úterý 20. května 2014

Novinky do spíže i ledničky XXXIV. - Mixit, Zajíci v krabici a Matcha

Pošťák se v našem městě opravdu nenudí, jen co je pravda :D V poslední době chodí často balíčky nejen mě, ale i mamce a to pak u nás kolikrát zvoní skoro denně. Vždy to vyjde náhodou vše na jeden týden a to je pak teprv zábava přebírat si každý den něco. Vyšlo to tak náhodou i v minulých týdnech, kdy mi zase dorazilo pár zajímavých balíčků - nějaké dárečky pro vás
do soutěže a nějaké mé objednávky z oblíbených eshopů. A v tomhle článku najdete vůbec ty TOP, ze kterých mám vždycky radost :)



Začneme obchůdkem tím vůbec nejoblíbenějším - asi první, který jsem objevila, když jsem se o zdravý životní styl začala zajímat a kterému jsem věrná doposud. Navíc je krásné sledovat, jak se za ty roku krásně rozrůstá a získává spoustu spokojených zákazníků. Aby taky ne, spokojenost je na místě :) Začínali pouze s müsli, ale nyní už nabízejí i takové vymoženosti, jako jsou například tyto skvělé sušenky. Já si ze zvědavosti objednala hlavně ty extra zelené - s čajem matcha, bílou čokoládou a makadamiovými oříšky. A ty teda jsou! ♥ Jak už mi někdo psal na instagramu - kdo je neochutnal, jako by nebyl. Jejich chuť je opravdu výjimečná a speciální. Doteď jsem měla nejradši takovou tu klasiku - cookies s kousky čokolády. Ale nyní už jasně vedou tyhle zelené krásky. Cena pravda není nejnižší, ale pro výjimečné příležitosti, jednou za čas - třeba
za odměnu - stojí za to si je dopřát :) 


Krom těch zelených jsem ochutnala i mix takových těch "obyčejnějších" - zázvorové, kokosové a arašídové. Musím ale říct,
že ty už mě tolik nenadchly a znovu je už objednávat nejspíše nebudu. Neurazí, ale chuťově mě tolik nezaujaly jako ty první, které jsou mnohem vláčnější a chutnější. Kdybych měla vybrat nejlepší z těchto tří příchutí, tak to budou ale určitě
ty arašídové :)


Po delší době jsem si taky namíchala i nějaký ten svůj mix müsli - směs vloček, rýžových pukanců, sušených jahod a banánu
a k tomu ještě plátky mandlí, kokosu a roztomilá srdíčka jako bonus :) Taková ta sypaná klasika. V poslední době jsem se rozmlsala i na zapékaném müsli od Jordans nebo Marks & Spencer, takže tohle je výrazně méně sladší, ale s kupou ovoce taky výborné. Zvlášť ta srdíčka samozřejmě ráda vyjídám :D


A jako bonus ještě pár mixitek! Datlová s fíky, která je ve flapjackovém stylu, dále jablečná, která chutná skoro jako štrůdl, ale na můj vkus celkem dost sladká. A poslední goji/expresso/čokoláda, která už je sladká tak akorát. Vyhrávají ale zaručeně datle s fíky! Mňam :)

PS: Připomínám, že o poukázky na Mixit stále můžete taky soutěžit v Královském snídání! ;)


