čtvrtek 29. května 2014

Novinky do spíže i ledničky XXXV.


Dneska si dáme ještě další nálož jídla, ale nejpozději příští týden tomu odlehčíme alespoň jedním sportovnějším článkem, to slibuji! Tentokráte žádné objednávky z eshopů, ale klasické úlovky ze všech supermarketových koutů! :)


 Viva la Mexico!
A začněme něčím aktuálním - mexickým týdnem v Lidlu. V letáku mě pár věcí zaujalo a tak jsem se tam vydala vše omrknout a dva úlovky si odnesla. Prvním jsou špenátové tortilly - ty sice špenát viděli asi jen z rychlíku (hmm, celé 1% ve složení!),
ale jsou zelené! :D A prostě vypadají netradičně, zvláštně a speciálně, takže jsem je tam prostě nemohla nechtěla nechat.
A pak ty oříšky! Jak bych si něco takového mohla nechat ujít ♥ Směs arašídů v těstíčku, dýňových semínek a pekanových ořechů...to vše pikantně dokořeněné. Na saláty to bude bomba, to vím už teď! :)




Cizí nákup, má závislost
Tak tyhle jsem zrovna výjimečně nekoupila já, přísahám! Jsou ze starších týdnů Deluxe opět v Lidlu. Jednoho krásného dne jsem šla do skříně pro mléko a co tam na mě nevyskočí - sladká kokosová a mocha pomazánka! A nejvtipnější na tom celém je, že zrovna den předtím jsem sledovala, jak se nad tou kokosovou rozplývá Markét na instagramu a říkala jsem si ještěže to doma nemám :D Dlouho jsem odolávala, ale pak jsem přecejen ochutnala. No neměla jsem to dělat, je to zlo největší! Tedy, hlavně a především ta kokosová!


Mražená deluxe zeleninka
Ze stejného týdne měli v doprodeji ještě tuto mraženou zeleninu. Zaujala mě na první pohled a je vážně dokonalá. Velké kousky, zajímavé a skvělé druhy zeleniny - od karotky, přes artyčoky, žlutou mrkev, velké fazolové lusky...prostě paráda. Určitě pro ni půjdu hned jak bude další deluxe týden :)


Dárečky ze zdravé výživy
Odbočíme na chvilku z Lidlu a pozornost budeme věnovat mně :) Ano, mám skvělou rodinku, která po mnoha letech pochopila, že k svátku mi větší radost udělají třeba takovéto dobroty než hory čokolády. Dokonce se prý vydaly do zdravé výživy a to už je co říct! Takže jsem dostala pohankovou kašičku a zázvorový sirup - ten jsem ještě nikdy neměla a zatím jsem netestovala, tak jsem na něj zvědavá :)


Ehm...moc moc čokolády
Ale tak abych nekecala, i ty čokolády se doma nějak nahromadily. A nebudu kecat, že se mi takové zásoby nelíbí :D Každá má 200g, ritter sportka s oříšky a sušenkami dokonce 250g. Tady už pak zbývá se jen doufat v super rychlost vašeho metabolismu a spalování :D


Šmakounovy nudličky
Od tučné čokolády odskočíme ke štíhlým nudlím - v životě musíte mít vždy rovnováhu! Zkoušela jsem je poprvé, už jen kvůli jejich vyšší ceně (kolem 60Kč za balení - cca 3 porce). Avšak musím říct, že příjemně překvapily. Fakt mi chutnají :) Na 100g mají nějakých 9g bílkovin a 6g sacharidů. Takže na lehký lowcarb oběd či večeři fakt super! :)


Pstruh lososovitý
Musím uznat, že tuhle rybu jsem viděla poprvé. A jelikož zbožňuji lososa a miluji pstruha, tak jsem si ji nenechala ujít. Popsala bych to asi tak, že tvar má jako pstruh, barvu a chuť jako losos. A cenově je někde mezi. Za mě naprostá spokojenost, určitě jsem nekupovala naposledy, protože jsem si fakt pochutnala :)


Soya pudink
Vím, že tyto pudinky jsou spíše plné cukru, než čehokoliv jiného, ale jednou za čas si jej taky koupím. Nejím jej samotný,
to by mi tedy nic moc nedalo a jen by mě to rozmlsalo. Ale nalít část třeba na ovesnou kaši či lívanečky - to už je pro mě ideální :) Tentokrát jsem narazila na příchuť hořké čokolády, takže jsem neodolala a jeden ukořistila. Zatím čeká v lednici, ale užuž se na něj chystám! :)



Oříšky v čoko
Sakriš, dneska je to tu samá sladkost a čokoláda! Fakt nekupuji jenom to, ale fotit pořád zeleninu, cottage, tvaroh, vločky by byla nuda a nic nového :D Takže tady další zpestření pro občasné chutě - arašídy a navíc i vlašské oříšky v čokoládě. Jíst je jen tak si opět nemůžu dovolit, protože by padly za vlast asi hned. Ale pár kousků nasypat do tvarohu, to už mi pak stačí
a vychutnám si je nejlépe :)



Nové Excelentky
Na závěr taky sladké, ale už o něco zdravější a vyváženější tyčinky než tabulky čokolády. Proteinové tyčinky excelent mají nyní pár nových příchutí - pistácie, citrónový tvaroh/malina, nugát/brusinky. Nekupuji je často, ale když už byly u nás ve fitku
v akci...3 velké mě vyšly na 77Kč a to už je super kup! Myslím, že minimálně jedna přijde vhod třeba v neděli na závodu Spartan Race :)

23 komentářů :

