úterý 7. srpna 2012

Food Inspiration VI.

Již šestá dávka inspirace. Jsem moc ráda, že se vám tato rubrika líbí. Za chvíli mi ty fotky snad zaplní počítač, nějaká ta stovka jich tam už bude :D Když ono je škoda to jídlo nevyfotit a ještě větší pak ty fotky vymazat.


 Kaše z červené čočky, grilovaná cuketa, volské oko
Luštěniny jsem si opravdu zamilovala. Jednou z mých stálic je právě červená čočka. Kaši z ní mám moc ráda. Dělám ji s mrkví - čočku dám do hrnce, přidám k ní mrkev nakrájenou na drobno a společně povařím. Pak sliji vodu, dosolím, rozmixuji a pokud mám, přidám lžíci zakysané smetany. Mrkev dodá čočce skvělou chuť i barvičku. A grilovaná cuketa se mi osvědčila jako dokonalá příloha právě k tomuto jídlu - opět děkuji za inspiraci Sofii :)


 Jáhlová kaše, banán, hrozny, kešu
Netřeba komentovat. Prostě klasika :D


 Jáhlový nákyp s brokolicí, šunkou a sýrem
Na tom talíři to zrovna esteticky nevypadá :D Ale dobré to bylo. Recept na tento nákyp už taky nějakou tu dobu mám na blogu (odkaz). Dělala jsem ho teprv podruhé :)


 Ovesná kaše se lněným semínkem, banánem, ořechy a brusinkami
Tak tahle kašička mi chutnala opravdu hodně. Jedna z těch vyvedenějších. Lněné semínko mám doma, ale většinou ho nikam moc nepřidávám. Snad jen na domácí pečivo. Napadlo mě šoupnout ho do kaše a hned jsem objevila novou chuť! :)


 Kuřecí prso v cornflacích, bramborovo-mrkvové pyré
Mňami mňam :) Kuřecí prso obalím ve vajíčku a potom ve spešl směsi - rozdrobené cornflakes, kokos, troška skořice. To vše dvakrát, aby to mělo hezkou krustičku. Peču v troubě na pečícím papíru. K tomu pyré - brambory uvařím spolu s mrkví. Sliji vodu, přidám trošku másla, mléka a pomixuji.


 Americké borůvkové lívance
Opravdu extra nezdravá pochoutka, pro kterou mě inspirovala Lily de Paris. No večerní chutě na sladké zahnaly dokonale :D K tomu jsem si udělala domácí ledové Latté - trošku experiment ale povedl se.


 Zeleninový salát s mozzarellou, rozpečená špaldová bagetka s máslem
Ledový salát, rajčátka od babičky a mozzarella. Dochucené česnekovým octem, troška soli a pepře. K tomu ta bagetka, no prostě paráda. Po těžkém víkendu, co se jídla týče, dokonale lehká pochoutka :)


 Tvaroh s hruškou a ořechy, zalité zlatým sirupem
Opět hruštička z babiččiny zahrádky. Ta vám byla dobrá. Vůbec se to nedá srovnávat s těmi obchodovými. A v kombinaci s tvarohem, ořechy a sirupem svačinka jak má být :)


 Tortilla s kuřecím a krůtím masem, zelenina, jogurtový dresing
Nějak se mi ji nedařilo zamotat. Holt jsem tam toho do ní nacpala asi moc :D Na tortilly jsem měla chuť už dlouho, ale ne a ne si je koupit. Nakonec jsem se ale překonala. Jeden den byly na oběd a hned na druhý den ráno v podobě sladké snídaně (děkuji za inspiraci Ell z naší skupiny na FB). Ta ranní vypadala na pohled snad ještě hůř, takže jsem ji ani nefotila :D


 Celozrnné těstoviny, sója, červené fazole s kukuřicí
Jedna z mých oblíbených kombinací - fazole a kukuřice, nejlépe v chilli omáčce a k tomu sójové či kuřecí maso.


 Míchaná vajíčka se šunkou a sýrem, olivový štangl, zelenina
O olivovém štanglu jsem se zmiňovala již v minulém Food Inspiration. K míchaným vajíčkům se hodil dokonale :)


Čoko ovesná kaše, ostružiny, hrozny, mandle
Jak jinak, než ovoce z babiččiny zahrádky. Jo, užívám si ho, stále máme plnou ledničku i mrazák. V ovesné kaši je rozpuštěný kousek čokolády, tak jak to mám ráda. Ale to už taky znáte :)

32 komentářů :

  1. Jééé...jsem sice po večeři, ale tyhle fotky mi dělají chutě :D Už se těším na čtvrtek, až nebudu držet bílkoviny a dám si zase něco normálního :D Při pomyšlení na hrozny mi začíná téct z pusy slina :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tu jáhlovou kaši vaříš v mléce nebo ve vodě? Máš ji jinak krásně jemnou, mě pokaždé křupou jáhly mezi zuby :D a to je vařím, řekla bych, celkem dlouho..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji dělám z jíhlových vloček, proto je tak jemná ;) A vařím ji v léce.

      Vymazat
  3. Už podruhý během čtvrt roku jsem po odřezávání dásně kolem moudráku....vážně šlágr. Takže tvoje inspirace na veškerou "tekutou" stravu, mi přijdou fakt vhod :-D
    Obzvláště pak to bramborovo-mrkvové pyré mě docela nadchlo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé tebe bych chtěla mít doma:) takhle vařit, to je luxus!

