čtvrtek 29. května 2014

Progress? I don´t need this anymore... aneb nalezení rovnováhy a spokojenosti :)

 No jasněže kecám! Žádná ženská snad se sebou nikdy nebude 100% spokojená a kdokoliv je rád za jakýkoliv, třeba jen malý pokrok. Tak jako tak, někdy mi ta touha po "dokonalosti" přijde přehnaná. A mám pocit, že v poslední době to na sociálních sítích opět graduje. Kdysi to byly modelky časopisů, po jejižch postavách každá druhá toužila. Dnes již tímto trendem většina opovrhuje a propaguje touhu po zdravém, pevném, fitness těle. Což je samozřejmě jistě pokrok k lepšímu a zdravějšímu cíli....tedy pokud i ten není přehnaný :)


Nízké procento tuků, kvalitní svalová hmota, vyrýsované buchty na břiše, krásně zaoblená ramena a vypracované ruce...mám pocit, že právě tohle začíná být trendem dnešní doby. Nebo je to jen tím, že sleduji denodenně tolik fitness stránek a skupin? Tak či tak, za posledních pár let se v tomto společnost určitě neskutečně posunula. Někdy mám však pocit, že to je v mnoha případech přesun z jednoho extrému do druhého - denodenně vidím příspěvky mnoha holek, jak se svěřují, že mají v těle 15% tuku a méně a jak jsou s tímto nespokojené. Vždyť 12% už je nejnižší zdravá hranice pro ženy! Některé touží vypadat jako vyrýsované fitness závodnice po celý rok. Některé tvrdě dřou a vypadají tak. Já taky chtěla, ale změnila jsem názor.

Proč?

Mám pocit, že je to prostě aktuální trend, který hýbe světem a internetem. Byly chvíle, kdy jsem si uvědomila, že chci jít
do extrému
jenom proto, že do tohoto extrému chce jít spousta dalších a že to mnoho lidí obdivuje. Cítila jsem se nucená vypadat speciálně jenom proto, že se skrze tento blog prezentuji na internetu a taky proto, že pracuji jako trenérka. A řeknu vám jedno - neuvěřitelně mě to v některých chvílích stresovalo. Nechtěla jsem to kvůli sobě, ale kvůli tomu, že jsem měla pocit, že se to ode mě očekává. A to je ta jehorší motivace vůbec. Ne, blbost. Ono to vlastně je úplně pravý opak motivace. Což vysvětluje i to, proč jsem až k tomu "extrému" nikdy nedošla :)


Neříkám, že nechci vypadat dobře. Že nechci být štíhlá, mít svaly, mít dobrou fyzičku, pevnou postavu, třeba i v některých momentech krapet vykukující břišáky...ale na druhou stranu nepotřebuji být ani pouze kost, sval a kůže a extra vyrýsovaná jak je rok dlouhý. Neberu to těm, co tak vypadají - naopak je obdivuji a moc jim to přeji :)

Já už si myslím, že jsem víceméně svůj bod spokojenosti našla. Nepotřebuji již extra nabírat svaly - mým cílem nikdy nebylo jich mít nějak extra moc a nyní jsem s tím, co mám spokojená. Ani nepotřebuji být extra drobná a vysekaná, raději si ponechám krapet ženských tvarů. Takové ty zakleté 2 kila tuku by klidně jít dolů mohly, ale to si říkám celý život vždy, kdy se dostanu do tohoto bodu, který je pro mé tělo asi nejpřirozenější. A ani s nimi to není žádná tragédie. Takže ve výsledku jsem vlastně asi konečně dosáhla nějaké té pomyslné rovnováhy :) Konečně jsem si uvědomila, že jestli chci něco dělat, tak to budu dělat už jen sama pro sebe, protože na názoru sebe sama přece záleží vždy nejvíce.

