pátek 22. listopadu 2013

Pokroky v mé fitness kariéře

Nechci, aby to dnes vypadalo tak, že se jdu pouze chlubit. Ale na druhou stranu...ono to tak možná i trochu bude :D Tu a tam se mě ptáte na mou práci, jak mi to jde a jestli bych o tom něco nenapsala. A jelikož se mi v posledním týdnu poštěstilo něco, z čeho mám radost jako kdyby už byly Vánoce, tak jsem si řekla, že teď nastala ta chvíle :) Ale vememe to spíše trošku obecněji. Co na své práci miluji nejvíce a co vlastně všechno událo od chvíle, co jsem vám ZDE psala
o tom, jak jsem získala mou práci snů :)

Tak v první řadě - každá práce má svá úskalí, i ta, která je tou vysněnou. Ale přesto bych neměnila :) Nedovedu si představit, že bych musela trávit dny děláním něčeho, co by mě absolutně nebavilo a nenaplňovalo. Teď jsem v práci prakticky denně, ale nevadí mi to. Jsem ve společnosti skvělých lidí, v prostředí, které miluji a dělám to, co mě naplňuje - pomáhám lidem dosáhnout svých cílů. Jen ta hudba, co je každý den stejná mi už trochu leze krkem :D


Ve fitku kde pracuji mám na starostí poměrně dost věcí - mám své vlastní klienty (někteří z nich ke mě chodí třeba 1-2x týdně a pak jsou ale i tací, co to flákají :D), vedu skupinové lekce (jumping, posilování pro ženy a lekci "cardio abs") a mimo to mám i takové ty klasické směny, kdy prostě dohlížím na to, aby bylo vše v pořádku, věnuji se nováčkům, co přišli na první vstup, případně dělám nějaké krátké ukázkové tréninky. Takže je to dosti pestré a nikdy se nenudím - už jen to, že každý klient je jiný, dělá tuto práci krásně různorodou. S mnoha klienty už máme spíše kamarádský vztah a to se to pak pracuje samo, když celou hodinu prokecáte :D

Ale co miluji nejvíce je samozřejmě vidět u mých klientů pokroky. To, jak je vidím na prvním tréninku a jak je vidím po měsíci. Ten neuvěřitelný pokrok v kondici! Někteří si pak sami žádají o to, abych jim přidala - a to já ráda (a i když nechcou, tak jim stejně přidám :D). Většině mým stálejších klientů se daří krásně hubnout tuky a nabírat svaly - někdy je tedy změna v čísle na váze minimální, ale celková diagnostika pak ukáže své :)

Co mi dále tak nějak zlomyslně udělá radost, je vidět, že jsem jim fakt dala do těla. Většina mi pak na začátku tréninku říká, co je bolelo po poslední hodině nejvíc - tedy hlavně ze začátku trénování, pak už jsou na tom samozřejmě mnohem lépe :) Zajímavý byl například tento týden, kdy jsem s většinou klientů zařadila TRX a každý si pak "stěžoval" úplně na to samé (někteří údajně měli problém udržet i volant :D).



Zpočátku jsem se bála, že bude těžké sehnat klienty. Ano, stále to není lehké, ale s každým měsícem počet klientů přibývá.
A poslední dobou dokonce i mnoho mužů! Jak já jsem se bála cvičit chlapy, fakt že jo! Ale pak jsem zjistila, že jsou na tom ve většině případů mnohem hůř než já a už to je v pohodě (ale to jim prosím neříkejte! :D). Všichni se vždycky tváří, jak to všechno zvládají a pak jsou na konci zničení (to bude to chlapské ego, ale aspoň mají motivaci makat :D). A já se jenom
v duchu pousmívám, když si vzpomenu, jakou zátěž u daných cviků používám já :)

A vůbec nejlepší zážitek v posledním týdnu?
Určitě můj nejnovější klient - Adam Hansen. Cyklista, který ročně jezdí kolem stovky závodů, včetně těch notoricky známých jako je Tour De France. Řeknu vám, to byla MEGA náhoda! Tak nějak si u nás prostě koupil členství (žije už několik let v ČR,
i když je to Australan)
a jako většina klientů zaplatil i registrační poplatek, v rámci kterého měl 2 úvodní hodiny s trenérem. A šťastná ruka našeho manažera padla při rozdělování klientů trenérům na mě! To, že jde o takového sportovce jsem taky zjistila úplně náhodou jen pár hodin před naší první schůzkou. Byla jsem za to ráda, ale vyklepaná jsem byla jak ratlík - co já s nám mám proboha dělat?!

