neděle 18. května 2014

Food Inspiration XCIV.

Pěkné nedělní ráno vám přeji! Ostatně jako obvykle :)
Tento týden bych vás v úvodu chtěla snad jen upozornit, že máte už poslední týden, na zasílání vašich božských snídaní do soutěže. Upletla jsem si na sebe bič, když jsem se rozhodla, že 3 výherce vyberu sama, protože to bude asi nemožný úkol! Tolik skvělých příspěvků tam je. Číslo již překročilo množství loňských účastníků a to ještě nekončíme :) Všechny můžete sledovat a již nyní se inspirovat TADY. A včera večer jsem vše již začala nahrávat i do alba na Facebooku, takže už i TAM můžete postupně lajkovat vaše favority ;) A poslední zprávička!! Rozhodla jsem se udělat takovou minikategorii a nejlepší recept, který bude zahrnovat čaj Matcha odměním dvěma balíčky matcha sušenek ;)


Ovesná s fíky
Ten javorový sirup mi to pěkně zatopil :) Ale co teprv ty fíky! Vidíte ty tvary srdíček? To se jen tak nepovede :)


Kuřecí směs s batáty
 Krásný mix spousty barev na oběd :) Směs kuřecího masa s žampiony, květákem a hráškem a k tomu pečené batáty.
Jako bonus ledový salát.

 
Poprvé s černou rýží
Stejná směs, jiná příloha. A rovnou něco speciálního! Černá rýže, kterou mám nyní poprvé a to díky květnové krabičce
od Zajíců :) A musím říct, že je skvělá. Má svou specifickou vůni, barvu i chuť, kterou si mě získala. Těžko to popsat, možná by se dalo říct, že chuťově je to něco mezi rýží, kroupami a bulgurem...ale přesto to má to svoje něco, čím se to odlišuje :)



"kynuté" lívanečky
Lívanečky nesmí chybět, to je jasné! Tentokráte tu mám jedny vydařené, avšak stále ne tak úplně podle plánu. Měly to být lívance kynuté, podle receptu od Markétky.  No myslela jsem si, že ráno vydržím počkat 40minut než mi nakynou. A myslela jsem si, že sušené droždí bude stačit. Spletla jsem se :D Po 20 minutách už jsem to prostě vzdala a chtěla snídat, takže kynutí nekynutí, šly na pánev. Což jim ale na chuti vůbec neubralo! S jogurtem a kakaem, ovocem, arašídovým máslem a kokosem :)


Salátek s tuňákem
Klasický mix zeleniny s tuňákem. A teď to, co tomu teprve dává grády - pražená slunečnicová semínka a wasabi hrášek! 


Sladká svačinka
Tvaroh jako vždy. S kokosovým mlékem jako vždy. A navrch borůvky, jahody, kakaové boby a kaštanové vločky :)


Sladko-slaná snídaně
Spousta talířků, spousta jídla, to je na snídani ideál! Takže tam mám kukuřičné chlebíky siluette s míchanými vajíčky
a avokádem a vedle jogurt s müsli od Marks & Spencers, o kterém jsem se vám již zmiňovala v TOMTO článku :)


Zelenina s pangasiem
Brokolice, květák, uzený filet pangasia a k tomu dresing med a hořčice. Taky skvělé na večeři! 


Kašička se vším všudy
Pořádná porcička, tentokráte jsem si dala vločky přes noc i namočit, ať to pěkně nabude a ráno ještě dovařila s mlékem :) Nahoru jahodový chia džem (rozmačkané rozmražené jahody smíchané s chia semínky), banán a preclíky v čokoládě...mňam!


The BEST Salad...Ever
Krásně vypadá a ještě lépe chutná. Spousta zeleniny a k ní i červené fazole. Nahoře pak mozzarella, avokádo a wasabi hrášek. Jo a posypat černým sezamem! :)


Jogurtová svačinka
Hollandia čokoládová...tu já můžu :) A v lednici na mě čeká ještě v příchuti Irská káva (aneb v Albertu ji mají v akci :D).


