neděle 17. listopadu 2013

Food Inspiration LXII.

Tak dnešní příspěvek už konečně vznikl na novém notebooku! Hned se mi to píše líp a podstatně rychleji. Ne, že by tato informace nějak souvisela s jídlem, ale tak musela jsem se pochlubit :D Tak snad už bude na chvíli všem těm technickým komplikacím konec a já budu moci nerušeně blogovat :)

Pohanková kaše s banánem, lesním ovocem a arašídovým máslem
Úplně nejvíc si užívám ten mix lesního ovoce, i když jeho sezóna už dávno skončila. Sice je mražené, ale o to víc to tu ranní snídani zpestří. A na teplé kaši krásně povolí :)



Míchaná vajíčka
Taková ta klasika s žampiony a hráškem. A tuším, že jsem na ně ještě jako vždy sypala nějaký ten sýr :D


Rýže s hráškem krůtím masem
Oběd, ke kterému jsem si dopřála i meruňkový kompot od babičky (respektive pouze jeho zbytek v podobě dvou meruněk :D).

 
Tvarohová svačina
Klasicky tvaroh s ořechy. Tentokrát i goji, které jsem si nově oblíbila (a to mi napoprvé nechutnalo) a konopné semínko :)


Kokosovo - jablečné lívance
Už jste zkusili kombinace kokosu a jablek? Možná není až tak známá, ale to neznamená, že není dobrá! Tyhle lívance to dosvědčují :)
recept ZDE


Nejlepší nudle
Mé nejoblíbenější nudle jsou ty cuketové! A když je připravuji, mamka se dlouze podivuje nad tím, proč tu cuketu tak dlouho tou škrabkou loupu - prej že co se mi na ní nelíbí :D No teď už jí bylo vysvětleno, že to byl záměr :D K nim jak vždy přidávám cherry rajčátka, sušená rajčátka, mozzarelu a nějaké ty oříšky či arašídy :)


Slanina! :)
Ano, po sto letech jsem si dopřála slaninu :D Říkám si, že když si ji dává taková Zuzka Light, tak proč bych nemohla já - ačkoliv jsem měla vždycky tak nějak pocit, že je špatná. Ale tak jsem si vybrala tu co možná nejkvalitnější a servírovala opět spolu s míchanými vajíčky :)


Dýňová polévka
V Albertu jsem ulovila krásné minidýně a po dlouhé době se pustila do vaření této dokonale podzimní polévky. Servírovaná 
s parmazánem nemá chybu :)


Avokádovo - kakaový pudink
Někteří by to prý nestrčili do pusy, ale mě chutnal! Avokádo mám na sladko mnohem radši než na slano :) Proto jsem ho zkombinovala s kakaem a pár dalšími surovinami a udělala si tuhle zajímavou a zdravou svačinku, která rozhodně poživatelná byla - až moc! :)
recept ZDE



Ovesná podle mé základní receptury
No, základní receptura, dejme tomu :D Je to spíše kaše, kterou jsem se naučila už dávno podle Zuzky Light a přesně v tomto podání mi vždy moc chutnala - uvařená ovesná kaše, smíchaná s rozmačkaným banánem, zdobená sušenými brusinkami
a mixem oříšků. Tento týden jsem si na ni vzpomněla po opravdu dlouhé době a hned jsem kvůli ní kupovala brusinky :D


Pohanka s kuřecím
Další klasika - kuřecí maso, pohanka, žampiony a zelenina. Nic těžkého, zato je to opravdu dobré :)


Dýňová ovesná
Barva pravda nevypadá zrovna nejvábněji, ale chuť to jako vždy napraví :D Kaši jsem smíchala se lněným semínkem, rozmačkaným banánem a dýňovým pyré. Nahoře trocha arašídového másla a goji pro barvu :)


 Nědělní kakaové
Závěr většinou patří nedělním snídaním a dneska tomu nebude jinak - ovesná kaše s kakaem. Nahoře klasicky banán, ovoce
a mandlové máslo :)

39 komentářů :

  1. vyzivabiochemicky.blogspot.com17. listopadu 2013 v 9:01

    za to Goji tě obdivuju, já ho prostě nemůžu vůbec ! A to je to tak zdravé :))
    jinak krásné jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna dneska jsem si udělala ten avokádový puding a byla to úplně luxusní snídaně :) akorát jsem přidala jogurt, karob smichala s kakaem a proteinem a vrstvila s bezlepkovými piškoty :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jako vždycky, nádhera :) lívance vypadají obzvlášť úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, samé dobroty. Dnes se budu opičit a taky při neděli přidám food inspo, jelikož se mi nashromáždilo pár fotek a určitě se tam objeví i tvé lívance, ikdyž jsem si je trošku upravila a dělala je z hrušek a přidala koření medový perník, takže ve výsledku jsou perníkovo-hruškové :-D Neměly chybu! Už jiné baštit nechci :-D:-) Děkuji za inspiraci. Tvoje bašty nikdy nemají chybu.

