sobota 26. května 2012

Crazy Insanity

Tento týden jsem se zamilovala. A to konrétně do Shauna T. a jeho šíleného cvičebního programu Insanity. Vlastně už jsem o tomhle programu věděla dlouho, ale nějak jsem mu nikdy nedala šanci. Teď jsem si ho stáhla s úmyslem občas zařadit některé z videí. Zkusila jsem jedno a rozhodnutí je jasné. Žádné občas. Odcvičím hezky celý 60 denní program!


První dojmy
V úterý odpoledne jsem se rozhodla si pustit první video. Měla jsem zrovna celkem blbý den. Nic se mi nechtělo, nic mě nebavilo. Video začalo warm-upem, pár různých cviků na zahřátí. Stejná série podruhé, potřetí. Říkám si, co to je? To budu 40 minut cvičit pořád to samé dokola? Projela jsem tedy video trochu dopředu a když jsem viděla, že mě čeká i něco jiného, rozhodla jsem se tedy pokračovat. Už při tomto warm-upu mě ale Shaun jakýmsi zázračným způsobem donutil dát do toho všechno. Takhle intenzivně jsem necvičila snad ještě nikdy předtím. A to byl teprve začátek...

Po warm-upu následovalo protažení. Už v tu chvíli ze mě neskutečně lilo. A to jsem ještě netušila, co šíleného mám před sebou. Další série cviků. Vždy cca 3 minuty naplno, pak 30s pauza a pořád dokola. Ke konci jsem se už spíše plazila po zemi, než abych zvládala cvičit :D Pot jsem měla všude. Stékal mi po těle, měla jsem ho v očích, v puse, oblečení taky úplně mokré. Ale ten pocit...k nezaplacení. A pak že bodyrock je náročný :D Ten je oproti tomu procházka rajskou zahradou.

Každopádně mě Shaun dokázal nakopnout, dodat mi energii a zlepšit můj den. Po prvním workoutu jsem se cítila naprosto skvěle. Tenhle program mě dostává zase na vyšší level. Nutí mě více makat a to je přesně to, co potřebuji. Tak proč si ho neodcvičit celý žejo? Navíc ty výsledky a pokroky lidí, kterých je plný internet jsou taky neuvěřitelné.

Nebudu rozepisovat konkrétní cvičení, to je myslím zbytečné. Snad jen podotknu, že na každý den máte dané video, které máte cvičit. Průběžně také děláte fittest, abyste viděli, zda se zlepšujete.V neděli je volný den. První 4 týdny se opakuje určitá série cvičení, pak následuje tzv. recovery week, kdy celý týden cvičíte pouze jedno video a pak následuje masakr :D Další 4 týdny, tentokrát ale mnohem náročnějších a o něco delších cvičení.
Já dnes dopoledne odcvičila poslední cvičení pro první týden a cítím se skvěle. Nevím, jestli je to možné, ale možná už cítím menší změny. Jde hlavně o intervalové tréninky a cardio cvičení, takže to dokonale nakopne váš metabolismus a spalování. K tomu je samozřejmě zapotřebí taky dostatečně jíst. Já se rozhodla přidat na jídle už před Insanity, protože už nepotřebuji nějak extra hubnout. Dokonce jsem ale zjistila, že jím vlastně tolik, co bych měla jíst při Insanity pro hubnutí. Takže alespoň vím, že se nemusím omezovat a můžu si dopřávat :) 

Insanity je teď tedy pro mě jako cvičení na prvním místě, ale stále miluju i jiné workouty, takže si v týdnu určitě do svého cvičebního plánu napasuji vždy i nový ZWOW, něco z blogilates, starší Workout a nějaké posilování na bříško. Je toho dost, ale snažím se poslouchat své tělo, v případě potřeby si odpočinout a hlavně dost jíst. 