Jednotýdenní dávka pečiva
A i na nějaké to pečivo došlo. Pravidelně zhruba jednou týdně se u mě projeví urgentní touha po něčem takovém...jinak si
na něj ani nevzpomenu. Ovšem tento croissant byl přímo dokonalý! A prý je wellnes, tak z toho můžu mít i dobrý pocit :D


Tvarohovo-pudinkově
Tvaroh jsem si umíchala s vanilkovým pudinkem od Kompavy a chutnalo to úplně jako dokonalý tvarohový dezert! Nahoru pak opět jahody, kakaové boby (tady aspoň vidíte, jak je pořád dávám, když jste se na to tolik ptali!) a arašídy :)


Kuskus, hovězí, houbičky a další
Nejsou houbičky jako houbičky! :D Zde jsem použila houby shiitake, které se taktéž objevily v krabičce od Zajíců a nezklamaly. Mimo ně tam je kupa kuskusu, cuketa, sušená rajčata, kukuřice, mleté hovězí maso a zasypáno je to sýrem :)


Banánovo-cizrnový chlebíček ♥
Boží záležitost, zmizel ještě včera, jen pár hodin poté, co jsem jej vytáhla z trouby.  Chutná prostě dokonale a vřele doporučuji. Recept a další info ZDE ;)


Rýžová s javorovým sirupem
A zakončíme to klasicky snídaní dnešní, opět v záplavě javorového sirupu. Nedávám ho tolik, ale vždy se tak nějak rozteče
do těch krajů :) Navrchu klasicky porce ovoce a máslo z kešu ořechů (které už pomalu dochází sakriš) a posypáno skořicí :)


60 komentářů :

  1. oooooch<3 nemám slov! jen mě zaráží "jednotýdenní dávka" to bych umřela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně to stačí, jinak na něj nemám vůbec chuť :) To do sebe cpu vločky, rýži, kuskus, zeleninu apod. :D

      Vymazat
  2. Ta černá rýže mi pěkně zničila světlý hrnec :(
    Asi se ti to nebude líbit..ale tobě přijde správné, že někteří účastníci mohou sbírat "lajky" už teď a budou mít náskok před těmi, co pošlou recept později? Nebylo by víc férové, aby všichni začínali od nuly? Zamysli se nad tím...;)
    Přeji krásnou neděli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvažovala jsem nad tím, ale lajk stejně může dostat každý jenom jeden ;) A potřebuji to tam vkládat postupně, pak bych se z toho množství asi nevyhrabala, ono to není jen tak, dá to dost práce ;) Tento víkend na to mám čas, ale potom už ho tolik mít nebudu. Na FB to bohužel nejde nijak ukrýt nebo zakázat hlasování. A pokud ti příjde hlasování na FB nefér, tak pořád bude probíhat i hlasování na blogu, kde všichni půjdou "od nuly" ;)

      Vymazat
    2. Moni, chápu to teda dobře, že hlasování na FB je vlastně platné už teď? Myslela jsem si, že je to teda jen přeběžné a né ještě soutěžní, tak jestli to teď už chápu :)

      Vymazat
    3. Já vím, jen znáš, jak to někteří dělají...když to bude někdo už týden předem všude možně sdílet apod., nebude ten vítěz objektivní..o to mi šlo ;) tak ukrýt můžeš celé album a postupně to tam vkládat, pokud ti jde o to, abys to nedělala naráz ;) a zveřejníš ho všem až pak...

      Vymazat
    4. No když někdo dá Like tedkom, tak ho bohužel nevymažu a zůstane tam. Takže prakticky už jsou hlasy platné odteď ;)

      Vymazat
    5. Ukrýt jsem ho chtěla, ale nějak jsem nepřišla na to, jak to udělat. Já teda doufám, že se to nijak "nezvrhne". Přinejhorším to ještě nějak vymyslím.

