pátek 11. dubna 2014

2 TÝDENNÍ VÝZVA: Naplno, bez výmluv a ústupků :)

Vyhlašuji dvoutýdenní výzvu!
účast dobrovolně povinná
Ani nevím proč...prostě se mi zachtělo :D Ve více lidech se to lépe táhne a třeba je mezi vámi čtenáři spousta takových, kterým se třeba nedaří nebo potřebují dostat pomyslný kopanec. Tak tady ho máte. 
A já jdu do toho s vámi :) Je sice pátek, ale my přece nebudem čekat na pondělí žejo? Však na co? Já začala dokonce už ve středu! Napadlo mě zkusit udělat právě takovou malou challenge a dnes jsem si řekla, že do toho třeba uvrtám i některé z vás :) Počasí si z nás sice trochu dělá blázny, ale plavková sezóna se nezadržitelně blíží. Takže pokud chcete na sobě ještě máknout, je nejvyšší čas! Dokonce i mamka si doma začala vyvařovat zdravě a vypadá to, že to tentokrát s hubnutím po porodu myslí vážně :) A proč se do toho chci pouštět já? No nebudu vám kecat, v úterý jsem měla extrémně prasečí den...tfuj! :D ALE!! Dneska jsem ráno (po odlehčenější středě a čtvrtku) na váze viděla nejnižší číslo, jaké ukázala tak za poslední 3/4 rok. Forma se vrací, něco se tam fakt rýsuje! A já to říkám furt, že ten cheat day má něco do sebe! :D I přesto, že to tedy pomalu jde dolů (Snad to jsou jen tuky! Na Inbody zatím nemám odvahu jít, chci ještě chvilku počkat), tak jsem si řekla, že zkusím trochu zabrat. Vynechat ty čokoládky a koláčky každý třetí den nebo aspoň omezit jejich množství. Prostě zase zkusit nastolit trošku pevnější režim a uvidíme, co to udělá :)


A proč zrovna 14 dní? No...týden se mi zdá málo, 3 týdny zas moc. To znamená, že 14 dní je udržitelný průměr (zvlášť pro mě, která nesnáší pravidla, jak jsem posledně psala žejo :D). Po 14 dnech trošku zvolním, zhodnotím co se mi povedlo, jak se mi dařilo, pořádně si dopřeji a posoudím jak budu postupovat dál. Ono už mi totiž moc do mého cíle nechybí. Chci dát dolů už jen poslední cca 2Kg tuku...nebo krapet víc podle toho, jak se budu cítit žejo :) Takže sem si řekla že zaberu, zkusím se k tomu trochu přiblížit a pak zhodnotím, zda budu ještě pokračovat dál :)




Motivace však jede na plné obrátky :) Ve středu mě mile potěšili mí klienti, když mi sdělili, jak se jeden druhého ptal
"A myslíš, že někdy budu mít ramena jako Monika?". No chlap který chce moje ramena...to je pocta! :) A dneska, když jsem zrovna byla v mezičase zničujicího tréninku nohou (fakt že jo, dokonce to cítím už teď, že ty nohy dostaly zabrat...a bojím se zítřka a mé lekce jumpingu :D) mě oslovil jeden z chlapíků ve fitku. Prej jestli trénuji na závody. Že mám celkem drsný trénink a vypadám na to :) A nabídl mi, že mi případně může pomoci sehnat nějaké kontakty, prosadit se a dát mi slevu
na doplňky od Nutrendu, pro který pracuje. Nooo...na začátku roku jsem do toho chtěla jít, pak jsem si to trošku rozmyslela. A teď zvažuji. Asi spíš uvidím, jak bude vypadat forma třeba za pár měsíců :)