Pokud by vás zajímalo k tomuto programu něco více, jako například blíže popsat jednotlivá cvičení, doporučenou stravu, přiložit nějaké before/after, stačí napsat do komentářů a já ještě něco sepíšu. Do tohohle článku už by to bylo až moc :)

65 komentářů :

  1. Tak to je super, začala jsem fittestem ve čtvrtek, další den Cardio circuit a opravdu mě povzbudilo, kdž jsi napsala, že jsi se ke konci plazila po zemi. Protože já taky a připadala jsem si jako lemra:-D. Jídelníček by mě určitě zajímal, protože mám stažená pouze videa a vytiskla jsem si kalendář. No tak jdu na další video, i když mě dneska všecko bolí :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Nooo vypadá to hodně tvrdě :D Zatím bych se na to asi necítila, ale vypadá to skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá hodně hodně tvrdě :D A z tvých pocitů jde celkem už strach,.. 60 dní .. je výzva a už se těším až o tom budeš psát! :) Možná nějaké to video jen tak pro zvědavost zkusím :D ale já radši ten přirozenější pohyb .. no.

    OdpovědětVymazat
  4. už několikrát jsem o tom slyšela, ale zatím ještě nikdy nezkusila...no vypadá to opravdu hodně tvrdě:D mě zatím baví pořád Jillian, i kdžy je určitě mnohem jednosušší, i po jejích videích jsem uplně zničená, takže Insanity by asi zatím nebylo nic pro mě:/ ale jsem zvědavá na tvé články o tom, pokroky atd:)

    OdpovědětVymazat
  5. já už na to taky koukala, rozhodovala se...ale zatim sem to nechala...furt se držim Jill a i u tý mi vadí delší workouty než půl hodiny :-D...nevadí mi sice cvičit třeba 45 minut, hodinu, ale střídat to, ne furt jedno video...ale mohla bych to po zkouškách zkusit a třeba mě to nakopne jako tebe a budu to chtít odcvičit taky celý :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Takto vypadá brutálně. Možná jednou, teď bych na to asi neměla :D

    OdpovědětVymazat
  7. No, stačí se podívat tady na ty obrázky a je mi jasné, že to asi žádná brnkačka nebude :D Já teď cvičím tříměsíční program s Jillian a říkám si, že to možná byla chyba když se koukám na tohle :) Už mám jedno rozcvičeno, tak od toho zase nechci utíkat, nicméně mě to fakt láká...

    OdpovědětVymazat
  8. Ja to cvičenie milujem :)
    Cvičím pravidelne skoro mesiac a výsledky sú jasne vidieť, hlavne brucho, ruky, zadok a stehná.
    Nemôžem si toto cvičenie aj keď je neskutočne šialené :) vynachváliť :)
    Vrelo odporúčam.

    OdpovědětVymazat
  9. a čo k tomu potrebuješ? stačia činky alebo aj napr. nejaký stepper alebo takú tú gumičku ako má Jill pri Body revolution?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepotřebuješ k tomu vůbec nic :) Snad jen ručník a pití :D

      Vymazat
  10. Ahoj, tak to je super, že si s tým začala, teším sa na tvoje výsledky. Ja som to akurát začala cvičiť tento týždeň od stredy :) Každý deň sa teším na cvičenie, aj keď teda tiež sa ku koncu plazím po zemi :), ale on ma vie proste nejako nakopnúť a ja to dokážem odcvičiť celé. A na konci mám úplne super pocit, že som to zvládla :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já zatím zkoušela asi 2 videa a musím říct, že třeba Jillian mě zatím baví víc. Každopádně si odcvičím poctivě videa všechna a potom budu soudit. Osobně mě moc nebaví držet se jasného plánu, co kdy mám cvičit, tak doufám, že když si to budu střídat jak chci, tak i tak uvidím výsledky..