      Vymazat
    6. Jedině to smazat no..ale tak bude objektivní alespoň to na blogu :) ale je to trochu škoda, protože pak to nemá moc výpovědní hodnotu o tom, co skutečně zaujalo nejvíce..

      Vymazat
    7. Už jsem se rozhodla to takhle udělat, tak to tak taky nechám. Navíc na FB to není moc o tom, co zaujalo úplně nejvíce, jelikož tam můžeš hlasovat pro kolik fotek chceš. Takže kdykoliv tam nahraji další, tak je každý může klidně všechny olajkovat - nehledě na to, že třeba už lajkl něco dříve vloženého ;)

      Vymazat
    8. Ono stejně na FB bohužel vyjde hlasování způsobem "přemluv přítele, ať ti dá like" a vyhraješ. Já sama toto nemám ráda a nedělám to, takové "vítězství" bych si ani nemohla užít. Je dobře, že bude výherce vybírat i Monča, protože to bude nestranné. Každopádně jsem ráda, že pro nás děláš tolik věcí. Teď nemám na mysli jen soutěže. Ale blogu věnuješ spoustu času, články dáváš každou chvíli, podělíš se s námi o úspěchy, rady, nápady, novinky. Ale hlavně jde z tebe cítit, jak jsi pohodová a báječná žena, na nic si nehraješ, a proto je tento blog můj nejoblíbenější. Veronika.

      Vymazat
    9. Děkuji :)

      Máš pravdu - ono na FB hlasování takto dopadá vždycky. Ale když už mám tolik odměn, tak jsem chtěla udělat více způsobů hlasování a facebook je pro toto celkem populární. A výhodu to má - příspěvky se třeba rozšíří tím sdílením mezi více lidí, kteří se budou moci inspirovat :) A dalších 6 výherců již bude zvoleno objektivněji :)

      Vymazat
    10. Možná by nebylo špatné, kdyby ty kategorie byly třeba takto: 1) Lívance, palačinky, wafle, sladké placky apod. 2) Slané snídaně a 3) Koláče, buchty, dorty. Ale čistě jen návrh, je to ale celkově super :) chválím :) i dnešní inspiraci ;)

      Vymazat
    11. Podle mě je super že je hlasování jak na fcb tak na blogu a tím že to někdo bude sdílet, alespoň rozšíří inspiraci dál a také odkaz na Mončin blog, čili tím prokáže službu i Monče.. ne že by ona měla nouzi o fanoušky, to vůbec, ale vždy je lepší když je o takové super stránce jakou Monika má, dozví co nejvíce lidí.. :-)

      Vymazat
    12. Ano ano, mým loupáčkům se taky nelíbí, že už začalo hlasování! :D

      Vymazat
  3. Tak zas narážím na ty čoko preclíčky, nedají mi spát, vždycky jsem tenhle typ dobrot měla ráda=)
    často si při prohlížení těhle luxusních dobrot říkám, jestli člověk víc žasne nad krásou jídla nebo dokonalostí servírování a nebo nad nádobím :D:D:D:D
    Máš fakt skvělé mističky a nádobí, já si sice také často koupím super nádobí, ale pak to jím přímo z kastrůlklů, jak má nejradši a misku využiju 5x do roka:D:D
    Jídla jsou ale opět perfektní, hlavně ty kašičky a zaujala mě i černá rýže, znám a měla jsem bílou, pestrobarevnou, divokou, červenou-hnědou, ale černou ještě ne:D:D
    A vzhledem k tomu, že je od Zajíců jí asi v obchodě jen tak nekoupím:(( Nebo za nehoráznou cenu:/ :D:D
    (Nebo nevíš, kde by se dala "výhodně" koupit?:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych jedla z kastrůlků nebo starých plastových misek nemít blog :D Díky němu jsem si vypěstovala "úchylku" na pěkné nádobí a vždycky v každém obchodě koukám, jestli nemají něco zajímavého :D

      Černou rýži mají k prodeji na tomto webu, pravda je ale "krapet" dražší:
      http://a-koreni.cz/index.php/component/virtuemart/ryze/ryze-sveta

      Jinak nevím, kde jinde by se dala shenat výhodněji.