Každý jsme originál a každý máme svůj cíl a motivaci. A to je přece dobře, protože na světě by to byla pěkná nuda, kdyby byl každý stejný :) Tak se držte toho svého a nenechte se strhnout okolím ;)


71 komentářů :

  1. Super přístup Moni! Vůbec nemá cenu se hnát za nějakým pomyslným "ideálem", jenom proto, že se líbí většině nebo snad proto, že od tebe někdo očekává, že ho dosáhneš. Jsem moc ráda, že jsi takhle spokojená, hrozně ti to tak sluší a svědčí a je super, že jsi ukázala spoustě slečen a holek, které bojovaly či bojují se záchvatovým přejídáním, že to prostě jde! Jsi úžasná, máš můj největší obdiv!!! :))
    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek :-) opravdu z něj vyzařuje pohoda, kterou v sobě máš :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadáš úžasně a pro nás jsi velkou motivací :) Na co pekáč buchet, když ještě lepší umíš upéct? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Kloubouk dolů nad tvou postavou, Jinak článek krásně napsaný, jsi šikulka :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moni postavu máš nádhernou a opravdu jsi motivací, i když nemáš pekáč buchet a netaháš se za milimetrovou kůžičku :D...
    Hnát se za extrémem nejde, to není jen tak a mnoho lidí ztrácí motivaci hodně brzy. Je důležité být spokojená a cítít se skvěle ve svém těle! Já sama tohle znám, i když pořád se za něčím ženu, ale za tím reálným cílem...a hlavně pořád si dávám malé cíle...více kliků, konečně nějaký ten přítah bez pomoci, zpevnit hamstingy, zadek..blabla :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně napsáno Moni :)
    Vypadáš teď skvěle a je vidět jak jsi spokojená a tvůj přístup se mi moc líbí.

    Mám to dost podobně, taky chci vypadat dobře, být štíhlá a zároveň mít svaly, ale jsem docela spokojená (aaaa nevěřím že to píšu :D) a moc dobře vím, že by můj život nebyl rázem jiný a o 200% lepší, kdybych měla o dvě kila svalů víc a o kilo dvě tuku míň. A abych se tolik omezovala a vzdávala se i jakéhokoliv "normálního" společenského života kvůli buchtám na břiše (ale když je hodně dobrý světlo, tak občas maličko vykouknou :D), to ne.
    Holt priority jsou jiné, i když samozřejmě neříkám že mi na sportu a postavě nezáleží. Záleží, ale není to můj smysl života :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý přístup :) Líbí se mi. I já sem vždycky toužila po sixpack, hubeném a vyrýsovaném těle..Ale teď je u mě favoritka Beautygloss...je krásná. Toužím teď prostě po kondici, síle a stehniskách :D A hlavně, taky si ten život užít :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně napsáno :-)
    A moc ti to sluší :-) Vypadáš opravdu spokojeně :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Moni, to bude spíš tím, že se pohybuješ po fitness webech :D Bohužel jsem náhodně natrefila na web jak si holky radí jak vydržet nežrat nebo jak blít :( A na obálkách časopisů pořád vidím spíš modelíny než fitnessky.
    Ty vypadáš úžasně a snad budu ještě letos aspoň trochu jako Ty :)

    OdpovědětVymazat
  10. Teda tak toto je můj vzor! To bude, ale ještě dlouhá cesta...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak tenhle článek mi mluví z duše! Děkuji ti. Za to, že jsi ho napsala. Konečně se necítím tak moc out, když neplánuji v brzké době rýsovat, soutěžit a ,,sušit" své tělo. Nevynechávám tuky (den bez ořechů a umírám! :D) ani ovoce, abych měla na léto six-pack jako z instagramu :-) Ta pevnost, ,,nerosolovitost´´ a celková spokojenost je mnohem více. Podle mě. :-) Ale na druhou stranu, klobouk dolů lidem, co tohle zvládají :-) Neříkám, že časem nezkusím nic podobného, ale zatím se necítím na změny :-)
    Rozkecala jsem se :-D Krásné tělo, Mončo :-) Jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně nad tímto přemýšlím poslední dobou také ! A došla jsem ke stejnému závěru :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi skvela :-) Vis ze jsem nad tim nikdy nepremyslela tak.jako jsi.nam ted ukazala :-) zbytecne se zenu za necim pro telo neprirozenym a zapominam byt stastna a spokojena z dosavadnich zlepseni :-) Mas paradni formu coz soudim jen z fotek. Videt te makat asi bych nemela slov, jsi zajimavy clovek s fozumnymi nazory :-P

