pátek 15. listopadu 2013

Týden bez cukru a pšenice II. - jídelníčky

Můj včerejší příspěvek vyvolal zajímavé reakce a názory. Komentovali jste hodně a taky jste si žádali ukázky jídelníčku.
A jelikož jsem si onen týden jídla zapisovala, mohu se s vámi o ně podělit. Ačkoliv celkem z těžkým srdcem - už teď vím, že si zase určitě počtu hodně zajímavých komentářů a připomínek :D Ale co, jednou za čas to snad nějak překousnu :) 


Jenom bych chtěla tedy ujasnit pár věcí... V daném týdnu jsem se snažila co nejvíc zredukovat příjem jednoduchých cukrů a pšenice - zejména tedy ze zdrojů, kde je jich převaha. Co se cukrů týče, tak ovoce jsem ve stravě ponechala - to nepovažuji za zlo. Stejně tak sušené neproslazované ovoce :) Z příloh jsem si nechala vločky (ovesné, jáhlové, pohankové), jáhly, pohanku, rýži. Ořechová másla byla neslazená. Včera jsem byla upozorněna na to, že pšenice může být všude - třeba i v šunce, sýrech, jogurtech...no to je pravda, ale pokud tam v mém případě někde byla, tak to určitě bylo v minimálním množství a nejsem si toho vědoma nebo jsem si toho nevšimla, když jsem tyto potraviny kupovala. A navíc takové minimum pro mě až tak nehraje roli - mě šlo o to vynechat jídla, kde pšenice převažuje, tedy zejména pečivo, těstoviny (které stejně skoro nejím) apod. ;)

V poslední době jsem taky jedla o něco méně příloh - některé dny mi stačí pouze ke snídani a obědu a zbytek jídel si pak vystačím s bílkovinami, tuky a zeleninou, případně ovocem. Jiné dny cítím, že tělo potřebuje sacharidů více a tak mu je dopřeji. Záleží i na tom, jak moc cvičím a jak je třeba doplnit zásoby glykogenu :) Popisovaný týden  níže jsem tak nějak samovolně omezila právě i ty sacharidy, protože jsem cvičila méně intenzivněji a neměla tolik hlad. Teď už jsem na nich v některé dny zase trochu přidala - to jen ať víte, že u mě se ty jídelníčky mění opravdu s každým týdnem i dnem a trvale se nedržím nějakým striktním předpisem ;)


Tak teď už ale dost obkecávání a jdeme na to jídlo ;)

So 2.11.2013: 

- ovesná kaše se lněným semínkem, 1/2 banánu, hroznové víno, 1 lžíce ar. másla
- 125g odtučněného tvarohu s chia semínky, 1/2 jablka, vlašské ořechy
- jáhly s červenými fazolemi, kukuřicí, cuketou + různé druhy sýrů (menší porce)
- brokolice + rajčata s moravskou krkovičkou a romadůrem
- 200g polotučného tvarohu, sušené moruše, mandle + para ořechy, konopné semínko


Ne 3.11.2013

- kaše z pohanky lámanky, 1/2 banánu, mix sušeného ovoce, lískooříškové máslo
- bílý jogurt s chia semínky, sušené moruše, arašídy
- rýže se sójovým masem, fazolemi a zeleninou
- brokolice + rajčata s moravskou krkovičkou a romadůrem
- ovčí řecký jogurt s kokosovým mlékem, mix ořechů, goji




PO 4.11.2013

- pohanková kaše s kokosovým mlékem, 1/2 banánu, kousek manga, arašídové máslo
- rizoto s lososem, špenátem a hráškem + meruňky
- květák + rajčata s moravskou krkovičkou a hermelínem
- mléčný protein, červená paprika


ÚT 5.11.2013

- jogurt s kokosovým mlékem, ořechové musli, mango, 1/2 banánu, mandlové máslo
- rizoto s lososem, špenátem a hráškem + tvaroh s kokosovým mlékem, meruňky a ořechy
- květák + rajčata se šunkou a hermelínem




ST 6.11.2013

- ovesná kaše se lněným semínkem a chia semínky, 1/2 banánu. mango, arašídové máslo
- jablko
- pohanka s cuketou, sušenými rajčaty, cottage a mozzarellou + hrst ořechů
- květák a rajčata se šunkou a hermelínem + tvaroh s goji, kakaem a ořechy