    OdpovědětVymazat
  12. hm tak to znie sľubne aj to vychádza dobre že tie 80minutovky v 2.mesiaci budú po skúśkovom...a ešte čo znamenajú tie hviezdičky v poslednom týždni prosím ťa?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani v tom druhém měsíci nejsou 80 minutová cvičení, mají většinou spíše kolem 50 minut, maimálně hodinu. Jinak ty hvězdičky, to bude asi nějaká poznámka. Zjistila jsem až teď, že ten druhý měsíc si můžeš některá videa nahradit za jiná pro zpestření, tak to bude asi k tomu ;)

      Vymazat
    2. tak neviem teda ešte totiž nemám všetky stiahnuté, ale na oficiál stránkach je že 2. mesiac hneď prvé - max interval circuit spolu s fit testom 86min..

      Vymazat
    3. Aha, tak ten den asi jo. Ale jinak tam jsou akorát tak 1x týdně třeba 2 vide na den, že to vychází na těch 80 minut :)

      Vymazat
    4. každopádne si si ten článok skvelo načasovala...akurát som skončila Ripped in 30 s Jillian tak som sa hneď pustila do Insanity...ale toto je teda iný šálok kávy :D a máš skvelú formu z tých výsledkov sa mi vidí, že možno aj lepšiu ako tá Tanya po 2 mesiacoch :D

      Vymazat
  13. Už jsem si tvůj blog dala jako domovskou stránku, neumím si představit den bez toho aniž bych sem nakoukla na nějaký receptík nebo článek. Tohle cvičení se mi hodně líbí a rozhodla jsem se od pondělí začít. Jen prosím poraď, jak je to s tím fittestem. Koukala jsem na to video a nejsem si jistá jak to má správně být. Jestli s nimi absolvovat to cvičení obsažené ve fittestu a pak v části kdy si to oni počítají si to taky spočítat a nebo rovnou si to spočítat sama bez toho předešlého cvičení. Předem díky za odpověď. Sija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to jsi mě opravdu moc potěšila, že se ti tu tak líbí! :)

      V tom fittestu normálně jak oni tu minutu provádějí ten cvik a počítají si to, tak to cvič s nima a taky spočítej ;)

      Vymazat
    2. Tak držím palce, nech to odcvičíš a som zvedavá na výsledky! rozhodne to vyzerá byť pekná výzva!

      Vymazat
  14. :D Po naší dnešní odpolední konzultaci :-D a přečtení tohodle čláku si to mám v plánu naordinovat v Kanadě :D zkusím do toho zatáhnou i svou drahou polovičku která na sobě začla taky makat a už mu vezu nový opasek :D tak uvidím jak se to uchytí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsem na Míšu zvědavá, jestli to bude zvládat. Tohle mu rozhodně dá pořádně do těla :D

      Vymazat
    2. Já myslím že to zvládne :D už se pořádně hýbe a po těch 10 letech v karate tam taky něco zůstalo :D

      Vymazat
  15. Tak toto si teda stáhnu! Cvičíme si jen tak podle sebe a podle toho to taky vypadá - žádné výsledky - a jsem tím dost vydeptaná. Podle tvé recenze to vypadá velmi dobře! Děkuji za další tip! :)

    Veé.

    OdpovědětVymazat
  16. Super tip... Bohužel jsem angličtinou nedotčená, takže nerozumím vůbec ničemu, ale okoukám to :-) Mohla by jsi sem dát prosím teda nějaké před a po lidí co si prošli tímhle programem? Taky uvažuju, že se do toho pustím a bylo by fajn vidět nějaké pokroky... Děkuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, skús si pozrieť tento link: http://www.beachbody.com/text/products/programs/insanity/popup/success-heatherb.html
      :-)
      S pozdravom Lenka

      Vymazat
  17. Skvělý článek, na insanity si opravdu zatím netroufám, ale je dobré to mít uložené .)

    OdpovědětVymazat
  18. Tiež musím povedať, že naozaj pekné článok (vlastne ako každý od teba ;-).
    Dá sa niekde nájsť aj stravovanie k Insanity, alebo sa stačí "držať" tvojich jedálničkov?