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojky,
    ty chodíš do solaria, že jsi tak hnědá ? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Skveky clanek!!
    Jen teda sportovni lekar me upozornoval, ze pri pokesu zhruba pod 19% tuku zacina telo vypinat nektere horm. funkce a pri mene nez 15% bez vcelku narocne suplementace zacina osteoporoza. 12% procent je fakt malinko, navic v nasich koncinach. Verim ze napr v Kalifornii,kde je stale teplo se nizsi % tuku drzisnaze.
    Add ty fitness - nenavstevuji jen fitness weby, ale vsimla jsem si toho taky. I v nekterych reklamach se spis nez modelky obevuji fit holky. A spousta slecen s ppp najednou jede fitness a osobne nevim, zda to neni je vymena jedne zavislosti za jinou.

    strasne ti fandim!!

    Jana

    OdpovědětVymazat
  16. Jsi úžasná! :) a pro mě taky velká motivace :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ach Mončo, nejradši bych tě objala !!! :D přijde mi, že vždycky dokážeš vystihnout to, co si člověk tak nějak myslí, ale neumí to pojmenovat ^^
    a taky jsem ráda, že mám ten pocit, že i v blogovém světě je nás spousta "normálních" holek, co prostě rádi jedí a sportují, a přitom nemají postavu jak fitness modelka s "mínus 20% tělesného tuku" ... a některé, stejně jako ty, dokážou i tak být neuvěřitelnou motivací a inspirací, možná právě proto, že jsou "normální" :)

    OdpovědětVymazat
  18. Super clanek a hlavne pristup ;). Trendy hybou svetem, jen je skoda, ze se tomu cim dal tim vic lidi poddava. A ty mas postavu super a myslim, ze klienti ve fitku v tobe maji sakra vzor :);).

    OdpovědětVymazat
  19. A přesně kvůli těmto názorům tě obdivuji a tak ráda čtu tvé články a zkouším recepty. Máš skvělou postavu a báječný názor na to, že člověk by měl zůstat svůj a cítit se sám dobře ve svém těle. Stejně sis mne nejvíc získala tím, že ačkoliv jsi trenérka, tak se dokážeš zdravě a chutně najíst a máš tak pestrý jídelníček, že by si o něm někteří mohli nechat jen zdát. Jen tak dál. :-)

    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  20. Moc se mi libi jaka pohoda z toho září. Člověk by se mel mit rad. A je super ze ty se rada mas. Preji ti at jsi stale tak spokojena přenášis to i na nas😉

    OdpovědětVymazat
  21. úžasný článek, takovýhle přístup se mi hrozně líbí, jen tak dál :)
    a prostě.. ty tvoje proměny jsou úžasný, je z tebe fakt pěkná šťabajzna! :D :)

    OdpovědětVymazat
  22. vypadaš užasně :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Super, kéž bych se taky někdy dostala do tohoto bodu.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tak :) I když si myslím, že to fitness všude je tím, že prostě toho moc sleduješ :D Abys byla v obraze a protože tím žiješ :D Mám to stejně. Můj FB i Instagram není o ničem jiném :D :D :D Ale je nutné si zachovat svoji hlavu a být nohama furt pevně na zemi a nezblbnout :)) I já jsem tak před týdnem asi??? napsala, že by mi vůbec nevadilo zůstat tam, kde jsem, pokud se celková forma nějak vylepší, tak se vylepší, ale hrotit to už nemá cenu. A taky chystám jeden projekt/výzvu na tohle téma... docela brzy, tak snad se uchytí.
    A to s tím pocitem, že musíš dobře vypadat... máš pravdu. Měla jsem to podobně a je to neskutečně svazující a žene to člověka do koutů, které moc naplňující nejsou. Hlavně být ke čtenářům upřímná, toho se cení nejvíc :))

