čtvrtek 2. srpna 2012

Červená rýže s brokolicí, cizrnou a kuřecími nudličkami

Dnes jsem si zase dělala oběd alá "co dům dal". Dlouho jsem už nepřidala žádný recept, a proto jsem se rozhodla, že svému výtvoru dnes věnuji více pozornosti místo toho, abych ho zařadila jen do rubriky Food Inspiration. 


Zbytek kuřecích prsou ze včerejšího oběda, pozůstatek brokolice, která se již nevešla do jáhlového nákypu a půl plechovky cizrny, které by už do zeleninového salátu bylo příliš. A takto většinou vznikají mé obědy/večeře/snídaně. Co se jinam nevešlo, smíchám dohromady, popřípadě k tomu ještě něco přidám :D No a většinou je to jedlé. Stejně jako dnes :) Původně jsem plánovala místo rýže kuskus. Ten jsem měla ale včera na snídani (v sladkém provedení), proto nakonec zvítězila právě rýže. Přílohu ale můžete samozřejmě zvolit jakoukoliv :)

Budete potřebovat:
            na 1-2 porce

130g kuřecích prsou
100g brokolice
120g cizrny (uvařené nebo z plechovky)
100g rýže
1 malý rajský protlak (70g)
tvrdý sýr (cca 40g)
koření na dochucení
 
Postup přípravy:

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme na pánvi. Poté k nim přidáme uvařenou brokolici a cizrnu. Rýži uvaříme do měka ve vodě a když je hotová, smícháme ji s rajským protlakem. Kdo chce, může ještě pro chuť přidat trochu kečupu - nejlépe samozřejmě nějakého kvalitního, když už to má být zdravé :D No a pak vše smícháme dohromady nebo můžeme servírovat zvlášť - dle libosti. Nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Já vše s trochou sýra promíchala a pak jsem ho ještě nastrouhala nahoru :)

příprava - kuřecí masíčko, brokolice a cizrna :)


Přibližné energetické hodnoty:
na 1 porci = 1/2 z celého množství
  • 1637Kj (390Kcal)
  • 26g bílkovin
  • 56g sacharidů
  • 6g tuků


15 komentářů :

  1. Mňam, to by mi přišlo vhod, ale dnes mám smůlu :/

    OdpovědětVymazat
  2. to vyzerá skvelo, tento týždeň som si kúpila v Lidli cizrnu, ktorú som doma ešte nikdy nemala) a tak sa na ňu cez víkend chystám :)

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to dobře:) obědy !co dům dal" mám velice často:D

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju cizrnu! a bílé fazole!! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý nápad na úpravu cizrny :) Já cizrtnu vždycky připravovala jakoby na indický způsob - s cibulí a kari. Určitě vyzkouším :D

    OdpovědětVymazat
  6. Niečo podobné si robievam, len vymením kuracie mäso za sójové =)

    OdpovědětVymazat
  7. dnes som si urobila brutálne ranajky :) Kus kus, vločky, vlašské orechy, hrozienka, čučoriedky (zavarené), zatiaté vajíčkom a zapečené !!!!!!Neskutočná dobrota! Milujem tvoj blog, chodím sem každý den, viac krát a netrpenlivo očakávam každý článok!
    Viem že si veľmi vytažená, ale prosím pridávaj najviac ako sa ti len dá ! SI proste inšpiráciou pre veľa ludí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tvá snídaně zní fantasticky! A děkuji za milý komentář, budu se snažit i nadále :)

      Vymazat
  8. Přesně to jsem si dnes chtěla ověřit :) Můžu přidat! Nebýt dneška, nevím to ;)

    OdpovědětVymazat
  9. taky většinou tvořím z toho, co zbyde v ledničce..ale párkrát se mi už stalo, že to nebylo moc poživatelné :D naštěstí vařím jen pro sebe, takže jsem ještě nikoho nepřiotrávila :D

    OdpovědětVymazat
  10. Je mi jasné, že si každý den jídlo striktně, co se kalorické hodnoty týče, nehlídáš, ale v jakém rozmezí se asi tvůj příjem pohybuje? Mám BMR 6160 kJ, tak bych chtěla jíst tak +-7000 kJ. No jé, to si budu dopřávat :D
    Jinak souhlasím s každým tvým slovem. Nesnesla bych, aby mi do toho někdo rýpal, když ani neví, jaké mám porce. Pro mě teď bude hlavní vyhýbat se "koutku pokušení" u nás v kuchyni, jinak budu jíst vše, co je dobré a zdravé :)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky moc :) Jasně, ty už nějaký hubnoucí režim vůbec nemáš zapotřebí. Věřím, že se ti podaří bříško vypracovat podle tvých představ :)

    OdpovědětVymazat
  12. teda to vypada dobre!
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za inspiraci, vypadá to moc dobře. Akorát si nedovedu představit rýži smíchanou s protlakem, tenhle krok nejspíš přeskočím.

    OdpovědětVymazat
  14. mmmm :) vypadá to dobře hned bych si to dala :)
    http://wefeelsmile.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)