ČT 7.11.2013 

- jogurt + kokosové mléko, musli, banán, mandlové máslo
- protein v mléku
- 2 jablka + hrst ořechů s goji (během dne)
- 3 míchaná vajíčka s kukuřicí. hráškem, šunkou a sýrem + rajčatové pesto, paprika, okurky
- mléčný protein



PÁ 8.11.2013

- jáhlová kaše, banán, sušené lesní ovoce, arašídové máslo
- 1 malé jablko,  protein
- pohanka s cuketou, sušenými rajčaty, cottage a mozzarellou + tvaroh se zakysanou smetanou, meruňky, kešu, kokos
-brokolice s rajčaty, šunkou a hermelínem
- ovocný salát (jablko + banán) se zakysanou smetanou a arašídovo-karobovým máslem
- mix ořechů (asi 2 hrsti)



Jak jste si mohli všimnout, tak večeře byly každý den prakticky stejné - hlavně proto, že mi toto jídlo teď dost chutná, je to jednoduché na přípravu (i do krabičky do práce) a člověk nemusí každý den něco vymýšlet :) Prakticky jsem si zvykla snídat kaše, objedvat nějaké maso s přílhou a zeleninou a večeřet nějakou hutnější zeleninu, jako je květák nebo brokolice. K večeři či obědu si pak dám tvaroh s ovocem a ořechy - nebo jen tak během dne. A když je chuť nebo hlad, tak mi pak stačilo pár ořechů, jablko nebo občas i protein (ten hlavně když nebyl v práci čas na jídlo). Někdy mi stačí i 3 jídla za den, pokud nestíhám kvůli práci jíst častěji - ale u těchto jídel pak mám mnohem větší porce samozřejmě. Jindy naopak do sebe něco klidně soukám i 6x denně :D

Sama se divím, že ten popisovaný týden byly některé porce menší, než jsem zvyklá - ale zkrátka když se začnu hlídat a zapisovat to, tak to zrovna takto dopadne :D Teď jsem měla zase pár náročnějších tréninků, takže porce už jsou větší a příloh je taky podstatně více. Pečivo ale nevyhledávám stále - za poslední týden jsem si jej dala jen asi jednou, jen tak na chuť když mamka přinesla čerstvý vícezrnný chléb, ale denně ho nepotřebuji :) A co se cukru týče, tak jej samozřejmě taky nejím v enormním množství, ale už si zase zařadím i nějaké to sypané müsli s kousky čokolády...no anebo čokoládu samotnou či tyto božské lívanečky :D

Zkusila jsem si, že to týden bez cukru i pšenice zvládnu. A zvládla jsem to :) Ale celý život zase úplně striktní být nepotřebuji a ani nechci. Takže dát si, ale s mírou. To je prostě směr, kterým jsem se vždycky ubírala (ačkoliv to ne vždy vycházelo) a ubírat budu i nadále ;)



49 komentářů :

  1. První a poslední fotky jsou úplně luxusní, hned bych si ty vyfocené dobroty dala! :-) Máš hodně zajímavý jídelníček.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju...ideální cesta,jak si zpomalit metabolismus. Já necvičím ani z poloviny,co ty a jím třikrát víc a troufám si tvrdit,že moje tělo mi děkuje narozdíl od toho tvého. Doufám,že to je jen zatmění a že se vzpamatuješ brzo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, z čeho dedukuješ, že jíš víc. Já tu žádné gramáže nevidím, tudíž nemohu posoudit, jak velké jí Monika porce. Pokud ty ano, docela by mě to zajímalo

      Vymazat
    2. Nevím, proč si každý myslí, že když jí člověk přílohy třeba jen 2 denně, tak se hned strašně podvyživuje. Já mám porce dostatečně velké a metabolismus mi pracuje dobře, to snad sama vím nejlíp ;)

      Vymazat
    3. Aj mne sa to zdá dosť málo, hlavne v porovnaní s minulým jedálničkom (samozrejme, gramáž neviem)... A tie váhy čo zdvíhaš, myslím že potrebuješ omnoho viac sacharidov.... Ale na druhú stranu, vieš toho 100x viac než ja čo sa týka stravovania a ty si ty a poznáš svoje telo. Len si dávaj pozor... Boli to 2(?) týždne, nesnaž sa prejsť na takéto stravovanie úplne, to skonči zle.. Jana