    OdpovědětVymazat
  25. Moni podle vypadas fakt suprove, jsi kocka a ty nepotrebujes na sobe menit uz nic, zvlaste pokud by to melo byt na ukor tve psychicke pohody jen proto ze to delaji jini? to urcite za to nestoji a ty mas uz postavu dobrou a jako trenerka hoodne reprezentativni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. navic si myslim ze nekdy kdyz clovek chce dosahnout jistych cilu ktere jsou uz za hranicemi moznosti tak to nepujde tak hladce a je treba se pak dost krotit v jidle a hlidat presne do punticku stravu aby clovek sundal i ty posledni gramy tuku.. coz je drina a podle me to za to nestoji.. ja bych se tedy nikdy nevzdala kokosoveho mleka, burakoveho masla nebo cokolady ktere miluji ale pri hubnuti na minimum tuku v tele by to s tim asi neslo :D
      Takova jaka jsi ted uz zustan a jsi me /nam/ velkou inspiraci :D

      Vymazat
  26. Moni, skvely clanek. Taky te moc obdivuju pro vsechno co delas. O jidelni inspiraci ani nemluvim ;) Proste jsi pro me vzorem, diky za tvuj skvely blog!

    OdpovědětVymazat
  27. Podle mě jsou oba extrémy stejně časté, zvlášť když zabrouzdám občas na ana blogy, je jich furt jak much. :-D Já budu spokojená "jen" štíhlá, bez trčících kostí i bez buchet. Jinak, Mončo, vypadáš naprosto úchvatně! Pěkný pátek přeji. ;-)

    OdpovědětVymazat
  28. Snad si to všechny ty -náctileté "fitnessky" přečtou...strašně moc děkuju za tenhle článke, Moni!!!

    OdpovědětVymazat
  29. Je krásné číst, že jsi spokojená a hlavně u tebe převažuje rozum nad super vysekaným tělem. Vypadáš opravdu moc dobře, je na tobě vidět práce v posilovně a celkově ti sluší i takhle tmavé vlasy a kůže, já dávám jen a jen palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  30. Krásně napsaný článek :) Dřív jsem chtěla být vysekaná all year round, ale poslední dobou přicházím spíš na chuť tomu, když tam je trocha toho tuku navíc.. dodá to postavě takový hezčí tvary, je víc síly v posilce, můžeš si dovolit každý týden nějaký ten cheat meal či dva :D... Jinak ti to moc sluší, máš krásně namakaný nožky! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Vážne sa ti tento článok podaril a úplne si vyjadrila môj názor :-) Ono, čím sa človek dlhšie pohybuje vo fitness, tým lepšie získa nejaký nadhľad, skúsenosti a reálny pohľad.
    Tento trend byť strašne fit sa konečne dostal ku nám a je pravda, že je super, že sa ľudia hýbu a snažia sa jesť zdravo, ale je dôležité aby to robili so zdravým rozumom a vedeli čo robia. Častokrát sa stretávam s nováčikmi, ktorí chcú obmedziť svoj príjem na kuracie a brokolicu, cvičiť každý deň do úmoru a pri tom sa vyrysovať ešte do tohto leta na súťažnú formu (a vraj to ide lebo to videli na FB).
    Podľa mna je fitness v prvom rade o zdraví, či psychickom či fyzickom a mal by ľudom navodzovať dobrý pocit zo seba a nie dávať akési laťky, ktoré musia dosiahnuť, lebo to robia aj iní a v konečnom dôsledku sa ľudia nemajú radi rovnako ako sa nemali na začiatku.
    (A občas si sebecky poviem, ako bolo fajn, keď k nám do posilovne chodilo pár ľudí v porovnaní s teraz, keď sa počet návštevníkov minimálne zdvojnásobil :-D).

    OdpovědětVymazat
  32. Ono ohledně těch ideálů a názorů druhých, ženských tvarů a "2 kil tuku" to je ještě jinak. To že bys bez těch pár kil, která tě "změkčí a zaoblí" vypadala lépe je naprostá blbost. Je to názor subjektivní, ale platí pro 99 % chlapů. Vysekané kulturistky a anorektičky, kdy jedněm jsou vidět jen svaly a druhým kosti, opravdu nejsou ideálem krásy a to ani tím "pravým". Vůbec nechápu, jak se takový blud mohl tak masivně rozšířit a zmást spoustu děvčat. Takže buď na ty 2 kila pyšná a hýčkej si je, ať vypadáš a cítíš se pořád skvěle. :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Super clanek ;-)
    mohla bych se zeptat kolik aktualne vazis?
    Dekuji!

