středa 7. srpna 2013

Novinky do spíže i ledničky XII.

Dneska tu pro vás mám další várku novinek. No na úvod nemám, co bych řekla, tak přejdeme rovnou k věci ;)



Kokosové mléko
 Tenhle malý (a ještě jeden větší) zázrak jsem objevila tento týden u nás v Bille. Malá plechovka - 165ml - kokosového mléka za 16Kč! No musela jsem vzít hned dva kousky :) První poputoval do univerzálního dýňového pyré a druhý ještě na svůj čas čeká. Jedno ale můžu říct určitě - miluji kokosové mléko! :)



Oříškové Müsli z Lidlu
V Lidlu jsem přibrala hezky celou kilovku sypaného müsli - se semínky a oříšky, jak jinak :) Je tam i pár rozinek, ale to se ztratí. Cenově vyšlo kolem 50Kč a to je na kilo takového müsli sakra dobrá cena! Nojo, náš Lidl opět nezklamal :)


Lněný olej
V DMku jsem se rozhodla zainvestovat do lněného oleje. Ať mám taky trošku změnu :) Navíc do salátů - naprostá paráda. A těch vitamínů a živin! Tahle sklenička mě vyšla na nějakých 80Kč, ale myslím, že vydrží dost dlouho a určitě to nejsou vyhozené peníze.


Rýže Natural
Tak jsem se konečně odhodlala a koupila si rýži v Natural verzi. Nejvíc jsem si vždy pochutnávala na kulatozrnné, jasmínové či basmati, ale chtěla jsem jsou konzumaci rýže posunout na zdravější level. Bála jsem se, že bude tvrdá a nebude mi chutnat. Ale pravdou bylo, že mi chutnala opravdu hodně :)


Quinoa (aneb "Guinea", jak by řekla moje mamka :D)
Další dlouho plánovanou investicí v DM byla Quinoa. Taktéž jsem kolem ní dlouho chodila a taktéž jsem měla z jedné dávné zkušenosti pocit, že mi nebude chutnat. Ale šla jsem do toho, obětovala nějakých dalších 80Kč a jeden sáček jsem přibrala. Opět jsem si potvrdila, že zdravé věci, které mi mnohdy nechutnaly při první zkušenosti, si nyní opravdu vychutnávám :)


Naklíčené mungo
Rozhodla jsem se do svého jídelního repertoáru zařadit více naklíčených luštěnin. Mungo bylo prvním kandidátem při procházce Albertem. No chuť není nic světoborného, ale tu a tam se lžíce nebo dvě v nějakém salátu ztratí :)


Sójové mléko
Další rozhodnutí - omezit/vyřadit mléčné výrobky. Dobrá úplné vyřazování se konat nebude :D Ale poslední dobou jich bylo každý den až moc a zjišťuji, že sójové mléko mi sedí lépe než klasické. Takže občas i pro toto do DMka zabrousím :)


Vanilkový extrakt
Chtěla jsem nějaký pořádný, kvalitní vanilkový extrakt, který využiji jak do pečení, tak třeba do ovesných kaší. Rozhodla jsem se tedy dát na tento blogerkami vychvalovaný z Marks & Spencer. Ovšem nezdá se mi dostatečně výrazný. Čekala jsem od toho víc, za ty peníze...


Krémový kokos
A druhý velký zázrak z Billy! Kokosový krém, ze kterého si můžete přidáním vody vytvořit kokosové mléko či šlehačku dle potřeby! Balení 200g je ke koupi za 55Kč. Zatím jsem si připravila kokosové mléko, ze kterého chutná ovesná kaše prostě božsky. Taky jsem trošku přidala do smoothie. Chuťově mi více sedlo to mléko z plechovky, zmiňované výše, ale tohle je na druhou stranu zase celkem praktické :)


Mandlovo-ořechové tofu
Jo, v tom DMku poslední dobou celkem utrácím, uznávám :D Ale ani tomuto tofu jsem nakonec neodolala. Sice za 50Kč, ale s oříšky? To jsem musela mít. Zatím čeká na otestování, ale můj názor si určitě budete moci přečíst v některém z příštích Food Inspiration :)

78 komentářů :

  1. Pro quinou hnedka letím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosové mléko je nejlepší - dneska z něj chystám něco dělat, tak bude recept (když to dobře dopadne, znáš to.. :D )
    a quinoa je úžasná příloha, třeba k rybě je naprosto na jedničku!

