středa 21. srpna 2013

ZCUT Power Cardio Series: Zkušenost a krátká recenze

Už je to pár měsíců, co Zuzka vydala svou první sérii DVD. Většina jejich fanoušků byla nadšená a Zuzku v tomto kroku vpřed plně podpořila. Našli se ale i takoví hamouni, kteří najednou nedokázali pochopit, jak si Zuzka může vůbec dovolit najednou chtít za svou práci peníze. Já se tedy rozhodně připojuji k té první skupince a Zuzku plně chápu, obdivuji a mám z ní opravdu radost. Sama její vývoj sleduji už několik let a opravdu mi přirostla k srdci, stejně jako její cvičení (ovšem když jsem třeba v polovině jejího workoutu, tak mám názor spíše opačný :D). Tak jako tak byla tato série úspěšným startem a Zuzka teď na nás sype jedno DVD za druhým - ZCUT Cardio, Strenght, Yoga, Power Abs, Zropes... No zkrátka už je z čeho vybírat a Zuzka přichází stále s něčím novým. Já zatím vyzkoušela pouze její první sérii a o té bude dnes řeč :)

ZCUT Power Cardio je program na 3 měsíce. Je navržen tak, aby vám cvičení nezabralo více než 15 minut denně a přitom jste dosáhli skvělých výsledků. Vychází tedy z filosofie, kterou Zuzka propaguje již několik let na svých stránkách i YouTube kanálu. Na 3 DVD najdete celkem 12 krátkých, ale opravdu intenzivních workoutů, 1 dynamický warm-up (zahřátí), 1 dynamický cool-down (stretching) a 1 bonusovku na břicho.

Na každý měsíc je vytvořen speciální kalenář (já bohužel ale našla pouze 2), ve kterém máte přesně napsáno, který workout byste měli kdy cvičit. Mimoto tam najdete i pár skinny tipů od Zuzky, máte tam místo i na své poznámky, fotografie pokroků, zápis váhy nebo vašich mír. Jednoduše vše co potřebujete, pokud se do toho chcete opřít naplno :)
 



Osobně tedy přiznávám na rovinu, že jsem podle těchto plánů necvičila. Ráda si kombinuji cvičení podle sebe, a proto jsem tyto workouty zařazovala nahodile podle nálady a časových možností. Ovšem pro ty, kteří mají raději konkrétní cvičební programy, bude tohle určitě to pravé :)

Když cvičíte se Zuzkou, můžete se setkat s různými tipy cvičení. Pokud již s ní zkušenost máte, určitě jste zaregistrovali, že Zuzka průběžně střídá tzv. Time Challenge, AMRAP nebo Interval/Tabata tréninky. Krátce si tedy alespoň vysvětlíme, co který pojem znamená.

Time Challenge: U těchto typů workoutů je vašim cílem odcvičit všechny cviky pokud možno co nejrychleji. Máte stanoveny cviky, určen počet opakování a kol. Čím rychleji workout odcvičíte, tím lépe. Čím vyšší intenzita, tím víc spálených kalorií, tím méně stráveného času cvičením a o to více nastartované spalování na další hodiny. A přesně o to Zuzce jde. Takže se nebojte a pořádně se do toho opřete :)

AMRAP: Nebo taky as many reps as possible - co nejvíce opakování za daný čas. Na začátku máte nastavený časový limit - například 10,12 nebo 15 minut. Stejně tak jsou stanoveny cviky a počet opakování. Pak už je ale na vás, kolik kol daných cviků zvládnete odcvičit. Cílem je samozřejmě opět odcvičit co nejvíce. Jakmile ale doběhne časový limit, workout je
u konce. Je jedno jestli skončíte na konci série nebo v polovině. Máte prostě stanoven čas a do toho musíte dát vše :) Zuzka tento typ tréninků doporučuje pro začátečníky. Tréninky typu Time Challenge mohou být pro ně vyčerpávající a zdlouhavé.
U tohohle typu workoutů však díky stanovenému času nebudou muset trávit cvičením dlouhé desítky minut. 

