neděle 11. května 2014

Food Inspiration XCIII.


Týden za týdnem letí jak voda, léto se blíží a já marně přemýšlím, co vám tu už po 93. na ten úvod napsat :) Snad jen...miluji jídlo! ♥ Ale to už vám musí být jasné, pokud mě sledujete nějaký ten pátek :D

PS: A pokud vám tahle nálož inspirace nestačí, tak již nyní můžete sledovat příspěvky soutěžích "Královského snídání", které vkládám pro lepší přehlednost na blog speciálně vytvořený pro tuto příležitost. Takže šup šup SEM ;)

Proteinové palačinky
A začnu rovnou tímto...na Instagramu se vám teda mooc líbily, tak si i zde zaslouží první místo (no fakt, pak jsem v práci koukala, že najednou kolem 150 liků a plno obdivných komentářů :D). Však taky byly skvělé, ne že ne :) Použila jsem směs
na proteinové palačinky od MyProtein, kterou už mám doma nějaký ten pátek (a tento týden jsem ji využila hned 2x). A plnila jsem je pěkně bílý jogurtem, banánem, lesním ovocem...to pak přišlo i nahoru, ještě spolu s nasekanou čokoškou a mletými oříšky. A vzadu ještě záplava dalšího jogurtu smíchaného se zakysanou smetanou ♥



TOP večeře!
Boží kombinace, fakt že jo: brokolice, květák, mix kuřecího se žampiony, avokádo a na to medovo-hořčičný dresing.
Chutnalo to stejně dobře, jako to vypadá! :)


 3 v 1
Trochu tvarohu, trochu jogurtu a trochu kokosového mléka = dokonalý bílý mix. Pomyslnou třešničkou je pak mix oříšků, brusinek a rozinek a kakaových bobů :)


 
Maková s fíky
 Ovesná s mákem, ať to zase vypadá zajímavěji. A k tomu nějaké to (roz)mražené ovoce, fíky a mandlové máslo :)



Proteinové lívanečky
Nahoře palačinky, zde lívanečky. S tvarohem a kokosovým mlékem. A s perfektním ovocným (borůvkovo-brusinkovým) džemem od Kompavy. A taky mandlovým máslíčkem a kakaovými boby :)



BOX Lunch
Klasika - vzít základní suroviny a naházet to do krabičky => oběd je hotový! Zde rýže, brokolice, květák a mleté hovězí maso :)



Čoko ovesná - přelitá
No upřímně, jak jsem to začínala zdobit, tak jsem si říkala, kdoví, co z toho vzejde :D Ale nakonec mě výsledek vcelku překvapil a byla jsem spokojená :) Kaše je ovesná s kakaem. Nahoře pak jablíčko, banán, ovoce...přelitá kokosovým mlékem, doplněná o kešu máslo a posypaná kaštanovými vločkami. No není to paráda, jak si s tím zdravým jídlem může člověk vyhrát?


Tuňáková "lowcarb" pizza
A když už si hrát, tak pořádně! Někde na faceooku jsem objevila super recept na "pizzu" - pouze 2 bílky + plechovka tuňáka.
A to by bylo, abych to nezkusila! Já přidala ještě trochu provensálského koření a prvně pekla cca 10min tento základ. Ten jsem pak dozdobila a dala dopéct na dalších 10minut. A celá pizza na večeři jen pro mě! :)


 Ovesná s pudinkem
Další kašička do sbírky :) Tentokráte jsem dovnitř schovala trochu kokosu a vršek doplnila o trochu vanilkového pudinku
(opět od Kompavy...recenze již brzy) a ovocného džemu. Kolem dokola kolečka banánu a navrch zase ty kakaové boby
(asi nová závislost!)
.



Tresčí játra
Jsem neodolala! Zničehonic ohromná chuť na tresčí játra. Tak jako játra vyloženě nesnáším, tak ty tresčí naopak zbožňuji.
A přesto jsem je neměla snad rok minimálně. A koukala jsem, že je teda pěkně podražili! Ale nemohla jsem jinak a koupila je.




"Malý" dezert
A když už občas "pečivuji", tak rovnou i s dezertem! Na housku arašídové a mandlové máslo, banán, ovoce, skořice...
kafíčko k tomu a hurá do toho! :)


Kuskusový oběd
 Parádní oběd se mi povedl stvořit včera! Kuskus jsem smíchala s pečenými fazolemi v rajčatové omáčce (z Lidlu), fazolovými lusky a sójovými nudličkami. K tomu půlka avokáda a ledový salát (na ten jsem se těšila ze všeho nejvíc :D).



Zelená sušenka!
A totálně mě dostaly tyhle zelené sušenky od Mixitu! Se zeleným čajem matcha, makadamiovými ořechy a bílou čokoládou. Kam se na ně hrabou všechny ostatní!