    OdpovědětVymazat
  5. Jako vždy parádní, díky za inspiraci! Kuře v cornflacích už chci dlouho zkusit, musí to chutnat mňamózně :))

    OdpovědětVymazat
  6. Super, zítra nebo pozítří si udělám tu kaši z červené čočky a mrkve, ta vypadá užasně a mám doma červenou čočku, se kterou nevím co dělat :D

    OdpovědětVymazat
  7. Opět nádhera a super typy na to, co si určitě udělám. Už teď se těším na další inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  8. No to je krása! :) To se pak člověk nají i očima.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju moc za odpověď na to "Inbody"..až se tam stavíš, prosím napiš tady výsledky :D a konečně jsem se tohoto článku dočkala :D tohle na tvém blogu zbožńuju, je to to výjimečné, jedinečné, nejkrásnější!..a konečně mi někdo dal lákavý recept na červenou čočku (koupila jsem ji, ale nevěděla, co z ní udělat)..a ta čočka se nenamáčí? a kolik dáváš čočky a kolik na to množství vody? Děkuju..a k té poslední fotce, dodám jen *slint* :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červená se právě nemusí namáčet, proto ji dělám často :D Stačí chvíli vařit :) Čočky dávám tak 70g, vody tak orientačně. Prostě to zaliješ. Kdyby se vyvyařila, tak ještě můžeš v průběhu vaření dolít ;)

      Vymazat
  10. Kuřecí prso v cornflacích musím zkusit! A lívance inspirované mnou, juhů :-D No přesně, nedá se od toho odtrhnout:-) Jsou krásné..:-)
    A dneska se mi to počasí už teda zdá mnohem lepší.. jen kdyby to tak vydrželo:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Aaaa mě by zajímalo to zastrčené ledové kafé ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mléko jsem rozmixovala ponorným mixérem spolu s ledem do pěny a pak jsem k němu akorát přilívala horkou uvařenou kávu. Toť vše ;)

      Vymazat
  12. Všechno to vypadá krásně, máš všechno suprově nazdobený, taky to tak (většinou) dělám :D Hodně se mi líbí ten jáhlový nákyp, brzo vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mňam, to jídlo vypadá vážně skvěle!:) Nejspíš budeš dobrá kuchařka;P
    Nechtěla bys spřátelit?

    OdpovědětVymazat
  14. Fitness ty jsi kouzelnici v kuchyni. Závidím ti tvou fantazii

    OdpovědětVymazat
  15. Mňam mňam, ty mi děláš chutě :)Vypadá to vše moc lákavě, děkuji za inspiraci a tipy :-)

    OdpovědětVymazat
  16. To je nádhera! :) Kéž by mi takhle někdo vařil :))
    ...Ale ty lívance jsi tak na večer nesnědla všechny, ne?!:D

    OdpovědětVymazat
  17. Tak tvému notýsku přeji dlouhý a hodnotný život :D Mě ta výroba moc bavila, klidně bych to dělala na zakázku :D

    OdpovědětVymazat
  18. Tohle nebudu komentovat! :D vypadal to paradně! ;) a máme stejné talíře :D ty hnědé ;)

    OdpovědětVymazat
  19. mňam, u téhle rubriky si pokaždé říkám ,, to si udělám...a tohle taky" :D
    jáhlová kaše je klasika, zrovna jsem dneska jsem ji měla k obědu:) většinou ji mám spíš k snídani, ale do rána jsem to nemohla vydržet:D a ten olivový štangl jsem si díky tobě v bille koupila a hned jsem si ho zamilovala, díky za ispiraci!:)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak atletika mě kupodivu vůbec nebere:-D Ačkoliv neuběhnu nic a ani ostatní disciplíny mi samozřejmě nikdy nešly, pořád se mi to zdá jednodušší než ty šílenosti v gymnastice:-D

    OdpovědětVymazat
  21. Miluju tuhle rubriku...ty ovesné kašičky...a ta čočková kaše. Miluji čočku, měla bych jí zas brzy zařadit do jídelníčku :) mňam...no prostě krása :)

    OdpovědětVymazat
  22. Mňam - miluju ty tvé fotky :) Mám ráda skoro to samé. Hlavně ty kašičky mívám dost podobné. Ta tortilla mě pobavila :D Jsem ráda žes jí dala šanci a neboj se to zkusit znovu - a příště míň náplně :) Jinak taky může být chyba v tom, že je třeba až moc ohřátá - začne se potom spíš lámat a křupat a už nejde zabalit.
    Ale když jsem si je začínala teprve dělat, dopadla jsem několikrát úplně stejně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náplně bylo dost, to je fakt no. Potřebovala jsem tam nacpat celou porci masa i zeleniny a tortilla na to byla asi malá :D Podruhé už se ale povedla lépe :)

      Vymazat
  23. ahojky, prosímtě hrozně moc se mi líbí tvé jídlo (hlavně ty kaše) nemohla by jsi sem dávat recepty i s gramáží? :-)
    Děkuji moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je zbytečné dávat recepty na ovesné či jiné kaše. Jednoduše uvař vločky v mléku nebo ve vodě (či v kombinaci oojího). Já dám tak 5 lžic ;) Recepty občas nějaké přidávám (najdeš v rubrice recepty), ale příjde mi zbytečné je dávat na každé jídlo.

      Vymazat
    2. díky moc, mě by právě zajímalo kolik dáš třeba ořechů, sušeného ovoce, máku apod.? vypadá to tak vyváženě a dobře

      Vymazat
    3. Tak to vážně nevážím :D Dávám to prostě odhadem. Máku tak lžíci, ořechů hrst...jak kdy. Kdysi jsem to odvažovala, když jsem extra řešila hubnutí. Teď už je to myslím zbytečné :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)