    OdpovědětVymazat
  6. Zase krásná inspirace!:))
    Goji mi taky zachutnalo až na druhý pokus!

    OdpovědětVymazat
  7. samé dobrůtky:-) taky mi goji na první ochutnání nechutnalo, teď si ho ale nemůžu vynachválit:-D má fakt takovou zvláštní chuť, to se musí uznat, ale chutná dobře. Na kaši s banánem je supr:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty cuketový nudle vypadají fakt dobře! :) ... Mám hlad :D

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné :) mohu se zeptat, kde a jaké brusinky kupuješ? já všude narazila jen na proslazené cukrem a to se mi nelíbí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brala jsem nějaké v Bille, ale přiznám se, že jsem ani nezkoumala, zda jsou proslazované

      Vymazat
  10. Krásně si hamáš :)
    Vždycky se na tenhle nedělní článek moc těším, ale zároveň vím, že už je neděle a musím se učit, to mi vždycky náladu zkazí :D Avšak na tvoje výtvory se pořád tak krásně kouká :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky, já také slaninu neměla snad 1000 let.. ale miluji ji, jen si ne a ne troufnout.. nějak mě pořád leží v hlavě výčitky.. ale když ji jí Zuzka Light jak píšeš (což jsem doteď nevěděla) a docela mě to překvapilo, tak si také pár plátečků asi koupím :-D

    A jinak jsem se chtěla zeptat, jak se ti daří co se týče nějakých těch problémů co jsi měla s přejídáním? Já také trochu řeším tento problém, tak proto se ptám jak se ti vede a zejména po tom co jsi vysadila pšenici a cukr, nemáš chutě?

    Jo a ještě se chci zeptat - obrázek č.2 - míchaná vajíčka.. k čemu to bylo - snídaně, večeře? Jíš to jen tak bez přílohy nebo co si k tomu dáváš? Hodilo by se asi pečivo, ale to vím že ty nejíš.. ale zase kdyby to měla být snídaně bez přílohy, tak by to asi moc nezasytilo.. tipuji tedy že je to véča? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ta vajíčka byly zrovna na snídani - zkoušela jsem to dávat před cvičením, s tím že po něm pak byla snídaně už se sacharidy. Občas jsem to teď tak dělala - ne každý den, jen abych občas měla nějakou změnu v režimu ;)

      A nepsala jsem, že teď už vůbec nejím cukru a pšenici - jenom to, že jsem si dala 1 týden bez cukru a pšenice. Teď už to občas zařadím. Ne třeba tak moc a každý den, ale nevynechávám ty složky úplně ;)

      A přejídání...no není to úplně pryč, ale ani to není tak strašné jako dřív ;)

      Vymazat
  12. Vše vypadá zase úžasně! :) Já nejvíc miluji tvoje kašičky ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Na goji si taky zvykám, připomíná mi to rozinky a ty teda nesnesu :D ale zase odporné to goji není, takže přidávám do jogurtů, a jde to, navíc, když je to zdravé. A co jsem to ještě chtěla... jooo, mražené ovoce do jogurtu je delikatesa, miluju to :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, řekni mi prosím, jak děláš pohankovou kaši. Já jsem ji zkoušela poprvé 40g pohanky 150ml mléka (jako u ovesné) a to by nežral ani pes :D. Jsi moc šikovná, jen tak dál ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to dělá všechno odhadem, nikdy to neměřím, ani nevážím. Když je třeba dolít tekutinu, tak doliju. Radši dávám méně než více. Ale už mám odhad a většinou to výjde ;)

      Vymazat
  15. Ahoj, dala bys mi, prosím, odkaz na tvůj instagram? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je, ale už tam vůbec nechodím a nepřispívám ;)
      http://instagram.com/myfitness_lifestyle

      Vymazat
  16. Musím to avokádo někdy vyzkoušet:) Dnes je to skoro samá kaše:)

    OdpovědětVymazat
  17. Nejdříve bych snědla všechny kašičky a pak bych se pustila do těch jablečných lívanců ! :D Jídlo vypadá skvěle <3