No ale zpátky k výzvě :)
O co tedy půjde?? Pro mě to znamená hlídat více stravu. Vracím se trošku zpátky k lednové taktice a chci střídat nízké, střední a vysoké příjmy sacharidů. Poslední dva měsíce jsem střídala jen střední vždy s nějakým vysokým,
ve kterém jsem ale však to jídlo moc nehlídala. V tom střídání se mi líbí ta pestrost, tak si to chci zase zkusit :) Cvičení zůstává skoro stejné, makáme přece pořád žejo :) Jen asi poupravím kardio a spíše jej uberu. Zařadím spíše intenzivnější posilovací tréninky a kruháče. Případně kardio pozměním a zařadím až na výjimky (občasný běh venku jako příprava na Spartan Race) buď hodně lehké nebo naopak ve formě HIIT. Přečetla jsem si pár článků a zjišťuji, že střední intenzita, kterou jsem často dávala, není zrovna výhodná forma kardia. Po 14 dnech vyhodnotím, jak se mi dařilo a zda mi to něco dalo. A nastavím případné nové cíle :) Pokud si chcete zkusit něco podobného taky, tak budu jen ráda. Stanovte si svůj cíl (kolik chcete zhubnout - reálně prosím!, jak chcete cvičit, jaký stravovací režim budete dodržvat...) a na 14 dní se do toho opřete. Není to dlouho a pokud vám to nebude vyhovovat nebo to nepřinese výsledky, tak pak můžete provést případné změny. A pamatujte "Winners never quit, quitters never win." Aneb hodně volně přeloženo: "Vítězové se nikdy nevzdávají a ti co se vzdávají, nikdy nevyhrají." ;)


71 komentářů :

  1. držím palce :) já zrovna končím pseudovlnění a chci se pustit do pořádné objemovky :D a kardio taky nesnáším, 1 * týdně je to nutné zlo v posilce...už at mi příjdou botky na běhání a snad dostanu na narozky kolo, to se budou pálit tuky :D:)
    2 kg tuku, máme stejný cíl, snad jsem se mu trochu přiblížila..na inbody se chystám (musím), ale bojím bojím :(

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle nemohlo přijít ve vhodnější chvíli :)) Od zítra chci najet na to tvoje vlnění, poslední týdny se mi absolutně nepovedly a je třeba s tím něco dělat, takže I´m in!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano ano jdu do toho! Poslednich 8 mesicu se prejidam, jsou to dooprabdy zachvaty ktere probihaji a to nekecam kazdy den, od cervna mam 14 kilo nahore a uz doopravdy nevim kudy kam, jak spravne jist vim, ziju tim uz dlouho, ale ted se mi nedari. Takze se urcite do teto vyzvy zapojim a pikud vydrzim dva tydny budu na sebe pysna. Jen mi do toho vleze oslava, ale krom tohoto dnu pojedu naplno. Leto se doopravdy blizi a ja musim uz neco delat. Super napad :)

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda. Já po dvou letech začala poslední dva měsíce hřešit. Ale teda fest. A ve středu to vyvrcholilo neuvěřitelným způsobem a bylo mi zle, zle a zle. Takže od včerejška jedu zase pokorně ve starých dobrých kolejích (primal). Takže se k tobě přidávám, a za trest se sem budu chodit chlubit jak se mi daří nebo naopak vyfňukat jak se mi nedaří :)
    A mé cíle - bylo by super za těch 14 dní dat dolů právě ty dvě kila, ale budu vděčná i za 1-1,5. Pořádně cvičit budu až od úterka, teď o víkendu mě čekají nějaký tůry a v pondělí si chci dáchnout. Další z cílů je 2x týdně odpočinek.
    Takže hurá na to.
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super plán :) Těším se na tvé postřehy o tom, jak to jde! :)

      Vymazat
    2. Primal duse :) Ja na tom jedu a poctive, jenzeee... prehanim to se vsema oriskovyma maslama a oriskama obecne a to se pak vaha dolu proste moc nehybe :D
      Pripojuji se a pokud zacnu lzickovat, vzpomenu si na tenhle clanek a na to, ze Monca tady za dva tydny urcite bude valit skvely vysledky :)
      Je cas jit do sebe, kilco nebo dve by bodlo.

