středa 16. května 2012

Tvarožník

Dnes mám pro vás recept na tvarožník. Tentokrát jsem trochu experimentovala a recept jsem vymyslela sama. Viděla jsem spoustu různých receptů na tvarožníky, takže jsem od každého vzala něco a vymyslela nový originál. Trošku jsem se bála, ale nakonec vše dopadlo úspěšně :)


Budete potřebovat:

250g nízkotučného tvarohu
1 vanilkový tvaroh (Activia, Milko, Matyla,..)
2 vejce
50g dětské krupičky
cukr, med nebo sirup z agáve na doslazení (cca 3 lžíce/25g)

na posypku: 30g ovesných vloček, 10g kokosu, 5g kakao, půl lžičky oleje, lžička medu/sirupu z agáve

Postup přípravy:
Tvatohy vyšlehejte se žloutky, poté přidejte krupici a doslaďte. Nakonec vmíchejte sních z bílků. Posypku připravíme tak, že na pánvi rozehřeme kapku oleje (já použila půl lžíce kokosového, šlo by to i nasucho), přidáme vločky s kokosem a kakaem a opražíme. Nakonec přidáme asi lžičku medu nebo jiného sladila a zamícháme. Tvarohové těsto nalijeme do dortové či jiné formy a posypeme posypkou. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.


 
Energetické hodnoty:
       na celý tvarožník
  • 4057Kj (966Kcal)
  • 60,5 g bílkovin
  • 111g sacharidů
  • 31g tuků
    
     na 1/8 tvarožníku
  • 507Kj (121Kcal)
  • 7,5g bílkovin
  • 14g sacharidů
  • 4g tuků





32 komentářů :

  1. Tohle vypadá hodně dobře :o) A snadně!!

    OdpovědětVymazat
  2. tak už vím, co upeču, až budu mít zase pěčící náladu :) a to je poslední dobou nějak často....pořád něco dělám, abych oddálila učení :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, tohle je vážně bomba! Dnes to asi vyzkouším, snad se zadaří :))

    OdpovědětVymazat
  4. Sbíhají se mi sliny!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to zase vypadá skvěle..:-) Děkuju!:-) No právě, jde mi taky hlavně o tvarování postavy.. tak že by spinning 2x, posilovna 1x a zbytek týdne Jill mohl být dobrý kompromis?:-)

    OdpovědětVymazat
  6. tak tohle vypadá naprosto úžasně :))

    OdpovědětVymazat
  7. Pravda.. tak jsem si zarezerovala místno na dnešním spinningu:-) Možná tam po Six packu umřu, ale to nevadí!

    OdpovědětVymazat
  8. Máš perfektní blog! A tvaroh miluju, takže Tvůj tvarožník určitě vyzkouším:)
    Založila jsem si také blog o svém životním stylu, ale moc často zatím nepřispívám..:( Přesto se už pár článku nahromadilo, tak když tak koukni;) http://katyajejikejty.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá dobře! :) Každý víkend něco peču, takže tohle možná padne :D Jinak.. já nevím nepříjde mě že jím málo, jsem pořád najezená a hlad nemám ani třeba po těch třech hodinám , kdy mám jíst další..

    OdpovědětVymazat
  10. To je bomba! Strašne ti ďakujem za tento recept! Priateľ má v sobotu oslavu a chcela som mu urobiť radosť, miluje tvaroh! A chcela som aj niečo zdravšie, čo by som mohla aj ja. Môžem sa opýtať, myslíš, že by to bolo dobré, keby som na vrch dala napr. horkú čoko s cereáliami? on totiž vločky nejedáva :( Ale za tento recept ti naozaj veľmi, veľmi ďakujem, ani nevieš, ako si mi to teraz uľahčila! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Uznávám že na tom co jsi napsala pravda je. Jenže já má problém. Vlastně víc problémů. Ale jeden z nich je to , že tak nějak nevím co přidat, protože mi přijde , že když něco přidám, tak jsou to kraviny a věci které tělo absolutně nepotřebuje. Už neumím jíst normálně. Ale chci a budu. /hm, snad/ .