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznávám se, nic z toho jsem ještě neměla krom tofu a kokosového mléka, nedávno jsem si koupila kokosové mléko v prášku, není špatné, ale moc mi nejede.

    Jak jsi psala o tom, že ti mléko nechutná nebo, že ho chceš vyřadit tak já mám to samé :)

    OdpovědětVymazat
  4. quinoa je skvelá vec :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem se na to ořechové tofu moc těšila, ale mě osobně trochu zklamalo, ale doufám, že ty vymyslíš nějaký super recept, kde to bude fajn chutnat.

    OdpovědětVymazat
  6. to tofu jsem si koupila s tím, že to bude bomba, ale vůbec mi nechutnalo.. :( ten krémovoý kokos musí být hodně praktický! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si ten lněný olej koupila a nemůžu ho pozřít, je tak hořkej, že se mi stahuje huba, asi nějaká špatná várka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U toho oleje je problém s tím, že strašně rychle žlukne (stejně jako třeba namletá lněná semínka). Někde jsem četla, že prakticky není možné ho v obchodě koupit, aby nebyl žluklý, nebo alespoň ,,načatý", což je pak pro náš organismus pěkné svinstvo.

      Vymazat
    2. To je bohužel pravda, on hlavně dost nesnáší světlo a v obchodě je samozřejmě pěkně vystavený v regálu.

      Vymazat
    3. Přesně to jsem zde chtěla napsat. Lněný olej je moc fajn (i když jen a pouze na studenou kuchyni), ale v podstatě není možné jej koupit čerství. S tim, že sklenice vydrží dlouho to je sice fakt, ale olej už pak není prospěšný, naopak. Ale mě děsně chutná fakt ten musí bejt vždycky doma a vyjíždíme ho rychle :D

      Vymazat
  8. Tak to müsli z Lidlu vypadá opravdu hezky, navíc za kilo jen 50 korun, to nikde jinde není :) Kokosové mléko jsem měla jednou přímo z kokosu (těch pár kapiček, co se v tom ořechu najde) a moc mi nechutnalo, ale je to hodně let, takže by to chtělo dát druhou šanci :D. Tenhle lněný olej je do salátů parádní, sice je jemně nahořklý, ale to nevadí. A jak píšeš, těch vitamínů! Ve škole nás učili, že lněný olej je bezva prevence proti kornatění cév ;) Pro quinou taky musím zajít a ne tak otálet. Nakláčené luštěniny jsou skvělé, mungo i čočku klíčím doma, cizrna je taky moc dobrá. Zkus :)
    Sójové mléko mi moc nechutí, jedině v něm vařit kaši, když v normálním ji nevařím. Mléčné výrobky jsem taky trochu omezila, teď jede hlavně ovoce a zelenina(cuketa).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tekutina z kokosu je kokosová voda, mléko se dělá z dužniny.

      Vymazat
    2. Já kupuji musli -ovesné vlčoky pul kilaza 18 kč takže mi 50kč příjde dost, ale je ochucené no :)

      Vymazat
    3. Tak ovesné vločky za 15Kč kupuji taky, ale to už mám na kaši a ne do jogurtu. Mám ráda i müsli jako takové namíchané z různých druhů vloček, lupínků, oříšků, sušeného ovoce... A u toho je 50Kč za 1Kg ještě hodně nízká cena :)

      Vymazat
  9. Krásko, zkus ty výrobky Alnatura kupovat v Globusu... nevím jestli ho máš někde poblíž nebo bys musela zajíždět, ale myslím že se to vyplatí; mají tam větší výběr než v DM a zároveň levnější v rozdílech deseti korun (teď vypadám jak strýček Skrblík, ok, ale jsem jen chudý student :D)
    A kokosové mléko Alnatura je to nejlepší, jaké jsem kdy ochutnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych, ale Globus nemám vůbec "po ruce". Musela bych si dost zajet a to už se mi neopatí. Ale byla jsem v něm jednou a musím říct, že obchod je to parádní. Pořád plánuji, že si někdy udělám výlet :D Tak snad to výjde časem :)