      Vymazat
    3. Takže já se hlásím s průběžnýma výsledkama.
      Dnes je pro mě třetí den. V souladu s primal jsem vynechala vše s lepkem a cukrem a vše co je průmyslově zpracované. Jen ty oříšky a jejich másla. To je úkol na příští týden. A pro jistotu začínám už od zítřka, od něděle.
      Ale protože jsem poslední dobou poněkud unavenější, nevyčítám si to. Jen zároveň s ubráním oříškům navýším zdravé tuky.
      Ještě přidávám míry s kterýma startuju - 169cm, 63kg.
      Prsa - 93cm, Pas - 72cm, Přes pupík 77cm, Boky 89cm, stehno - 53cm.
      S.

      Vymazat
    4. A proč vyřazuješ ořechy? Vždyť právě v nich ty zdravé tuky jsou ne? :)

      Vymazat
    5. To ano, ale plně vynechat je nechci jen ubrat. Cítím že mi větší množství nedělá dobře. Uberu na jednu hrst denně. Uvidíme co to se mnou udělá. :)

      Vymazat
  5. Přidám se. Taky si poslední dobou nemůžu odpustit sladké, zejm. pečivo, což mi přijde asi nejhorší z nejhorších! :D Takže já si udělám pěkně tabulku a budu si tam kreslit smajlíky! :D
    Jinak je to opravdu zvláštní, ale stejně jako ty i já jsem po týdnu naprostého vyjetí ze zajetých kolejí byla na dosud nejnižší váze.
    Ramena máš fakt pěkná. ;) Takové pochvaly opravdu nakopnou. Moje jsou jako od dostihového úhoře, ale pracuje se na nich. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten prasečí den byl původně předem plánovaný cheat day nebo přejedení? Každopádně ať tomu bylo jak chce, je super že to bereš tak jak to bereš, že jedeš dál a chceš na sobě pracovat.. já se nepřejídám, nicméně ten jídelníček je pořád moc volný, moc si dopřávám :-( No a proto nemůžu sundat poslední kila tuku z břicha..
    Takže se připojím k tobě do výzvy... :-)
    Jo a jinak ještě se chci zeptat, jak chceš opět vlnit sachry, tak doufám že to nebude až takový radikál jako tehdy, kdy jsi nesnídala ovesné kaše a jedla pouze zelenou zeleninu (protože ta červená má moc cukru) apod. doufám že už taková extrém neplánuješ, když jsi psala že s tím byly stejně jen problémy.. nebo se mýlím?
    Držím palce :-) Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, ježiš nestraš!! A neboj :D Do toho radikálu už nejdu, to byl režim od trenéra. Předtím ještě na začátku ledna jsem normálně snídala kaše, jedla přílohy na oběd a některé dny i odpoledne a večer :) Podobně jsem jela i teďkom, jenom si přidám jeden vyšší den a jeden nižší :)

      A co se týče toho úterý a prasečího dne...plánované to nebylo. Ale prostě už jak jsem se ráno vzbudila, tak jsem cítila, že něco je špatně. A měla prostě šílené nutkání víc jíst. A pak mi to ujelo víc než by bylo zdrávo. Takže asi takové přejezení, ale po více než měsíci od takového nekontrolovaného posledního :) A navíc to přecejen v to úterý nebylo tak zlé, jako dříve. A jak říkám, ve výsledku jsem za to fakt ráda. Protože mě to nakoplo, užila jsem si to a paradoxně to přineslo i dobré výsledky :) A to jsem si více dopřávala i předtím v neděli! :)

      Vymazat
    2. Tak s tím dopřáváním jsem na tom úplně stejně. Takže se pokusím ty dva týdny fakt to sladké co nejvíc vynechat :)

      Vymazat
  7. Moni jdu do toho :) Co jsem začala víc běhat a míň hiitu, váha se tolik dolů nehýbe, ale ty 2 kg dole by se moc hodily :D

