úterý 13. srpna 2013

MIXIT: Snídaně v čokoládovém stylu

 Dlouhou dobu jsem trpěla silným nedostatkem nějakého pořádného čokoládového müsli. Nebo alespoň müsli, kde najdu náznak čokolády a minimálně pořádnou porci ořechů. Nic mé chutě nedokázalo uspokojit...až jsem si vzpomněla na Mixit. Bylo rozhodnuto - jde se mixovat! A tentokrát to bylo celkem ve velkém stylu. Nejsem žádný troškař a tak jsem si namíchala rovnou 3 tubusy. A roztomilou, vysněnou, mističku k tomu!


Ne, že by na trhu neexistovalo spousta chuťově dobrých müsli. Taky je vždy možnost si müsli namíchat doma a člověka to třeba i vyjde levněji. Ale já prostě měla chuť na Mixit. Většina mi dá za pravdu, že tomu se prostě jen tak něco nevyrovná
a každá snídaně s ním je chuťový zážitek - pokud si samozřejmě namícháte směs, která se vám trefí do chuti. Což zde není problém :) Problém je v mém případě spíše nenamíchat tam všechny přísady v nabídce. Protože všechny vypadají tak lákavě! :D Ale jak se říká v jednoduchosti je krása, a proto se i já učím se při mých nákupech a mixování více krotit :)

K mixování jsem se odhodlávala už jak se říká nějaký ten pátek. Přesně jsem věděla proč - když začnu, nevím kdy přestat
a nejradši bych jim to tam vykoupila všechno. A skoro to tak i dopadlo :D Má objednávka byla tedy celkem velká - 3 tubusy müsli a snídaňová miska k tomu. Když už, tak pořádně. Navíc mi kluci z Mixitu často posílali nějaké ty dobroty na otestování
a už několikrát věnovali i poukazy do soutěží u mě na blogu. Proto se s radostí taky jednou za čas rozšoupnu a udělám trošku větší objednávku :) A taky si pak aspoň několik měsíců spokojeně mlaskám u snídaní  :) - tedy...o něco víc než obvykle, protože u snídaní si mlaskám vždycky :D



 Začneme malou dokumentací mé lásky na první pohled - už dávno jsem věděla, že bude moje, protože tohle je prostě perfektní miska na snídani! Dlouho jsem se odhodlávala, dlouho uvažovala, zda do ní investovat. Nakonec jsem přecejen neodolala a šla do toho. A rozhodně nelituji :) Sice 250Kč není zrovna málo, ale ten pocit, když z ní snídáte! Navíc je vyrobena v ČR a o to více si jí vážím. Jo a taky k ní dostanete super lžičku!



 A teď už k těm mojim fešákům - tedy tubusům. Každý je naplněný samými dobrotami. Všechny jedou ve stylu vločky-oříšky-čokoláda. Nikde žádné ovoce - až na brusinky v karobu, ale to se nepočítá :D Když jsem psala, že jsem měla chuť hlavně na čokoládové či oříškové müsli (nebo ideálně kombinace obojího), tak jsem to myslela vážně. Za ty roky mého müsli snídání jsem zjistila, že ovocné směsi nejsou nic pro mě. Já prostě po ránu nutně potřebuji ořechy a čokoládu! Takže jsem se nezdržovala mícháním ovoce a všechno sladila do ořechovo-čokoládova. Mám krásné 3 tubusy a každý je svou chutí výjimečný! :)


 To pravé ořechové
Začneme mixem, který jede čistě v ořechovém stylu. Zde se jedná o už předmíchaný mix, který je ve stálé nabídce. Já jej vyzkoušela již asi před rokem a věděla jsem, že se k němu vrátím. Ta chuť totiž jako stvořená pro mé chuťové buňky!
Co v něm najdete? Základem jsou samozřejmě vločky, výjimečnost tomu pak dodává skořicová vláknina a lupínky v jogurtu a čoko polevě (tak přece jen trocha čokolády!). Z oříšků pak v hlavní roli pistácie, pekany, lískáče, mandle, arašídy a taky kokos. Prostě a jednoduše samé dobré věci. Komu by tohle nechutnalo?