      Vymazat
    2. Jo, přesně, kvůli blogu to prostě do té mističky dát musím, i když ne vždy..::DD Retro kastrůlky jsou prostě nej a navíc je to praktický i kvůli nádobí:D
      Moje zásoba hezkého nádobíčka a formiček a všeho je taky bohatá, jen se přimět k tomu, to tam pěkně naaranžovat :D:D

      Ahá, děkuji, kouknu, i když je fakt, že za tu cenu asi zůstanu u klasiky no =) A chuťově byla..? :)) Lepší, horší? Dobrá, špatná?:) Někdo psal, že mu zničila i kastrůlek, a tak to bych zas já nerada:D

      Vymazat
    3. No však jsem to k té fotce psala, že byla skvělá ;)

      Já ji dělala v černém hrnci, takže jsem si nevšimla, že by se tím nějak zničil ;)

      Vymazat
  4. Love in do tvého jídla!!! Vždy čekám na tve foodinspiration jako dítě v hrackarstvi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jsem ráda, že někdo miluje mé jídlo stejně jako já :D

      Vymazat
  5. Ahoj kde si koupila ty preclíky ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve čtvrtek jsem o tom psala! ;)
      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2014/05/novinky-do-spize-i-lednicky-xxxiii.html

      Vymazat
    2. Je promiň nevšimla jsem si tak díky :)

      Vymazat
  6. Ta poslední kaše!! ♥
    všechno je to krásné

    OdpovědětVymazat
  7. Moni, ty fazole do salátu vaříš nebo kupuješ v plechovce hotové? Díky:) Krásný den! Ilča

    OdpovědětVymazat
  8. ahoj
    me zaujal ten wasabi hrasek, to primo kupujes nebo nejak delas sama?
    katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem o něm...viz: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2014/05/novinky-do-spize-i-lednicky-xxxiii.html

      Vymazat
  9. Ahojky, dnes ráno jsem ti psala dodatečný mail, ve kterém jsem ti připsala i název receptu /na který jsem předtím pozapomněla/ tak doufám že to přišlo všechno v pořádku a že to k tomu ještě doplníš (zatím není publikován).. děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  10. vypadá to nádherně úplně všechno :)

    OdpovědětVymazat
  11. Sakra sakra, musím už něco vymyslet, abych mohla svou fotku taky poslat!
    Krásný díl, poslední a první fotka vede, stejně jako ten salát, máš pravdu, vypadá krásně. A ty svačinky se mi taky moc líbí. Obdivuju, že máš furt chuť na takový styling u jídla, je prostě vidět, že tě to moc baví. A to je dobře!
    Můžu se zeptat, počítáš kalorie, máš přehled, kolik jich tak sníš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem náhodou týden pro přehled počítala, ale to jsem se zrovna v jídle zase trošku více hlídala. Jinak nepočítám a jím asi i více :)

      Vymazat
  12. Nedelni rana mam rada - zaprve o vikendu mame na snidani bud palacinky, vafle nebo livance, a zadruhe se vzdycky tesim na Tvuj clanek:) Tvoje posledni Food inspiration me tak zaujala, ze jsem si vcera taky musela udelat vylet do Marks a Spencer - rozhodla jsem se zkusit porridge a hrasek ve wasabi, plus jsem tam objevila penovy bonbony ve tvaru prasatek, ty jsem tam nemohla nechat:D tesim se, az to vsechno vyzkousim, diky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádhera ! :-) A ty fíky, akorát včera jsem si na ně byla, mňam ! ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Ach bože, nádhera! ♥ Na tvou food inspiration se těším každou neděli jako kdysi na Jů a Hele :D

    OdpovědětVymazat
  15. Mnam! A tentokrát u me vyhrává kuskus, houbičky a hovězí O:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Asi jsem už přeslazená (to se není čemu divit:D), protože u mě tedy vítězí kuřecí směs s květákem! Mňam! :))