A tak jsem s ním dělala to, co s každým novým klientem - dotazníky, diagnostika, kardio test a o dva dny později trénink. Ani mě nenapadlo mu nabízet tréninky další, protože až tak sebevědomá jsem se prostě necítila :D Ale k mému překvapení mi pár hodin po tréninku napsal a sám se ptal, proč jsem mu nenabídla další hodinu. A tak z toho nakonec tak nějak vzešlo to, že dnes jsme měli další trénink :)

Tak vidíte, takto nějak se vyvíjí má kariéra. Klienti přibývají, úspěchy také a já se každým dne učím. Stále je toho spousta, v čem se musím jako trenérka zdokonalit. Ale o to víc mě každý den v práci motivuje. Každý malý úspěch mě naplňuje. A přesně tohle v životě a ve své práci potřebuji :)


PS: Možná to tak vyznělo, ale své klienty rozhodně nijak nemučím do strhání :D Někdy je dobré přitvrdit to jo, ale postupný progress a postupné zvyšování zátěže je důležitější! ;)

36 komentářů :

  1. Jsi šikulka, Moničko. Jsme ráda, že se ti tak daří. Jen tak dál! :))
    Na toho Adama jsem se musela mrknout. Přiznám se, že jsem neměla ani páru o tom, kdo to je. :D Ale jako sympaťák vážně vypadá, to je fakt. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Monči, jakou ty máš vlastně školu, co jsi vystudovala? Možná že jsi to již někde psala, ale nějak si to nepamatuji, díky. :-)
    Takováhle práce by mě také bavila protože zdravý životní styl a cvičení mám ráda, bohužel už ale studuju něco jiné a budu za 2 roky končit tak to teď nechci vzdát.. ale tohle by bylo to moje povolání snů, škoda že jsem na to přišla až teď... :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem dělala 1 rok ekonomku, ale přerušila jsem to právě kvůli této práci. Mám v plánu se ale hlásit ještě někam dálkově :) Jiank co se fitness týče, tak mám udělané kurzy.

      Vymazat
  3. Však jen se chlub, protože rozhodně je čím a já tě opravdu moc obdivuju. Je dobře, že děláš to, co tě baví i jako své zaměstnaní. Jsi v kontaktu s lidmi a člověk se tak učí lepším mezilidským vztahům a navazování přátelství. Takovou práci a radost z ní ti fakt přeju :)Setkání s někým, jako je Adam, je fakt paráda, nakonec budeš ještě trenér slavných!
    Ty děláš se svými klienty i rozbory jídelníčků a tělní analýzy, nebo je vedeš jen po té pohybové stránce? Byl by pro mě zážitek jít na tvou hodinu. Škoda, že bydlím tak daleko.
    A jak to máš se svou školou? Pamatuju si dobře, že jsi nedavno psala, že studuješ něco, co tě nebaví?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, dodělala jsem rok ekonomky, ale nechala jsem teď toho. Tento rok tedy nic nestuduji, jen pracuji, ale chci jít někam studovat dálkově :)

      Vymazat
    2. A u klientů je to různé - některým pomáhám i s jídelníčkem, něco jim napíšu nebo jen projdeme, jak jí teď a co by bylo dobré změnit. U některých to není ani tolik třeba. Takže je to dost individuální :)

      Vymazat
  4. Jéé, to je užasný jak si jdeš za svým snem. Držím ti palce, ať je to jen a jen lepší, škoda že jsem až z druhý půlky republiky, určitě bych si nechala od tebe dát taky pořádně do těla :D:D.