    Pekný deň, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je i speciální Nutrition Guide, kde jsou nějaké recepty a rozepsání, kolik bys měla přijímat kalorií. Já si vypočítala ten příjem, ale jinak jím podle sebe :) Mělo by to být i někde na internetu ke stažení. Budu ale asi psát tento týden ještě nějaký článek o Insanity, takže tam kdyžtak přihodím odkaz ;)

      Vymazat
  19. Ahoj, moc díky za super článek. Každý den sem chodím nakouknout na nějaký tip nebo receptík a dneska jsi me vyloženě nadchnula... už dlouho jsem hledala nějaké super cvičení, které by mě bavilo a zároveň naprosto zničilo a myslím, že insanity bude to pravé pro mě... určitě bych taky ocenila další článek, třeba o tý stravě apod...
    Simča

    OdpovědětVymazat
  20. Chcela by som vedieť aké si mala skóre v prvom fit teste. Ja som ho robila práve dnes tak nech mám s čím porovnávať ;-)

    Lenka

    OdpovědětVymazat
  21. jú. vypadá to hodně dobře. jelikož jsem před vánocemi odcvičila P90x,(musím se pochválit, vydržela jsem fakt těch 90 dní, ale stálo to hodně sebezapření), a po vánocích jsem tak trochu zlenivěla- za to se fakt stydím, tak jsem hledala něco podobného, ale míň náročnějšího na čas (většina cvičení tam je tak na 1,5 hodiny a jelikož mám čas až po 8 večer, tak to nebylo to pravé ořechové) tohle vypadá časově líp, takže asi vyzkouším :) (i když po Tonym a Kempu X se mi bude stýskat, tak ho tam asi nějak propašuju :) díky za tip

    OdpovědětVymazat
  22. tak ja som ho skusala, ale ako som zacala tak som skoncila - pokazila som si hned treti den cvicenia kedy som to prepiskla a cvicila to skoro 2 hodiny a bola som dva dni na tom tak, ze som myslela, ze skolabujem... hlavne neodporucam pre tych ktory mate problemy so zatazovymi cviceniami so srdcom (tlak alebo aj tep) z toho dovodu som sa na to potom vykaslala co mi bolo moc luto lebo som sa tesila :-( snad niekedy budem na to mat aj ja :-D momentalne sa este necitim dostatocne silna (a hlavne srdce ma neposlucha) takze prajem vsetkym odhodlancom vela sil a tym co to zvladate tisko zavidim :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj a proč jsi to cvičila 2 hodiny? Vždyť to je na 40 minut, to se pak nedivím, že tě to tak zmohlo.

      Vymazat
  23. a na co je dobre to 14te cvicenie z uloz.to? to je nejaky doplnkovy trening potom ci co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, prý je to něco, co si můžeš dát dle libosti navíc :)

      Vymazat
  24. Pěkný článěk, ale být tebou, tak smažu ty odkazy na torrenty i ulozto, ať nemáš problémy se zákonem na ochranu autorských práv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to mě ani nenapadlo. Díky za upozornění ;)

      Vymazat
  25. tak jsi mě tak nakopla, že od pondělí jdu do toho...držte mi palce...

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj...tohle cvičení mě docela zaujalo akorát se nevyznám v tom kalendáři...to jako v pondělí cvičíš všech těch pět věcí a nebo to je na týdny kalendář :)

    OdpovědětVymazat
  27. jsem si říkala :D ono to bude vysvětlené asi na těch CD viď :)Ještě mě zaujaly stránky cvičíme-doma.cz tam jsou vypracované plány jak cvičit, ale nevím pořád se rozhoduji...já bych chtěla ještě malinko zhubnout a pak trochu vyrýsovat tělo...a tréninky, které mám už cca 2-3 roky mě přestávají bavit, tak hledám něco nového :)