Interval/Tabata: Tyto tréninky jsou sestaveny tak, že každý cvik má své časové ohraničení - pro každý například 20 nebo 30s, během kterých cvičíte. Po těch pak následuje buď krátká pauza (10s) nebo jako v případě většiny intervalových tréninků ze ZCUT Power Cardio série přecházíte rovnou na další cvik. Opět tedy přesně předem víte, jak dlouho budete cvičit a vašim cílem je ze sebe během tohoto času vydat maximum.
 
Jednotlivé workouty už najdete níže. Asi vám většina cviků bude podle názvu neznámá, ale to je prostě celá Zuzka. Stále vymýšlí nové a nové šílené kombinace, u kterých někdy přechází zrak :D Ideální je opravdu ta videa mít a cvičit se Zuzkou. Protože i to vás nakopne k větším výkonům :) Já osobně se vždy vyhecovala a Zuzku nakonec ještě předběhla. Naše tělo je schopno mnoha věcí, jenom to chce přesvědčit hlavu, že to jde ;) Takže se cvičení se Zuzkou určitě nemusíte bát :)

DVD jsou k zakoupení na Amazonu a cena rozhodně není přemrštěná - řekla bych, že 16 dolarů za 3 DVD s programem
na 3 měsíce je opravdu výhodný kup. Kdo však nechce investovat ani toto nebo se bojí objednávání zboží přes Amazon, může zkusit tento program vygooglit :)

Sama za sebe musím Zuzku pochválit. Její workouty v tomto programu byly stejně skvělé, jako všechny ostatní, které doposud stvořila. Ale ani o píď lehčí :) Klasicky se setkáte s nekonečným počtem variací na vaše (ne)oblíbené burpees - které já však miluji a wokrout bez nich není pořádný workout! :D Najdete je opravdu snad v každém videu :) Stejně tak jako nejrůznější dřepy, sumo squaty, výpady, jump lunges...prostě to nejhorší a zároveň nejlepší pro vaše stehna a zadeček. O neuvěřitelných kombinací cviků na břicho ani nemluvě. S každým workoutem jsem byla spokojená a nikdy jsem neskončila s pocitem, že bych měla málo. A když náhodou jo, tak jsem si dala ještě jeden 10 minutový. A pak jsem tedy měla opravdu dost! :D

Součástí je i dynamické zahřátí a závěrečné protažení. Upřímně jsem si tato 2 videa pustila jen jednou. Nejsou špatné, ale pro mě až moc stereotypní a rozcvičku i protažení si udělám radši podle sebe. Bonusové video navíc zaměřené na břicho však musím pochválit. Cviky jsou zvoleny jako vždy perfektně a člověk si za necelých 10 minut opravdu mákne - a to i bez jakéhokoliv náznaku burpees v tomto případě! :D

Za mě tedy rozhodně palec nahoru, nemám žádnou výtku a mohu jenom doporučit. Pokud tedy hledáte nějakou novou výzvu či cvičební plán, určitě to zkuste! Nebo to zařaďte jako já jen tak pro občasné zpestření ;)
 
 
WORKOUTY:






 




 

37 komentářů :

  1. Vypada to tedy zajimave a recenzi jsi me navnadila, mozna si serii zakoupim na Amazonu :-). Nebo stahnu z patricnych mist ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Když si vzpomenu na Workout 2 - exercice 6 (high-knee jump to plank), to bylo snad nekonečné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím! :D Stejně jako workout 12 - 20 mountain climbers 20 kick ups. Teď jsem ho docvičila a NESNÁŠÍM tuhle kombinaci :D

      Vymazat
    2. Tenhle jsem ještě nezkoušela :) ale jsem teda zvedavá :D

      Vymazat
    3. A jak se ten cvik provádí? Nemůžu na to přijít :D a video jsem nikde nenašla:/

      Vymazat
  3. Vypadá to zajímavě, možná to využiju až budu na kolejcích, podle toho jaké budu mít jinak možnosti :) A nechápu, jak se někdo může divit, že si Zuzka dovilila za svou práci chtít i peníze! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to dobře a dooost lákavě! Myslím, že by to mohlo být super cvičení teď, když začne škola a budu mít méně času... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já už si první dva workouty dala a jsem nadšená. Je to super! :))