    OdpovědětVymazat
  5. Wooow, no ten doopravdy vypadá jako velký sympaťák :-))) ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mony a jaké máš konkrétně kurzy? Já te´d také absolvuji trenérský kurz-fitness trenér, tak se chci zeptat, zda ti něco daly a jak se vzděláváš dál? míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám trenérský kurz, potom jumping a flowin. Plánuji kurz Výživového poradce, nějaký kurz na stabilizační systém a na funkční trénink - to bych chtěla tak nějak nejdřív. Určitě se vzdělávám pořád a prakticky každým dnem, jinak to ani nejde :) U těch kurzů jsem ale převážně měla pocit, že už ty věci tak nějak stejně znám, jelikož jsem se tomu věnovala dlouho sama. Takže je to fakt spíše jenom o "získání papíru". Ale snažím se i dost číst o všem možném, co s tím souvisí a učit se i od jiných :)

      Vymazat
  7. To je parádička, držím palce! je super čítať niečo tak pozitívne:)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc ti gratuluju! :) Je to vlastně takové vysněné povolání, myslím že i mě by jednou něco podobného bavilo, protože si nedokážu představit že budu každý den dělat to samé pořád dokola jak je tomu teď když chodím do školy a toto mi připadá právě dobré v tom, že se vlastně ani člověk moc nestíhá nudit :D Jen je mi teď hrozně líto že nebydlím blíž, hned bych si zašla na tvůj trénink :) Vím že jsi ukončila studium na ekonomce, co chceš teď studovat? Jinak ti držím stále palce a ať se ti daří ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi skvělá, gratuluju k úspěchům :-) Dělat práci, co tě baví, je základ :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tys tu školu kvůli práci přerušila jo? Tyjo to jsem nevěděla :-) Každopádně ať se dál a čím dál tím víc daří! :-)
    A tím spíš se tě musím zeptat, napadlo mě, příští týden budu od úterý v Ostravě, neměla bys čas na tréninkovou hodinu pro mě? :-) Hodilo by se mi to + mohla bych to využít k vytvoření multimédia pro článek :-) Samozřejmě za normální sazbu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, u nás ve fitku máme akorát možnost 1 vstupu zdarma, jinak je tam členství měsíčně a nejde platit jednorázový vstup. Ale pokud bys přišla někdy, když budu mít směnu, tak se ti můžu věnovat ;)

      Vymazat
    2. No, na ten jeden vstup zdarma jsem se právě dívala, protože by mě opravdu zajímalo, co nabízíte :-))

      Vymazat
    3. Příští týden mám směnu mimo pondělí akorát ještě ve čtvrtek 11-15 a sobotu 12-16. Kdybych chtěla teda přijít a měla takto nějak čas. Nebo napiš, kdy by ses tam dostala :) Jo a v ten čtvrtek dělám kdyžtak ještě ve 12h posilování na břicho 15minut ;)

      Vymazat
    4. Čtvrtek by byla fajn, dám vědět :-)

      Vymazat
  11. Tak to je krásný, moc gratuluju! :)) ten Adam je fešák (musela jsem si ho vygooglit :-D ) ať se daří :))

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, Moni, chtela bych se zeptat ohledne tech "certifikatu". Jak jsi k tomu dosla, ze si je udelas? A kolik to tak stoji / jak to probiha? Hlavne mi jde o ten trenersky, ale zajimaji me i nejake ty "mensi", rada bych si udelala certifikat na spinning, ale vubec nic o tom zatim nevim :) V posilovne bych pracovala rada taky, tenhle clanek je pro me velkou motivaci. Drzim ti palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trenerskym myslim vylozene trenera ve fitku

      Vymazat
    2. Musíš si to najít třeba na internetu, jsou různé kurzy ;) Já si vždycky pročtu různé stránky, které kurzy nabízejí a vybírám. Trenérské kurzy stojí tak kolem 10 000Kč, některé víc, některé i trochu méně. Ostatní certifikáty můžou být taky tak od 2000-10 000Kč.

      Vymazat
  13. To je krásné, škoda, že tě mám tak daleko (přes celou republiku, jinak bych určo na hodinu k tobě zašla) Takhle se musím smířit jen s články:-). Ať se ti i nadále daří.