 Čokokulky Obamovy
Název pravda zajímavý, ale mix ještě zajímavější! Zde se vlastně jedná o základ, který si můžete zvolit pro své mixování.
Já to udělala takticky a namixovala jsem si pouze tento základ bez dalších přísad. To, co v něm je, mi totiž naprosto vyhovuje! Čokoládové kuličky, čokoládové hoblinky, vločky, křupavé ovesné lupínky a banánový extrakt...nic víc k radosti ani nepotřebuji :)


Polštářkový mls
A zde jsem konečně zařadila i trochu své fantazie a trošku přísad si přimíchala. Zvolila jsem už tak zajímavý a celkem bohatý základ, ale proč si jej ještě neobohatit, žejo? :D Podklad tedy tvoří tzv. Takové to ranní kakaomlsání - složené z vloček, plněných čoko polštářků, čoko kuliček a kokosu. Já si jej rozšířila ještě o plátky mandlí, amarantové perličky a všemi vychvalované brusinky v karobu. Musím říct, že mix je to vážně parádní a s jasnou převahou může konkurovat kdejakým snídaňovým cereáliím :)



Z mého mixování je to už opravdu vše. Určitě jste si nemohli nevšimnout, že jsem maximálně spokojená a nadšená, co se chutí mixů týče. U Mixitu to snad ani jinak nejde. Když mám chuť na skvělé müsli, tak jdu zaručeně tam a ani mi nevadí, že si za něj připlatím o něco více než z müsli v supermarketu. Protože to za to prostě stojí. Proto :)

34 komentářů :

  1. Máš pravdu pravdoucí.
    S mixy od Mixit jsem také velmi spokojená. Zrovna nedávno jsem objednala bráškovi nějaký mix pro děti, moc mu chutnalo. :))
    A To pravé ořechové mě teda láká. :P

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem mixovala taky, dnes psali, že odesílají balíček, tak jsem zvědavá. Dělala jsem svůj první mix, tak jsem zvědavá, co to bude za sprask ve výsledným efektu, až mi to přijde:) A miska za mnou letí taky, nemohla jsem jí prostě odolat - nešlo to :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím,taky vynáším Mixit na piedestal,protože tak dobré a kvalitní musli nekoupáíš v žádném obchodě,jsem s nimi maximálně spokojená a taky se brzy chystám zase mixovat. Kvalitní křupavé ingredience,prostě dokonalost sama!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Utírám slinu a najíždím na mixit.cz :-D Jak já tě "nenávidím"!! :-D Věřím, že jim děláš pořádné kšefty :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Teda to je krása, že jsem dostala ideální nápad! Objednám si konečně taky, a bude to doma, až se za dva týdny vrátím. Jupíí :D Už se tak těším! Jen aby mi to někdo do té doby nesežral :D
    Moni, vybrala sis úžasné kombinace, ačkoli já bych neodolala a prdla bych do toho nějaké borůvky nebo maliny :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jo, už mám taky objednáno:D Tu mističku jsem musela mít a namíchala jsem si takový podzimní mix:)Aspoň mě se to tak zdá, že je podzimní:D
    Nejvíc se mi líbí tvůj Polštářkový mls, jak složením tak krásným názvem:)

    OdpovědětVymazat
  7. Juu jsem 1000 čtenář :), je mi ctí ! :)

    OdpovědětVymazat
  8. mnam to musli musí být skvělé !:)

    OdpovědětVymazat
  9. Ach bože! Já si tak dlouho chci něco od Mixitu objednat a Ty jsi mě k tomu právě dostrkala, má peněženka bude plakat. :D Ale jsem ráda, taky naprosto ujíždím na oříšcích a čokoládě, takže jsi mi dala super tipy, díky. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, všechny bych si dala, klidně i dohromady :D
    Ale u misky teda zírám, za a předražená a za b malá :D

    OdpovědětVymazat
  11. ta mistička je roztomilá :) jak to všechno hezky ladí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Výborně, až do dneška jsem odolávala :-) Vždycky namixovala, ale pak si to rozmyslela.. Po přečtení tvého článku je objednávka odeslána :-D Evča.

    OdpovědětVymazat
  13. Teda... což o to, musli samy o sobě jsou podle mě předražený, ale asi to opravdu je chutnější než supermarketový. Ale co mě dostalo je ta miska za 250.. .jako sorry, v ikei maji takovou za dvacku... to mi přijde jako trochu rejžování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to kvalitní český porcelán, to se nedá s čínskou kameninou z Ikea srovnávat....na tradiční výrobu bychom meli být hrdí.

      Vymazat
  14. Uuuh to je nálož, paráda! A ta miska je krásná, ale za 250.. to ne :/

    OdpovědětVymazat
  15. Jedu s Mixit už druhý rok a jsem s nimi maximálně spokojená ... žádné jiné musli si již nikde jinde nekupuji, ta možnost namíchat si mix podle své chuti je prostě úžasná. Navíc jsou to profíci ... musli je kvalitní, oříšky a ovoce luxusní a zásilky chodí včas a perfektně zabalené. Držím jim palce a propaguji je kde mohu:))

    OdpovědětVymazat
  16. Moc hezká miska :-) Už delší dobu přemýšlím že si něco namixuji, trošičku mě odrazuje cena protože to není zrovna nejlevnější müsli jako z běžného obchodu ale zase si tam můžu navybírat to co mám nejradši :-) Takže je rozhodnuto - jde se mixovat :-D