      Vymazat
    2. Týjo! Díky za tip! Vůbec jsem nevěděla, že alnaturu prodávají aji v globusu.. Hnedka tam vyrazím :)

      Vymazat
  10. Jé, kokosové mléko jsem si chtěla zrovna kupovat k Kauflandu, tak super, že pro něho nemusím takovou dálku :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tofu v DM bych si nekoupila. Jak to tam vždycky vidím v tom teple, úplně mě přechází chuť. :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Kokosové mléko používám jen na jeden recept, tresku v kokosovém mléce s kari pastou a rajčaty je to jeden z mých nej receptů :) A určitě ten olej dej do lednice, taky jsme ho jednou koupili v DM, ale protože ho tam nemají v chladu tak zhořkne, teď už ho kupujeme jedine ve zdravé výživě, kde ho mají v tmavé lednici a není ani trochu nahořklý :)

    OdpovědětVymazat
  13. Hodně mě zaujaly oba kokosové zázraky z Billy. Uvažuju, že bych si do nejbližší zajela, ale jelikož to mám opravdu dost daleko, chtěla bych se tě zeptat na jednu věc: já jsem alergik snad úplně na všechno, proto bych si to nemohla koupit, pokud by v tom byla nějaká chemie nebo sladidla, která bohužel tak nějak očekávám už snad úplně všude. Mohla bych prosím nasadit psí oči a poprosit tě, zda by ses mi nemohla jen v rychlosti podívat na složení a říct, zda tam jsou nějaké děsivě vypadající aditiva? ^^' Pěkně prosím, smutně koukám~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom v té krabičce je jenom 100% kokosový koncentrát ;) A v té plechovce je 60% kokos, voda, pak zahušťovadlo guma guar a xanthan, jeden emulgátor a jeden konzervant. Děsivě podle mě moc nevypadají, ale blíže jsem je zatím nezkoumala no :D

      Vymazat
    2. Jé, hrozně moc děkuju! :) Tedy, to mě docela překvapilo, hned zítra se do Billy vydám ^^

      Vymazat
  14. Ahoj mám dotaz je v tom müsli z Lidlu cukr? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jediné na co se už dlouho chystám a ještě jsem nevyzkoušela jsou mungu klíčky.. Vždycky mě odradí, že si je chci koupit a oni mají datum jenom jeden den.. Doufám, že budu mít příště štěstí!!:D

    OdpovědětVymazat
  16. Mungo klíčky není třeba kupovat, za dva dny parádně naklíčí doma a člověk má jistotu, že jsou čerstvé ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Kokosové mléko je super,já miluju omáčku z kokosového mléka a rajčat :)

    OdpovědětVymazat
  18. Kolik stál ten vanilkový extrakt z Marks & Spencer a jaké je to množství?
    Vidím že v M&S často nakupuješ a jsou tam zajímavé věci ale já mám tento obchod bohužel hodně daleko a tak tam zajdu tak jednou za půl roku.. v jakém městě v M&S nakupuješ ty a jak často tam chodíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 150kč a je to 60ml. Chodím v Ostravě do Karolíny ;)

      Vymazat
  19. Mám sójové mléko taky moc ráda, pro moje tělo je rozhodně stravitelnější než kravské.

    OdpovědětVymazat
  20. Bomba!! Jako kdybych kupovala podle svých chutí, spoustz toho už znám, jako třeba rýži, tofu, rostlinné mléko, quinou... z toho vařím docela často, já shodou náhod také vkládala novinky a v zásobě mám olej z dýňových semen z Rakouska!!! Také fitness těstoviny a spoustu jiného, nejraději bych ti nákupek snědla, je skvělý!
    Jinak klíčky nekupuji nikdy, ty si nechávám doma klíčit vlastní a jako sympatizér veganů nemám o sójová a jiná mléka doma nouze :-)
    Ráda bych zksuila ten lněný olej, ale dýňový mě momentálně totálně finančně vysál, nicméně musím uznat, že NIKDY! jsem neměla lepší olej, dokonce si ho dávám i samotný po lžičkách nebo na chléb...dokonalé <3 :)

