pondělí 4. listopadu 2013

Jak se daří Ondráškovi?


Dneska se trochu netradičně vyhnu tématům jako je jídlo či cvičení
a budu se věnovat něčemu mnohem roztomilejšímu - mému bráškovi!
I když jednu věc s těmi všemi dobrotami společnou má - je prostě k sežrání :) Už dřív jsem vám o něm psala a ukazovala vám i nějakou tu fotku. A protože čas letí a naše fotoaparáty neotálejí, máme jich už teď velkou spoustu. S mamkou jsem se tak nějak bavila o blogu a o tom, jak mi tu a tam nabídnou nějakou spolupráci a pošlou mi třeba něco dobrého na ochutnání a dospěly jsme k názoru, že nějaké dobroty by si zasloužil i Ondrášek. No proč by taky nemohl něco otestovat, žejo? :D Takže spíš tak z legrace jsem řekla, že bych ho tedy měla na blogu ukazovat častěji. Vlastně nevím, proč mě nenapadlo mu nějaký ten příspěvěk věnovat už dřív! :)

Ondrášek se narodil 22. srpna, takže za pár týdnů už bude slavit 3 měsíce. A musím říct, že se mění každým dnem :) Je to až neuvěřitelné, jak rychle se takové mimčo vyvíjí. A já si to jako starší setřička užívám a sbírám zkušenosti do života - přebalování, krmení, procházky...všechno si zkusím. Pravda, netrávím s ním tolik času, protože jsem často v práci, ale to mi nezabrání mu věnovat každý den alespoň chviličku a jednou za čas ho na chvilku mamce pohlídat nebo vzít ven :)





Nejvíce miluji ten jeho úsměv. Ještě před pár týdny to neuměl, ale teď už se směje na všechny okolo. A těším se na něj každý den. Vždycky když příjdu a jdu se na něj hned mrknout, pozdravit ho, tak se na mě začne usmívat. Jako by měl radost, že mě vidí. Spíše má radost, že mu zase někdo věnuje pozornost :D Pak se culí na celé kolo a řeknu vám, že to je fakt nakažlivé. Úsměv takového mimča vám hned zvedne náladu :)



Tady je jedna starší fotka s jeho novým kolotočem do postýlky. I hračky už celkem vnímá a líbí se mu, jak se nad ním něco houpe nebo točí. Ale nad jedním jsme s mamkou přemýšlely - proč všechny hračky a kolotoče pro mimča hrajou pořád stejné melodie a ukolébavky? Pořád to samé, co ještě bylo za času mě a mého druhého bráchy. Taky by mohly občas přijít s něčím novým, ať nám pak doma nehraje kolotoč, sluníčko i želva úplně to stejné :D



A Ondrášek v kočárku - ten osudový den, kdy jsem ho konečně po 2 měsících vzala sama na procházku. V kočárku je vždy strašně klidný a povětšinou spí. Doma se dokáže vztekat, ale jakmile se rozjedete s kočárem, tak je najednou všechno v pořádku. Ale vypravit se s ním ven, to byl pro mě teprv oříšek. To bylo vzteku a nářku a než jsem se stihla obléct, tak se chudák hodně naplakal. Zrovna jsem s ním byla sama, tak jej neměl kdo zabavit. A nejsem v tomhle ještě tak zběhlá jako mamka. Takže jsem se ve výsledku oblékala nejméně 30 minut - ono střídavě houpat kočár a navlékat si ryfle není žádná sranda. Teď už soucítím se všemi maminkami! :D



Když spinká, tak je vůbec nejroztomilejší. A nejlepší je, jak se mu ještě něco zdá. Často vypadá, jako by ze spaní jedl. Nebo má strašidelné sny a leká se. Mamka ho dokonce prý párkrát zaslechla, jak se ze spaní směje :D



Ondrášek s jeho tatínkem - jako by si z oka vypadli :)




Nejroztomilejší - když vám usne v rukou :)



Ondra s mamkou :)



