neděle 4. srpna 2013

Food Inspiration XLVII.

Jak na to tak dneska koukám, tak jsem fotila skoro samou zeleninu. V dnešním vydání moc sladkých jídel a kaší nečekejte (netuším, jak je to možné :D). A ještě jeden postřeh - za celý týden jsem snad ani jednou neměla arašídové máslo. Co se to se mnou děje? :D 

Quinoa se zeleninou, klíčky a žampiony
Rozhodla jsem se, že si udělám super lehký, čistě rostlinný, oběd. Konečně jsem se taky odhodlala a koupila Quinou, takže bylo jasné, že ji musím hned uvařit! A když už zdravě, tak se vším všudy - takže hezky pořádnou dávku zeleniny- brokolice, cherry rajčátka, mungo klíčky a taky žampiony. Na závěr ještě zakápnou lněným olejem a máte hotovo :)



Dušená zelenina s krůtím masem
A další zeleninová nálož na stůl - dušená cuketa s červenou paprikou, k tomu krůtí nudličky.

Ovocný salát
A aby to nebylo jen o zelenině, dáme si i trochu ovoce. I když, i kousek zeleninky mi tam zabloudil - konkrétně mrkev :) K ní ještě přibylo jablko, švestky a nesměly chybět ani ořechy - mandle a kešu.


Osvěžující tuňákový
Na léto jako dělaný - ledový salát, cherry, tuňák, vejce, olivy a zakysaná smetana.
recept ZDE


Čočka v hlavní roli
Konečně jsem si udělala i mou oblíbenou čočku s mrkví (recept TADY). K ní jako vždy nesměl chybět celozrnný chléb, vajíčka a tentokrát místo okurek zelný salát :)



Lehká zeleninová svačinka
Opravdu hodně lehká svačinka - spíše to byl takový "dezert" po sladké snídani :D Mrkev, cherry rajčátka, mungo klíčky, uzené tofu a lněný olej.


Ovesno-banánová palačinka s chia semínky
Tak konečně nějaká sladká dobrota! A hned taková parádní :) Včerejší snídaně se zkrátka a dobře opravdu povedla. Palačinka byla bezvadná a ještě lepší to, co bylo na ní - tvaroh, banán, lesní ovoce, hořká čokoláda a mandličky :)
recept ZDE

Pečené kuřátko
Nojo stehýnko, moje oblíbené :) Tentokrát jsem testovala i rýži natural a je vážně výborná! Netuším, proč jsem se jí tak dlouho bála. A k tomu ještě zelenina, pěkně vypečená spolu s kuřátkem :)

Dýňové dobroty
A nakonec pár skvělých dobrot, co jsem vytvořila z dýně. Narazila jsem na ni v Kauflandu (za 25Kč!) a nemohla jsem ji tam nechat. Hned jsem si vzpomněla na to, jaké dobré věci jsem z ní loni dělala a nemohla se dočkat toho, až opráším staré recepty. Takže dýňová polévka, kaše i pečené tyčinky (nebo pečená ovesná kaše) byly na programu dne. Nejprve jsem si udělala veeelký hrnec dýňového pyré a pak jen dochucovala a spotřebovávala. A brzy asi půjdu pro další, protože dýně je prostě boží a univerzální! :)
recepty ZDE

40 komentářů :

  1. Mňam to jsou dobroty! Tvoji kaši z čočky a mrkve jsem si hrozně oblíbila a dělám si ji celkem často:)
    Moc se mi všechno líbí, včera jsem dostala další dýni, takže budu vyrábět pyré (a cpát ho do všeho:D)
    Krásnou neděli!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Takových dobrot! :) Nádhera, ta palačinka vypadá božsky

    OdpovědětVymazat
  3. Quinoa je super - od včerejška sem si z ní udělala 3 jídla:) A ta kaše z červené čočky a mrkve? Tak tu si dělám určitě 1x za týden, hrozně mi chutná!