      Vymazat
  3. Já teda bez cukru i pšenice dokážu žít normálně, zatím nad návratem těchto složek do mého jídelníčku neuvažuji, protože absolutně nestrádám. :))
    Jinak je fajn, že ses o jídelníčky podělila, alespoň ostatní mohou vidět, že to skutečně jde! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. No máš toho na své poměry nějak málo, ale máš to krásně pestré, jen to holt není ve stylu vemu si rohlík, na něj dám plátek sýru a můžu jíst. Chce to trochu času na přípravu, že?
    Jak ale můžeš jíst tvaroh neoslazený? Chutná ti tak? A není na tebe příliš taký.. hutný? Já když už, tak si ho aspoň smíchám s jogurtem a i když tam mám ovoce, musím dosladit.
    A jak večer máš brokolici/květák, to máš uvařené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě že to ani netrvá, už jsem zvyklá dělat jídla, co jsou hotová rychle :) Rohlík je možná rychleji, ale většinou mám všechno nachystané - třeba právě brokolici, květák uvařím a pak jen beru z ledničky. Tvaroh je taky hned - mimochodem nesladím, rozmíchávám s mlékem, akorát občas přidám trochu vanilkového proteinu na doslazení - ale fakt jen necelou lžičku, protože bílkovin už je tam i tak až až ;) Kdysi jsem dávala třeba trochu stévie, když jsem měla.

      Vymazat
  5. Toto je jedálniček už viac podľa môjho gusta :D I keď pre mňa by tam stále bolo tých sacharidov príliš, mne prílohy proste "nerežú". Ale, samozrejme, sto ľudí - sto chutí a je hlúposť, aby si človek myslel, že len ten jeho spôsob je správny. Na každého platí niečo iné ;)
    Mne sa páči, že si do tejto "výzvy" šla, je málo takých, čo by sa dobrovoľne vzdali cukru, hoci len na týždeň. Pretože, ako vieme, cukor je návykový a naozaj ťažko sa toho vzdáva :D
    Inak, silno závidím tú zásobu orechových masiel, s nimi to musela byť skoro hračka :D
    Prajem krásny deň ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ještěže už vydělávám a můžu mít doma takové zásoby ořechů. Bez nich si to nedokážu představit :D

      Vymazat
  6. Ahoj:) me se toho nezda malo..nevim, zda se mi, ze at bys sem napsala cokoli, bylo by to pro nekoho malo/moc/malo sacharidu/moc bilkovin ...bla bla... kasli na to, Moni a pokracuj v tom, co delas:) Si inspirací:) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak - tady mi někdo píše, že toho je málo, na instagramu mě zase kamenujou, že si dávám na snídani ovesnou kaši a že tolik sacharidů je zabijácké po ránu. No nevybereš si :D Každý prostě máme svůj styl a musíme si najít, co nám bude vyhovovat ;)

      Vymazat
    2. Presne tak:) Clovek si musi najit to, co mu vyhovuje. Mam rada Tvuj blog i pristup k zivotu a jidlu:) K.

      Vymazat
  7. Nevím, kdo by chtěl kibicovat, ten jídelníček mi připadá dobrý a pokud se rozhodnu zkusit si podobnou výzvu, mám kde se inspirovat :) Akorát že teda já za daleko větší zlo než pšenici považuji uzeniny a ty baštíš šunku nebo moravskou denně. Zvolila bych jiné maso, protože tohle v mých očích vlastně ani není moc maso. Ale jsem přesvědčená, že tyhle názory se zakládají na tom, co si člověk zrovna někde přečte, které skupině vědců/lékařů se rozhodne věřit, protože v dnešní době není 100% zdravé nic, tohle kritizuje tenhle, tamto jinej :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si třeba myslím, že když je šunka kvalitní (vysoké %masa), tak je to v pohodě. I když jsem na maso taky četla rozporuplnné názory. Ale to je tak prostě se vším. Zrovna šunce třeba věřím :)