A ještě i s babičkou - tou nejlepší na světě samozřejmě :) Vychovala nás už spoustu a já si to náležitě užívala, když jsem byla její úplně první vnučka. S dětmi to prostě umí :)



Ondráškovo oblíbené místečko na gauči - plné dek a polštářů :)






A hračka, která nikdy nesmí chybět - klasický štěrkací špendlík, se kterým jsme u nás vyrůstali všichni. Už si jej dokonce zvládne pěkně držet v ručičce :)



A nakonec mí dva bráchové dohromady. Jojo, sestřičku jsem si přála, ale nevyšlo to. Holky se u nás jaksik rodí asi jenom jako prvorozené. Od mamky sestra má taky jednu dceru a pak dva syny :) 

Z fotek je to prozatím asi vše. Zjistila jsem, že vlastně nikde nejsem s Ondráškem vyfocená já - snad jen na fotkách
z porodnice. No aspoň vím, že to musím taky brzy napravit :)

31 komentářů :

  1. Krásňoučký je :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mit doma malyho beasku tak se asi pocuram radosti :-D <3 je rotromilej

    OdpovědětVymazat
  3. tak ti dekuju, ja zrovna snidala u te hnede fotky:-))miminka jsou krasna-)) je super si je pujcit a pak zase vratit:-)) babca vypada strasne cupr:-)) hodne stesti a zdravi vam vsem.

    OdpovědětVymazat
  4. Je roztomilý, ten úsmev, no proste nádherné miminko :) Tiež by som sa s nejakým pomaznala. Ale ono je to úplne iné mať ho na pár hodín a starať sa o neho vkuse. To by som si ešte určite nevedela predstaviť. I keď, vek už na to mám, mamka už v týchto rokoch mala mňa :D

    OdpovědětVymazat
  5. Bože ten je nádherný *_* také bych jednou takového chtěla mít! pro mě perfektní motivace k přibírání na zdravou váhu..

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasný bobek. Já mám děti moc ráda. :)) Upřímně už se těším na ty vlastní. ♥
    Jinak toto opečovávání mladšího brášky jsem si také zažila, můj je mladší o 10 let, takže už mám také dobrou průpravu do života. :D
    S mamčou jste si na sebe dost podobné. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna jsem u článku snídala ovesnou kašičku... :D:D
    Je to krásné miminko! :) Taky by jsem ještě chtěla doma miminko, ale těch sourozenců už je asi moc. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc nádherné miminko :-) Nechceš mi Ondráška na chvilku půjčit domů? :-D Je opravdu mooooc roztomilý, musíte mít všichni z něj radost..
    Já své vlastní děti mít nemůžu, ale aspoň se můžu dívat na cizí miminka a Ondrášek je moc krásné miminko, tak mám radost alespoň z pohledu na něj :-)
    Přeju mu jen to nejlepší, ať je hlavně zdravý.. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten je nádherný, miluji miminka a děti vůbec,chci být už babičkou,ale dcera zatím nic:-(((

    OdpovědětVymazat
  10. Já ani nevěděla že ty máš vlastně 2 brášky.. myslela jsem že máš jen Ondráška.. Kolik je tvému druhému bráchovi let a jak se jmenuje?

    OdpovědětVymazat
  11. Ten je uzasny! Taky bych takoveho chtela mit doma :-D No, budu si muset pockat na vlastni, jeste par let...

    OdpovědětVymazat
  12. Oceňuji, že jsi nás pustila do svého soukromí. Ondrášek je opravdu kouzelné dítko a vsadím se, že svůj osud lamače dívčích srdcí s pořádnýma bicákama má už předepsaný, viď sestřičko? :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Teda musím jen říct, že tvoje babička vypadá úplně bezvadně!

