pondělí 12. května 2014

Báječné novinky od KOMPAVY

Dneska mrknem na produkty, které tady ještě nebyly. Vlastně...už jsem je vychvalovala ve Food Inspiration nebo v souvislosti s naší královskou soutěží, takže nějaká ta zmínka se již objevila. Ale vezmeme to konkrétněji, protože si to zaslouží :) Internetový obchůdek Kompava jsem objevila až nedávno, ale jejich produkty mě okamžitě zaujaly. Nejen doplňky stravy jako jsou proteiny a gainery, ale i další zajímavosti, tyčinky a zdravé potraviny. Vše navíc pod vcelku neokoukanou značkou = pro mě prostě lákadlo. Vybrala jsem si pár věcí a vybrala jsem velmi dobře. Tentokrát to tedy nebyl žádný protein, nýbrž skvělý pudink, ještě lepší džem a naprosto dokonalé tyčinky! :)




Začněme tedy oním pudinkem :) Původně je to tedy určeno spíše jako nabírací gainer pro ty, co chtějí nabýt nějakou tu svalovou hmotu. V popisu se tedy dočtete, že dávkovat máte 3x denně 1 celý balíček...ovšem tím se samozřejmě není třeba řídit. Já jej beru jako takovou tu zajímavou dobrotu navíc, co si udělám na chuť, pro zpestření...jen tak nebo třeba
na ovesnou kaši. Anebo přímo do ovesné kaše, fantazii se meze nekladou! :) 

Příprava je opravdu jednoduchá, stačí rozmíchat/rozmixovat v mléce (pro nejlepší chuť), vodě nebo mixu obojího a pudink
je extra rychle hotový. Konzistence je skvělá, chuť ještě lepší. A příchuť? Čokoláda, vanilka či si můžete nechat poslat jako
já kombinaci obojího :) Na svou porci na kašičku jsem použila polovinu balíčku a to vám dá jen nějakých 10g sacharidů
a 5g bílkovin. V prodeji je v balení po 6 kusech  za 142Kč - více info zde => výživový doplněk;)




 No a na to, jak džemy a marmelády prakticky nejím, tak tenhle jsem si zamilovala a ve velkém si jej užívám na lívanečky
i kašičky...prostě kamkoliv ♥ Je 100% z ovoce a je BIO kvality. Na 100g obsahuje jen okolo 40g sacharidů, takže žádné tuny přidaného cukru, jako tomu často u džemů bývá. A navíc nabízí velmi zajímavé příchutě, jako je třeba rakytník, arónie, brusinka, borůvka anebo tu, kterou jsem zvolila já - borůvka s brusinkou (jedna složka mi prostě nestačí :D).
Sklenička 200g vás vyjde na 76Kč. Více info zde => ovocný džem.


Pudink a džem na kaši či lívanečky ♥



A to nejlepší nakonec!
Tyčinky, nejen ty proteinové, prostě zbožňuji. A tyhle jsem si zamilovala nejen proto, že mi jich přišla velká kupa ve velké krabici :D Nápis říká proteinovo-tuková tyčinka s vlákninou.
A přesně to i dostanete :) Jakmile jsem viděla složení, vybavily se mi věčně vychvalované Quest barky - tyto tyčinky totiž také obsahují plno bílkovin, tak akorát tuku a malinko sacharidů,
z čehož cukry prakticky žádné. A to je přesně to, co jsem vždy hledala! Navíc v příchuti vanilka-mandle...no nemůžu si stěžovat :) 

Tyčinky obsahují směs bílkovin, vlákninu, drcené mandle, mandlový olej a mimojiné taky celkem populární rychle vstřebatelné MCT tuky. Zasytí na dlouhou dobu a celkově se podle mě mohou řadit mezi ty nejlepší na trhu :)



Pro zajímavost - nutriční hodnoty na 1 tyčinku jsou 975Kj (232Kcal), 18g bílkovin, 9,7g sacharidů (z toho jen 2,1g cukry!)
a 10,6 tuků
. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že možnost objednání je právě pouze po celém kartonu o obsahu 21ks tyčinek. Snad by ale nebyl problém po domluvě objednat i na kusy ;) Více info zde => proteinové tyčinky.


PS: Nezapomeňte, že 3 tyčinky Wellnes bar od Kompavy mohou získat hned 3 z vás, kteří se zúčastní soutěže Královské snídání! Takže neváhejte a posílejte své příspěvky ;)


27 komentářů :

  1. Já zkoušela proteiny slazené stévií a jsou luxusní! Také brzy budu psát recenzi. :))
    Mimo jiné, ty tyčinky se mi také moc líbily. :P Je super vědět, že chutnají dobře. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko promiň mam tvůj blog hodně ráda, jen mi trochu vadí jedna věc. Mám pocit, že tvoje recenze nejsou zcela objektivní. Už víckrát jsem si všimla, že ty, kde například něcou koupíš nebo tak, bývají často kladné ale zmiňuješ inevýhody a přijdou mi objektivní.
    Bohužel nevím jak to přesně máš a co dostáváš zdarma, ale kdykoliv píšeš o něčem co jsi někde dostala, jsou ty recenze naprosto jednostranné a navíc takhle drahý věci si těžko jen tak někdo dovolí. A hodně dlouho jsem byla překvapená vychvalováním Lidlu a nakonec i ten ti evidentně sponzoruje. Chápu že kdybys psala negativně, asi tim spolupráce končí... a možná to děláš podvědomě, ale prostě to je můj pocit a těžko pak říct nakolik se tím řídit.