    OdpovědětVymazat
  21. Kokosový krém jsem dneska měla v košíku, ale nakonec jsem ho nevzala :D
    Plechovky kokosové mléka tam kupuji taky, přijde mi, že tam vyjdou nejlevněji..
    Jinak quinou bych moc ráda vyzkoušela, ale zatím mě odrazuje ta cena.. jednou se jí však podvolím :D

    OdpovědětVymazat
  22. ooo všetko vyzerá tak dobre :)

    OdpovědětVymazat
  23. tak to müsli přesně potřebuju:D akorát si tam ty rozinky přidám, jestli je jich málo, miluju sušené ovoce v müsli... mňam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda sušené ovoce, ale ještě radši tam mám ořechy :D A rozinky cpou všude ve velkém, takže jsem jich i dost přejezená :D Ale můžu dporučit ovocné musli z Lidlu - tam je rozinek dost i jiného sušeného ovoce. A cena byla taky dost nízká, kdysi jsem ho tam brala dokonce v akci za 35Kč ;)

      Vymazat
  24. ahoj,zajimalo by me,proc chces omezit mleko a mlecne vyrobky. ja se je taky snazila vypustit nebo vice omezit,ale narazila jsem na to,ze skoro ve vsech alternativnich produktech (pomazanky,kremy) je soja, ktera mi prijde mnohem horsi nez mleko - GMO,obsah plisni a hormonu,dovoz,kaceni pralesu. Ostatni rostlinna mleka jsou dosti draha a tolik nezasyti. Nezkousela jsi kozi vyrobky? jsou dobre stravitelne a vyzivne,i kdyz jsou take drahe. Hledala jsem i recepty na nejake rostlinne pomazanky,ale zakladem je vetsinou tofu,coz je zase soja. Takze jsem skoncila u omezeni na 2 mlecne vyrobky denne. Bylo by fajn,kdybys treba pridala nejake recepty z teto oblasti;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem to řešila, nakonec jsem si začala dělat vlastní mléko - rýžové, kokosové, ovesné/vločkové, makové. Narozdíl od oříškových mlék se dají snadno vyrobit a jsou opravdu levné. Chce to malinko pogooglit, základní idea je nechat dlouho namáčet a poté rozmixovat, případně přecedit a hotovo máme během pár minut.

      Vymazat
    2. sójové mléko už nikdy, zaprvé mi nechutná a za druhé má pravdu slečna nade mnou i pode mnou,spoustu hormonů, plísní atd...kdepak, za mě bio mléko kraví nebo kozí a nebo ta oříšková. Sóju do sebe cpát nebudu, není tak zdravá jak se dá, akorát se mi teď po jejím vypuštění potvrzuje, že to za to nestojí.

      Vymazat
    3. A kde dnes plísnĕ nejsou, bohužel všude okolo nás. Hormony v soje ochraňují před rakovinou prsu aj, pomáhají s premenopauzou a mají další klady, jde jen o to vybírat si to nejleoší na trhu.:-)

      Vymazat
    4. Jak jsem psala - chtěla jsem je omezit, protože jsem jich měla za den opravdu moc, až mi po nich někdy bylo těžko. Navíc dost zahleňují a překyselují organismus :) Ale nevypouštím je úplně, zkusila jsem to, ale zjistila jsem, že až tak daleko zajít nechci ani nepotřebuji. Takže i klasické mléko si v klidu dám. Ale pro pestrost a obměnu mám ráda právě třeba to kokosové nebo sójové - a nemyslím si, že by bylo kdovíjak nebezpečné.

      Vymazat
    5. Moni, jestli jsi jedla hodně mléčných výrobků jak píšeš, tak odtud pramení tvé problémy s křečemi. Pokud bys to chtěla ode mně popsat co se děje, tak klidně napiš na email sradkas@ seznam.cz . Ve výživě pokud něco není v rovnováze, tak se to projeví na našem zdraví někdy hned, jindy později a většinou první signály člověk přehlíží.