    OdpovědětVymazat
  14. Je úžasný! Já mam hodně prcků v rodine, ale už to odrůstá :D Tohle stvoření ti závidím ;)

    OdpovědětVymazat
  15. To je roztomilý prďola <3 kdybych tak měla ještě mladšího brášku! Jinak mě se strašně ba tobě líbí, jak zkoušíš ráda cokoli nového! Díky tobě jsem toho nazkous měla už tolik! A myslím, že i Ondra zkusí! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten je krásny! :) aj ja chcem také domov♥
    http://fashionbynitaxxx.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  17. Já být maminkou dítěte, tak tě nejspíš přerazím vejpůl. Dle mého názoru na internet nahé a ponižující fotky dětí nepatří. Zbytečně takto nahráváš pedofilům a jim podobným, pro které je toto pastva.... Navíc zde zveřejňuješ dost jak svých osobních údajů, tak i jiných a to těch, kteří nemají šanci se bránit. Ty a tvá rodina je nyní dle fotek dost poznatelná - jak si můžeš být jistá, že nesleduje tvůj blog někdo z tvého okolí s nečistými úmysly?

    Druhá věc je ta pokakaná fotka - ano, pro některé to roztomilé je, ale i tak je to fotka, která má zůstat v soukromí rodiny stejně jako "nahaté" fotky. Nehledě na to, že co je na webu, tak už tam taky zůstane a nedivila bych se, kdyby ti brácha jednou "poděkoval" za tyto fotky.

    Jinak je bráška krásný a tvůj blog ráda sleduji, ale k tomuto jsem se vyjádřit musela.

    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel musím souhlasit :( mám tenhle blog hodně ráda, ale taky mám pocit, že na netu nemusí být úplně vše...

      Vymazat
    2. no, ta fotka s pokakáním .. té si nás mohla ušetřit :X jinak bych to tak nehrotila ale je fakt, že dnešní doba je hrozná...

      Vymazat
    3. Bohužel souhlasím s každým tvým slovem...

      Vymazat
    4. Je to soukromý blog a rozhodnutí je na Monče, co zveřejní, ne na vás. Jinak ta "pokakaná" fotka ukazuje, že je dobře krmený, takže to souvisí se zdravou stravou :)Vlaďka

      Vymazat
    5. Přesně tak, respektujme autora blogu, je to jeho prostor a jeho rozhodnutí. To co svěří je na Monče.

      Vymazat
    6. Je to sice na Monče, ale malý brácha se k tomu nemůže vyjádřit, co mi víme, jak se na to zpětně bude dívat. Jde ale hlavně o bezpečí, bacha hlavně na ty nahatý fotky, to fakt není sranda, normálního člověka často ani nenapadne, co nad těma fotkama může napadat různý "podivný" lidi :(

      Vymazat
    7. ježiš pardon za to MI, rve mi to oči :-x

      Vymazat
    8. Tak rozhorcovat se nad tim, ze se Ondras nemuze k fotkam vyjadrit, mi prece jen prijde trochu prehnane:-)) Ale jinak s varovanim pred nahatyma fotkama souhlasim do puntiku a do pismene, to je opravdu nebezpecne a blog je sice soukromy, ale precist si ho muzou ruzni lide naprosto verejne...(kdyz chteji kamaradky fotit svoje deti ve vanicce, hodi jim pres nozicky osusku nebo tak). Ale je mi jasne, ze sis to neuvedomila...Mimochodem, jak uz tu nekdo psal, babicce to opravdu moc slusi!

      Vymazat
  18. no poslednu vetu si vystihla. Tiež pozerám, že kde ta s drobčekom uvidim a nikde. Tak dufam, že do buducnosti sa nám s nim ukážeš. Každopádne máte doma teraz určite veselo :) Malí drobci dokážu v rodine vytvoriť uplne inu atmosferu :)

    OdpovědětVymazat
  19. jé ty seš podobná babičce! :D Moc hezká rodinka :)))

    OdpovědětVymazat
  20. No to je fakt, proč by něco nemohl otestovat i bráška. Jen jsem zvědavá na to, jak zvládne sepsat tu recenzi :D

    OdpovědětVymazat
  21. Fotky bráchy pěkný, ale musím napsat, že ta fotka s tím jak se posral je fakt nechutná.

    Janča

    OdpovědětVymazat