Od Mixitu se přesuneme ke květnové krabičce Zajíců v krabici :) Ta opět nezklamala a včera jsem již objednala červnovou, která je pro 3 z vás taky v soutěži připravená :) Plody goji se zde taky objevily ve velkém - jeden celý sáček, dále v podobě goji tyčinky a částečně i ve dvou balíčcích výborného čaje :) Goji mi doma taky nikdy nechybí, ačkoliv jej tolik nevyužívám, jako jiné - sladší - plody. Svými blahodárnými účinky však stojí za to jej občas zařadit. Hodně mě potěšily chia semínka, se kterými samozřejmě zkušenosti již mám a zrovna jsem dobrala domácí zásoby, takže přišly akorát vhod. Novinkou pro mě je černá rýže, kterou jsem již stihla otestovat a jsem nadšená! Cenově se pohybuje podstatně výš než rýže klasická a vlastně to ani není klasická rýže - jen má stejný název a podobný tvar. Liší se zejména barvou, ale i vůní a chutí. Ta je vcelku specifická, ale přirovnala bych ji částečně k něčemu mezi rýží, kroupy a bulgurem. Každopádně skvělé zpestření ke klasickým přílohám,
za které jsem moc ráda :) Úplně nové pro mě byly i houby shiitake, které jsem hned zařadila do jednoho z obědů. Nejradši mám "obyčejné" žampiony, ale po téhle zkušenosti určitě zařadím občas i shiitake. No a jako poslední olej z lískových oříšků!
Ten na své využití ještě čeká, ale určitě se u mě neztratí. Hodí se zejména do studené kuchyně a údajně je skvělý třeba
na ovocný salát, což určitě brzy vyzkouším! :)

Obsah všech minulých krabiček si můžete prohlédnout ZDE na oficiálních stránkách - brzy určitě přibude
i detailnější přehled této :)


A na závěr tu mám pár novinek od Matchatea. Ten jsem již taky mnohokrát doma měla a moc se mi líbí, v jakých dózičkách
je nyní v nabídce. Na pravidelnou domácí přípravu je to super. Některým jeho chuť příliš nesedí, ale mě naopak moc chutná - obzvláště v kombinaci s citrónem, kterou si dávám skoro každé ráno. Navíc se z něj dá vykouzlit i spousta zajímavých jídel! Pár takových matcha snídaní se už taky objevilo i od vás ve vašich příspěvcích do soutěže :) A důkazem jsou i další matcha sušenky - v BIO kvalitě ze známého pekařství Zemanka. Co si budem povídat - ty od Mixitu mi jedou více, v těchhle je chuť čaje matcha krapet výraznější.


A zde ještě malý náhled do dóziček s Matcha čajem - variace Ceremony a Delicacy, která je obzvláště jemná a dle mého názoru mnohem lepší, než klasická varianta čaje Matcha :)


24 komentářů :

  1. Stojí za to ty Mixitky, Mončo? Mě to přijde moc drahé, at mám ráda Mixit sebevíc, raději si doma udělám za to kopu domácích...škoda, že neprodávají po jednom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je rád dám jednou za čas, při nějaké obejdnávce, ať mám zase nějakou změnu. Ale jinak si taky dám domácí nebo si koupím nějakou ve zdravé výživě. Zas až tak "výjimenčné" nejsou - ale ty matcha sušenky nebo jejich čokoláda už za to fakt stojí! ;)

      Vymazat
  2. Zrovna dneska mi přišel můj první Matcha čaj a právě ho i piju :) Je super, sice ještě nevím, jaké jsou jeho účinku doopravdy, ale všichni jej chválili. Má opravdu skvělou chuť s trochou citrónu :)

    Na Mixitu ujíždím pravidelně, za ty peníze mi to i stojí, stejně bych je utratila někde za tričko nebo něco takového :)

    Tvoje stránky jsou nejlepší, ráda se na nich inspiruji a dneska dokonce uvažuji o online lekci s tebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak doufám, že se ti lekce bude líbit, pokud se do toho odhodláš. Bylo by to super! ;)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. A v soutěži Královská snídaně se vyhrávají ty sušenky matcha na tom předposledním obrázku? Nebo ty od Mixitu? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sakra, mám chuť si zase ,,zamixovat" :-D Ne, Terezo, šetříme! :-D
    Jinak trošku mimo téma článku.. koukala jsem dnes na tvou instagramovou fotku.. Máš skvělou postavu! Jde vidět ten kus skvěle odvedené práce :-) Klobouček dolů a plácnutí po zádech :-))

