čtvrtek 16. srpna 2012

Food Inspiration VII.

No nejsou rozkošní? :D Tohle bohužel ale můj výtvor není. Mé výtvory můžete vidět níž ;)

 Hovězí mleté maso, fazolky v rajčatové omáčce, rýže
Fazolky v rajčatové omáčce jsem si moc oblíbila. Nejraději je kombinuji s kuřecím nebo sójovým masem. Tentokrát jsem použila mleté hovězí. Jeden den k tomu byla rýže, druhý den kuskus :)


 Pohanková kaše, ostružiny, ryngle, ořechy
Likvidování babiččiného ovoce ze zahrádky. Pořád ho ještě trochu v ledničce máme. A co není v ledničce, je v mrazáku. Pár krabiček ostružin tam čeká na horší časy :)


 Rýžová kaše s lněným semínkem, mango
Tady jsem testovala své nové rýžové vločky. Abych kaši něčím ozvláštnila, přidala jsem lněné semínko. Nějak jsem si ho v poslední době oblíbila a dlouhodobé domácí zásoby pomalu mizí. 


Hollandia jahodová, bebe sušenky
No vrchol umění to není. Sušenky jsou ještě k tomu hezky rozlámané a opět složené :D Ale napadlo mě pro změnu vyfotit i něco jiného než kaši nebo oběd. Navíc je to moje oblíbená svačina :)


 Tofu s hráškem, pohanka
Víte, že tofu je výhodné kupovat? U nás stojí 200g cca 17Kč a vystačí mi na 2 obědy. Stejně tak třeba sójové nudličky za 13Kč. Pro chudé studenty ideální! 


 Tortilly se šunkou a zeleninovo-tuňákovou náplní
Koupila jsem si balení 8 tortill a jím je sama. Už pomalu nevím, co s nima :D Měla jsem je na oběd, na večeři, na sladko na snídani (samozřejmě, že ne v 1 den!) a stále tam ještě 2 zůstávají. Už bych je měla spotřebovat. Nějaký tip, s čím je udělat? :)


 Těstovinový salát
Popravdě už si ani moc nepamatuji, co v něm všechno bylo :D Ale nejspíše cherry rajčátka, kukuřice, hermelín a nějaký ten dresing :)


Ovesná kašička, ryngle, banán, rozinky v hořké čokoládě, mandle
Líbí se mi tady ta kombinace barev. A taky chutí! Rozinky v hořké čokoládě se do mých sladkých snídaní hodí dokonale. Tento týden jsem musela kupovat další balení, tentokrát už 200g :D Doporučuji, kupuji je v Lidlu a vůbec nejsou drahé :)

Bramborový salát
No, klasický bramborový salát to není, ale nevím, jak ho nazvat. Inspirovala mě Julie z blogu I love food (nejsem jediná, která má problém s názvem :D ). Kombinace chutí byla parádní, moc mi chutnal. Použila jsem do něj brambory, krabí tyčinky, vajíčko, ledový salát, rajčátka a navrch jogurtový dresing. Bokem jsem k němu nakonec přikusovala i kyselé okurky. Ty můžu jíst snad ke všemu :D

36 komentářů :

  1. Moni, 200g tofu za 17 Kč?? Kde?! U nás ho mají za dvojnásobek!

    A jinak kráásné fotky jako vždy:)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupuji ho v Bille - je to obyč neochucené. Uzené nebo marinované tam je dražší, skoro dvakrát tolik. Takže jsem se naučila kupovat toto a okořením si ho vždy sama :)

      Vymazat
    2. Díky za tip, Billu nemám po cestě, ale při nejbližší příležitosti se tam podívám:) A je fakt, že to neochucené vychází levněji, jednou za čas si ale ráda dopřeji i to uzené, protože k němu stačí jen salát a je to luxusní večeře, tu chuť jsem si opravdu zamilovala:)