      Vymazat
  25. Ten vanilkový extrakt jsem měla před rokem, ale znova se mě nechce ho kupovat za ty prachy :D Škoda, že je to jen taková malá lahvička :(( Jinak jsem zvědavá co řekneš na ten lněný olej, jak ho použiješ. Stejně jako někdo nade mnou už psal, tak mě taky teda nijak zázračně nechutnal... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já ho používám pravidelně a chutná mi :) Tedy respektive žádnou zvláštní chuť necítím. Dávám ho nastudeno do různých salátů a v pohodě :) Prostě olej jako každý jiný :D

      Vymazat
    2. No mě nechutná třeba ani olivový olej, když si ho někam dám až příliš a je moc aromatický :D To se mi pak zvedá kufr úplně :D Hold mi někdy trochu ujede ruka a třeba v salátu skončí půlka lahve... :DD

      Vymazat
  26. já, jelikož kvůli práci vypiju za den fakt dost kafe, abych vůbec vydržela, jsem se taky rozhodla pro alternativu a hodně jsem teď začala do kafe lít buď sójové a nebo rýžové mléko a je mi fajn... snažím se taky omezit mléčné výrobky, ale když ono kolikrát ta snídaně na stojáka s jogurtem, je prostě nejlepší XD

    jinak to kokosové mléko asi taky vyzkouším... pořád o něm všechny básníte

    OdpovědětVymazat
  27. :-D husty to musli maji v kanclech v kuchynce kde uklizim a porad jsem se chtela zeptat kde ho koupili tak dik za objasnneni :-D uz se tesim na recenze tofu pokud ta chut odpovida cene taky pro nej zajedu :-P a ten k prasek se mi moc libi ale jeste jsem ho teda nwvidela ;-) a o omezeni mlecnych vyrobku se taky snazim :-Dokosovy

    OdpovědětVymazat
  28. Mungo nechávám naklíčit až doma, nějak tomuto naklíčenému nevěřím...

    OdpovědětVymazat
  29. Jsem zvědavá, jak ti bude to tofu chutnat, mně celkem chutnalo, ale řekla bych, že to není žádnej zázrak. :D O dost lepší mi přijde klasické marinované.
    Stojí to kokosové mléko takhle normálně nebo to byla jen nějaká sleva? :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normální cena, žádná akce alespoň u toho zvýrazněna nebyla ;)

      Vymazat
  30. Tyhle články mám snad ještě radši, než Food Inspiration, a to je co říct! :D
    to kokosové mléko mám doma už asi měsíc, taky z Billy, tak teď jen čekám, až potkám nějakou dýni a bude polévka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky koukám, že to má nějak moc komentářů a shlédnutí - asi to baví víc lidí. Nj, shopaholici se nezapřou, ať jde o oblečení nebo o jídlo. V našem případě hlavně o to jídlo teda :D

      Pro dýni zajdi do Kaufu - tam už se dají ulovit! :D ;)

      Vymazat
  31. jake jsou energ. hodnoty toho kokosoveho mleka na 100g?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.kaloricketabulky.cz/mleko-kokosove-first-dragon/
      http://www.kaloricketabulky.cz/pure-creamed-coconut-kokosovy-koncentrat/

      Vymazat
  32. Kokosové mléko jsem si také pořídila, je úžasné! ♥
    Pro tu quinou si budu muset skáknout. :))

    OdpovědětVymazat
  33. kokosové mléko taky miluji, od doby co jsem ho koupila v lidlu :) já teda uzené tofu normálně kupuji v tescu za 50 kč, takže to z DM mi nepřijde oproti tomu drahé, ale je fakt že si ho moc často nekupuji kvuli té ceně.. :(

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, jak jde ladění formy na Spartana? Nějaké pokroky? Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Jde to, ale dře to :D Trošku mě demotivuje, že jsou problémy s registrací a tak tam ještě nejsem oficiálně zapsaná. Ale snažím se dle času a možností, uvidíme ještě za pár týdnů :) Alespoň ale trénink shybů postoupil na vyšší level a i jiné cviky se celkem zlepšily, takže v tomto ohledu super :)

