neděle 10. listopadu 2013

Food Inspiration LXI.

Víte, jak se to říká - "Ranní ptáče, dál doskáče". Ano, a proto tady už před 6 ráno, v neděli!, šaškuji a sepisuji příspěvek do dnešní rubriky :D Pravda, ne až tak záměrně. Ale důležité je, že jsem se vzbudila plná energie s tím, že jsi zajedu hned ráno zacvičit, předtím stihnu ještě napsat na blog a stále mi pak zbude skoro celý volný den. A tak se mi to líbí :)

Nutno ještě podotknout, že jídlo, které jsem tento týden jedla snad nejčastěji se zde dnes na fotce neobjeví (avšak objevilo se určitě minule, předminule, možná i před-předminule :D). Důvodem je špatné světlo, velký hlad (a tudíž žádný čas na focení :D) nebo ranní rychlokrabičkování, při kterém se na foťák nedostalo  :) Musím se vám o něm ale alespoň zmínit! Protože je to super lehká a zdravá večeře:

variace č.1: květák + cherry rajčata + šunka + hermelín
variace č.2: brokolice + cherry rajčata + šunka + hermelín

Takže takový brokolicový nebo květákový salát, který se dá konzumovat i v teplé podobě (zvlášť vhodné do tohoto období). Navíc tato zelenina zasytí mnohem víc, než nějaká okurka. A sýr můžete dát taky libovolný - ale s hermelínem se mi to zdá prostě nej! Teď už ale konec vykecávání a pojďme i na nějaké ty fotky :)


Barevně do krabičky
Takový rychlooběd, když jsem si na poslední chvíli potřebovala něco nachystat s sebou - jen uvařená rýže spolu se sójovým granulátem, mix zeleniny a červené fazole, které bych taky mohla jíst pořád :)



Svačinka do skleničky
Když oběd do krabičky, tak svačinu zas stylově do sklenice :D Zde konkrétně do té od oříškového másla :) Dala jsem si tam jogurt, chia semínka, sušené moruše a arašídy.



Pohankovo-kokosová
Kaše z pohankových vloček smíchaná s kokosovým mlékem. Zdobená banánem, mangem a arašídovým máslem. Byla toho celá kupa! Ale to já ráda :)


Špenátovo-lososové rizoto s hráškem
Jak je na oběd losos, tak jsem v sedmém nebi. Pořád ho mám tendence ujídat ještě z pánve, zvlášť když jej dělám takto nakostičky :D Čím dál víc jej mám raději takto s rýží a nějakou tou zeleninou. Mamka se jenom podivuje, jak někdo může jíst k rybě (nebo dokonce ke špenátu!) něco jiného než brambory. Ale u mě vždycky zvítězí kombinace jako tato :)



Jako vždy :D
Zase  ovesná. Zase se lněnými a chia semínky. Zase s banánem a arašídovým máslem. Ale tentokrát ještě i s mangem :)


Ne, to není "fuj"
Na první pohled pravda asi nevábně vypadají neidentifikovatelná směs. Ale náhodou moc dobrá směs! ;) Konkrétně pohanka
s cuketou, sušenými rajčaty, mozzarellou, promíchaná ještě se sýrem cottage :)



Tvarohový dezert
Tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou (aneb moje výroba polotučného tvarohu podomácku :D), kompotované meruňky
od babičky, kešu a strouhaný kokos :)



Pohanková kaše
Pohanková pomalu přebila v oblíbenosti ovesnou. Škoda jen, že jsou pohankové vločky v porovnání s ovesnými tak drahé.
Zde je klasicky s banánem, k němu je tam kaki a máslo mandlové :)


Nej oběd do krabičky
Je tam rýže, je tam maso, je tam hrášek  co víc si přát! Takové obědy mám nejradši :) Maso tentokráte krůtí - v pátek jsem zašla pro zásoby a narvala si zase mrazák, tak se to teď bude zase vařit jedna báseň :)


23 komentářů :

  1. U mňa je úplne normálne byť aj v nedeľu hore už pred šiestou a spokojne sa napchávať :) dnes tu dokonca nemám spolubývajúcu, takže si to dokonale môžem vychutnať.. nohy na stôl, počítač do lona a kochať sa skvelými fotkami jedla na ostatných blogoch :D
    Brokolica/karfiol, cherry a akýkoľvek syr, to je aj moja milovaná kombinácia. Hlavne s hermelínom, to máš teda pravdu :)
    ten tvarohový dezert to u mňa dnes vyhral.. marhule s kešu? to je "sakra dobrá" kombinácia!!

