čtvrtek 10. května 2012

Banánová zmrzlina

Ode dneška už vím, co budu mlsat celé léto...banánovou zmrzlinu! Dnes jsem si ji udělala na svačinu a je to něco nepopsatelně dokonalého. Po hodince cvičení byla opravdu zasloužená. A i kdybych necvičila, tak si ji bez obav dám. Je totiž naprosto zdravá a dietní. Suroviny? Banán. Ano, tak prosté to je. Stačí vám pouze banán. Jak si ji ochutíte či ozvláštníte dále, je už jenom na vás, vašich chuťových buňkách a kreativitě :)



Jak na to?
Banán nakrájejte na menší kousky a dejte do mrazáku na 2-3 hodiny. Po této době ho vytáhněte, vložte do mixéru, přidejte trochu mléka (nebo i vody) a rozmixujte. Já jsem přidala ještě lžíci vanilkového proteinu, abych tam měla i nějaké ty bílkoviny :) Mléka stačí trošku, abyste z toho neměli úplně kaši. No a zmrzlina je hotová. Naservírujte do misek a můžete třeba ještě jako já posypat oříšky nebo doplnit čímkoliv jiným. Už teď mě napadá, že přístě ji zkusím s hořkou čokoládou :)

Líbí se mi ta jednoduchost se skvělým výsledkem. A kalorická hodnota? Pouze kalorie banánu, popřípadě přísad, které si k němu přidáte. No není lepší si v léte udělat banán ve formě zmrzliny než ho sníst jen tak?

Závěrem ještě dodávám, že recept není můj nápad. Inspirovala jsem se jak jinak než na internetu. Hlavně jsem viděla spostu variací na tuto zmrzlinu na Youtube kanálech s fitness recepty.

42 komentářů :

  1. vypadá výborně :) minulé léto jsem dělala něco podobného, ale banán už jsem zmrazila rovnou rozmixovaný, s tvarohem, jogurtem a troškou medu, taky dobrota:)

    OdpovědětVymazat
  2. Óóó! Kde na ty výmysly pořád chodíš? :-D Je to perfektní! Zkusila bych to s jahodami. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super nápad!

    Moc děkuju za komentář, hodně mě povzbudil! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý nápad :) ja som si včera pochutila na Big Milku, ale takto zmrzlinový banán určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš úžasný blog, moc se mi líbí tvé recepty, jsi opravdu inspirující :) Nechceš spřátelit?

    OdpovědětVymazat
  6. wow..tak to je fakt super nápad :) o víkendu určitě vyzkouším, protže teď už mi banány došly :/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tohle je banánová zmrzlina od Pavly z Drobečků, že. Nechci do toho vrtat, ale možná by bylo fajn se aspoň zmínit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tom vážně nevím, že ji tam má. Neříkám, že je to můj nápad, viděla jsem ji hlavně ve fitness receptech na Youtube :) Snad není tak podstatné uvádět každý odkaz, kde na ni píšou recept. Já se jen na svém blogu dělím o to, co jsem vyzkoušela a co myslím, že by ocenili i ostatní ;)

      Vymazat
    2. Anonym ved je logicke ze jeden recept pozna viacero ludi, nemusi to byt hned kopirovanie.. !

      Vymazat
  8. Já do toho místo proteinu dávala burákové máslo. Mňami :*

    OdpovědětVymazat
  9. Super, banány jsou moje slabost, takže určitě vyzkouším :) Btw. ono to někdy ani nejde uvádět vše, co je původem inspirace. Člověk si to kolikrát ani neuvědomí :)
    The Diary Of Pie Rette

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, ale snad vím, jestli jsem si to vymyslela sama, nebo jsem to někde viděla. Mně by prostě vadilo, kdyby mi tady v komentářích holky chválily za recept a psaly, "kam na ty výmysly chodím" a přitom to žádný můj výmysl není. Ale já nechci jen kritizovat, blog je fajn, sama sem pravidelně chodím pro inspiraci.

      Vymazat
    2. Omlouvám se tedy, příště budu konkrétně psát, odkud čerpám.

      Vymazat
    3. vždyť jsi to tam napsala: "recept není můj nápad. Inspirovala jsem se jak jinak než na internetu. Hlavně jsem viděla spostu variací na tuto zmrzlinu na Youtube kanálech s fitness recepty." já v tom teda nevím problém a nechápu, proč to ty lidi tady řeší :)). Být Tebou, nedělám si s tím vůbec žádnou hlavu. Nám to bohatě stačilo, co jsi tam napsala ;) N.

      Vymazat
    4. jj, to jsem tam dopsala po tom, co se kritika objevila ;)

      Vymazat
    5. aháá, tak to jsem nevěděla, ale i tak bych to neřešila :)

      Vymazat
  10. Ne, tohle je můj úplně první blog - taky ten design podle toho vypadá :D

    OdpovědětVymazat
  11. Hmmm, sounds great =) jsi pro mě inspirace =) nekoukla bys občas na můj blog? Za každej komentář jsem vděčná...