    OdpovědětVymazat
  8. Taky se přidávám... Přesně něco takového potřebuju... Koukám, že jsme na tom dost podobně. :-D. Aspoň vím, že v tom nejsem sama :-) už se těším na výsledky ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně něco takového plánuji, ale musím si počakt až po maturitě. Teda ne že bych musela, ale myslím že to bude lepší se soustředit na učení a jed ještě objem, který mám zajetý. Po maturitě se chci do toho opřít na plno a přemýšlím i nad blogem, abych měla další motivaci! A teda ta nabídka od chlápka z fitka? Vypadá to s tvou kariérou dost dobře! :) Hodně štěstí

    OdpovědětVymazat
  10. presne takéto niečo potrebujem, keď sa nám to leto blíži :D a mám teraz takú chuť cez víkend napiecť, ale táto výzva mi jasne vraví NIE :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, jako spoustě z čtenářek, se mi tohle ohromě hodí (píši se sklenkou vína a ani jídelníček dnes nebyl jak bych si přála).Jen mě tak napadlo, když jsi do toho zapojila i čtenářky, nechtěla bys třeba potom zveřejnit i pár nejúspějnějších? Teda za předpokladu, že by měl někdo chuť ti poslat fotky a pár řádků o těch dvou týdnech.Mohl by to být s tvým komentem fajn článek a inspirace.
    Verí

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím, že je to to, co jsem teď opravdu potřebovala! Motivace trošku stoupla a bude se 2 týdny bezkompromisne makat!

    OdpovědětVymazat
  13. Hlásím se všemi deseti! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám za sebou měsíc s fitness zápisníčkem od Nikki, kdy jsem shodila kilo nabrané za měsíc absolutní absence cvičení a korigování jídelníčku, tak jsem spokojená :) Ještě by se mi teda hodilo jedno kilo kvůli těm plavkám :D Ale můj váhový úbytek bývá tak 0,2 kila za týden, tak bych to během těch čtrnáctí dnů stejně nedala :) Budu ti držet palce, ať se ti výzva povede co nejlíp a když ne, taky se nic nestane. Postavu máš parádní, taky bych takovou chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  15. Do toho rozhodně jdu! Maturitní stresy mě zasahují víc než je zdrávo (a víc než jsem ochotna si připustit), takže mi tvá výzva zvedla náladu :)
    Chtěla jsem se ještě zeptat, Moni - byla bys ochotna podělit se se mnou o knížku Brain over binge prosím? Snažím se to stáhnout kde se dá, ale buďto jsou odkazy nefunkční, nebo já neschopná, nebo se mnou počítač nespolupracuje :D byla bych ti moc MOC vděčná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám ve verzi pro čtečku - ta se stejně nedá na PC otevřít, tak nevím, zda by ti to k něčemu bylo?

      Vymazat
    2. Aha, to nebylo, čtečku taky zatím nemám. Ale mnohokrát děkuji! Teď se jdu pokochat novou Food Inspiration :)

      Vymazat
  16. Doufám že pak přidáš i nějaký kompletní jídelníček jak to nové - upravené - stravování vypadá, do rubriky "Jídelníčky" :-) Už se těším a držím pěsti ve tvém snažení.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přidám. Ale víceméně je to pořád stejně skoro stejné ;)

      Vymazat
  17. Určitě se ti povede dosáhnout toho, co si přeješ a jsem zvědavá, jak se ti bude dařit!:)

    Já jsem si dala zase jiné předsevzetí, minimálně 2x týdně chodit běhat a dostat se k 10 kilometrům (já vím, pro hodně lidí to nic není, ale pro mě to bude největší úspěch:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou super cíl! :) Já už jsem 10km dala několikrát. A teď je můj cíl konečně uběhnout trochu víc, aspoň 15. Ale nevím jestli mě to bude bavit tak dlouho běžet :D

      Vymazat
    2. Prekonani 10km hranice pri behu je jen v hlave.Urci si nove misto kam chces bezet,nejake krasne misto.V hlave si nastav,ze bezis tech 15km a bez.Dnes uz neresim zda bezim 10,15 nebo 20km,ale kam bezim a co chci cestou videt.
      Tva velka fanynka Misa