    OdpovědětVymazat
  2. To rizoto s lososem vypadá úžasně! Super fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem dneska (a vlastně skoro vždy:D) ranní ptáče a cvičení mě taky za chvíli čeká:)

    Všechno to vypadá dobře, ale když se tak zamyslím....rýži jsem neměla snad půl roku, možná i víc, když nepočítám tu v sushi :D Vždycky zvolím spíš jinou přílohu (=kuskus :D), ale ráda ji mám:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vstávt před šestou? U mě nehrozí.. :D
    Budíček vždy na půl osmou, ať si tak kolem osmé už můžu zasednout k PC a sledovat tvůj další díl FoodInspiration :D
    Pěkně si tu baštím - tentokrát mám slanou snídani - hemenex s paprikášem.. ale jak vidím ty tvoje kašičky tak se mi sbíhají už i sladké slinky :D
    Takže jakmile pocvičím, tak si pro změnu trochu zase posladím u svačinky :D

    Jo a chtěla jsem se zeptatt, jak jíš ty červené fazole (docela často) tak to je máš z konzervy anebo je pokaždé několik hodin namáčíš a pak vaříš? Protože vidím že jich zase tolik není (je to jen na doplnění k rýží), takže takovou menší hrst by se mi samostatně pokaždé vařit nechtělo.. a plechovku asi také nesníš celou nebo ano? Máš to na víc dnů po sobě, anebo to zamrazíš, nebo co uděláš se zbytkem?
    Díky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dnes snídala výjimečně na slano :)

      Fazole kupuji v plechovce a většinou tu jednu mám tak na 2 porce. Tam u toho prvního obědu to byl zrovna nějaký zbytek :) Vaření by mě nebavilo, navíc mi ty v plechovce chutnají více :)

      Vymazat
  5. taky jsem dnes byla vzhůru už před šestou ale poležela jsem si ještě v posteli a ranní běhání mě taky za chvíli čeká, už se těším...hezké fotky, jako vždy:-) předminule, nebo předpředminule (už si nejsem jistá:-D) jsem u tebe viděla ovesnou kaši s kaki a včera jsem ji konečně vyzkoušela, kaki má fakt zajímavou chuť a chutná mi, byla to bomba. Jen mě štvě že je trošku drahší no:-/ a mango tam na mě taky čeká, tak možná už zítra ho vyzkouším s ovesnou kaší, jsem zvědavá:-).. hezký zbytek víkendu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teďka jsou často v akci - třeba za 10Kč nebo i za 8Kč. A řes zimu budou pravidelně levnější ;) Jenom je třeba najít nějaké zralejší nebo si jej nechat dozrát doma :)

      Vymazat
  6. Obvykle vstávám taky kolem 6 nebo půl 7, ale dnes jsem si oproti tobě přispala :D Vstávala jsem až v 8, ale stálo to za to :D Člověk, když vstává brzo, hodně toho stihne :)
    Super fotky :)!

    OdpovědětVymazat
  7. tak lososové rizoto to u mě tento týden vyhrálo :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vidím že máš tady na těch obrázkách bílou rýži.. to je ta klasická kulatozrnná?
    Jíš také nějaké jiné druhy třeba celozrnnou, basmati, natural, indiánskou apod.?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Střídám kulatozrnnou, jasmínovou nebo barmati - ty mám nejraději ;)

      Vymazat
  9. Vstávám brzo i o víkendu, protože si utíkám zacvičit at mám čas i na učení :) fotky máš nádherné jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Poslední je absolutně nejlepší! Miju rýži. Všimla jsem si, že máš taky radši, když je vše zamíchané, než když leží plátek masa a vedle toho příloha:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já to musím mít zamíchané vždycky. Jinak mi to tolik nechutná :D

      Vymazat
  11. Jojo takový ty "nevzhledný mixíky" chutnají nejlíp, když se chutě krásně propojí :P ♥ Losos s rýží? Díky za tip zrovna se mi rozmražuje an zítřejší véču :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mmm, všechno to zase vypadá moc dobře :-) Hlavně to první se mi líbí, mmm :-) Zítřejší oběd je asi jasný :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné jako vždy!
    Mohla bych se zeptat mimo témě? Ty máš kurz na instruktora fitness.. jaký je rozdíl mezi instruktorem, trenérem a osobním trenérem? Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  14. Jak děláš domácí tvaroh? :) Já si ho také dělám tak, že si nechám normální mléko od farmáře na lince v kastrůlku a postupně sbírám smetanu aby to nebylo tak tučné, za cca 2-3 dny mi mléko zkysne, pak jenom zahřeji na plotýnce (nesmí se vařit!) aby se jako by zdrcnul, nechám vychladnout a scedím :) Je skvělej, zkus pokud chceš :) A právě by mě zajímal Tvůj recept, pokud to nedělá s bílého jogurtu nebo zakysané smetany :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já domácí tvaroh nedělám. Ten na fotce je jen smíchaný nízkotučný tvaroh (kupovaný) se zakysanou smetanou ;) Ale díky za tvůj recept :)

      Vymazat
    2. Aha, tak nic. To se omlouvám :)

      Vymazat
  15. Jé, jak vidím ten hrášek, mám na něj šílenou chuť. I když jsem milovník zimy, řeknu to: už aby bylo zase teplo! To bude hrášku na zahrádce. :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)