neděle 27. května 2012

Proteinové tyčinky

Dnes jsem si připravovala domácí proteinové tyčinky. Tak mě napadlo, že se s vámi podělím o recept. Nejlepší na tom všem je, že si je můžete ochutit prakticky jakkoliv, podle toho, na co máte zrovna chuť. Tady je postup na mou variaci.

 
Budete potřebovat:
        na 4 menší tyčinky

50g ovesných vloček
25g arašídového másla
20g agáve sirupu/medu
15g rozinek
30g proteinu (já použila čokoládový)
voda nebo mléko dle potřeby
kokos na obalení

Postup přípravy:
Opět to už nemůže být jednodušší. Všechny suroviny dejte do mísy a smíchejte. Podle potřeby dolejte trochu vody nebo mléka, ale zase ne moc, abyste z toho neměli kaši. Nejlépe je vše promíchat rukama. Vzniknout by měla tužší hmota, ze které vytvarujte tyčinky.Mě osobně se podařilo přidat více vody, než bylo potřeba, takže jsem ji jednoduše zase odlila. Tyčinky pak obalte v kokosu a vložte do ledničky. V lednici tyčinky krásně ztuhnout, vločky nasají přebytek tekutin.

Energetické hodnoty:
na 1 tyčinku = 1/4 z celého množství
  • 677Kj (161Kcal)
  • 9g bílkovin
  • 17g sacharidů
  • 6g tuků

Podobné tyčnky jsem dělala už dříve. Tehdy jsem přidala ještě pomixovanou směs různých oříšků, semínek apod. a taky byly výborné. Místo rozinek můžete dát brusinky nebo nic, můžete přidat hořkou čokoládu apod. Další variace na proteinové tyčinky je třeba zde:

http://kulturistika.ronnie.cz/c-11297-dneska-varim-ja-marketa-kovrzkova-proteinove-tycinky.html

27 komentářů :

  1. další důvod, proč si konečně musím koupit ten protein! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo tyhle dělám taky jsou nejlepší a nejjednodušší..ještě se i pečou ale to se mi pořád nechce zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hm hm, tak to se musí vyzkoušet! :)
    Zkuste štěstí v mojí Giveway a vyhrajte parfém od Lanvin! 1st Giveway

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, stále odolávám tomu proteinu, ale asi již to nebude trvat a já si pro něj půjdu :D Vypadá to suprově :)
    http://bebeautiful-lee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jsem uvažovala co dneska ukuchtím, už jsem se asi rozhodla :)
    Mám tvůj blog strašně ráda, jsi inspirací a docela mě mrzí, že mi to hubnutí nejde tak skvěle jak tobě.
    Cvičím 30 day shared od Jllian a pak ses chci vrhout na Zuzku, sice jsem na postavě zhubla ale na váze ne. Docela mě to mrzí, jleikož se chci dostat pod 60 kilo. Přitom jsem už ve cvičení od Jilllian (teď dělám 3 level) vyřadila činky, abych neměla víc svalové hmoty a i tak na váze nehubnu, sice mi každý říká jak jsem zhubla, ale já mám pořád depky z té váhy:( Nemáš nějakou radu, jídlo či cvičení, jak dosáhnout úbytku na váze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A není důležitější, že to jde vidět na postavě? Vem si, že by jsi zhubla na váze, ale nešlo to poznat...k čemu pak ta čísla na váze jsou? Podle mě úplně k ničemu :) Nikdo se tě nezeptá kolik vážíš, ale tvou postavu budou soudit podle toho, jak vypadáš. Neřeš čísla na váze a soustřeď se na to jak se cítíš. Vím, že se to lehce řekne, taky jsem měla období kdy jsem chtěla dosáhnout prostě určitého čísla. Ale jakmile se váha zastavila a postava se stejně měnila dál k lepšímu, už to neřeším. Na co taky. Důležité je být spokojený :)

      PS: Pokud vážíš víc, respektive nehubneš, tvoří se ti svalová hmota. A čím více ji máš, i čím více vážíš, tím více spálíš za den kalorií v klidu ;)

      Vymazat
    2. vau takže když mám svalovou hmotu tak spálím víc kalorii? to je super.
      Právě mi lidi říkají, že hubnu. Ale de mi o to je mi 22 a pracuju v ženském kolektivu, a nejlepší je, že tam holky které, vypadají macatější než já tvrdí, že jim je 52 a mně je tak trapně když pak říkám, že já mám 60kg. Mám z toho pak strašné depky, přitom pořád cvičím

      Vymazat
    3. No jasně, sval spálí mnohem mnohem více kalorií než tuk či jiná hmota v těle :) Podle mě nemusíš nikomu říkat, kolik vážíš. A taky pochybuju, že o tom mluvíš každý den. Já už ani nepamatuju, kdy jsme se s holkama nebo s kýmkoliv bavili o tom, kolik vážíme. Max. s nejlepší kamarádkou a to taky jen vyjímečně. Vážně nestresuj se tou váhou. Vždyť je to fakt jen blbé číslo! Mám v plánu dát na blog i nějaké fotky, jak se může holce postava změnit, i když přibere, tak to pak teprv budeš koukat ;)

      Vymazat
    4. Tak na ty fotky se těším :) Kdybys s tím každý den měla pravdu, oni se o tom baví tak 2x týdně a to beze srandy.