      Vymazat
    3. Já vím, že bych to zvládla. Ale jde o to, že je to prostě stereotypní pohyb a pak už mě to začíná nudit. Takže ta hodinka, za kterou uběhnu 10km je tak akorát. Proto těch 15 a více km vidím jako problém - že by mě to spíš nebavilo :)

      Vymazat
  18. "Případně kardio pozměním a zařadím až na výjimky (občasný běh venku jako příprava na Spartan Race) buď hodně lehké nebo naopak ve formě HIIT. Přečetla jsem si pár článků a zjišťuji, že střední intenzita, kterou jsem často dávala, není zrovna výhodná forma kardia"...

    Ahoj, jak je to teda s tim kardiem? Proc neni stredni intenzita, az tak vhodna? Prece jen je to lepsi nez pouha prochazka ne?..Dala bys zde popripade nejake odkazy, kde je to vysvetleno?..dekuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni třeba sem ;)

      http://www.osvalech.cz/trenink/item/285-normalni-kardio-z-vas-udela-tlustochy
      http://www.leangains.sk/trening/aky-kardio-treningliss-miss-alebo-hit/

      Vymazat
  19. Jdu do toho! :) Sice jsem s tím už začala, ale o to větší motivaci mám. Je třeba máknout :)

    OdpovědětVymazat
  20. FYI :-)

    cardio:
    http://www.t-nation.com/training/death-of-steady-state-cardio

    sach. vlny:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xj6gWMhr0Ng

    OdpovědětVymazat
  21. Ja sa uz tyzden drzim na nemaskrteni a hodlam s vami pokracovat :))) len tak dalej drzim palce J.

    OdpovědětVymazat
  22. kardio ve střední inetzitě není moc vhodně, to je fakt. Nejlepší je podle mě chůze, ale pokud si někdo užívá kardio, tak proč ne, každý má cvičit to co ho baví. Držím ti palce aby si tu výzvu zvládla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se zeptat proč není to kardio vhodné? A když tedy někjaké kardio, tak při jaké intenzitě?
      Děkuji mnohkorát za odpověď :)

      Vymazat
    2. Mrkni třeba sem na tyto články ;)

      http://www.osvalech.cz/trenink/item/285-normalni-kardio-z-vas-udela-tlustochy
      http://www.leangains.sk/trening/aky-kardio-treningliss-miss-alebo-hit/

      Vymazat
    3. Děkuji za články.. přečetla jsem, pochopila jsem.. :-)
      Nebaví mě třeba moc běh, ale až doteď jsem myslela, že když chci spálit tuk z bříška, který mi kryje svaly pod ním (které tam jsou, cítím to) tak jsem si myslela že jedině dlouhým během.. ale teď po přečtení článku zkusím zařadit nějaký HIT - krátce ale intenzivně :-)

      Vymazat
  23. supr nápad, já schválně taky zkusím na těch 14 dní více zabrat :)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to držím palce a těším se na zhodnocení. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Taky jsem zvědavá na výsledky :)

    http://nm-fitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. Poslední dva dny jsem jedla opravdu hrozně, takže tahle výzva se mi opravdu hodí! :) V mém případě půjde o snížení příjmu cukrů a přidání více zeleniny a mého neoblíbeného kardia :( Let's begin!

    OdpovědětVymazat
  27. Joooo, jdu do toho s tebou. Plavková sezóna se blíží, to máš pravdu. Já bych reálně za 14 dnů mohla dát 2kg. Možná i víc, máš vyšší váhu :-) Jinak pokud jde o běh, pokud střídáš intenzity běhu není to zas tak špatný :-) Držím palce a jsem i pro fotky postavičky před a po. S tím prasečím dnem si nic nedělej, tělo doplnilo energii a je vidět, že ti to svědčí. Vypadáš skvěle!