    OdpovědětVymazat
  12. vyzerá úžasne...len škoda že ja nemôžem banány :(...mám z nich zápchu..ale možno mi to vyjde aj z nejakého iného ovocia...dík za typ :)

    OdpovědětVymazat
  13. Zbožňuju banány, ale když vidím, jak se stříkají a vozí zelené, trochu mě chuť přechází, ale alergie na ovoce mi zas tolik nevadí. :D Stejně neodolám a udělám si ji. :D

    OdpovědětVymazat
  14. váááu :) tak to určite skúsim ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mňamka,to někdy zkusím!:) Já si zmrzku jindy dělám třeba z jogurtu a lesního ovoce:)

    OdpovědětVymazat
  16. To znám a dělala jsem - skvělé, skvělé, musím souhlasit! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to tak dokonale, že mne nenapadlo, že je to jen z banánu - krásna, určitě vyzkouším :-D...

    Jinak já rýžové vločky zkusila poprvé a hned na víkend plánuju vyzkoušet kaši :-).

    Pro pó - já taky zdroj neuvádím - pokud to vyloženě není nějaký blog (a to čerpám stejně jen od tebe :-D)... většinu receptů mám z netu (top recepty, recepty.cz atd.) jen si je trochu upravím a představa, že u všeho budu psát zdroj? Si už nebudu pamatovat, kde jsem si to opsala :-D. Píšu to jako recenzi na něco co jsem uvařila... vždyť kolik blogů má recept na guláš, palačinky aj. ... a pochybuji, že to vymysleli :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Moc pěkný nápad, který se bude hodit:) Kolikrát si zdroj člověk i prostě už nepamatuje, nemyslím si že by ses chtěla přiživovat na cizí slávě ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Děkuju moc :) Jsem neuvěřitelný optimista, takže věřím, že se dařit bude :D

    OdpovědětVymazat
  20. Nechápu tady komentře od Anonyma a Lenky...přece tohle není nějakej jedinečnej recept, na plno servrech toho bude plno, tak nevím co prudíte s tím, že to autorka "ukradla"...

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, přidávám se ke kritice kritiků - recept si můžeš třeba i vymyslet a stejně ho vymyslí někdo na druhé straně světa :)Nebude přece psát odkaz na stránky, kde je recept, který někdo obšlehl z nějaké kuchařky :)

    Pavla

    OdpovědětVymazat
  22. Kde kupuješ ten protein který používáš v receptech? :) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Chci říct, asi to není ten pro kulturisty v prášku ne? Nebo ano? :) K.

      Vymazat
    3. Ten můj jsem kupovala v Texcu, pak mám doma ještě vzorek proteinu od kamarádky, který je kupovaný ve fitku. Plánuji v budoucnu objednávat protein i ze specializovaného internetového eshopu :) A ano, jsou to proteiny v prášku pro sportovce. Neřekla bych kulturisty. Je to vhodný doplněk pro běžného člověka vhodý pro doplnní bílkovin a regeneraci svalů. Jinak se dají takové obyč proteiny koupit i v DM nebo v Rossmannu :)

      Vymazat
  23. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli by ta zmrzka šla udělat třeba i z jiného ovoce :))? N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by to šlo, ale nemám to odzkoušené. Některé druhy ovoce ale podle mě můžou být více tvrdé a šli by hůř mixovat. Nadruhou stranu jsem si ale dělala i mléčné koktejly ve kterých jsem přímo mixovala mražené lesní ovoce a šlo to, takže by to asi neměl být problém :) A hlavně ta z banánu chutná opravdu skoro jako nějaká smetanová zmrzka :)

      Vymazat
    2. škoda, že ho tu teď nemáme, ale už se těším, až jí vyzkouším...vypadá vážně hrozně lákavě :) a kdybych náhodou někdy zkoušela nějaké jiné ovoce (což ty určitě vyzkoušíš dřív), tak dám vědět ;) N.

      Vymazat
    3. Já si to tak dělám s lesním ovocem. Stačí nechat trochu povolit a pak mixovat s trochou mléka.

      Vymazat
    4. děkuji :)) N.

      Vymazat
  24. skvely recept! :)
    ja s dneska urobm a pridam si k nej potom alpro soya dezert-horka cokolada, mozno ho poznas, maju ho v Dm, hodnoty ma na taku pochutku skvele a chut bozsky, specialne s bananmi :)

    OdpovědětVymazat
  25. Geniální, mňamka. díky za tip!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Nakupuji banány a jdu do toho!

    OdpovědětVymazat
  27. Nechala jsem se inspirovat a rozmixovala jsem banány a nechala je zmrazit. Skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  28. tohle dělám často a je to nejlepší :D

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)