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá tak krásně :O Sbíhají se mi tu sliny, dala bych si hned úplně všechno :O :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sakra, běžím do Kauflandu!:D Dýni miluju a nemůžu se dočkat, až bude zase její sezóna!

    OdpovědětVymazat
  6. Zelenina a ovoce v tomhle čase je to nejlepší pod sluncem :)
    Quinu ti závidím, kde jsi koupila a za kolik? Já vždy když vidím tu cenu, tak padám pod regál a rozmyslím si to, že ji vlastně radši ani moc nepotřebuju :D
    Ovesná placička vypadá mooc chutně, zato dýni moc nemiluju, minulý podzim a zážitek s dýní nic moc, letos bych ji ale mohla dát druhou šanci :D
    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V DM mají quinou asi kolem 80 kč za 500g. Pokud jsi členem klubu, tak se dá někdy použít i sleva na nákup z těch kartiček, co mají. Já mám koupené to balení - použila jsem ji 3x jako přílohu (pro dva lidi), do polévky a k vločkám a mám ještě 3/4 balení. Když si to rozpočítáš, tak to tak hrozné není.

      Vymazat
    2. Taky jsem ji kupovala za stejnou cenu v DM a i kvůli ceně jsem nad ní dlouho váhala. Vždycky jsem si řekla jak sama píšeš, že ji až tak neptřebuji. Ale teď jsem se rozhodla si ji dopřát...když už po ní tak dlouho koukám :)

      Vymazat
    3. Ve fitnessu je quinoa hodně oblíbená, protože má v sobě hodně bílkovin a tudíž je na to nutričně lépe než jiné obiloviny. Já ji miluji, ale hodně dlouho jsem ji neměla, ale určitě se nyní k ní vrátím, protože ji beru jako zdroj rostlinných bílkovin a v kombinaci s naklíčenou červenou čočkou úplně ideální:-), taky ji kupuji v Dmku nebo ve zdravce kde mají i barevnou:-)

      Vymazat
    4. Jojo, přesně proto jsem si ji taky koupila, kvůli těm dbrým rostlinným bílkovinám. A naklíčenou čočku jsem teda ještě neměla. Zkusím vykoumat jak na to a udělat to třeba doma :)

      Vymazat
    5. Moni ideální je červená a nemusíš klíčit klasicky, stačí odsypat do mističky a zalít vodou a do rána máš tak 2-3 mm klíčky na ní.:-) Razím cestu v jednoduchosti je krása a kouzlo.:-)

      Vymazat
    6. Super, moc díky za tip! Hned si to jdu nachystat :)

      Vymazat
    7. V dm jsem na ní taky koukala a peněženka konečně není tak prázdná, takže si pro ni asi taky zajdu. Chci ji ochutnat, ale jak píšete, hlavně používat jako zdroj rostlinných bílkovin. Klíčím taky ráda, nedavno jsem naklíčila čočku hnědou a do salátu byla nejlepší :)

      Vymazat
  7. Jak prosím děláš ten zelný salát? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem koupila hotový v Lidlu - ve sklenici zavařovaný ;)

      Vymazat
    2. dělám si podobný, hlavně v zimních měsících, pokud může doporučit...smíchej kysané zelí, nastrouhanou mrkev a jablko, červenou cibuli přidat můžeš i normální zelí hlávkové na jemno nakrouhané nebo bílou ředkvev, oslaď, okysel (citron, balsamico, ...), okmínuj, pepř sůl, promíchej rukou, pomačkej všechnu zeleninu, ať pustí šťávu a nech chvíli odležet a máš ho. Nevím, jestli je složením stejný jako ten co koupila Monča, ale je skvělý, miluju ho ;)

      Vymazat
  8. já jsem asi úchylná, ale všímám si, že poslední dobou místo na jídlo koukám na nádobí :D a zjišťuju, že těch milion mističek a talířků co doma mám, je prostě málo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom podobně :D Já obdivuji mističky na ostatních vlozích a při každé návštěvě obchodu jdu omrknout i jejich nádobí, jestli nemají něco pěkného. A i blog mi k tomu tak nějak dovedl, protože chci, aby ty fotky byly aspoň trošku různé :D

