pondělí 2. dubna 2012

Hermelín pečený v semínkové krustě

Na pečený hermelín jsem měla chuť už opravdu dlouho. Jen jsem přemýšlela, jak si ho ozvláštnit, aby chutnal zajímavěji. Dnes jsem tedy trošku experimentovala a zde je recept :)


Budete potřebovat:

1 hermelín (pro hubnoucí nejlépe Hermelín Figura)
1 vajíčko
1 lžíčka lněného semínka
1 lžička sezamového semínka
1 lžíce ovesných vloček
pár nasekaných mandlí

Postup přípravy
Hermelín nejprve namočíme do rozšlehaného vajíčka a poté ho obalíme ve směsi, kterou jsme si vytvořili ze zbylích surovin. Aby byla krustička pevnější, můžeme ho obalit nadvakrát. Poté dáme péct do trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 10 minut, pak hermelín otočíme a pečeme dalších 10 minut. Jako příloha se hodí například pečené americké brambory - brambory jsme nakrájela na tenčí půlměsíčky, promíchala s troškou oleje a kořením na americké brambory a přidala na plech k hermelínu. Kdo chce, může si přidat ještě dresing. Já si vyrábím vlastní jogurtový - jogurt + asi půl lžičky majonézy.

A šup s tím do trouby :)

Energetické hodnoty
přibližné hodnoty na 1 hermelín figura
  • 1632Kj (388Kcal)
  • 28,5g bílkovin
  • 9g sacharidů
  • 26,5g tuků 

 Fantazii se samozřejmě meze nekladou, takže si můžete obalovací směs nebo přílohu jakkoliv obměňovat podle vašich chutí :)

21 komentářů :

  1. Keď doma grilujeme, tak vždy si robím klasicky grilovaný hermelín, ten mi chutí najviac :) Musím pochváliť to, ako ťa vždy pri receptoch napadne niečo zaujímavé, mňa by nenapadlo ho tak poobalovať :D

    OdpovědětSmazat
  2. No, vidím to tak že už viem čo si na ďalší víkend uvarím :D. Vyzerá to vážne skvelo, máš super nápady. hmm. :))

    OdpovědětSmazat
  3. Juuuj originálny nápad! Hneď si ho idem uložiť a niekedy určite vyskúšam. mňam. ;)

    OdpovědětSmazat
  4. Mňam, tak to musím vyzkoušet! Díky za tip!

    OdpovědětSmazat
  5. SKVĚLÝ NÁPAD:)) hermelín už jsem dlouho neměla, a tohle vypadá lákavě:)

    OdpovědětSmazat
  6. Vypadá to úúúžasně. Akorát my máme zrovna v ledničce hermelín od krále sýru a ten je dost tučný :/ no.asi vyzkouším ten, o kterém píšeš :)

    OdpovědětSmazat
  7. no jako to vypadá hodně dobře, udělala jsi mi na to chuť! ;)

    OdpovědětSmazat
  8. Mnaam, to vypadá báječně:))

    OdpovědětSmazat
  9. Tak tohle je naprosto dokonalý!!! To určo půjde i na gril, že jo? Bezva nápad!!! :)

    OdpovědětSmazat
  10. Tie tvoje recepty sú vždy skvelé!

    OdpovědětSmazat
  11. Myslíš? protože večeři jsem měla na velkém talíři (to jsem si docela dopřála) a ty chleby mě hrozně moc zasytí, tak nevím no ?:/ Ono já jak necvičím, tak abych třeba pomaloučku hubla, tak to jídlo prostě ubrat musím, tak abych neměla hlad, ale musím :(

    OdpovědětSmazat
  12. S tím souhlasím, dneska už jdu konečně na nákup odpoledne, tak to napravím a začnu si zase užívat své ranní hody, jako jsem to dělala dřív :)

    OdpovědětSmazat
  13. Zhubnu, když tohle budu mít každý den na oběd?

    OdpovědětSmazat
  14. Anonymní: No záleží i na více věcech než jenom na obědě - ostatní jídla + pohyb. Navíc nevím, proč bys to měla jíst na oběd každý den :)

    OdpovědětSmazat
  15. Tak jsme dneska měli semínkový hermoše k véče a bylo to famózní :-)

    OdpovědětSmazat
  16. Vypadá to úžasně v neděli si to dám na oběd.

    OdpovědětSmazat
  17. Právě jsem poobvědvala Hermelín Figura ve směsi různých semínek a opravdu jsem si pochutnala. Díky za nápad, Sartre

    OdpovědětSmazat
  18. dost tučné na dietu - když ke kalorickým hodnotám hermelínu přípočítáme ještě semínka - která jsou dost energií a tukem nabušená =) ale jistě dobrota. asi to zkusím =) Verča

    OdpovědětSmazat
  19. tak jsem si dělala tento hermelín na oběd a jsem naprosto nadšená !! V té vločkovo-semínkové krustě chutná naprosto fantasticky!! A je to mnoh m zdravější a chutnější než smažený hermelín ve friťáku obalený v strouhance. Mlsně se mi tu olizovala i mamka a příště se budou péct hermelíny dva! :-) moc děkuju za úžasný recept! :-)

    OdpovědětSmazat
  20. Wau!!! Tak jestli se mi po něčem stýská, tak po smaženém hermelínu. :-) Já si sice Figuru kupuju, ale dávala jsem si ho jen tak do salátů nebo na chleba. Už jsem přemýšlela, jak si ho upéct a narazím na tohle! Vypadá to naprosto senzačně, moc děkuju za tip, určitě to vyzkouším. :-)

    OdpovědětSmazat
  21. Mňamka! Určitě to vyzkouším až někde seženu lněné semínko. :)

    OdpovědětSmazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)