    OdpovědětVymazat
  34. Jsi úžasná prostě !!!! moc ti děkuju za tenhle článek, přesně tohle jsem potřebovala :-) + hrozně moc ti sluší ta tmavá barva vlasů

    OdpovědětVymazat
  35. Moc ti to sluší Moni, postavu máš na jedničku a ta barva vlasů ti fakt sekne! :-) Užívej léta co nejvíc to jde a budu se těšit na další skvělý články.

    Kája:)

    OdpovědětVymazat
  36. Ty jo, mas nadhernou postavu! A jeste lepsi zpusob mysleni :) taky si myslim, ze spoustu lidi jsou tak zabrani do toho zdraveho zivotniho stylu a cviceni, az uz to neni zdrave... Proste rovnovaha je klic :)

    OdpovědětVymazat
  37. Mončo mám z tebe radost.. je videt že jsi ušla kus cesty a daří se ti jen tak dál !!! Držm pěsti :D

    OdpovědětVymazat
  38. Nemáš nové vlasy? Sluší ti to :) Jinak zažívám to samé - sama sice taky chci nabrat ještě svaly, ale hrozně cítím tlak zvenku, obzvlášť jako veganka ukázat, že i vegani mohou mít svaly...plus být dobrou motivací pro čtenáře blogu, atd. Samotné mi nevadí pomalý progres, ale kvůli tomuhle mám tendence se přepínat.

    OdpovědětVymazat
  39. Moni, perfektní článek! Máš můj obdiv, tvoje postava je nádherná!
    A máš pravdu, že ta honba za dokonalostí je opravdu hrozná... Já sama bojuju pořád s tím, se naučit být spokojená už s tím, čeho jsem dosáhla, ale je to těžký, pořád bych chtěla být lepší a 'dokonalejší' a nemít žádnej tuk a krásně vyrýsovaný bříško :) Ale to prostě nejde a nejde, když chci žít trochu normální život a nepřežívat na suché rýži, kuřeti a bílcích...

    OdpovědětVymazat
  40. Krásný článek! :)
    Myslím, že vypadáš super a máš skvělou postavu, vypadáš zdravě, užíváš si skvělého jídla a podle fotek a článků se zdá, že ti tahle forma a režim víc než svědčí :)

    Jasně, žádná ženská se sebou nebude nikdy spokojená.. nejspíš kdyby jsi se zbavila nějakých těch 2 kil tuku, tak by se ti začalo líbit zase něco jiného a stále by jsi nebyla spokojená. Nebo alespoň takhle to mám já :D :/

    A taky mi přijde, že na internetu vidím stále víc blogů podporujících zdravé jídlo a zdravý životní styl, cvičení... na instagramu má taky každý druhý hashtagy jako #healthy #fit #fitfam #cleaneting atd. :D

    OdpovědětVymazat
  41. No, když se dívám po ženských na ulicích, řekl bych, že trendem dnešní doby je něco jiného, než tu popisujete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Pavle a co? :)

      Vymazat
    2. Stačí se rozhlýdnout. Já teda žádné fitnessky nepotkávám, možná tak slečny, co viděly posilovnu v televizi.

      Vymazat
  42. Skvelej clanek, Moni! Ty jsi skvela! :)

    OdpovědětVymazat
  43. Naprosto souhlasím a taky nevidím ve vyrýsovaných fitnesskách nic pěkného, mnohem víc se mi líbí zaoblená ženská postava a co si budeme povídat chlapům taky. Každý extrém pro tělo není dobrý a je skvělé, že sis našla zlatou střední cestu.

