      Vymazat
  11. A co 49 napsat takhle "IL"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. IL je špatně.. ani 999 se nenapíše IM.. jsou prostě určitá pravidla kde to I před neplatí a musíš to rozepsat..

      Vymazat
  12. samé dobroty, ještě že jsem po snídani :D

    OdpovědětVymazat
  13. Všechno to vypadá moc dobře - hlavně ta kaše s bílou čokoládou samozřejmě! :D

    OdpovědětVymazat
  14. nevím vůbec, na co se ozvat dřív:) slast pro oči!

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jo já myslela, že kokosové mléko má takovou čirou barvu ...? Ale jinak to máš fakt suprový, i fotky krásný. Jen ještě jeden rejp - nepřejmenovala jsi debricnku na šunku ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosová voda je čirá, kokosové mléko bývá bílé :)

      Vymazat
    2. Jo a co se debrecinky nebo šunky apod. týče - já tomu říkám všemu stejně :D

      Vymazat
  16. Tortillová svačinka to u mě vyhrála! Ty cuketovo-květákové placičky vypadají také skvěle!

    OdpovědětVymazat
  17. Já se musím vyjádřit (jak jinak, jsem müsli fanatik :D) rozhodně hned k té první fotce - strašně dlouho jsem váhala, co si mám v Mixitu objednat, až jsi to nakonec vyřešila Ty - čokokulky a polštářkový mix to jistí! :D

    OdpovědětVymazat
  18. 14 krásných receptůůů.. to se hned musím pustit do vaření, pečení a přípravy všech těch dobrot.. jako první si udělám asi to mandlové mlíčko :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to máš co dělat :) Ale mám radost, že je budeš zkoušet :)

      Vymazat
  19. Tvé fotky jídla jsou opravdu lepší a lepší! :) Dát na úvod mističku od Mixit byl rozhodně dobrý tah... Je prostě rozkošná :D

    OdpovědětVymazat
  20. Úplně jsi mě navnadila zase si něco umixovat u Mixitu :) Doma sice ještě pořád mám jejich kaši, ale tu už bych si tam znova neobjednala, už jedině müsli. Cizrnové lívanečky vypadají skvěle a ta poslední kaše přelitá kokosovým mlékem taky :) Ostatně všechno bych si s chutí dala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, mě ty kaše taky až tolik nezaujaly. Nejlepší je prostě to müsli :)

      Vymazat
  21. Máš můj obdiv za ty římský číslice, tohle bych už si musela najít :D Všechno vypadá opět skvěle, nejvíc se mi líbí ta směs celozrnné rýže se sušenými rajčaty, většinou je dávám spíš k těstovinám :D Ale trochu mě pobavil ten 'nášup jídla' k té hladové večeři - nechceš se někdy stavit na mou večeři??? :D To si tem nášup rozmyslíš ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stavila bych se s radostí :D Já bych zvládla i větší nášup klidně, ale spíše se právě musím krotit. Já už nepotřebuji nabírat jako ty :D

      Vymazat
  22. Upřímně mě tvoje jídelní tipy nikdy moc nelákaly...pořád nějaká kaše a tak, ale tyhle tipy jsou super! Tak alespoň pět jídel bych si šla klidně hned udělat! Je vidět, že se fakt snažíš stále vymýšlet něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani se moc snažit nemusím, ono to jde samo :D Mám ráda trochu pestrosti a zkoušení nových věcí :)

      Vymazat
  23. Chci jen upozornit, že sójové alternativy mléka nejsou ideální, sója by se měla používat spíše ve fermentované formě (jako tradiční sójová omáčka, tempeh, natto, miso) a ani v té by se neměla konzumovat moc často.
    Já mléko nepiju (taky mi vadí ta lepkavá pachuť - už od dětství), ale sobě i dítěti kupuji rostlinná mléka - rýžové (v DM mají i obohacené vápníkem, chutná líp než to "obyč"), ovesné, špaldové. A před pár dny jsem shodou okolností taky poprvé vyráběla mandlové mléko, mně chutnalo moc, ale dítě mi ho nechtělo pít, že je prý hořké (v kaši ho naštěstí jedlo).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem o tom četla, že zrovna mléka ze sójy nejsou nicmoc..

      Vymazat
    2. Je to akorát hůř stravitelný, takže pokud se tím necpete od rána do večera, určitě to nemůže nijak zvlášť uškodit. Já jsem jako malá kravsé mléko nemohla a vpodstatě jsem vyrostal jen na sojovým mlíku a výrobcích z nich, nic jako tofu ani podobné fermentované věci jsme prostě neměli a rozhodně se mi nepřitížilo.

      Vymazat
  24. Monii toto su asi nejlepsie food inspirations mnam a to som sa akurat naobedovala :) mnam super super super, nevies ako je to so sojovymi jogurtami? Ci su zdravsie ako normalne a aj vhodnejsie na chudnutie? 😄 Inak este raz vsetko jedlo he megamnamka, teraz som na dovolenke, ale ked pridem domov, hned si robim ryzovu kasu s brusinkami a bielou cokoladou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se hubnutí týče, tak to bude nastejno jako normální ;) Jenom jsou dobré pro ty, kteří mají prolém s trávením laktózy nebo nechtějí jíst mléčné výrobky třeba.

      Vymazat
  25. Úžásné, jako vždycky :)
    Jsem ráda, že zkoušíš sójové výrobky :) Já si je nemůžu vynachválit :D

    OdpovědětVymazat
  26. 49 se určitě římský píše IL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.volny.cz/kousalovi/rimska.htm

      Vymazat
  27. Miluju tvoje Food inspiration ♥
    Vyzkoušela jsem snad všechny tofu, ale na to oříškové si pořád netroufám :D Vícezrnná Nomina je skvělá- jinou už někupuju. A děkuju za skvělý recept na chilli con carne, dlouho ho už chci udělat a tvůj recept vypadá DOKONALE :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ty se teď snažíš, Mončo, hubnout? Můžu se zeptat, kolik vážíš, přibrala jsi snad?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše se dozvíš v zítřejším článku, už ho mám nachystaný ;) A je to tam aspoň více rozepsáno :)

      Vymazat
  29. Šunka s banánem a borůvkama, však proč ne...:D
    Můžu se na něco zeptat? Snídáš u stolu, u televize, u časopisu, u počítače....a jak dlouho ti trvá sníst třeba kaši s ovocem? Já mám vždycky problém, že to celé chystám bůhvíjakdlouho a pak to mám za maximálně 5 minut snězené (banán + müsli + jogurt).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou snídám v posteli u počítače :D A snězené to mám taky hodně rychle, pokud u toho třeba ještě nepíšu článek :D

      Vymazat
  30. mňam :) copak to vidim, tofu? :P máš sklony si nahrazovat maso takto nebo to je jen o chuti? :)

    OdpovědětVymazat
  31. tyhle inspirace jsou nejlepší,hned bych si něco dala!! :D :) škoda jenom že zkazím i namazanej chleba :DD :/

    http://nikolamills.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Všechno vypadá úžasně chutně. :)

    OdpovědětVymazat
  33. Moni, měla bys někde recept na ty cizrnové lívanečky? Děkuju moc, Verča :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)