    Jinak jsem docela na vážkách, protože někde jsem se dočetla, že nejlepší je více cardio tréninků...třeba dva do týdne a jeden den posilování...a na těch stránkách, které zmiňuji výše tam je v těch plánech docela dost posilování 3x do týdne...nechtěla bych být jako nějaký rambič :)
    Jinak stránky máš zajímavé hned mě zaujaly ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po posilování určitě nebudeš hned jako rambo, to se nemusíš bát. Na to bys musela zvedat těžké váhy, jíst nějaké doplňky a hlavně jíst hodně - svaly, aby narostly, potřebují hodně sacharidů a na to udržení hodně bílkovin. Cardio je dobré dávat, hlavně pro hubnutí a posilování pro formování. Ideální podle mě tak půl napůl cardio i posilování :)

      Vymazat
  28. takže tohle cvičení je vlastně takové dva v jednom cardio i posilování viď jestli to dobře vnímám z toho videa :) tak jo super, dekuji Ti za radu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je tam i nějaké posilování - hodňe kliků, různých skoků do dřepu apod., čímž se polují nohy a zadek a taky se při celém tom cičení posílí břicho. Navíc jsou tam 2 videa přímo na břicho. I tak můžeš zařadit ještě nějaké lehčí posilování - já doporučuji třeba POP pilates (blogilates.com) ;)

      Vymazat
  29. to já bych už asi nic nepřidávala, už takhle se trochu bojím tohohle cvičení jak je šestkrát do týdne, protože když jsem to naposledy praktikovala, tak mi odešlo koleno a kyčel a měla jsem měsíc a půl útrum a rehabilitace...ale určitě to vyzkouším, dám si pozor :) Mockrát Ti děkuji za rady a kdyby něco tak ještě písnu :)

    OdpovědětVymazat
  30. Díky za článek.
    Dojíždím Body Revolution s Jill a pomaloučku hledám co dál. Ale zdá se mi že čím víc toho čtu tím míň vím...
    Původně jsem přemýšlela nad P90x ale 1,5 hodiny už je vážně moc dlouho a nevím kde bych ten čas vzala... Moje otázka zní - je to srovnatelné s BR (tedy s koncem BR) - cardio a posilko. Mám v plánu dát dolů v ideálním případě 20 cm ale budu šťastná za 10cm přes své kritické místo - zadek. Už mám dole 10cm. Ale nějak poslední obou se mi to zastavilo :( Dík za info S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě jsem se prokousala dalšími informacemi... A zdá se že po BR bude insanity na zhubnutí dobrá volba. Pravděpodobně jej budu něčím doplňovat když budu mít čas dám si něco k tomu. A pak se uvidí. Ještě jednou dík S.

      Vymazat
    2. Myslím, že na hubnutí je to dobré. Držím palce ;)

      Vymazat
  31. No a ještě jedna věc, jestli můžu. Podle toho vzorce bych měla mít denní příjem lehce nad 2000 kcal a budu hubnout. Ježkovi oči. Zdá se mi že jím málo ale toto?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to dost, ale oni ví, proč to tak doporučují. Insanity je dost náročné, spálíš bšhem něj velké množství kalorií a je potřeba doplnit hodně energie, aby tvé tělo nestrádalo ;)

      Vymazat
  32. Ahoj já moc nechápu to je dohromady 60 videí.Já jsemjich na uložto tolik nenašla tak neví jestli to tetka chápu dobře.děkuju za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  33. potrebuju poradit s jidelnickem potrebuju dat dolu asi jen 6 kilo vic nechci...a zacinam v ondeli a moc se tesim...dekuju email chubby123@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Tak první polovinu jsem odcvičila a na druhou nemám je to na mě moc náročné myslíš,že je vhodné vyzkoušet něco od Jillian Michaels.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně můžeš, ale Jillian mi příjde o dost méně náročná :) Záleží na tobě, jak se cítíš. Můžeš vyzkoušet něco od té Jillian nebo zkus třeba na YouTube Zuzku Light ;)