Na obědě v čajovně :)
A netradičně jeden oběd mimo domov - který byl ale naprosto fantastický!! Ledový salát s božským dresingem, kukuřicí, čerstvými žampiony, nivou a pita chlebem. Ten byl! A to Frappé k tomu. Prostě dokonalost :)



Ranní rýžová 
Kašička, kávička...to je klasika :) Tentokráte byla z rýžových vloček. A opět banán, opět ovoce. A nahoru pro změnu kokos :)




Ovesné jablečné štrůdlíky

Tak jsem se je taky odhodlala vyzkoušet. Mám pocit, že se objevují všude a ačkoliv recept na první pohled nevypadá moc věrohodně, opravdu se povedly! Těsto je jen z vloček zalitých vodou, smíchaných s bílým jogurtem, skořicí a vanilkovým proteinem. Uvnitř pak klasicky strouhané jablko, doplněné opět o skořici a citrónovou kůru. Na snídani pak nakrájet, přidat jogurt s kokosovým mlékem, pár oříšků, které jsem dovnitř úplně zapomněla přidat, ale tím líp jsem si je mohla vychutnat takto navíc + kakaové boby...opět :) Na nedělní snídani naprostá dokonalost ;)

37 komentářů :

  1. Tak dneska mě nejvíc zaujala "bažincová" mixit sůša :D Vypadá fakt hodně dobře zeleně:D Mě tedy odrazuje ta cena, i když věřím, že musí chutnat skvěle a je super zdravá:D A moc se mi líbí čajovnická dobrota, také jsem byla nedávno v čajce, jen by mi asi moc nešmakovala novi, tu nemusím:D
    A co jsi mi úplně vzala z "diáře" je štrůdlík, na který se chystám v úterý (nemám zkoušku), takže bude čas, jsi zlato, hned budu vědět, kam se kdyžtak podívat, původně bych totiž s receptem tradičně improvizovala, ten tvůj vypadá fakt skvěle, akorát proteiny já vůbec nepoužívám, ale to nějak vychytám, jsem zvědavá na výsledek.
    Každopádně tohle food porn se ti opět povedlo :-* Nádhera (jako vždy!) =)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. ty snidane!! bomba :) akorat snidam kasicku z ryzovych vlocek a je vyborna :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to všechno naprosto fantasticky! Ale nejvíce mě dostaly ty dokonalé palačinky!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonalost! Nevím, co bych dřív zkusila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky miluju kakaové bobíky! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mě vždycky dostanou ty krásné velké snídaně, palačinky bych si dala hned! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Boží, fakt nádhera Mončo :-)

    OdpovědětVymazat
  8. To těsto na štrůdly jsi dopředu nějak upekla a pak zapekla jablka nebo jsi je dělala klasicky? Nebylo to moc mokré když tam šel jogurt, nelepilo se to?
    Jinak tresčí játra jsem také neměla hrooozně dlouho, ae miluji je, jen je nejím moc často, protože mají více tuku, ale jednou za čs proč ne.. nejlepší v kombinaci samozřejmě s pečivem.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, jenom jsem dala půlku těsta na plech, na to jablka a na to pak zbytek těsta (je to spíše řidší) a dala zapíéct ;) Mokřejší to bylo, ale normálně se to pak upeklo a "ztvrdlo"-

      Vymazat
  9. Ta pizza mě ovšem úplně dostala, vypadá to skvěle a přitom na to v podstatě téměr nic nepotřebuješ ! :)) To musím určitě co nejdřív vyzkoušet ... :)) Můžu se jenom zeptat - na kolik stupňů jsi pekla ten základ? :)

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Mony, chtěla bych se zeptat na jednu věc ohledně cvičení.. :-)
    Nedávno jsi psala v jednom článku, že vůbec necvičíš prsa, můžu se tedy zeptat jak máš tedy tu horní část rozdělenou? Já bych chtěla cvičit asi všechny části - prsa, záda, ramena, biceps i triceps, jen nevím jak to rozdělit, všechno najednou je asi moc, nebo ne? Měla bych to rozdělit do dvou dnů, nebo jak myslíš? Co s čím je lepší cvičit, nebo na tom nezáleží? Díky moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na tobě, ono se dá v jednom tréninku procvičit i celé tělo, jenom dáš méně cviků na každou partii ;) Já to nemám nějak pevně dané, ale většinou si dá třema záda + biceps, ramena + triceps, někdy to prohodím, někdy to spojím, někdy dám třeba kruháč a pak jenom navíc biceps + triceps, někdy samotně ramena...střídám to podle pocitů, možností a aktuálního stavu, cílů a nálady ;)