      Vymazat
    3. Taky ho mám ráda. Nebo i to marinované je luxusní :) Ale vždycky jak stojím v tom obchodě, v jedné ruce držím 200g za 17Kč a v druhé 150g za 30Kč, tak vyhraje to čisté :D

      Vymazat
  2. Taky kupuji za 17 kč ve zdravé výživě..Jinak krásné fotky..nějaký bramborový salát taky vyzkouším..už dlouho mám chut na brambory..:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak hned ten první obrázek (rýže ve vaně) mě totálně rozsekal :D A miluju fotky tvých snídaní - vždycky mi dělají chutě :D

    OdpovědětVymazat
  4. wau, tak lacné tofu O.o u nás majú najlacnejšie za 3 eurá niečo (nad 50 korun), obyčajné biele, tiež 200 gramové. ochutené, alebo údené potom stoja 4-6 eur (100-170 korun?) :(

    ten cestovinový a zemiakový šalát by som Ti hneď zjedla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za další inspiraci, třeba teďka inspiruju já tebe ;D Zkus ty tortilly udělat na způsob pizzy.. v podstatě na ni můžeš dát cokoliv chceš-rajčatový protlak,mozarellu,koření,šunku atd. Hoď to na chvilku do trouby a je to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, taky už jsem to někde viděla. Teďkom na to ale bohužel nemám dost ingrediencí :D

      Vymazat
    2. Možná u mě:-D Dávám na ně špenát, kuřecí kousky a mozzarellu.. je to skvělé:-)

      Vymazat
    3. Já bych příště možná zkusila domací celozrné tortilly. je to strasně jednoduché a lepsí než nějaké "gumove" kupované některé jsou strašné. Jinak já si do tortill dávám rozpůlené cherry tajčatka okurku a česneko-jogurtový dresing (domácí samo sebou) :-D

      Vymazat
    4. jo a jeste ... je to strasně levné :-D

      Vymazat
  6. Moc pěkné jako vždy :)) Kde kupuješ tofu, prosím tě?? Tak laciné jsem snad nikde neviděla! :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Bille :) Ale tk levné tam mají právě jenom to nechucené. Uzené nebo marinové už je tak 2x dražší :)

      Vymazat
  7. Zkus si udělat sýrovou quessadellu (či jak se to píše :D) ;) vek dve tortilly, jednu dén na rozpalenou pánev, nech rozehřát, naskládej na to svůj olibený sýr, šunku a můžeš přidat nejaké bylinky, připleskni na to tu druhou tortillu, otoč a chvilku nech přihřát. Dej na talíř, rozkrájej na 4 dilky, přidej trošku cersvé zeleniny a máš dobry oběd nebo večeři.. ;) jinak do kaší nebo jogurtu dávám věci v čokoládě, ale vetsinou jsou to oříšky :) dnes jsem koupila tofu v dmku za 38kč!! Bordel! :D :/ a ti rýžový panáčci jsou rozkošní! By mě zajímalo jak to udelali.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to zní skvěle! To se mi moc líbí, určitě to bude mňamka. Teď jenom koupit sýr a šunku :D

      Vymazat
    2. Takové věci seženeš všude ;) :D Někdy to zkus, nebudeš zklamaná :)

      Vymazat
    3. Však já vím, že jo :D Jenom je zrovna nemáme doma. I když nějaký sýr by se možná našel :D

      Vymazat
    4. Nepopírám, že to nevíš ;) My máme doma sýr pořád, protože taťka je na nich závislý (bych řekla). Šunku máme taky skoro vždycky, ale nejčastější je u nás ten sýr :)

      Vymazat
    5. My většinou taky, občas ale zrovna dojde :D Ale plánuji si to udělat zítra na oběd (snad budou ty tortilly ještě dobré), zajdu si nakoupit a dám dovnitř možná i nějaké maso a zeleninu :)

      Vymazat
  8. Mončo, já narazila na spostu receptu s krabimi tycinkami, mimochodem urcite budou lahodne a dietni, ale co to slozeni?:( je to uplne humus no:(..proto me to odradilo z toho neco delat, tebe ne?