    OdpovědětVymazat
  18. Krása, jako vždy :-) Ty cukínové nudle musím vyzkoušet, zrovna mám 2 v ledničce :-) A tak poslední kaša vypadá luxusně :-) Hned jsem na ní dostala chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Náhodou jsem narazila na tvůj blog a moc se mi líbí :) Velká inspirace! :) Jídlo vypadá božsky! Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  20. aaaa jak já bych si dala dýňovou polévku!
    a slaninu miluju od malička, jen ji taky bohužel nejím moc často:D

    OdpovědětVymazat
  21. Nádherná inspirace :)
    cuketové nudle bych ráda zkusila, ale bojím se, že mě nezasytí...
    Goji, jak ho někdo může nemilovat? vždyť chutná jako brusinky <3

    OdpovědětVymazat
  22. Ty kaše s lesním ovocem vypadají vždycky tak lákavě.
    Už se těším, až budu mít zase dýňovou polévku.♥

    OdpovědětVymazat
  23. Vypadá to všechno krásně :) Zrovna teď bych si dala ty vajíčka :D Můžu se zeptat jestli ten tvaroh nějak ochucuješ nebo do něj přidáš jen ty oříšky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozmíchám ho s mlékem, občas přidám skořici, vanilku nebo i kokosové mléko. A někdy trošku sladkého vanilkového proteinu ;)

      Vymazat
  24. Ahoj, pročítám tvůj blog odzadu cca 4. dnem. Obdivuju tvé pokroky a hlavně to jak si jdeš za - svým - . Chtěl jsem jen zareagovat na jednu věc. Často v poslední době experimentuješ, zdá se, že nečekáš nějaké zázraky, ale spíš je to pro tebe takový způsob překonávaní sama sebe /týden bez xxxx, vydržím/nevydržím?/ Je zajímavé to pozorovat, ale chtěl jsem říct jednu věc. Často své experimenty podkládáš zdravými/nezdravými účinky určitých živin nebo potravin. Já jsem přesvědčen o tom, že každá potravina nebo živina je v přiměřeném množství tělu prospěšná, že tělo potřebuje tu správnou dávku a týká se to úplně všeho. Zkrátka zde platí, že každá látka může být jed či lék, záleží pouze na množství. Není proto dle mého rozumné, sesumírovat nežádoucí účinky látek, když jsou v nepřiměřeně vysokém množství a na tomto základě tu látku úplně vypustit a čekat co to udělá. Nic zkrátka není jenom zdravé nebo jenom nezdravé (až na extrémní vyjimky, kterými jsou např. dioxiny apod.). Je to jen můj pohled na věc a měl jsem potřebu to napsat, jinak ti samozřejmě přeju, ať najdeš svou rovnováhu v příjmu potravy, protože tělo potřebuje nějakou stabilitu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, to je mi jasné a sama se tím tak nějak řídím. Ono možná to z toho blogu vyzvnívá jinak, já tu píšu fakt jen, když něo zkouším nebo mě něco "nadchne" a to se to pak snažím popsat komplexněji a vyhledat různé informace k témámatu a tak nějak prokázat, proč by to tak vlastně mělo být. Jinak určitě stabilitu vcelku udržuji ;)

      Vymazat
  25. Ahoj Moni, kde kupujes parmazan? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem ho brala u jednoho spešl pultu se sýry v obchodním centru ;)

      Vymazat
  26. Zítra se míním inspirovat pohankou, jak jsem ji tady viděla, došlo mi, že už jsem ji hrozně dlouho neměla :-) Takže díky za tip! :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuju za milé znovupřivítání :-) Já právě zjišťuju, že jsem nejšťastnější když mám pořád nabitý program, a dělám něco "užitečného", takže kombinace hodně práce, trochu méně školy :-D, dostatek pohybu, občas nějaký ten sraz s kamarády a k tomu tak akorát času abych stihla všechny nutné drobnosti, je pro mně zcela ideální. Obávám se, že jsem tak trochu workoholik :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Mňam! Všechno vypadá moc hezky. Akorát pohance asi nikdy nepřijdu na chuť.. :D

    OdpovědětVymazat
  29. om nom nom! závidím ti, že si tak často můžeš dovolit kuře. jinak mě děsně fascinujou tvoje kaše :D mám pocit že jsem ještě neviděla 2 stejné (když nepočítám banán+máslíčko :D) líbí se mi jak to různě kombinuješ a nemáš pořád to amý dokola :) a k tomu lesnímu ovoci, jsou tam i borůvky?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)