      Vymazat
  8. super jídelníček :) taky si někdy říkám, že bych jedla úplně clean, ale vím že bych to bohužel nevydržela...na to mám jídlo moc ráda :D
    co se týče cukrů, těch bych se vzdala klidně, ale s pečivem je to horší, miluju ho a mohla bych ho jíst fuurt....přesně jak jsi psala, je to závislost a já zboznuju veškeré křupavoučké pečivo úplně ke všemu:D
    což mě štve, protože vím jak je škodlivé a taky vím že by se mi ulevilo, neměla trávicí problémy a třeba by zmizel i pocit nafouklosti...jenže kde vzít vůli?:D
    jinak lepek je i v ovesných vločkách ne?:)
    jak ses cítila? méně nafouklá? pomohlo ti to nějak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, v ovesných vločkách myslím lepek je, ale můj úmysl nebyl vysadit lepek ;)
      Cítila jsem se dobře. Určitě tak nějak lehčeji, břicho bylo plošší - ale to ostatně jako vždy, když jsem nejedla pečivo. A měla jsem znatelně víc energie :)

      Vymazat
    2. v ovsu neni lepek, ale avenin:)

      Vymazat
    3. Aha, tak to jsem si asi někde blbě přečetla nebo pochopila ;)

      Vymazat
  9. Moni já si ale taky nemyslím, že by toho pro tvé tělo, které má dost velký výdej, bylo dostatek.. Ale nechci ti do toho kecat, vím totiž jaké to je... Jednej podle toho, co ti vyhovuje, ale jednej s rozumem. Víš snad jaké to je, když člověk hladoví nebo jí o moc míň, než na co je zvyklý a pak najednou z ničeho nic dostane chutě.. Ale člověk musí vyzkoušet vše, aby věděl, co na něj funguje :) Držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednám podle toho, jak se cítím - dneska jsem třeba měla větší hlad, tak jsem měla normálně snídani, oběd, večeři i svačiny (takže skoro každé jídlo) s přílohami - vločky, musli, pohanka, rýže... Dnes to prostě tělo chtělo. Nejsem blbá a rozhodně se nijak neomezuji. Hlad nesnáším a rozhodně nikdy nehladovím. A že si to tělo řekne, když má něčeho málo! :D

      Vymazat
  10. Kašli na názory ostatních, sama snad poznáš, jestli ti to stačí, zasytí, a nebo ne, fakt nechápu komentáře typu "na tvé poměry je toho málo" :D Nejsi blbá a navíc o tom asi něco víš, když se tím teď i živíš :))
    Hodně jídel bych si taky klidně dala a neměla bych pocit že nějak strádám :)
    Ale jak jsem psala už minule, omezovat pečivo ani cukry v plánu nemám (ono by to ani moc nešlo, všechny ty punče s kamarádkama a tak...:D) protože vím, že můžu, žádné problémy nemám a tak co bych si nedala...:D Ale samozřejmě že kdybych to s tím přeháněla, tak by problémy přišly, všeho moc škodí a o cukru to platí dvojnásob:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "fakt nechápu komentáře typu "na tvé poměry je toho málo" :D"
      No to jsem myslela, že jsi chápavější :)))
      Sama Monča píše, že toho teď měla míň, tak jí přitakávám, bóóže.

      Vymazat
  11. To snad neni možný, onika jsem dá članek a ostatni ji peskují.

    Mě by zajímalo jestli zná někdo tu hranici co je málo a co ne. Proberte se a zamyslete se.

    OdpovědětVymazat
  12. Mně se to líbí - když člověk jí, jak potřebuje, tak to je v pořádku a rozhodně nemá smysl do sebe tlačit něco přes moc jen proto, že už je třeba "čas" na jídlo. Takový přístup se mi líbí a musím říct, že mi taky vyhovuje.
    Já se pšenice asi jen tak nikdy nevzdám, ale snažím se to střídat, používat různé typy vloček a příloh, teď mluvím trochu i o lepku. Hrozně mám ráda pohanku, rýži a jáhly, kterým dávám třeba před kuskusem přednost. A jinak sladím jen maličko kaše, ale dobře poslouží jen banán nebo hodně sladká hruška, jablíčka :). A občas něco pečeného s třtinovým cukrem a medem si dám, to mám ráda :)

    Jinak gratuluju k těm úžasným výsledkům v posilovně! Jsi neskutečně dobrá.