    OdpovědětVymazat
  6. tady jsou všechny ty kalendáře: https://www.zuzkalight.com/download/ :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, je možný s tebou komunikovat přes maila? Mám takové citlivější téma, které bych tady nerada rozebírala. Zvlášť po včerejší smršti, lidi dokážou být opravdu nechápavý ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžeš,ale někdy mi dost trvá, než odpovím ;)
      fitforlife@email.cz

      Vymazat
  8. Tuhle sérii a ještě Yogu od Zuzky mám doma a popravdě jsem na ni ještě nesáhla, ale přemýšlela jsem, že by to nebyla marná kombinace se Shaunem a jeho T25 přece jenom stereotyp je na nic a tohle by bylo docela dobré zpestření :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych zas chtěla Zuzčino dvd "ZROPES workouty" ale bohužel,nemůžu platit do zahraničí,což mě štve :o/

    OdpovědětVymazat
  10. Nepřijde ti trochu riskantní dávat na stránky screeny z jednotlivých workoutů - lidi si to tak mohou odcvičt aniž by zaplatili za DVD... Kdyby Zuzka chtěla, to určitě zveřejní - viz. její preview k novým workoutům které jsou jenom v ZGYM pro "nečleny" taky cviky na své "tabuli" rozmazává...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Riskantní by mi přišlo, kdybych zde vložila celá videa. Upřímně mi nepřišlo, že by i tohle bylo až tak špatné

      Vymazat
  11. To vypadá zajímavě, určitě si to někdy zacvičím :-) Zatím zůstávám u Jillian, ale do budoucna se to bude hodit :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj.
    Mohu se Tě zeptat, kolik si dala za poštovné? Na Googlu jsem to bohužel nikde nenašla :-(.

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to naprosto famózně, osobně nechápu ty lidi, co jí odsuzují za to, že si "dovolila" chtít za ta skvělá videa peníze, přijde mi to jako dost nelogické a sobecké. O koupi nějakou dobu uvažuji a asi si první DVD koupím, až na to budou peníze. :) Mezitím budu cvičit podle YouTube, ať se taky trošku zpevním. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já už videa mám 2x odcvičené a vždycky mi to dalo zabrat :-D a je fajn ,že za 15minut je odcvičeno ,hlavně když člověk nemá mo času takže ideální pro mne ,chtěla jse jet podle plánu ,ale zvítězila zvědavost nad T 25 :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadá to perfektně :)Až docvičím videa z YouTube vysypu prasátko ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Hmmm, to vypadá dobře! :) Já cvíčím zatím její videa z YT, ty miluju. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nikdy mě cvičení doma moc nebavilo, ale tohle mě natchlo, tak to nejspíš vyzkouším a doufám, že mě to natchne ještě více, než právě teď! :)

    OdpovědětVymazat
  18. A ty jsi ty DVD objednávala přes ten Amazon? Za jak dlouho ti to přišlo?

    OdpovědětVymazat
  19. Vypadá to skvěle, jsou tam super cviky!
    Ale mně nesedla Zuzka jako člověk a přes to nejede vlak.. :D

    OdpovědětVymazat
  20. Príde mi divné že píšeš, že sa radíš do prvej skupinky, teda že podporuješ to, že Zuzka za svoju prácu (či už v podobe DVD alebo konceptu ZGYM) dostane zaplatené, pritom tu recenzuješ jej program ktorý si si na čierno stiahla z netu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. že si stáhnu jedno DVD neznamená, že Zuzku nepodpořím jiným způsobem ;)

      Vymazat
  21. přesně tohle mě napadlo, to mě teda dostalo.. napřed napíšeš jak chápeš že si musí vydělat a tak a pak z tebe vyleze, že to warezuješ... jako fajn, ale pak nepiš ty kecy jak se jí to musí vyplatit. Já třeba bych si to taky nekoupila a neodsuzovala bych stahování, ale nebudu pak přece psát, že je to tak správně a že si aspoň vydělá....

    OdpovědětVymazat
  22. A to, že si zverejnila všetky workouty z toho DVD, na to fakt nemáš právo. Aspoň to si si mohla odpustiť a nie to šíriť verejne ďalej...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiši, abyste se neposrali...

      Vymazat
    2. Ježiši, abyste se neposrali...

      Vymazat
  23. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Kolektivní rozum - Obchodníci, kteří využívají eToro's CopyTrader™, mají o 60 % větší pravděpodobnost ziskovosti

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)