    Jinak mám tvůj blog moc ráda, hlavně food inspiration a přeju hodně zdaru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové je to ale s recenzemi na všech blozích...jediný, kdo zvládne něco upřímně zkritizovat, je podle mě Kim :-) Na druhou stranu ale nevím, co ti vadí na Lidlu? Není drahý, spousta věcí je tam kvalitních a jinde je neseženeš. Kdybych ho neměla tak z ruky, je to můj nejčastější obchod...

      Vymazat
    2. Hele, kdybych s věcí byla nespokojená, tak to napíšu a to fakt. A kolikrát ani sami nevíte, co jsem dostala a co jsem si koupila sama, protože to v článcích většinou nezmiňuji, takže nechápu, jak můžeš takt soudit. Jednou se člověk prořekne slovem "recenzeL a všichni v tom hned vidí vychvalování a neobjektivnost. Jakmile se o tom, že je to "recenze" nezmíním, tak nikdo nic neřeší. Holt český národ je asi děsn nedůvěřiví a za vším vidí reklamu, fakt.Samozřejmě mi nemusíš věřit, ale píšu jak to je. Kdybych spokojená nebyla, napíšu to. Kdybych chtěla mít všechno zadarmo, tak příjmu recenze i na produkty typu hubnoucí koktejly, brýle, nepochopitelné cvičební pomůcky apod...ale nepřijímám je, protože vím, že ty produkty se mi nelíbí a že bych na ně nemohla napsat pochvalu. Takže sorry, že prostě věci ze zdravých eshopů mi chutnají a nepohrdnu ani džemy, různými tyčinkami apod. Já nejsem vybíravý člověk. Ani v jídle, ani v běžném životě, prostě jsem většinou spokojená a taky to pak napíšu.

      Ad LIDL - tak tím jsi mě dostala. To vážně myslíš, že odteď jsem sponzorovaná Lidlem a mám tam vše zadarmo či co??? Chodím nakupovat do všech obchodů, Lidl je jedním z nich. Píšu tu i o výrobích z Kauflandu, Albertu s Lidl má často svůj specifický sortiment. Po letech mého blogování se mi ozvaly z Lidlu a byli potěšení, že o nich někdo tak mile píše a jeden malý balíček jsem od nich dostala jako pozornost. Díky těmto dobrým vztahům jsem se na ně obrátila s žádostí sponzorovat soutěž - tedy odměny pro vás ne pro mě. K čemuž se dostávám k další věci - nebýt všech těchto recenzí, tak žádná soutěž a žádné odměny pro vás ani nejsou!!

      Jestli to vyznělo uraženě nebo dojatě, tak se domlouvám. Necítím se naštvaně, jen chci vše objasnit a uvést na pravou míru ;)

      Vymazat
    3. He...píšu recenze na knihy a nevychvaluji je jen z toho důvodu, že jsem je dostala, ale z toho, že se mi to fakt líbilo...a nadšená umím být hodně, takže to je pak znát! Někdo má na dobré věci, ať už se jedná o jídlo nebo knihy nebo cokoliv jiného, dobrý čuch a prostě je chválí,protože se mu líbí nebo protože je s nimi spokojen...každý člověk jiný názor, tak kdyby anonym zašel třeba na jiné blogy, tak by našel názor jiný a třeba i rozdílný...

      A já moc Moni děkuju za tvé recenze...protože už díky tomu jsem narazila na spoustu věcí/jídel/potravin, o kterých jsem nevěděla ač jsem kolem nich třeba i denně chodila!

      Kristýna B.

      Vymazat
    4. Jééé... no i kdyby Monča psala neobjektivně a byla nějak "podplacená" obchody, tak přece nás nikde nenutí si jejich produkty kupovat, ne? Já se ráda dozvím o potravinách a značkách, které třeba neznám, ale mám přece svobodnou vůli se rozhodnout - ano - chci to taky vyzkoušet, ne - je to pro mě drahé a zbytečné.