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem za tento i predchádzajúci článok, ja pšenicu a cukor nevyhľadávam už viac ako rok a vôbec mi to nechýba, cukor si doprajem len v denodennej konzumácii čokolády :)
    Komentáre k jedálničkom ber jedným uchom dnu a druhým von, ľudia ktorí ťa v živote nevideli, nie sú s tebou ani minútu denne a poznajú ťa len na základe článku denne nemajú žiadne právo tvoje jedálničky negatívne osočovať. Ako píšu ostatné dievčatá neudávaš množstvo a aj keby si jedla týždeň menej alebo týždeň viac, najdôležitejšie je, že ješ tak ako si to tvoje telo v danú chvíľu želá a ako sa cítiš. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale myslím si, že to mnohým čitateľkám chýba, proste jesť bez toho či si preratávajú kalórie, či je správny čas na jedlo, či to obsahuje to čo má, atď...
    Veľa šťastia do ďalších dní a krásny víkend :)

    OdpovědětVymazat
  14. Můžu se Moni zeptat, k tomu co jsi napsala, cituji: "Popisovaný týden níže jsem tak nějak samovolně omezila právě i ty sacharidy, protože jsem cvičila méně intenzivněji a neměla tolik hlad." - Já totiž myslela že to platí přesně naopak, že ve dny kdy člověk necvičí, by měl na sacharideh přidat, aby doplnil zásoby a zase ubrat bílkoviny.. při cvičení tedy naopak, navýšit bílkoviny a ubrat sachry, nebo ne? Jen se ptám, mám v tom trochu zmatek, zda mám tedy jíst více sacharidů nebo ne když necvičím a také jak to je s bílkovinami a tuky? :-D

    Jinak takovéto články kde roezpíšeš své jídelníčky jsou ty NEJLEPŠÍ..!!! Miluju Food Inspirations, ale tady tohle je ještě zajímavější, když to vidím tak celkově sepsané, takový celkový řád dne, všechna jídla pohromadě.. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pokud to někdo řeší do detailů, tak by se obecně v dnech regenerace měla doplňovat energie pro svaly. Ale já nad tímhle zrovna nijak nepřemýšlela - řídila jsem se prostě svým tělem a svými pocity, ne nějakými předpisy či tabulkami. Tohle je podle mě beztak nejlepší ;) Nějaká obecná pravidla a doporučení jsou fajn, ale ne vždy je třeba to brát až tak vážně :)

      Vymazat
  15. Moni, kolik to tak zhruba vychází v kilojoulech? Nemáš to nějak alespoň přibližně propočítáno? Anebo i výživové hodnoty, fakt jen odhadem kolik gramů bílkovin, sacharidů a tuků příjmeš? Vím že se to mění různě jak sama píšeš ale tak alespoň hrubý odhad, prosím ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže tohlenelze říct,každá jste jiná, ojedinělá.

      Vymazat
    2. Každý den je fakt jiný a na nějaké počítání už nemyslím - a když náhodou jednou za rok počítám, tak stejně zjistím, že to je jinak, než jsem si to odhadem myslela. Takže radši ani odhadovat nebudu ;)

      Vymazat
  16. Někteří lidé by už meli pochopit že neni potřeba jist pětkrát denne... mas toho akorát.

    OdpovědětVymazat
  17. Neexistují žádné předpisy, jak by se mělo správně jíst. Každému vyhovuje něco jiného a každý by měl sám vědět, co mu sedí a co naopak ne. Článek se mi moc líbí, určitě ti dal práci. A vážím si také toho, že se s námi (čtenářkami) dělíš o své zkušenosti. Jen tak dál :))

    OdpovědětVymazat
  18. Jo je toho aspon dle fotek mene, nez kdysi, ale kdyz ti to vyhovuje, neni co resit.

    Pises ze ovoce nepovazujes za zlo, ale zkus si neco nastudovat o fruktoze. I kdyz nemusim resit vahu, ovoce (vyjma bananu a hroznu ktere obsahuji jiny druh cukru) skoro nejim,'az ja jablka mi ani nechutna, susene nejim vubec.

    Kdybys mela chut, doporucuji vyzkouset bezlepkove testoviny z kukuricne mouky, cca 30-35,-/500g. Jsou fakt dobre.