    OdpovědětVymazat
  12. http://www.stefajir.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Týjo, to vypadá krásně. Zítra musím koupit tvaroh!!

    OdpovědětVymazat
  14. No. . já když si stanovila odpolední svačinky do 200 kalorií .. tak to teda dopadalo :D Vždycky sem to "přesně" dodržela a pak si řekla, proč sem toho tolik žrala? Vždyť bymě stačila půlka. A hups, jedla jsem dál , a volnější dny? HAHAH :D Ty jsem si kdysi dávala na pátek.. a jak to dopadlo? Došla jsem ze školy,snědla oběd a pak že si dám teda něco sladkého jako dezert, začalo to nevině a končilo to v pět večer s plným břichem absolutní neschopností se pohnout a při myšlence na večeři mi bylo zle, takže takhle by to asi nešlo. Vlastně není to tak dávno, před třemi týdny to ještě tak bylo.. snažím se zlepšit, vím že ubrat si jídla není dobré,.. jenže, jinak by to prostě asi nešlo :( nedokážu se zastavit když mám toho jídla dost nebo "akorát". . prostě pořád si myslím že můžu,můžu a ejhle, je toho moc. Hodně moc. Tak sem do toho šla po hlavě a pět dní jím už .. tak jak jím. Víkendy vždycky víc .. tam si užívám snídaně o které se přes týden.. tak nějak šidím. Miluju totiž když můžu snídat třeba půl hodiny i více, když přitom můžu sedět buď na dvoře, nebo u nějakého fajn seriálu a nebo v posteli ! :) to si prostě užívám .. ale když to musím mít za 10 minut snězené , tak si to prostě ani neužiju.. Nějak se musm celkově zlepšit.. Ale teď musím pomaloučku , pomalu..

    OdpovědětVymazat
  15. Mňááám..to vypadá opravdu úžasně!

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem nedávno dělala podobný, akorát jsem měla korpus z vloček, ořechů, cukru a másla a na tom tvaroh a to bylo stráášně dobrý:)

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to dokonale, jako všechny tvoje recepty, ale v rámci toho, že tvaroh miluji rak tohle zkusím na 100 % :-).

    OdpovědětVymazat
  18. Vypadá to skvěle, miluji tvé recepty :)...jinak makovec je naprosto úžasnej :) (hlavně pro milovníky máku), doufám, že bude chutnat ;).

    OdpovědětVymazat
  19. ja tam pridala jeste trochu lesniho ovoce a bylo to skvely.. :) super recept :)

    OdpovědětVymazat
  20. Mňam super dezertík :) měl velký úspěch díky za tvůj blog :)

    OdpovědětVymazat
  21. Dneska se chystám péct, tak mi držte palce:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě uvažuju, že k tomu dodám někde jahody...

      Vymazat
  22. Je výborný!!! Už jsem si ho zkusila upéct a musím říct, že neměl chybu! :) jen jsem si trošičku pozměnila recept>500g tvarohu, trošku zakys.smetany 18% a podle chuti přidala sirup z agávie a třtinový cukr. ;) Máš skvělý blog, vždy se na něj ráda vracím. :))

    OdpovědětVymazat
  23. Taky jsem včera vyzkoušela tento recept a moc mi chutnal, dala jsem si ho dneska na svačinku. Je to výborná lehká svačinka z tvarohu, kde je dostatek bílkovin a tak zasytí:)) Děkuji za tip

    OdpovědětVymazat
  24. vyzerá super určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  25. to musím zkusit,vypadá nádherně!

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, dneska jsem tenhle tvarožník dělala a byl výborný. Dělala jsem ho trošku větší, protože nás na něj bylo víc (500g tvarohu, 100g krupice) jinak stejně a dostala jsem od všech pochvalu. Děkuji za super recept!
    Martina

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj :) včera jsem pekla je výborný :) tvůj blog se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  28. Prosím jakého průměru je forma? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)