      Vymazat
  35. Ahoj, chtěla bych se zeptat, kde se to dá stáhnout? Hledám, ale marně :(.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Moni. Měla bych pár dotazů. Insanity moc dobře znám a už pár workoutů jsem si od nich zacvičila. Jinak kombinuji Boba, Jillian, HIITs, posilování, pilates, jogu - chci mít své tréninky různorodé. Jenže můj metabolismus asi není úplně nejlepší, protože váha za poslední dva měsíce docela vyrostla a vůbec se mi to nelíbí. Chtěla jsem se držet okolo 50 kg (161 cm), ale teď mám 53 kg (jsem na původní váze) a bojím se, že to půjde nahoru. Taky se mi nelíbí cm navíc - pas a stehna mě dost znervózňují. Přiznávám, že jsem teďka měla trochu horší období, co se týče jídla - trochu jsem si zkusila, co je to jezení navíc (neřekla bych ZP, ale nějaký lehčí stupeň toho ano). Ale stále cvičím, řekla bych přiměřeně. Nevím, kde je teda pes zakopán. Jestli ta váha narostla kvůli těm horším, kaloricky větším, dnům...

    Dříve, okolo letních prázdnin, jsem vážila něco okolo 47 kg. Vím, bylo to málo a nejedla jsem moc správně (okolo 1000 kcal denně). Asi už tehdy jsem si ten metabolismus pošramotila. Pak (zimní měsíce) jsem ale začala jíst mnohem lépe (do 1700 kcal denně), váha se držela na 50 kg (ano, musela jsem přibrat) a byla jsem spokojená. Vůbec teď ale nevím, co si počít, jak jíst dál. Takové ty žrací dny se už nekonají, snažím se, ale je to docela těžké. Nesmím to dělat, to je asi základ. Příjde mi divné, že by ta váha stále stoupala kvůli těmhle horším dnům. Teď jsem se snažila příjem omezit, abych se dostala třeba na těch 50, tak na těch 1400 kcal, ale nikam to zřejmě nevede.

    Moc bych si přála nastartovat metabolismus a tím třeba i něco málo shodit (cm hlavně), jíst přiměřeně ku věku (17 let), stále cvičit, jíst více kvůli zdraví a správnému fungování těla. Nevíš, čím tohle vše napravit a "vyléčit" metabolismus? Všude jsem četla dostatek pohybu a více jídla. Měla bych to tedy zkusit? Jíst prostě více (ale hodnotně a kvalitně) a přidat na cvičení? Konkrétně třeba se věnovat hodně Insanity?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, no nárůst váhy určitě může být ovlivněn hlavně jídlem. Ale pokud dáš do pořádku to, mělo by se to zase srovnat. Já taky mívám taková období, ale jak najedu zase na ten "správný" jídelníček, tak se to srovná samo :)

      Ale 1400Kcal se mi zdá v tvém případě při tvém cvičení dost málo. Cvičení máš podle mě dost intenzivní a není třeba přidávat ještě nějaké velké množství Insanity. Já bych postupně navyšovala na jídle - třeba 100Kcal každý týden, než se dostaneš na hodnotu, kterou bys správně a ideálně měla být. Ono asi sis tělo dost vyhladověla, a jak jsi pak měla víb kaloričtějších dní, tak si hned začalo vše ukládat. Takže navyšovat, ale raději pomalu ;) A cvičení bych nějak neřešila, to máš podle mě v pohodě. Základ je ta strava ;)

      Vymazat
  37. A kdepak prosím vás najdu ty videa k insanity????

    OdpovědětVymazat
  38. Chtěla bych se zeptat, jak jsou ty videa jako např. Pure cardio and Cardio Abs, tak to je to samá videa jako je samostatné Pure Cardio, jen je k tomu připojené druhé video???

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)