    OdpovědětVymazat
  44. To je parádní článek. Naprosto vystihuje mé myšlenky. Mám pocit, že se s fitness roztrhl pytel. Vyrýsované svaly a nic jiného. Myslím, že ženské by měly vypadat jako ženské a ne to hnát do extrému. Já jsem silnější a menší postavy, celý život se peru s tím, že společnost očekává, že slečny budou hubené a krásné, ale pomalu si nacházím určitou cestu, i když to jde pomalu. Tvá postava se mi moc líbí, jsi krásná a sympatická! ;-) http://bara-kara.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  45. V poslední době jsem nad tím velice často přemýšlela. Sleduju vyrýsované ženy s pekáčem buchet na břiše, s extra pevným zadkem a prostě se vším extra pevným. Pak se na sebe podívám do zrcadla a vidím sice velikost S, trošku zpevněné břicho, trochu vykukující svaly na nohách, vytvarované ruce, ale zadek je pořád povadlý a energie dochází. Pak 14 dní necvičím a najednou je břicho bez náznaků svalů a zadek ještě blátivější... Říkám si, že se pořád honím za dokonalým tělem, přitom mi uniká jedno - užívat si života. Až vyrýsuju a zpevním tělo, tak bude co? Bude honba za tím, udržet to. Nepolevit v jídle. I přes nedostatek energie budu stále cvičit. Do kolapsu. Do zbláznění. Jenomže já nejsem stroj, ale jenom člověk. Máma od malého dítěte. Taky věk už lehce přesáhl třicítku. Mnoho lidí mi řekne - neblázni, vždyť máš postavu jako lecjaká dvacítka, ale já prostě vidím nedostatky. A díky tomu jsem zkoušela sacharidové vlny, low carb, vzdát se ovoce, nevzít do pusy jednoduchý cukr... a všechno špatně, akorát jsem bez energie a výsledek nulový.
    Už ani nepamatuju, kdy jsem si vzala normální svačinu, normální jídlo jako běžný člověk. Nedokážu si dát rohlík s něčím nebo pizzu, musím mít ten svůj cottage nebo tvaroh, který obměňuji akorát s krůtím či kuřecím masem, vejci, k tomu dokola rýže, vločky, rýže, vločky. Už mě to ničí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě jsi nemocná

      Vymazat
    2. Když máš malý dítě, tak přece nemůžes cvičit do kolapsu. Dítě potřebuje zdravou mámu plnou energie.
      Já si hrozně ráda čtu Moničiny články. Obdivuji hlavně, jak to má v hlavě srovnaný. Já určitě v jejím věku taková nebyla. Zítra Monika běží kousek od mého bydliště Spartan, ale já tam nepůjdu. Protože jdu se svými dětmi na dětský den. To je pro mě důležitější. Zrovna včera jsem byla unavená, tak jsem cvičila míň, protože se prostě musím postarat o děti a nemůžu se úplně cvičením odrovnat.
      Terka

      Vymazat
  46. Moni, tobě to tak sluší! koukali jsme na tebe včera s přítelem (v přestávce mezi filmy) a říkám mu, že přesně takové nohy jako ty chci mít taky!:D jsou vážně dokonalé!:)
    Máš skvělý přístup! já mám k němu hodně daleko, spíš se řadím k těm, které touží po dokonalosti i když to není v mých možnostech :( snad se k němu časem dopracuju...
    Užívej si života, své skvělé práce a rodiny, protože si to zasloužíš :)

    OdpovědětVymazat
  47. áno toho trendu som si všimla aj ja :) ale mne sa častejšie ozývajú baby s požiadavkou na "know how" byť sexi, schudnúť, cvičiť a to všetko bez toho aby nabrali svaly :D :D takže mám skôr pocit, že viac je tých čo len odlajkujú na facebooku pekné fitnesky ale nemajú na to aby sa odhodlali nabrať svalovej hmoty, myslím si, že stále bude viac žien a dievčat, ktorým sa svalnaté ženy hnusnia... dokonca už aj ja som dostala poznámku "že som to prehnala" , a to som ešte len začala :D