    OdpovědětVymazat
  28. Nechci se tě dotknour,ale kolik takových výzev už tu bylo?Radši se přestaň přejídat..ake hodně štěstí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. panebože.. kdyby to bylo tak lehké, tak s tím asi sekne hned ne? :D

      Vymazat
    2. Výzev tu spoustu bylo a spousta ještě bude. Takové věci snad nejsou počtem omezené ne? Člověk si může dávat výzvy klidně každý týden, proč ne :) Navíc to dělám i pro ostatní. Mnoho lidí to nakopne a rádi se připojí.

      A přejídání? Po mnoha letech se mi to podařilo utlumit tak jako ještě nikdy předtím. Úterý pravda trošku ujelo, ale pořád to bylo minimum v porovnání s dřívějškem. Ty však očividně s tímto problémem vlastní zkušnostni nemáš ;)

      Vymazat
  29. Ahoj, chtela bych se zeptat na tvuj nazor. Zacla jsem delat pred 2 mesici crossfit a musim rict, ze to byla nejlepsi volba, kazdy trenink je pro me vyzva, ale v ramci cviceni se zatezi se mi zacla hodne zvetsovat stehna. Myslis, ze by pomohlo zarazeni behu 2-3x v tydnu, aby jsem nemela za chvili nohy jako rambo? =) Dekuji za odpoved, do vyzvy se urcite zapojim =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem Monika. Nicméně si myslím, že během stehna ještě zvětšíš. Myslím, že při běhání zapojuješ především nohy :).

      Vymazat
    2. No záleží čeho se chceš na těch stehnech zbavit - svalů nebo tuků? ;)

      Vymazat
    3. No, chtela bych svalu, trochu tuku, tam tedy porad taky je...ale jsem celkem muskulaturni typ a fakt nechci, aby se mi jeste zvetsovala...=)tak poradte jak na to?

      Vymazat
    4. To s tim behem a zvetsovanim stehen je uplna blbost. Jestli kvuli tomu nekdo nebeha, tak je pro me trubka. Pripada vam snad, ze Kenani apod. maji obri stehna? Kdyz si zabehnu tydne kolem triceti kilaku, tak mi stehna nenarostou, naopak mam krasny stihly nohy. Vyzkouseno ;)

      Vymazat
  30. Moni, super nápad, určitě jdu do toho s tebou, já jenom zatím od ledna nějak výrazněji nepolevila .. :D Ale najela jsem na trochu odlišný stravovací režim, takže se určitě nějaká motivace hodí, abych nepolevila a neusnula na vavřínech .. :)) Jinak gratuluju k úspěchům ! :)

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Musím uznat, že už nějakou dobu to se stravou hodně šidím a dopřávám si cheat day častěji a častěji, víc než je zdrávo.. opět jsem ztratila tu svoji pevnou vůli, takže se musím dostat zase do formy ;) bodl by mi nějaký tip na stravu, protože fakt nevím co jíst a v jakých dávkách.. cvičení mi nedělá problém, ale ta strava - to je boj!

    OdpovědětVymazat
  32. Tohle jsem potřebovala! Už půl roku začínám od začátku - snad každý den. Přitom to dřív šlo tak lehce. Výzvu beru vážně a začínám s ní zítra... Tentokrát mám plány ale docela velké. Začínám zase pořádně běhat. A hlavně změna ve stravování - sacharidové vlny. To bude teprve výzva, ale když už výzva, tak alespoň pořádná :). Děkuju za motivaci a povzbuzující článek. Vytvořila jsem si taky blog, ale to spíš jen pro mě. Abych se měla čeho držet a donutilo mě to doopravdy začít. Takže hodně štěstí... :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Milé slečny, spolubojovnice, většina z vás by chtěla o 2 kila méně, já to mám naopak! Konečně jsem propočítala jídelníček a zjistila, že pro svaly to bylo akorát tak na přežití, nikoliv na růst.. Dnes jsem začala 150g vloček a bylo to vážně krásné ráno! Všem vám držím palečky :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Děkuju :-) i Tobě mnoho zdaru! ;-)