    OdpovědětVymazat
  14. Myslím že by ses měla chlubit mnohem víc, jsi nejlepší! :)
    Jako trenérku bych tě chtěla, mám ráda když mě někdo dokáže pořádně "zničit" :D
    a doufám, že to pozvání na kafe přijde, haha :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to děkuji, že ve mě tak věříš! :) A co se pozvání na kafe týče, tak na to ještě má minimálně 9 tréninků, co mu zbývá. Takže je ještě spousta naděje :D

      Vymazat
  15. Je fajn že tvá práce je zároveň tvým končíkem, myslím si že je opravdu štěstí to takhle "vychytat"...Taky bych si představovala dělat něco podobného jako ty, mám ráda práci s lidmi.
    Možná mi to v předešlých článcích uniklo, ale můžu se zeptat jak jsi se k takové práci dostala? díky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělala jsem si trenérský kurz a využila vpříležitosti, když ve fitku, kam jsem chodila cvičit hledali nové trenéry. A vyšlo to :) Trochu jsem o tom psala tady: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/05/ma-fitness-kariera-kdyz-chces-neceho.html

      Vymazat
  16. Tyjo tak to gratuluju!! :) Hned na začátku chytit takového velkého sportovce :) SUPER!

    OdpovědětVymazat
  17. Ježiš Mončo to ti hrozně gratuluji :) Poslední dobou na tebe často myslím (neber si to úchylně .D), protože šéfová našeho fitka objevila můj blog a je z něj uplně nadšená a říkala že pokud si udělám výživový kurz okamžitě by mě přijala, že jsem hrozně šikovná :) A časem bych si chtěla udělat i trenéra
    Ale bojím se abych měla tu klientelu no.. Snad jo :)

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý, dnes som objavila Váš blog, a úplne ma nadchol :)
    Teraz čítam, že ste trénerka, tak ak by ste mi vedeli poradiť, prosím Vás, aké cviky mám cvičiť, keď chcem pribrať - som veľmi vychudnutá.
    Chcela by som totižto nabrať svalovú hmotu a vyformovať postavu.
    Cvičím jógu, venujem sa športom /plávanie, bicyklovanie, lyžovanie/, stále nič - mám zrýchlený metabolizmus, môže to byť dôvod, prečo sa mi nedarí?
    Čo by ste mi odporučili, aby som vo svojom jedálničku uprednostňovala?
    Momentálne jem všetko, 6 krát denne.
    Aký názor máte na proteiny pre ženy /napr. srvátka/ ?
    Veľmi rada čítam takéto články, len sa chváľte, motivujete tým aj ostatných, aby na sebe makali ;)
    Vopred ďakujem za odpovede.
    Pekný večer prajem :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tohle se moc dobře.
    Je vidět, že to vážně baví, co děláš. Jen tak dál.. Přeju hodně úspěchů. :)

    OdpovědětVymazat
  20. No velmi zajímavý článěk :) Klidně se chlub, máš čím. Chlap sice jsem ale moje ego není tak vysoko :) někdy se bojím tvých tréninků, někdy brblám.. ale naprosto ti důvěřuji a řekneš-li, že skočím na 4 bedny tak ti prostě věřím a udělám to. Jak sem již mnohokrát řekl: Ukázala jsi mi cvičení, které jsem neznal a začalo mě bavit. Dnešním dnem mohu říct, že i když výsledky nejdou tak vidět tak se cítím úplně jinak. Posouvám své hranice a plním si své sny - díky tobě.

    Stále děkuji té náhodě, že při mém prvním vstupu do nového fitka jsi zrovna svačila a byla jediným volným trenérem protože jsem naprosto spokojený. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak se omluvám, že jsem ti to tady zahltil.. chtěl jsem se vrátit zpět a nevšiml sem si že se to odesílá pořád dokola ...

      Vymazat
    2. Děkuji, slyšet/přečíst si něco takového je sen každého trenéra. Pro tento moment tu práci dělám a mám z tebe neskutečnou radost. A jsem ráda, že jsem ti takto mohla pomoci :)

      Jo a na ten moment si taky pamatuji. A vím, že se mi prvně zrovna moc nechtělo :D

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)