    Jinak děkuji za tipy na nákup v Marks Spencer.. taťka mi půjčil kreditku s tím asi že si tam vyberu jen pár kousků :-D Nakonec byl chudší o 750 Kč.. a já si domů odnesla mimo jiné třeba rýžové nudle, arašídové máslo (to křupavé), dále pak Berry poridge, čočkové chipsy, zlatý sirup, nějaké müsli a tyčinky a tak dále a tak dále :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Hihi, uplně ti rozumím. Já když si si něco objednávám z mixit, je toho tady celá hromada:D Zrovna minule jsem objednávala dva tubusy největších dobrot a k tomu ještě tři menší s ovocem pro maminu. Sice peněženka tročku plakala, ale opravdu to za to stojí!!:D

    OdpovědětVymazat
  18. mmmm lhala bych kdybych řekla že ti takovou zásobu nezávidím :D I když mě by stejně moc dlouho nevydržela, takové dobroty u nás mizí rychlostí blesku :D
    A úplně tě chápu, musli se sice dá koupit na každém kroku nebo udělat doma, ale Mixit je prostě Mixit, tomu se jen tak nic nevyrovná a jednou za čas se vyplatí i připlatit si a udělat si radost :)
    A když jsem "mixovala" poprvé, tak jsem měla víc ořechů než základu, a to nepřeháním :D kešu, para, makadamové, buráky...k tomu čokoládové hoblinky, všeho dvojitá dávka...ale stejně jsem chodila ujídat a nakonec mi zbyly suché vločky, to je u mě klasika:D

    OdpovědětVymazat
  19. nalákala jsi tímhle článkem 7 lidí, co si mixit taky objedná a to je jich plno co nekomentuje :D myslím, že spolupráce s tebou se vyplatí:)
    mixit bych si také ráda objednala, ale moc na musli nejsem, raději si dám něco víc sytějšího, ale uvažuji že si objednám jen ovoce :))

    OdpovědětVymazat
  20. Už jsem si začala říkat, že to bez dalšího Mixit nějak vydržím, ale po tomhle článku mám zase velké nutkání něco si objednat! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj. Jestli tyhle články píšeš zadarmo tak jsi hloupá. Ta firma by ti za ně měla platit. A jestli platí, tak bychom o tom měli vědět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic mi za to neplatí, očas dostanu nějaký nový produkt nebo darují výhry do soutěže, ale to je všechno. A nemyslím, že je nutnost, aby mi za každý článek platili. Já o nich píšu, protože jsem s nimi spokojená a ráda je doporučím dál. Nemám potřebu psát chváli za peníze.

      Vymazat
    2. I kdyby 99 lidí ze sta peníze dostávali, tak by ti to nepřišlo nefér, že ty budeš ta jediná, která to dělá zadarmo? Pokud ano, tak jsi opravdu čistá duše (nebo bohatá :), o to větší má tvá "reklama" sílu. Fakt by ti měli být z Mixitu vděční a dávat ti, alespoň ty produkty ve větším

      Vymazat
    3. Jo a nemyslím, to vůbec ve zlém. Prostě by sis to podle mého zasloužila ...

      Vymazat
    4. Tvoje články jsou naprosto úžasné a já jsem moc ráda že je píšeš.. doufám že hodláš pokračovat (i když ti za to nikdo neplatí).. velkou odměnu bys určitě zasloužila, ale tak já ti dávám alespoň velký LIKE a palec nahoru za originalitu, pestrost, odbornost, neotřelost a zajímavost článků :-D

      Vymazat
    5. Jé, děkuji, to mě opravdu těší :) Určitě pokračovat budu i bez placení. Nikdy jsem to ani nezačínala s pomyšlením na to, že bych za to měla něco dostávat :)

      Vymazat
  22. Já teda radši ovocné kombinace, ale musím uznat že tohle vypadá lákavě!! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ty čokokulky se taky chystám objednat, jen na tom teď nejsem finančně nejlépe, tak si asi chvíli počkám. :/ A ta mistička vypadá skvěle, asi si ji pak taky budu muset objednat. :D

    OdpovědětVymazat
  24. Achjo, kdysi jsem tady chodila ráda, ale poslední dobou klikám na tvůj blog jen ze setrvačnosti.. Podle článků se pořád jen něčím krmíš, nebo kupuješ tuny jídla. A co cvičení? Jak vlastně dopadla výzva formování do plavek? A příprava na ten závod či co?
    A ta miska je fakt vtipná, nechápu, že to někdo může koupit za peníze :-D

    OdpovědětVymazat
  25. Miluju misky. Tahle je boží. ♥_♥

    OdpovědětVymazat
  26. jééé, ty máš i tu boží misku? Já si ji chci pořídit, ale vždy udělám tak velkou objednávku, že misku nechávám na příště :D :D :D

    dnes mi dorazila další várka z mixitu, mrkni :-) http://zdravejist.blogspot.cz/2014/11/namixujte-originalni-vanocni-darek-s.html

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)