    Jana

    OdpovědětVymazat
  19. Líbí se mi,jak jsi racionální. Žádné zběsilé vypisování kalorických tabulek,žádné zběsilé "nééé 0,000001 g pšenice ve 100 gramech!",žádná jednolitá strava, líbí se mi, že zastoupení sacharidů ve stravě koriguješ podle toho jak se cítíš a podle toho jak moc cvičíš. A líbí se mi to i proto,že to tak dělám i já,cha! :D

    OdpovědětVymazat
  20. Já pšenicic vyřadila asi před třičtvrtě rokem :-) A pokračuji stále dál. Ono jak nebydlím u rodičů a vydělávám si tak je to mnohem jednodušší :-). Od té doby se mi zlepšila pleť a necítím se tak těžce a ucpaně :-D. Mončo, chtěla bych se tě zeptat, i když je to mimo téma. Kde jsi hledala různé cvičitelské kurzy nebo jak to nazvat? :-) Mě hrozně láká udělat si pár kurzů a někde předcvičovat. Kdyžtak by mě ještě zajímalo jak jsi na ty kurzy našetřila :-). A hlavně,když si nějaké ty kurzy udělám jak seženu někde místo? :-) Jak jsi ho sehnala ty? Protože kdyžse koukám na internetu, tak snad žádné fitko nikoho nehledá :-/. Tak abych měla ten kurz kde využít :-) Děkuji pěkně :-) Veronika

    OdpovědětVymazat
  21. Perfektní, možná to taky zkusím :) a jídelníček se mi zdá v pohodě, pokud si nedáváš porce jak pro veverku, nevím proč tě všichni poučujou, když neznají množství ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Juj, tolik tvarohu a jogurtů...nepřeháněla bych to tolik. Výrobky z kravského mléka zahleňují a na zimu nejsou vůbec vhodné, jelikož mají ochlazující účinky. To je jen takový malý tip, nikoli kritika:) Například tady je o tom takový článek-: http://www.jimejinak.cz/zakladni-principy-stravovani/strava-podle-rocnich-obdobi/podzim/
    Adéla

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojky, take jsem chtela zkusit tyden bez cukru a psenice ale v mem pripade to skoncilo hrozne ;-(
    Mam jeste stale mensi problemy s prejidanim a kdyz jsem vyradila pecivo ktere me zasyti daleko vice nez nejaky kuskus nebo pohanka tak zacal hlad a chute a ja to nezvladala.. take i kdyz jsem treba "nezdrave" cerealni lupinky vyrobene z psenicne mouky nahradila jen obycejnymi ovesnymi vlockami, chute to moc neuspokojilo a ja mela pak vecer mnesi zachvat zravosti.. ach jo, ja te obdivuji ze to tak krasne zvladas, chutna ti to a nemas hlad, ja to asi nedokazu ;-(

    OdpovědětVymazat
  24. Pšenici nejím už docela dlouho a lepek půl roku:) Teď jsem měla v Německu po dlouhé době kus pohanko-špaldového pečiva a musím říct, že mi to zase nechybí...jak se jednou člověk naučí bez toho žít,hned je pak všechno snažší..:)

    OdpovědětVymazat
  25. Hezky si vedeš, gratuluju :)
    chtěla bych se zeptat, jak to teďka máš s přejídáním. matně si vzpomínám, že jsi před nějakým časem psala, že tě to zase trochu postihlo. jak jsi na to teď?
    Alena.

    OdpovědětVymazat
  26. super... veľmi sa teším že už nemusím vymýšľať čo na večeru a tak :D diki
    FashionEaterLoves

    OdpovědětVymazat
  27. Musím přiznat, že mám taky pocit, že je toho míň, ale to dělá to, že máš někde třeba jen tři jídla.. Nevím, gramáže a tak, takže se nebudu nijak pohoršovat jako hodně lidí tady. :D Myslím, že jsou to dobré jídelníčky, pestré. A jsem ráda, že lidem ukazuješ, že to jde i jinak. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Holka, holka, ty ale se svým stravováním provádíš neskutečné skopičiny...Co takhle vyvážený jídelníček? Tedy jestli víš, o co se jedná. Hodně sportuješ, ale jídelníček tomu moc přizpůsobený není.

    OdpovědětVymazat
  29. Ještě dodatek: Ale vlastně jistá svým přístupem si úplně nejsi, již v úvodu správně píšeš, že spoustě lucidních lidí se to líbit nebude.

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, tvoje jídelníčky i "výzva" se mi moc líbí (možná se do toho také časem pustím, ale zatím jsem ve fázi navykání na nové jídelníčky, takže třeba v další fázi - že by lednové předsevzetí?:-). Myslím, že pokud jsi spokojená, cítíš se dobře a posloucháš své tělo, děláš pro něj to nejlepší. Jen tak dál, držím palce.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, hele to ale není náhodou v banánu, müsli, jogurtu, ovesné kaši atd dost cukrů? :-O ja se v tom teda moc nevyznam, spíš to ber jako otáazku :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)