    OdpovědětVymazat
  6. S tou rýží mám vtipnou zkušenost...když jsem dělala kuřecí směs, měla jsem pak fialové maso :D zvláštní pocit to pak jíst...
    Jo to se někdo má, když bydlí u rodičů a všechny vydělané peníze má sám pro sebe :) Mít to takhle, též bych se rozmazlovala mixitem a podobnými laskominami, jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No rozhodně nemám všechny peníze pro sebe ;) Jsem OSVČ, musím si platit sociální, zdravotní a rodičům normálně přispívám na nájem a všechny výdaje + jídlo veškeré a všechno pro sebe si platím sama. Takže taky to není tak, že bych měla úplně celou výplatu jen tak na utrácení ;)

      A jinak tu rýži jsem si výjimečně uvařila úplně zvlášť, takže mě to naštěstí nic neobarvilo. Ale barvu pouští teda dost, to je fakt :)

      Vymazat
    2. Ode mě to byl tak trochu povzdech, že bych si to také tak přála..je to krásné, že u nich máš takovou oporu :) Ale to si ty jistě moc dobře uvědomuješ a vážíš si toho :)

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Achjo, ty matcha sušenky asi kvůli ceně nikdy neochutnám, ale věřím, že jsou super. Co jsem koukala, tak v Zajícovi byly moc fajn věci, sice většinu z toho znám a používám, ale třeba olej a rýže by pro mě byly novinkou.

    Budeš si Moni objednávat i dalšího Zajíce? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty sušenky vypadají fakt drsně :D Shiitake houby jsou vynikající.

    OdpovědětVymazat
  10. Nejvíc se mi líbí zajícová krabice, vybrali vážně super věci.

    OdpovědětVymazat
  11. ty zelené sušenky mě vážně zajímají :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mixit je prostě nejlepší a moc jim fandím, jak se to hezky rozrůstá :) Ty zelené sušenky mě hodně lákají, na cookies normálně moc nejsem, ale tyhle by určitě dostaly i mě, navíc když je tam bílá čokoláda :)
    Čaj matcha mě tolik nezaujal (ale v mixit mačokoládě jo, a jak!:D) a ráda bych mu dala ještě další šanci, třeba si s ním "obarvit" kaši nebo upéct právě nějaké ty sušenky...

    Jen tohle vydání Zajíců by mě výjimečně až tak nezaujalo, protože goji moc ráda nemám...

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj,

    tak zase vidím, že máme podobný vkus. Mixit je moje srdcová záležitost, stejně jako ty jsem s nimi "začínala zdravě jíst" a zůstalo mi to dodnes. Doma mám zástup tubusů a raduju se z nich pořád stejně. Ty sušenky teda vyzkouším. Mám už zjištěno, že když chutnají tobě, budou i mě:-) Zatím to tak fungovalo.
    Díky za tip a inspiraci. Držím ti moc palce...jsi jedna z mých věrných a nej inspirací:-)
    Ať žije Ostrava!!!;-)

    P.S nevíte někdo kdy bude v Ostravě soutěž, kde bude Beautygloss? Chtěla jsem se jít na ni podívat, moc ji fandím už od jejího začátku...Díky..M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Snad ti teda budou chutnat! Zrovna tam mají narozeninovou akci do 25.5., tak určo mkni na stránky ;)

      Jinak té soitěže se Nikča nakonec účastnit nebude. Psala to na blogu :)

      Vymazat
    2. Jo všimla jsme si, už mi přišla nabídka od Mixu na mail.
      Tak to jsem nepostřehla u té Nikči, tak snad příště, celkem jsem se těšila:-)
      Díky za info!!

      Vymazat
  14. V jakém množství bývají ty věci v tom zajícovi?

    OdpovědětVymazat
  15. Booožee MIXIT ♥ ♥ ♥ nejlepší projekt (spolu s UGEM), jaký mohl vzniknout :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)