    OdpovědětVymazat
  35. Jdu do toho! Včera a dneska ráno mi to hoodně ujelo. Ty pocity jsou nepopsatelné, je to takové zoufalství.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Mony,

    s tím ,,cheat day" máš pravdu, ale jako takovýmu bych se mu snažila co nejvíce vyhnout. Pakliže, jak jsi psala, jsi měla větší chutě, něž jindy, byla jsi slabá a psychicky unavená-teď přichází ten "cheat day"-protože tělo je během stravovacího rytmu v jednom kole a udržuje si svůj stálý nízký, nebo stejný bazální metabolismus. Pakliže přidáš, alespoň jednom jídle, nebo celkově za den. Zvýší se okamžitě bazální metabolismus, pak se v noci může potit jako prase :-D Rozdíl příjde, a to určitě kladný pro redukci, ale třeba až za 2-3 dny. První den se můžeš cítit nateklá, nafouklá-to z udržení vody v těle. Ale za pár dnů uvidíš, že váha klesá.

    Právě ty nekontrolovatelný "cheat days" jsou u tebe, u mě a jiných holek rizikem. Pauline Nordin doporučuje přidat cca 500kcal denně, nazývá tyto dny REFEED DAY, to je velký rozdíl.Není tehdy potřeba moc proteinů, tělo stejně bude čerpat jen ze sacharidů. Nicméně jsi na to kouzlo přišla sama z vlastní zkušenosti a já ti jen podporuji tvojí teorii :-)

    Měj se hezky, Kačka
    ať se ti daří v nasledujím týdnu výzvy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to přesně tak, jak píšeš. Všechno co se děje, včetně i toho případného a občasného pocení v noci, následující "oteklosti" a pak snížení váhy po 2-3 dnech...to všechno znám a zažila jsem to již mnohokrát. Protože právě ve dny, kdy mám volněji a vyjedu ze svého režimu si takové "cheat" dny dávám. Mnohdy neplánovaně, ale prostě tam jsou. Ale až v posedních měsících jsem si dokázala nastolit takový režim, že i přesto, že jsou časté, tak mě to nebrzdí v pokrocích. Ty jsou pomalé, ale jsou tam :)

      Taky jsem kolikrát chtěla udělat jen "refeed day" a zvednout jen kvalitní sachry. Ale mě to prostě nejde. Jakmile trochu přidám, tak mi ani těch 500kcal navíc prostě nestačí a radši si dám, na co mám chuť a tak, abych se opravdu najedla. Hlídat se v takový den, abych nepřekročila nějakou hranici je pro mě mnohokrát těžší než hlídat se v "normální" den. Ale třeba se mi to taky podaří a nastolím trochu řádu i v takové dny. Protože moje tělo je tak jako tak při mé zátěži prostě potřebuje :)

      Vymazat
    2. Jooo, dyť jasně. Jez hlavně to, co ti chutná a nenuť se do ničeho. To by bylo k ničemu :-) Je to posun, třeba to bude chvíli trvat, než si zvykneš a naučíš se. Odprostit se od přejídání atp, je náročný :-)
      Sama víš nejlíp, co ti dělá dobře jen tak dál :-)
      Kačka

      Vymazat
    3. Já mívám problém s neuhlídáním se když necvičím. Když nemám svou dávku pohybu a mám volnější den tak si to vynahruzuju jinak. Bohužel právě takovým prasením. Ale je to vše jen o zvyku. A také částečně proto že někde něčeho chybí. Myslím že v mém případě nebude na škodu si přidat lehce vlastně všeho, jak sacharidů, tuků tak i bílkovin. Protože mám poslední dobou problém s únavou a to takovým stylem, že se mi ani nechce cvičit. A jen bych spala a cpala se.