      Vymazat
    2. Je tak koukám, že nejsem sama co má tuto ,,úchylku" okukovat chodím do NANU NANA a tam vždycky něco koupím:-)

      Vymazat
    3. No vidíš, tak do toho obchodu taky budu muset zase zajít, mám ho 2 patra pod místem, kde pracuji :D

      Vymazat
  9. Teda takové chutě hned po ránu :)
    taky si dnes pochutnám na kuřeti.. :)

    OdpovědětVymazat
  10. kaši z čočky jsem si taky moc oblíbila :) ale v létě na ni moc chuť nemám.

    OdpovědětVymazat
  11. Samé mňamky jako vždy.. včera v noci jsme se vrátili z dovolené takže dneska už poctivě doháním (čtu asi už hodinu) všechny nové články které jsi za tu dobu na blog přidala.. :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Juuu mnam ... a co sa s tebou deje? Nie si tehotna?? :) :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, to jsou zas mňamky, takovou kuchařku mít doma... máš stejné chutě jako já, nejlepší hnd první - quinoa, zrovna dnes jsem jí měla také! =) Je neuvěřitelně dobrá (a neuvěřitelně drahá :(( )
    A dýně (většinou ovoce ani žádnou zeleninu z obchodů) nekupuji, počkám si pěkně na domácí ze zahrádky, už se kulatí =) ale ráda si zde vezmu inspiraci a také vložím bašty, jak se mi povedly =)

    OdpovědětVymazat
  14. Samé dobroty ! Zbožňuju hodně zeleniny <3

    OdpovědětVymazat
  15. Opět samé dobroty :-) nejsi sama já arašídové máslo neměla snad 14 dnů :-( v lidlu nebylo a sama jse líná nebo není ani čas udělat si sama své :-) Ale má to výhodu ,když není doma nenutí mě to furt jíst :-D Na Quinou se chystám taky dlouhou dobu ,že si ji koupím ,ale furt mě odrazuje cena ,ale teď si udělám radost,pe budu mít narozeniny :-D teď si užívám plno cuket,paprik,okurků,rajčat a samozdřejmě i ovoce ze zahrádky....
    Míša

    OdpovědětVymazat
  16. Já se té Quinoy docela bojím...:D

    OdpovědětVymazat
  17. Jak ti quiona chutnala? :))
    Jinak ty dýňové receptíky se mi moc líbí! :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutnala mi :) Když jsem ji měla poprvé kdysi dávno, tak nic moc, ale teď mi přišla vážně skvělá :)

      Vymazat
  18. Prepáč, že sa ťa práve pýtam tu k tejto téme, ale neviem kde ti zmizlo Asko?! :D Chcela by som sa ťa spýtať kedy je najlepšie počas dňa jesť ovocie, zeleninu, bielkoviny, strukoviny,... Ďakujem M. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrušila jsem jej ;) A to co jsi vypsala můžeš jíst kdykoliv v průběhu dne. Ovoce možná akorát hlavně ráno a po cvičení.

      Vymazat
  19. mňam :) uzený tofu je úplně dokonalý, ale táák drahý :( ty salát jsou super, miluju zeleninu a ovoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahý? Já ho kupuji tak za 20-30Kč a dražší jsem snad ani neviděla :)

      Vymazat
  20. Super papáníčko, moc mě to inspirovalo! Snažím se sice co nejvíce jídel připravovat doma, ale bohužel pracovní vytížení mi to ne úplně vždy dovoluje.

    OdpovědětVymazat
  21. Mňam, sbíhaj se mi sliny hlavně z té čočky s mrkví. :3

    OdpovědětVymazat
  22. Všechno to vypadá parádně, ale nejvíc mě láká ta palačinka :) a po dýni se budu muset taky konečně podívat, závidím ti ji, krasavici oranžovou!:D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)