      Vymazat
  3. Ten puding vypadá lákavě, gainer jsem ještě nepouzivala, ten se ma brát prej cvičením pro budování svalů ? Snažím se o to nějakou dobu, ale moje nutriční terapeutka mi řekla, ze jsem pouze zpevnila a v poslední době i zhubla. Jinak já jsem si objednala boží questbar a nedám na ne dopustit, kolikrát se nedá sníst ani jedna celá.
    Tvoje fotky s livanecky jsou mučení :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty tyčinky asi nutně potřebuju k životu! (a proto už konečně musím něco vybrat do té soutěže :D)
    a stejně tak mě láká i ten puding, gainer by mi rozhodně neuškodil :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to všechno výborně! Ty tyčinky samozřejmě nejvíc, i když puding jim sakra šlape na paty. Hmm ten bych si teda dala! Škoda, že jsou ceny tak vysoká a má peněženka tak prázdná :D

    OdpovědětVymazat
  6. Fakt sis koupila 21 tyčinek za 1300 Kč? Fíííha!! :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě že nekoupila... a o tom právě psal anonym nahoře

      Vymazat
    2. Bože, a to je jako problém? Jestli chcete dostávat věci zadarmo, založte si blog, piště kvalitní články, foťte kvalitní fotky a sežeňte si čtenáře a třeba se taky dočkáte. Ono to není zadarmo, ohledně blogu je tolik práce, že si to lidi bez blogu nedokážou představit. A pokud to nějaká firma ocení a pošle blogerce na recenzi své produkty, tak v tom nevidím něco, z čeho by ostatní měli dělat bůhvíco... Ta česká závistivost. V zahraničí je absolutně normální, že si lidé blogem vydělávají a dostávají věce na recenze a nikdo se nad tím nepozastavuje. To jenom tady jsou lidi omezení a nedokážou ocenit práci a zaslouženou odměnu druhých.
      K.

      Vymazat
    3. Ale koupila, plánovala jsem si třeba objednat i celou krabici Quest bars...když to výjde výhodněji a můžu si to dovolit, tak proč ne? ;)

      Vymazat
    4. Mně by spíš vadilo mít 21 tyčinek od stejné příchuti...tady mají jen jednu, ale nevíš, jestli ty Questky jdou na nějakém eshopu třeba namixovat? Jinak bych to jedla dva roky...

      Vymazat
    5. To nevím, taky jsem se p otom sháněla, ale zatím bez úspěchu.

      Tady u těch mi nevadilo, že mám 21 stejných, protože jsem věděla, že půlku budu dávat do soutěže, část dám kamarádce apod. ;)

      Vymazat
  7. Tyčinky bezesporu super, také podobné hledám, ale za tu cenu fakt ne ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že se teď všude s Kompavou roztrhl pytel. Na jejich stránky se určitě mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Kdo by chtěl proteinovou tyčku vyzkoušet, tak tady mají i po jednom (+ celkem rozumné dodací podmínky) :)
    http://www.bodyshock.cz/kategorie/proteinove-tycinky/proteinove-tukove-tycinky-kompava-wellness-bar-60g

    OdpovědětVymazat
  11. chtěla jsem se zeptat.. co si myslíte o proteinové dietě? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pryč od toho, málokdo to zvládne dodržet tak, aby to mělo úspěch bez mega jojo efektu a zdravotních komplikací ;)

      Vymazat
    2. Ahoj, mám osobní zkušenost - 5 dnů jsem vydržela na proteinech a zelenině, neskutečná únava, podrážděnost...Asi to možná na někoho funguje, mě to už víckrát nenapadne. Blbých 5 dnů a rozhodilo mě to celkem dost. Jako bonus se mi vrátil problém se záchvatovým přejídáním. A to jsem člověk co má docela dost pevnou vůli. Neříkám že je to celý špatně, ale jak psala Monika, opravdu málokdo to zvládne dodržet tak, aby to mělo kýžený úspěch. A pokud narazíš na FCB na onu nejprofláknutější stránku tak bacha na protein Dymatize Elite Whey Protein nebo tak nějak psáno. Byly tam doporučovány, ovšem je to pěkná .... v současné době si myslím i stažená z trhu.
      Spíš než proteinovku bych za sebe doporučila sacharidové vlny - Monča na toto téma hodně psala a podle mě dost dobře.
      Mirka

      Vymazat
    3. Proteinovu dietu drzal moj manzel pol roka a nemohol si ju vynachvalit. Negativne zdravotne reakcie nemal ziadne. Na kila neschudol nic (to bol aj jeho zamer, zbavit sa tuku) stratil takmer vsetok tuk, cize vo finale bol velmi vyrysovany az sa ho znami a priatelia pytali, aku dietu drzi. Nijako sa neobmedzoval, sice vela sportoval, ale na veceru padlo cele kura. Ked bol hladny, tak si odpil z oleja:-))) Vobec by som to teda nezatracovala, skor si myslim, ze je to dost o psychike.

      Vymazat
  12. Na ty wellnes bar jsem koukala už v Muscle and Fitness, jen to velký balení je teda na prd...a asi ti i chtnala viď? ;)

    OdpovědětVymazat
  13. To vypadá zajímavě, hned to okouknu :) i když celé balení tyčinek je nářez, možná někam na dovolenou, kde to bude na štíru s jídlem :)

    OdpovědětVymazat
  14. Hezký článek! Jinak tohle je základ podle mně, když si člověk chce udržet zdravé střeva. https://www.kompavacz.cz/probiotika-probiodom

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)