    OdpovědětVymazat
  17. Ledový salát (který je na 2.fotce) něčím dochutíš nebo jíš jen tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak kdy, ale většinou tam dám olej (lněný/olivový) a ocet :)

      Vymazat
  18. Kaštanové vločky, uzený filet pangasia.. hmm samé novinky.. můžu se zeptat kde jsi je koupila? (pokud však chystáš o tom díl novinky do spíže a ledničky, tak nebudu zvídavá a počkám ;-))
    V tomto díle u mě vede cizrnový koláček.. hned příští víkend na to vletím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaštanové vločky jsou ještě od Zajíců v krabici :) A filet z pangasia uzený prodávají v supermarketech - určitě ho má kaufland, tesco, myslím že i albert, možná billa ;)

      Vymazat
  19. avokádo v salátu mám taky moc ráda, ale spíše si ho tam rozmačkám :) Černou rýži jsem jednou měla, ale moc mě neoslovila.

    OdpovědětVymazat
  20. Mňam :-) skvělé fotečky a pro mě tentokrát je TOP rýžová :-) a měla bych si tedy s fotečkou do soutěže pohnout jinak jak se znám tak zapomenu , i když stále přemýšlím coo :-)

    OdpovědětVymazat
  21. z tvých fotek mám vždycky hlad :D :)

    OdpovědětVymazat
  22. Opět krása :-) Na tvoje Food inspiration se vždycky moc těším :-) A závidím ti ty zajíce, tolik zajímavých dobrot, už se těším, až si je taky objednám :-) Ten chia jam asi taky vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  23. www.vyzivabiochemicky.blogspot.com18. května 2014 v 16:02

    luxusní food inspiration !! zcela podle mého gusta :)
    taky obdivuju jak vydržíš bez pečiva..já se to sice snažim dost omezovat a vybíram si jen to kvalitní ,celozrnné apod. ale jsem prostě pečivový typ, musim ho mít :X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A můžu se zeptat jake pečivo jíš? Které je vlastně to kvalitní? žitné nebo jaké?

      Vymazat
  24. Jee, lívanečky! :D Zkus je příště třeba k obědu, když nakynou pořádně tak je to ještě o třídu lepší, ale ráno bych to taky nevydržela, proto u nás bývají jen k obědu :D
    A když koukám na tu kaši, budu si muset koupit javorový sirup.....třeba jako odměnu, pokud se mi povedou zkoušky. A pokud ne, tak za snahu :D

    OdpovědětVymazat
  25. Fíková srdíčka jsou super. Mně se v pátek povedlo taky jedno - kousek čokolády na sušence byl úplně dokonale srdcový. :D

    OdpovědětVymazat
  26. ahoj mony, mám takový dotaz. Zhubla jsem a držím se jíst pořád zdravě a žádné prasečinky tento víkend jsem si ale udělala takový až moc odpočinkový, hoodně sacharidů, koláčky, jídla, která jindy nejím a tak. Může mi to ublížit? Od zítřka zase jedu svůj režim, ale ptám se, abych tak nějak věděla. :-D A ještě, máš zkušenost s proteinovými tyčinkami od Nutrendu - Excellent?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nevadí! Naopak, tělu to jen prospěje, když mu občas dopřeješ i něco takového :) , odpočinek je důležitý! O ten se určitě neochuzuj. A ty tyčinky jsou chutově výborné ;) doporučuji.
      (doufám, že nevadí, že odpovídám za Monču :) )

      Vymazat
    2. Určitě to neublíží ;)
      Tyčinky jsou super, taky je mám ráda ;)

      Vymazat
    3. děkuju za odpověď. A složení je taky ok? Jak často doporučuješ jíst tyto tyčinky?:-)

      Vymazat
  27. Teeda :) Toto číslo se ti obzvlášť povedlo! :D ;)

    OdpovědětVymazat
  28. No doprdele to je nádhera!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  29. Boží.. A ty srdíčkové fíky úúžasné ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)