sobota 30. listopadu 2013

Fair Trade obchůdek - nejen čokoládové království

Nedávno jste si o něm mohli přečíst zmínku ve článku s prvními tipy na jedlé vánoční dárky a dnes si o něm, řekneme ještě něco víc. Nejrůznějších zdravých eshopů je v dnešní době na internetu plno a člověk často váhá, který zvolit. Pokud ale hledáte maximální výběr zdravé (ano, opravdu zdravé!) čokolády, kávy nebo čajů, tak pro vás bude Fair Trade obchůdek zřejmě to pravé :) Nabízí toho opravdu hodně, ale já klasicky skončila u samých čokoládových produktů :D Vy můžete mrknout třeba i na čaje, kávy, pomazánky, marmelády, med, víno, nejrůznější zdravé sladkosti, chipsy, dokonce i kosmetiku...nebo si jako já rozšířit zásoby čokolády :D




Začnu u této čokolády - protože to není jen tak ledajaká čokoláda! V krásném chytře dělaném obalu najdete hned dvě 35g tabulky čokolády - jednu bílou a jednu tmavou. Co je ale zajímavější je to, že tato čokoláda je rýžová. Sama jsem něco takového viděla poprvé a prostě to musela ochutnat. Ve složení najdete: kakaové máslo, surový třtinový cukr, rýžový prášek (25%), emulgátor: sójový lecitin, sůl, vanilkové lusky. A chuť? Fantastická, jak jinak :) Není to nic přeslazeného, naopak je příjemně jemná a pravda trošku jiná, než klasická čokoláda :) Více info ZDE.

Čokoláda je značky Zotter (navíc v Bio kvalitě), která mimo této zajímavé varianty nabízí nespočet dalších zajímavých čokolád - třeba taková příchuť caffé latté, medová skořice, perníčková, ale taky sladké víno se sýrem, lesní plody s vanilkou, tequila, svařené víno, rybízová a mnoho mnoho dalších! O 100% čokoládě nemluvě :) No co vám budu povídat, bylo náročné vybrat jednu jedinou. Příchutě si můžete prohlídnout TADY.


Dále tu máme další ne tak úplně klasickou čokoládu - jako čokoláda se to tváří, vypadá to tak, chutná to tak, je to z ní vyrobeno, ale ve skutečnosti je to určeno na přípravu teplého čokoládového nápoje :) V nabídce je opět opravdu nespočet zajímavých příchutí. Já se nakonec rozhodla ochutnat kešu karamel. Částečně jsem ji ukusovala jen tak a taky se to tak dá jíst. Většinu jsem ale podle návodu nechala roztopit v horkém mléku a měla jsem tak ideální teplou čokoládu na zahřátí. Co se chutě týče, tak snad každému musí být jasné, že tahle mě nemohla zklamat :) Na všechny příchutě můžete mrknout ZDE.


Dále tady mám guaranovou tyčinku, ve které kakao také nemohlo chybět :D Zajímavé na ní je, že ve složení má pouze: datle (23 %), hrozinky (19 %), fíky, mandle, ovesné vločky, lískové oříšky, guarana (5 %) a kakao (3 %) - takže samé dobré věci! Mně jen trochu vadilo, že opět vynikala hlavně chuť datlí. To se sice dalo předpokládat, ale konečně bych taky ráda ochutnala nějakou super "raw" zdravou tyčinku, kde bych cítila i něco jiného než jen ty datle :) Více info ZDE.


A ještě jedna taková drobnůstka, které jsem neodolala - kávové boby v čokoládě! Kdysi jsem je měla v nějakém mixitu
a přijdou mi naprosto boží. Taková malá dávka kofeinu chytře zaobalena do čokolády. Nejde to popsat, ale vždycky když tuto malou kuličku rozkousnu, tak mě zaplaví příjemné pocity - to bude ten kofein a čokoláda dohromady - dvě návykové látky pohromadě :D  Tato krabička je ale naštěstí dostatečně malá na to, aby se člověk dokázal udržet na uzdě :) Více info ZDE.