  1. tu zeleninu jsem si taky pořídila, kdy byla čerstvě v nabídce a je fakt super :) jinal lososovitého pstruha taky kupujeme, super alternativa k lososu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Bože Moni, kde začít, asi tím, že ti závidím úžasné členy rodiny, kteří ti sehnaly ten zázvorový sirup! Po něm zkusím zapátrat!
    Jinak Lidl koukám stále vede, Deluxe dobroty jsou excelentní, já kupovala toto i taťuldovi a jak zmizely rychle=)
    Čokoládky vypadají skvěle, Rittersportku znám, ale ty druhé jsou pro mě též nové =)
    Jinak ty Alpro Soya taky miluj, jak píšeš, je v nich sice i dost cukru, ale občas prostě pro ty hřešící dny-..občas-no i častěji, zkrátka jsou skvělé, tenhle jsem měla asi 3x, mě chutnají tak nějak všechny, takže nepohrdnu žádným:D
    A oříšky v čokoládě miluju!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Špenátové tortilly bych chtěla taky vyzkoušet... ale teď se snažím o ketogenní dietu :D :/
    Ty čokoládičky bych si hned dala! Hlavně ty karamelové! ♥
    Zelenina vypadá opravdu chutně, až bude DeLuxe týden, asi pro ní taky vyrazím :) Jenže u nás jsou jako na potvoru vždycky všechny věci co chci hned vyprodané! :D :/

    OdpovědětVymazat
  4. klidně bych se ti vloupala do spíže :D chtěla bych ochutnat tu kokosovou pomazánku, když o ní tak básníte, ale celou sklenici se "bojim" koupit :DD

    OdpovědětVymazat
  5. Vau, ty Excellentky! Pistácii už jsem chutnala, ale ty maliny nebo nugát s brusinkama? To jsi mi neměla ukazovat :) Musím si je někde objednat na okoštování! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee kokosová pomazánka, závislost ve skleničce! :D Ale jsi na tom dobře, když vidím že ještě není prázdná - u mě byla dva dny, z toho jednou v kaši a zbytek padl za vlast jen tak :D

    A líbí se mi že si klidně občas dáš i nějaké ty oříšky v čokoládě nebo čokoládku, však s tvým výdejem energie by byla škoda jíst jen a jen zeleninu a vločky :)
    Excellent tyčinky mám moc ráda ale kvůli ceně je taky nemám moc často, a tu rybu bych si taky dala hned! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jsem fotila ještě předtím, než jsem ji ochutnala :D :D

      A já si dopřeji, to jo...bez toho bych tak aktivní být nemohla. A život by nebyl tak veselý! :D

      Vymazat
    2. Můžu se zeptat, proč u všeho píšete (ty, Blanka a spol) "padl za vlast"? :D

      Vymazat
    3. No nevím, však se to tak říká ne? :D

      Vymazat
  7. DeLuxe týden v Lidlu začíná 2.6.2014 ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. toho pstruha bych ochutnala, ale na mě je to docela drahý. Přeci jen pstruha čerstvého koupím za polovic. Ty štíhlé nudle můžou být zajímavé, chystám se už na ně nějakou dobu :)

    OdpovědětVymazat
  9. čokoláááda <3 máš hodnou rodinku, žetě obdaruje k svátku :) my si nic nedáváme, aspon není co mlsat :D....
    Proteinovky máme ve fitku, možná si jednu koupím a okoštuju :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na tu kokosovou jsem diky Marketce taky koukala - ale mám ted ultramegavelkou zásobu maslicek, tak jsem to odložila. Ale co neni může byt 3:-)
    Jinak ty spenatovky jsem chtěla hrozne zkusit, ale samozřejmě jsem se tenhle týden do lidlu nedostala :( tak snad to tam jeste bude..

    OdpovědětVymazat
  11. Dobře, té kokosové potvoře se budu vyhýbat obloukem, jak to tak čtu :D Protože teď jsem si vytvořila závislost na strouhaném kokosu, které se asi budu velmi těžce zbavovat.
    Nejvíce mě zaujala ta ryba, obecně ryby miluji a tohle by mohla být vážně dobrota :) Štíhlé nudle od šmakouna mi ale nikdy nechutnaly, bohužel...to raději ty z M&S :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pořád uvažuju, jestli tu kokosovou pomazánku koupit...:-D

    OdpovědětVymazat
  13. určitě napiš jaký byl ten zázvorový sirup , jsem na něj zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
  14. Toho pstruha musím zkusit taky, vypadá dost dóóbře :)

    http://nm-fitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Ty excelentky jsou výborné ! Jinak chci taky vyzkoušet ty štíhlé nudle, ale pořád se k tomu nemůžu dokopat...Koneckonců, aby mi to chutnalo... (ikdyž při té ceně mi to přece chutnat musí ! :D )
    A já bych potřebovala v Lidlu spíše Americký týden, než Mexický :D :-/ Protože mi dochází arašídové máslo, mám poslední skleničku, z Tesca, a ta moc dlouho nevydrží... :)

    OdpovědětVymazat
  16. Excelentky mi chutnají všechny až na tu s příchutí papája - limetka.
    A závidím, že rodinka pochopila jaké dárečky kupovat. I když.. 300gramové pistáciové Orionce nic nevyčítám, to je láska. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Já jím šmakounovy nudle jen na 2x.. naštěstí je ale platí rodiče protože ta cena je vysoká, to je fakt :-/ Sama bych si tolik dovolovat nemohla... ty oříšky v čokoládě miluji, hlavně lískáče nebo mandle a pokud možno v hořké... :-)

    OdpovědětVymazat
  18. uhh, ty špenátové tortilky potřebuju!! :D

    OdpovědětVymazat
  19. hello,, i'm just visit,, have a nice day :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)