      Vymazat
    5. Že je to furt baví to řešit :D Však můžeš mít vedle sebe 2 holky co váží stejně (např těch 60 kilo) a každá může vypadat ÚPLNĚ jinak. Vše se právě odvíjí od výšky, tělesné stavby a hlavně poměru svalové hmoty a tuků. Ta čísla vážně mohou být někdy frustrující, ale dá se to časem odnaučit nestresovat z toho tolik. A třeba se ta váha ještě pohne i směrem dolů. Někdy to tak taky bívá, že člověk nabere, nebo váha dlouho stojí a pak to najednou začne klesat ;)

      Vymazat
  6. čím by šlo nahradit arašídové máslo, nic mě nenapadá :/

    OdpovědětVymazat
  7. Ááách jo,proč nemám doma protein:(:D Vypadají dobře:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj
    tvůj blog mám moc ráda, díky tobě jsem se vrhla na hubnutí a zatím to ide docela dobře,dneks jsem dočetla tvoje otázky a to, že se chystáš na školu do Ostravy na báňské obor Management - Ekonomie podniku. Na to samé se chci příští rok přihlásit, už jsi dělala přímačky? Bylo to těžké? A jaké tam je přesně to přijímací řízení? Hledí na průměr? Do jakého precentilu berou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijímačky se dělali ve formě Národních srovnávacích zkoušek. Výsledky ještě nemám, snad někdy během června by měli přijít. Jinak prý od 70 percentil už je přijetí téměř jasné, v letáčcích píšou, že bys měla mít alespoň 30. Ale slyšela jsem, že loni tam brali fakt všechny, i s percentilem 12 ;) Jinak průměr nezohledňují a ty přijímačky jsou klasické Scia, mají 3 oddíly - verbální, analytická a matika.

      Vymazat
    2. A co tě nejvíc na scio připravilo? kdy si začala? máš nějaké typy na knížky něbo webky? Já jsem už něco zkoušela a připadám si úplně hloupá, protože jsem to nevěděla

      Vymazat
    3. Já měla ve škole přímo seminář, kde jsme ty testy dělali, takže už jsem nepotřebovala žádné další kurzy, knížky apod. Určitě je nejlepší si ty testy zoušet dělat a nechat si od někoho vysvětlit, jak řešit různé specifické úlohy, které se tam vyskytují. Tak třeba zkusit nějaký kurz - vím, že Scio je pořádá. Anebo to nastudovat z nějaké knížky či internetu ;)

      Vymazat
  9. Tak já posiluju..ale asi málo :D Nevím,zdá se mi takové neforemné a plochost taky docela chybí..:/:D

    OdpovědětVymazat
  10. Jooo, tlustá nejsem, akorát nezapnu kalhoty jedny, které mám moc ráda a tyto dvoje jsou mi hodně natěsno, není mi to pohodlné .)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, prosím tě..šel by něčím též zdravým nahradit ten protein a arašídové máslo? Jinak naprosto perfektní, lehké a ještě bez pečení-super!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nevím, čím by šel nahradit - napadá mě třeba sušená syrovátka či sušené mléko. Nebo se tam nemusí dávat vůbec a můžeš z toho udělat takové musli tyčinky :) Arašídové máslo můžeš nahradit rozemletými oříšky ;)

      Vymazat
  12. Super, děkuji moc za odpověď:))

    OdpovědětVymazat
  13. Práve jsem je vyzkoušela, ale s malou obměnou, dala jsem:
    50g pohankových vloček
    30g DM vanilkového proteinu
    35g sušených nakrájených meruněk
    40g crunchy burákového másla
    10g vanilkového cukru
    lžíci kakaa plus vodu dle potřeby.

    Vznikla z toho pěkná směs, dala jsem ji do dvou velkých srdíčkových formiček, ale asi ani celé srdíčko nesním a nechám to na víckrát :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mohu zeptat, kde seženu a jak vypadá protein z DM? Koukala jsem u nás v DM a našla jsem tam akorat nějaký prášek, s příchutí vanilky. Byl to drink. Ale nikde nebylo napsáno,že je to protein. Jsem zoufalá. Pokud máte fotku toho proteinu,jak v drogerii vypadá, byla bych vám neskutečně moc vděčná :) děkuji!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tuším tenhle: http://fddb.info/db/de/lebensmittel/dm_das_gesunde_plus__eiweiss_90_vanille/foto.html

      Ale doporučovala bych raději nějaký kvalitnější protein když už ;) Pokud chceš menší balení, tak můžu doporučit tento ;) http://obchod.ronnie.cz/s-2666-wpc-80-sacek.html

      Vymazat
    2. Děkuji mnohokrát za info !!!!

      Vymazat
  15. To mají být proteinové tyčinky?! A kde jsou ty dominující bílkoviny? Poměr bílkovin a tuku 3:2 je nepřijatelný. Maximum je 3:1. A sacharidů max. stejně jako bílkovin, spíše méně. Takže optimálně 50 g bílkovin, 30 g sacharidů a 10 g tuků.
    MOžná chutná, ale tohle je recept na vyloženě energetickou tyčinku, něco jako Voltage od Nutrendu. To není proteinová tyčinka.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)