16 komentářů :

  1. Nakukla som na stránky obchodu už po tvojom prvom článku a musím povedať, že ma to naozaj zaujalo. Vôbec si neviem predstaviť, ako asi môže chutiť ryžová čokoláda. A čo sa týka tej do mlieka, tiež by som volila práve túto príchuť, kešu to je moje! I keď, sebe by som odtiaľ asi nič nevyberala, skôr niekomu ako darček, pretože vieme ako sú na tom finančne nezarábajúci študenti :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skončila bych asi podobně :-D Taky jsem koukala už po prvním článku a zrovna perníčková mě dost zaujala.. ta zní fakt dobře :-)

    A ještě odpověď i tady:
    Chtěla jsem si to pořádně rozmyslet, ať si pak nemusím nadávat, že jsem se unáhlila, ale už večer jsem slečně volala, že teda jo :-D
    Je mi bohužel jasné, že to byla jen taková zahřívačka.. :-D I
    Zaplacené je mám a hlásila jsem, že chci tebe :-) Akorát se teď asi zase nedostanu delší dobu z Prahy :-/

    OdpovědětVymazat
  3. Design stránky je naprosto fantastický! :))
    Ceny jsou pochopitelně vyšší než při koupi obyčejné čokošky, ale hřeje mě u srdce fakt, že se tady jedná o poctivou čokoládu. :))
    Doma by tady ty výrobky asi moc neocenili, to spíš já ano. Na druhou stranu teď čokoládu vůbec nejím, tak se mrknu alespoň po dalším sortimentu, co nabízejí. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Mockrát děkuju za tip,vypadá to opravdu dobře, Koukám na ty rozpustné čokolády do mléka a silně uvažuju,že nějakou vyzkouším. Teď na zimu je to ideální na zahřátí a navíc v takové kvalitě. Takže ta rozpustná ti chutnala? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, bya fakt dobrá - jak jsem ji ochutnala samotnou ,tak možná trochu sladší, ale v tom mléku to pak bylo akorát :)

      Vymazat
  5. Takové pochoutky, jen mě to lááákáá.. ty se opravdu máš, závidím.. :-D Ale bohužel já coby chudý student si takové drahé specialitky dovolit nemůžu.. čokoláda je jistě moc dobrá, ale 70g za 74Kč je na mé možnosti trochu moc.. + ještě k tomu platit poštovné.. :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tip, hned na to mrknu. Nejvíc mě zatím dostaly máslíčka z ASO. Objednala jsem už podruhé! A rovnou tu kilovku z pražených lískových oříšků :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mončo, děkuji moc za inspiraci, zase mi děláš chutě..
    Ten obchůdek ti nabídl spolupráci za recenze nebo jsi to kupovala ze svých peněz? mně to totiž přijde dost drahé, za kvalitu se holt platí :( hlavně by mě jako milovníka ořechů zajímalo, jak asi chutnají ty kandované kešu *_*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo v rámci spolupráce. Ale ty ceny mi na ty kvalitní čokolády příjdou celkem adekvátní, takže bych za to klidně i zaplatila ;)

      Vymazat
  8. Ahoj Mony, měla bych dotaz ještě k předchozímu článku.. chystám se objednat si ořechové pasty z eshopu ASO ale nevím zda mám vzít jen 180g nebo rovnou to větší balení? Jaké jsi měla ty? Máslíčka mám ráda ale nejím je zase denně, jednu takovou tu klasickou sklenici z Lidlu mám tak minimálně na měsíc a tohle když je kilo, bojím se aby se to nepokazilo.. a navíc jak se znám, tak neodolám a budu chtít otevřít všechny druhy najednou a střídat to takže to potrvá než to spotřebuji.. ale zase když vidím to poštovné tak už se asi opravdu oplatí vzít to větší, nebo co myslíš? Díky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla ty malé, ani nevím, že mají i větší. Ale je to na tobě. Já je spotřebovala dost rychle no, ale zase jsem měla otevřené zároveň 4 druhy. A kilové balení mandlového másla, co mám doma mizí taky stejně rychle :D Ale když se bojíš, tak radši zkus prvně ty menší a pak uvidíš no :)

      Vymazat
    2. Jo tak díky za radu Mony :D

      Vymazat
  9. To jsou samé luxusní věcičky :) škoda,že za kvalitu se musí platit, ale s tím je třeba počítat.....
    Nejvíc se mi líbí guaranová tyčinka, žádné zbytečnosti navíc a musí chutnat skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  10. Opravdu vypadají krásně, hned bych si dala :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za tip. Faire trade podporuju. :))

    OdpovědětVymazat
  12. na to se dá říct jen : "aaaaaaaaaaaaaaaa" :D
    Při rozbalování takové zásilky bych měla skoro Vánoce:D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)