      Vymazat
    4. Taky jsem měla takový problém jako ty:-)
      Napadá mě, že by to mohlo být špatnou životosprávou. Pakliže do sebe speš všechno možný, a ani nevíš, jestli to jídlo je tvoje tělo schopný vstřebat. Poté bys měla v těle spoustu odpadu a tělo pracovalo jen na tom, aby ho dostalo z těla pryč.
      Ota Morávek, pán, co se tím zabývá-jak stavbou těla i výživou, říkal, že 70%žen není schopno vstřebat mléčné produkty. Nebo většina populace není schopná vstřebat pšeničné výrobky. A to nemusíš být rovnou alergická jako celiaci. Jelikož se nyní pěstuje nová odruda pšenice, nikdo na ní není zvyklý. Nebo velký množství cukru-jako já :-D málo vody

      Všechno hraje svý a je určitě i možný díky stravě si rozladit hormony, jako například serotonin. Pakliže ho máš málo, buď hodně spíš, nebo jíš. Protože teprve ve tvrdém spánku se tvoří a nebo ho tělo chce nahnat v jídle :-)

      Já jsem s tím zatočila asi tak, že jsem se fakt musela rozhodnout pro to, co chci. Jestli aktivně žít, nebo aktivně spát. Ale to jsme ještě k tomu měli s přítelem nemoc, která zvyšovala aktivitu imunitního systému(nicméně doktoři nevěděli, co to je)
      Nebo mě napadají ještě paraziti, každý kdo má domácí zvíře, jako je pes či čočka a muchluje se s ním, určitě parazity má. Což toho je velmio zatajované téma farmaciíí a zdravotnictvím :-) ti můžou tohle taky způsobovat

      Hele kočko, jak vždycky říkám-je to průběh, asi si tím máš projít :-)
      měj se hezky, Kačka

      Vymazat
  37. Máš pravdu. Není důležité "jen" správně jíst, ale také se čistit. Já osobně zařazuju 1x týdně i 24hodinový půst a už jsem vyzkoušela i šanku. Myslím že evropské ženy po 40 ztrácejí enzymy pro trávení mléka a pro zbytek jsou vhodné pouze plnotučné varianty. Pšenici nepovažuju za absolutní zlo, ale člověk by ji měl omezit na minimum. Bohužel jsem knedlovo-rohlíkový národ...
    Poslední dobou se mi špatně spalo, ale snažím se víc větrat a je to lepší.
    A v neposlední řadě i jaro je velmi silný období.

    OdpovědětVymazat
  38. sice až dnes ale pridávam sa :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj :) máš naozaj peknú postavu :) troška ju vybrúsiť a môžeš kupovať pózovacie plavky! :) páči sa mi tvoj prístup, vieš sa do niečoho oprieť ale na druhú stranu sa do ničoho nehrnieš hrrr brrr a vieš si počkať na "svoju chvíľku", teda na ten okamih, kedy budeš na 110% vedieť že si pripravená na súťaž :) a všetkým to tam natrieš! .... držím ti palce, aby si to vydržala, lebo takto namotivovaná bola aj ja, keď som sa prejedla, ale ako náhle prišla ťažká chvíľa motivácia bola preč, resp. som to nebrala až tak vážne a začala som robiť menšie ústupky v diéte až som sa na to vykašľala :) skús si preto tento krát písať pravidelné zápisky o tom ako sa každý deň výzvy cítiš a ako si ju dodržiavala, buď k sebe úprimná a nepoľav ani jeden deň! vždy sa večer vyspovedaj sama pred sebou! uvidíš ako ti to pomôže ;) mne to helflo ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Mončo, píšeš, že chceš zhubnout poslední kila tuku, též bych chtěla zhubnout už jen tuk, ale jak na to? Nikdy jsem nepočítala kalorie, myslíš, že je to v tomto případě nejspíše nutnost? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nutné počítat, ale určitě je nutné něco změnit. Upravit stravu, přidat cvičení... pokud při aktuálním režimu nehubneš, tak to změnit musíš ;) Počítání ti může pro lepší orientaci pomoci, ale není nutné počítat denně.

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)