    OdpovědětVymazat
  48. Mončo s tím že se cítíš zavázaná být dokonalá je přesně můj případ. Mám ten svůj hlouček maminek-cvičenek a ty postavily na piedestal (nebo jak se to píše) a nabyly dojmu, že jsem stále vzorná, striktní, dokonalá. A já se pak třeba přistihla, že se bojím jít po městě se zmrzlinou, aby mě neviděly jí jíst! Protože když se to někdy stalo, tak řekly "TY si dáváš ZMRZLINU?? To bych teda nečekala, a co dieta." a já začala panikařit. STOP. Proto přeci necvičím. Cvičím abych byla silnější, vytrvalejší a víc toho zmákla ;) takže pracuji taky na posunu tím stejným směrem jaký jsi popsala ;)

    OdpovědětVymazat
  49. Krásně napsaný. Jinak já si nemyslím že tím žije hodně lidí, to je jenom tím, že se hlavně pohybuješ ve fitness světě, tak na to hodně narážíš. Podle mě vypadáš úžasně a máš senza výkony v posilce. Já moc fitnessky nemusím, jelikož většina je na mě moc umělá (umělý prsa, moc make-upu atd.). Něžít pro six-pack, ale žít život, to je oč tu běží :D Ale pokud to někoho dělá šťastným, tak proč ne, ale možná toho jednou bude litovat.

    OdpovědětVymazat
  50. Really so nice blog. This articles everybody help us for health advice.

    Life and Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  51. Super názor. Mám přesně takový.
    PS: máš krásnou postavu :-) Už se těším až porodím a dostanu se taky trochu do formy :-)
    Nikola

    OdpovědětVymazat
  52. Krasny clanok a prisiel mi tak akurat vhod :) Tiez som tuzila po stihlosti, ale prepracovala som sa az k anorexii. To boli najhorsie roky mojho zivota, a to som nebola ziadna pubertalna dievcina, ked ma to postretlo. Potom som sa zacala venovat fitness a tuzila po "buchtach", krasne vyrysovanom tele, celkom sa mi darilo, ale spokojnost neprichadzala. Uvedomila som si, ze to nie je boj, ktory mozem vyhrat, lebo aj ked mi hrkali kosti, aj ked sa mi rysovalo telo, najdolezitejsie vzdy bolo, aby som mala radost z toho, co robim. A hlavne, aby som sa mala rada, respektovala svoje telo, mala radost z pohybu, tesila sa z toho, ze mu davam kvalitnu vyzivu. A zmierila sa s tym, ze niektore veci sa zmenit nedaju. V poslednej dobe sa mi to celkom dari, lebo zit stale v strehu, v strese z kazdeho gramu tuku je neuveritelne obmedzujuce. Ked sa mi nahodou nepaci nieco v zrkadle, tak si len poviem "sice sa uplne nepaci moje brucho, ale respektujem ho a mam ho rada", usmejem sa a zije sa mi zrazu ovela lahsie. Lebo ako to tu uz niekolkokrat odznelo, chcem zit svoj zivot a nie ho iba prezivat pocitanim kalorii a sledovaniem buchiet v zrkadle :)))

    OdpovědětVymazat
  53. Moni přesně tak, trochu mě to poslední rok děsí, kdysi jsem se za svoje cvičená musela skoro stydět, protože to nikdo nedělal a teď najednou každá druhá stránka fitness .. tak uvažuju co přijde dál ..
    Je to sice lepší způsob, a taky to chci .. ale na druhou stranu bojuju s tím, že bych nějraději tohle vůbec neřešila..

    OdpovědětVymazat
  54. Moc se mi líbí tvůj přístup ! Jsi pro mě motivací a vzorem, postavu máš vážně úžasnou ! :-) Jde vidět, že makáš v posilovně :) a vyzařuje z tebe radost a štěstí :) jen tak dál :)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  55. Super přístup! Díky za článek. :))

    OdpovědětVymazat
  56. Skvele motivujici, nahodou nejaky motivujici clanek jak se ucit k statnicim nemas ? :D nebo jakym jidlem zahnat stres ? Moc by mi to pomohlo :D

    OdpovědětVymazat
  57. hello,, i'm just visit,, have a nice day :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)