      Vymazat
  35. Tuhle rubriku miluji.. hnedka po FoodInspiration (které je nelepší zde na blogu) ji mám nejraději :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, to mě těší - taky koukám podle komentářů, že je celkem oblíbená :D

      Vymazat
  36. sojové mléko mám taky ráda, jednu dobu jsem mléčné výrobky skoro vyřadila a nahradila je právě sojovými :) zato kokosové mléko upřímně nenávidím :D rýži natural chci zkusit
    W.Rose

    OdpovědětVymazat
  37. Nuo, taky jsem chtěla ten vanilkový extrakt koupit, ale teď váhám, jestli za to fakt stojí...
    A jsem fakt strašně zvědavá, jaké bude to mandlovo-ořechové tofu :D Asi nejlepší ho bude servírovat na sladko, což?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to ani ne, na sladko si tofu nedovedu představit. Já ho určitě budu dávat na slano na oběd :)

      Vymazat
  38. To kokosové mléko jsem dala do číny a byla super...:)

    OdpovědětVymazat
  39. Muster Crumble jsem si koupila a nějak mě neoslnilo, takže ho jí přítel. Aspoň nějaké využití :D Jinak kokosové mléko naprosto miluju a nejradši z něj dělám takový šlehaný dezert s Malibu rumem a banánem, což není úplně zdravé ale jednou za čas :)

    OdpovědětVymazat
  40. já mám alergii na klasické mléko, takže se snažím omezovat mléčné výrobky na minimum. A snažim se je pravě nahrazovat kokos., mandlovým nebo sojovým mlékem.

    OdpovědětVymazat
  41. To tofu - složením a chutí naprosto dokonalý, kupuju ho už leta a nejvíc mi chutná do nějakýho zeleninovýho salátu, kde vynikne jeho chuť. Když se tepelně zpracuje, ta chuť bohužel trochu mizí. Jinak tohle musli je taky moje oblíbený už dlouhá léta, hlavně kvůli ceně :) Akorát ta rýže... jinou než natural už vlastně nejím, ale můj názor je ten, že zrovna Lagris je ta nejhorší varianta rýže... Píšeš "zdravá rýže", ale kdo mrkne dozadu na složení, objeví tam spoooustu blafů :) Ter.

    OdpovědětVymazat
  42. To kokosové mléko mám :) :) Jinak to müslli mě hodně moc zaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  43. Holky máte nějaký fakt dobrý recept, jak připravit quinou? Mám ji doma a nevím, jak na ni, aby mi chutnala. Díky za odpovědi. Lenka
    veskovalenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Mně mungo klíčky moc chutnají, mňam:) Z quinoi mám strach (po zkušenosti s bulgurem:D).

    OdpovědětVymazat
  45. Tak ty mungo klíčky mi vůbec nechutnaly :( prostě to mungo má tak divnou pachuť :D kupovala jsem si v albertu tu klíčkovou trikoloru, to už bylo lepší (mugno snědla máma, já zbytek) a teď se teda chystám na naklíčení vlastních.. tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  46. Jů, tak to kokosové mléko konečně vyzkouším, za tyhle peníze není co ztratit :)

    OdpovědětVymazat
  47. To malé kokosové mlíčko je skvělé, akorát mi ty konzervanty trochu vadí. Kokosový koncentrát jsem si koupila včera na zkoušku. Ale nějak mi to kokosové mléko po naředění v tom poměru ani nepřipomíná tak nevím.. Ta chuť kokosu je vážně celkem malá... :-/
    Jinak tahle rubrika je vážně skvělá :) Vanilkový extrakt jsem chtěla taky koupit, tak teď vím že nemám :D

    OdpovědětVymazat
  48. Holky:)do čeho všeho používáte to kokosové mléko?? já sem si ho dneska na sváču trošku dala do odtučněného tvarohu, aby nebyl tak hnusný:D ale jinak mě nic jiného nenapada..dík za tipy:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda nejraději do různých krémových omáček, polévek, klidně i do ovesné kaše nebo na zmrzlinu. Dneska jsem ho dala na lívance :D

      Vymazat
  49. Mungo si klíčím sama a myslím, že je i chuťově lepší, než to koupené. Navíc je to fakt úplně jednoduché, žádná práce.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)