sobota 5. května 2012

Poslední zvonění, majáles, maturity

Kostým na poslední zvonění :)
Něco málo o událostech ulynulého týdne. A že se toho událo dost. V pondělí poslední zvonění, následované majálesovými scénkami maturitních tříd, zakončené večerní maturantskou diskotékou. V průběhu týdne pak písemné maturity. 

Poslední zvonění jsem si užila. Ačkoliv chodit v 30 stupních v zimních kozačkách bylo trochu nepraktické, to přiznávám, ale kostým je kostým :D Mimochodem jsem se v tomto kostýmu cítila opravdu dobře :)

Scénky pro nižší ročníky se nám řekla bych povedly a večerní zakončení v místním klubu bylo  taky super :)

Ve středu jsme pak už všichni chtě nechtě naběhly zpět do školy na písemné maturity z češtiny. No jéje...všichni nervózní a nejhorší na celé státní maturitě bylo to tříhodinové čekání na druhou část. Didaktický test jsem myslím zvládla vcelku v pohodě, ale bojím se slohovky. Trošku odvážně jsem se pustila do publistického útvaru a teď se bojím, jestli tam mám vše, co tento styl vyžaduje. No přinejhorším si ji napíšu znovu v září :D Ovšem náladu mi tento ten pozvedli šaty, které jsem si na sebe oblékla po hodně dlouhé době. Konečně jsem v nich totiž vypadala dobře a nešel v nich vidět každý špek, který jsem kdysi měla :)

Druhá část písemných mě čekala hned ve čtvrtek. Angličtina - no pro mě naprostá brnkačka. Nervózní jsem nebyla, spíše jsem se těšila :D A opravdu to nebylo nic těžkého, jak jsem očekávala :)

No a teď už mi nastal svaťák. Mám čas do 1. června se vše potřebné naučit. Upřímně, nechce se mi :D Ale snažím se každý den tomu alespoň chvilku věnovat :)




26 komentářů :

  1. Wow, moc ti to sluší :) A neboj, slohovka určitě dobře dopadne, jsi šikovná.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti to sluší!:) A teda,divim se,že se nestresuješ.. :D Já z matury mám hrůzu už teď:D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi taky maturantka, jo? :-) Slohovky se taky bojim, protože to už prostě neovlivníme, kdo nám to bude opravovat..jinak angličtiny bych se bála, proto jsem dělala matiku :D Šla jsi za kovbojku?

    OdpovědětVymazat
  4. No ty jo, ty jsi teda na posledním zvonění zářila :-). Moc ti to sluší. Tak užívej svaťák a snaž se učit, pamatuju si sebe, že se mi taky hrozně moc nechtělo a bylo těžké se donutit.

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli jsou u státních maturit slohovky jako kdysi dávno za nás, tedy tak trochu
    nefér opravování, tak hodně štěstí - já skončila se 4.
    Hodně štěstí v učení, času máš do června spousty ;)

    Jinak Ti to moc moc slušelo :))

    OdpovědětVymazat
  6. Až v červnu? Páni, já maturuju už 18. května...no,trochu ti závidím :D A neboj, sloh bude v pohodě! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná fotka, moc ti to sluší :)
    Co jsi psala za téma toho publicistického útvaru? :) Určitě to bude v pohodě, však blog je taky takový publicistický útvar, máš to natrénované :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem na téma práce zdravotních sester a jejich práce. Pojala jsem to jako reportáž, protože jsme ji dostkrát psali i ve škole. Ale bojím se, aby to tomu opravujícímu došlo, že je to reportáž :D

      Vymazat
  8. Páni Ty jsi kočka. Budu držet pěsti.

    OdpovědětVymazat
  9. Teda kostým perfektní, jsi kočka!

    Ráda bych tě pozvala na můj nový blog, ještě neni úplně hotový, chce to úpravy. Ale doufám, že se bude líbit :-)

    http://fit-healthy-beautiful.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Tak držím palce na ústnej maturite a veľa síl do učenia:) Máte to trochu inak ako som to mala ja na Slovensku. Mali sme v apríli písomné skúšky normálne počas školy a potom sme ešte chodili celkom dlho do školy. Iba týždeň pred ústnou maturitou sme mali voľno na učenie, takže som sa nestíhala účiť, ale nakoniec všetko dobre dopadlo:)

    OdpovědětVymazat
  11. SUper kostým, škoda, že není i fotka v šatech. Držím palce na maturitu, to máte ten svaták nějak dlouhý??? Já dělám 1.6. státnice :-)

    OdpovědětVymazat
  12. držím palec. .. je to už pár let co jsem maturovala já ale dost živě si na to pořád pamatuju .. hlavně na to že při svaťáku jsem přibrala 5kg protože jsem se učila u babičky :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ten kostým je super!! Teda, to máte měsíc svaťák??

    OdpovědětVymazat
  14. Líbí se mi tvůj přístup Kovbojko ! :D

    OdpovědětVymazat
  15. pěkná kovbojka :) to čekání je na státních maturitách to nejhorší, minulý rok jsme dva týdny čekali na výsledky slohovek, byly to nekonečný dva týdny:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je ještě dobrý, my se výsledky slohovek dovíme až v půlce června, po ústních :D A zrovna slohovkou si nejsem vůbec jistá :D

      Vymazat
  16. Moc ti to sluší. Také myslím, že ti hodně sedí spletené vlasy :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Sekne ti to na fotke :) My to máme na SR úplne inak. Žiadne posledné zvonenie, len obyčajná hodinová rozlúčka, nič špeciálne a týždeň voľna pred maturitou.. Tak sa uč, aj keď viem že sa ti nechce a užívaj si do toho voľna :)

    OdpovědětVymazat
  18. Bóoože, ty seš kočka! Báječně ti to sekne, fakt a ta postava! Tohle je přesně to, co si představuju. Na vyrýsnované svaly moc nejsem a ty vypdáš báječně, až skoro závidím, že ty si to zvládla a já ne:(

    Držím palce k maturitě!

    OdpovědětVymazat
  19. Kostým super:-D A ty písemné budou určitě v pohodě, když jsi nervozní jen ze slohovky... to nebude problém:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuju za potěšení s tou váhou:-) Ale mám pocit, že tento týden jsem si přece jen trochu moc užívala:-) Tak uvidíme, snad to zas spadne:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Super kovbojka!! A držím palce ři maturitě..určitě jsi ty písemmné zmákla v pohodě ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Já psala charakteristiku toho učitele. Samozřejmě jsem si vymýšlela. Původně jsem chtěla vypravování, ale ta témata celkově stála za prd. Myslím, že slohovku mám pěknou, ale všechno záleží na hodnotiteli. Údajně se letos hodnotí i originalita. To jsem zvědavá, jak to dopadne! :-D
    Mezi testy jsme šli na pivo, čas uběhl rychle. :-)
    Ty máš svaťák měsíc?! :-D To já naklušu k ústním už 16. :-/

    OdpovědětVymazat
  24. Moc ti to sluší,jsi kočka..... Dany

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)