úterý 1. května 2012

Překonejte strach z neúspěchu a změňte své tělo

  Dnes mám pro vás článek k zamyšlení, který mi přišel e-mailem od Shin Ohtake. Opět jsem ho pro vás přeložila a mírně upravila podle sebe. Podle mě je dokonale výstižný. Překonat strach z neúspěchu a začít je často na našem rozhodnutí to nejtěžší. K čemu nám ale je, když to vzdáme předem? K ničemu, protože tak nedosáhneme nikdy svých cílů. Naopak, mnohdy zjistíme, že to vlastně ani není tak těžké. A už to, že tomu dáme šanci, je částečně výhra. Tak proč to alespoň nezkusit? :)


Děti nemají tak velký strach zkoušet nové věci jako většina dospělých. Proč? Děti ještě nemají zkušenosti a neví, že by se měli bát. Jsou ochotni zkusit cokoliv... Nebojí se selhání.

Jak postupně stárneme, tak se bohužel více bojíme zkoušet nové věci nebo si dávat nové cíle, jelikož jsme líní nebo (častěji) se bojíme, že bychom stejně neuspěli. A bojíme se neúspěchu, jelikož pak by nás kvůli toho ostatní soudili. Nechceme, aby se nám ostatní vysmívali. Ale ve skutečnosti jediný člověk, který nás opravdu soudí, jsme my sami. A pokud to dělají i ostatní? No a co! Je to přece náš život, ne jejich. Ve skutečnosti pak selháváme už jen proto, že jsme to nezkusili...

Mnoho lidí si nevěří...a vše to začíná v hlavě. Řeknou si, že to vypadá moc složitě, tudíž to nezvládnou. A když to nezvládnou, tak proč to vůbec zkoušet? Pokud si o sobě myslíte, že jste neschopní, pak to tak bude. Je jen na vás, pro co se rozhodnete. Chtít a věřit si je základ úspěchu.

Existují příběhy, legendy a pověsti, kde napohled slabí jedinci přemohou nemyslitelné, jdou navzdory překážkám a zvítězí. Tito lidé nejsou od nás rozdílní (pokud se opravdu nejedná o nějaké sci-fi postavy :D ). Schopnost překonat překážky a dosáhnout cílů je uvnitř každého z nás. Jen musíme přemoci naší mysl.

Správný přístup je mnohdy jediný rozhodující faktor ovlivňující, zda cílu dosáhneme či ne. A pokud cíle nedosáhnete napoprvé...neselhali jste, jenom jste ho ještě nedosáhli. Pokud se bojíte zkusit něco nového jenom proto, že je to moc těžké, moc náročné a bojíte se neúspěchu, je načase to změnit vaši definici slova neúspěch. Jediný okamžik, kdy v něčem neuspějete je chvíle, kdy se rozhodnete, že to nezkusíte. Neúspěch je to, že to vzdáte předem.

Najděte nový přístup, nenechte strach, aby vás držel v pozadí. Rozhodněte se pro úspěch.

"I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed."- Michael Jordan


10 komentářů :

  1. Hezky napsané...

    Jinak buchta byla moc dobrá, akorát jsem dala jahůdky :-)... Doufám, že nevadí, že jí tam mám, když je se zdrojem :-)...

    OdpovědětVymazat
  2. hezky napsané, je to dost k zamyšlení i motivační :)) mám moc ráda tvoje články, hlavně proto, jak motivuješ i ostatní, k tomu aby se začali snažit a cítili se lépe:)

    OdpovědětVymazat
  3. každý den jsem doma jinak, v pondělí v 17, v úterý v 19, ve středu zas v 17.. takže oběd doma připadá v úvahu jen na čtvrtek a pátek, kdy mám školu krátce či vůbec, jinak to musím vyřešit nějakou formou sendviče nebo salátku :) ten měsíc už to nějak snad vydržím, pak budou prázdniny.

    OdpovědětVymazat
  4. k článku - je fajn. já mám velký problém s vůlí. odolat nástrahám. a jakmile neodolám, už mám v hlavě myšlenku, že je vše zdraceno. člověk se snaží jak blb a pak to miska chipsů má zkazit? já to mám takto nastavené. je pro mě těžké odolávat nástrahám. nejíst večer, nemlsat ...
    ale rozhodla jsem se to po dlouhé době doopravdy zkusit - ne o tom pořád jen mluvit. od dnešního dne jím zdravě, málo a budu více cvičit. do konce prázdnin chci shodit 6 kilo snad se mi to podaří!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc dobrý článek..něco na tom bude. Určitě je to o sebevědomí a odhodlání s kterým já osobně mám dost velký problém a kolikrát jsem si opravdu přistihla při tom, že jsem si v hlavě říkala, že sama vím, že nikdy nezhubnu. A to je asi zádrhelem..

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek! Jinak já mám taky největší problémy s jídlem večer, když jsem v klidu. Mám pořád chuť něco uzobávat a myslím, že jsem si vypěstovala závislost na brambůrkách. To je pro mě nejhorší. Miluju jejich chut. Jinak super blog :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Zítra začínám maturovat, a tenhle článek mi dodal optimismus a odvahu na příští tři týdny .)))

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasný článek. Jsi skvělá, že se snažíš všechny povzbudit, jen tak dál! :)
    Zkuste štěstí v mojí Giveway! 1st Giveway

    OdpovědětVymazat
  9. Krásnej článek. Teď si taky zakládám blog o hubnutí, nechceš se spřátelit????

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)