      Vymazat
  11. Opět krásný pohled na tolik dobrot! (jen k tomu štrůdlu z vloček pořád nemám důvěru, asi jsem moc rozmlsaná :D).
    A ty proteinové palačinky a lívanečky bych ráda ochutnala, vypadá to moc dobře! Naštěstí ale dnes budu mít lívance k obědu, kynuté z vloček, sestra je umí nejlepší, tak je mám slíbené :D
    No a normálně jsem taky dostala chuť na ty tresčí játra, když to tak vidím/ čtu :D

    OdpovědětVymazat
  12. mně zaujala nejvíc ta pizza, protože jednoduchá jídla já ráda :D
    jenom jsem se chtěla zeptat, jestli to můžu udělat s odkapaným tuňákem kupovaným v oleji.. jiný doma nekupujeme, ale nechci aby se mi ta pizza rozpadla:)

    OdpovědětVymazat
  13. Jeden tvůj díl jsem sice označila za nejlepší, ale tenhle ho trumfnul (jsem si jistá, že to napíšu ještě několikrát :D).
    Ty palačinky, no..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, mám to stejně, skoro pokaždé si říkám, že lepší už to být ani nemůže :D

      Vymazat
  14. Miluju fotky tvých krásně nazdobených kaší! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Boží! Nejvíce jsem se zarazila u té sušenky, dostala mě její barva :D Matchu jinak moc nemusím, má takovou zvláštní pachuť, která mi nesedí, ovšem tyhle sušenky bych vyzkoušet chtěla.
    A ten oběd v čajovně vypadá luxusně, občas si ráda takhle zajdu někam na jídlo - přeci jen - miluji jeho přípravu a není nad domácí, ale někdy je úžasné, když to člověku přinesou až pod nos a nemusí se s tím patlat :))

    OdpovědětVymazat
  16. tie palacinky vyzerajú úžasne:), štrúdlu som robila raz a chystám sa znova,lebo mi chutila:) a tuniaková pizza ma trochu sklamala keď som ju robila:/

    OdpovědětVymazat
  17. Pořád krásnější jídla. Je vidět, že tě to hraní s ním baví. :D

    OdpovědětVymazat
  18. Krása :-) Ve zdobení kašiček (i všeho ostatního) jsi prostě mistr :-)
    Jen tu pizzu bych si nedala - ale třeba ji zkusím upéct příteli :-)
    A kombinaci pečených fazolí a kuskusu já miluju :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Moni, Moni...co napsat...my milujeme TVOJE jídlo! :)*

    OdpovědětVymazat
  20. Tedá :) To jsou snídaně... Vždycky to máš tak krásně upravený to jídlo :D Tebe to opravdu musí hodně bavit že? :)

    OdpovědětVymazat
  21. Nechceš mi přijet uvařit snídani, prosím? :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Tresci játra mám ráda, ale ta jejich cena je hrozná :-/ Tu pizzu vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  23. Chtěla jsem se zeptat, kde bereš všechny ty různý oříškový másla ? Já viděla pouze burákové.. :D děkuju, mimochodem úplně úžasná jídla :) miluju jídlo :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem dost i na eshopech - nejvíce aso-online.cz. Nebo ve zdravých výživách mívají i více druhů ;)

      Vymazat
  24. Moni prosím Tě kde kupuješ kakaové boby, ty neznám :-), jak to chutná jako klasický holandský kakao :-)? A jinak prosím tip i kde kupuješ rozinky, oříšky atd.? Předpokládám, že využíváš nesiřené :-)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem je v balíčku od Zajíců v krabici minulý měsíc ;) Ale ted jsem kupovala třeba v DMku. Chutná to dost jako kakao, ale je to normálně křupavé. Rozinky a oříšky kdekoliv v supermarketech, někdy zdravé výživy...ale neřeším zda jsou nebo nejsou siřené.

      Vymazat
  25. Moni, prosím, jak děláš základ ovesné kaše? :) Všude čtu samé poměry, ale vím, že seš odborník, tak si nechám poradit od tebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nemám žádný svůj zaručený poměr, dělám to vše od oka. Prostě dám vařit vodu/mléko, pak tam nasypu vločky. Vařím do zhoustnutí a když je třeba, tak přilívám. Radši dám vždycky méně a pak přidám - do takové konzistence, kterou mám nejraději ;)

      Vymazat
  26. uáá někam mi zmizel komentář, tak znovu - Chtěla jsem se zeptat, jestli by šla udělat ta pizza z celých vajec? Nebo to nějak moc naruší konzistenci? Nerada odděluju bílky, protože mi to moc nejde a žloutků je mi pak líto :D

    OdpovědětVymazat
  27. Taky nesnáším játru, ale když tu ty tresčí játra tak vychvaluješ, asi je ochutnám ;) :D
    Nikča

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)