    Kacka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vím, že složení je nic moc. Ale jednou za čas si je dám ráda, nejím je pořád. Hodně lidí, co jí jinak zdravě, si občas dopřejí i něco nezdravého a já nejsem vyjímkou ;)

      Vymazat
    2. JJ sak v pohode, ja ti to nevycitam:) ja jim celkem casto neco "nezdraveho", protoze napr. glukozo-fruktozovy sirup je skoro vsude, ale jak havlicek tenkrat cetl slozeni tech tycinek, tak me celkem zamrazilo, protoze vsude to propagujou jako zdrave, pritom to tak vubec neni:)

      Kacka

      Vymazat
  9. Ta pohanková kaše vypadá božsky... kupuješ klasicky pohankové vločky? A kde? A poslední dotaz :-D... Musejí se vařit jako klasické nebo se jen zalejou horkou vodou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaše na fotce je z pohanky lámanky - vařím ji v mléce :) Ale zrovna jsem si koupila i pohankové vločky (psala jsem o nich včera). Ještě jsem je ale nedělala a kupovala jsem je v Kauflandu ;)

      Vymazat
  10. Já bych si udělala z tortil quesadillu .. je to výborné, vlastně to mám mnohem radši než obyčejné zamotané tortily ..když si zadáš do vyhledavače, tak určitě najde já dělám svoji oblíbenou náplň : rajčata, kukuřice, šunka a sýr + nějaké ty bylinky, mňam! Ale už jsem to dlouho neměla protože si nikdy nevzpomenu koupit tortily :D

    OdpovědětVymazat
  11. taky můžu doporučit quesadilly a nebo jsem dělala wrapy plněné tofu, když už byla o něm řeč :-) recept mám na blogu.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, protože od tebe čerpám inspiraci, taky přispěji svým receptem. Tortili dělám často a jsou u nás oblíbené. Den předem si naložím sojové maso (může být jakékoliv), to osmažím na pánvi, do trotili si naskládám ledový salát (nebo jakýkoliv), pokrájená rajčata a zakápnu lehce francouzským dresingem od Helmans, na to dám maso a zakápnu dresingem z Lidlu - je to kečup s horčicí. Vím, že dresingy jsou kalorické, ale používám jen občas a trochu. Má to skvělou chuť a i přítel, který jí normálně maso, to se sojou baští. Franc.dresing používám i do těstovinového salátu - těstoviny, nastrouhaná niva a eidam, papriky, rajčata, okurky a klidně i salát. Nemá to chybu.
    Moniko, mám na tebe dotaz. Vím, že jsi také zkoušela sach. vlny. Držím je už delší dobu, ale nikde jsem nenašla, jestli je nutné jíst sacharidy spíše dopoledne nebo je to u této diety jedno. Většinou doháním večer sachry raciolkama. Ale hubnu i tak, takže to asi tolik nevadí. Díky za odpověď.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip :) Sojové maso mě taky napadlo, asi ho do nich vážně použiju :) Jinak já mám různě dresingy taky ráda. Zastávám názor, že když je to s mírou, tak vůbec nevadí.

      A k tomu dotazu. Podle mě je to jedno, zvlášť když se ti daří hubnout. Obecně se doporučuje sacharidy více dopoledne, ale i večer jsou nějaké potřeba. A u sacharidových vln se stejně drží ty sacharidy celkem nízko, krom těch vyšších dnů. Takže bych to dělala, jak ti to vyhovuje, jen se samozřejmě držela toho předepsaného množství :)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď.

      Někdy používám místo tortil pita chléb, který nahřeji pár vteřin v mikrovlnce.

      SV si jedu podle svého a fungují, tak si s tím nebudu lámat hlavu :-)

      Měj se hezky a hodně úspěchů s tvarováním postavy.

      V.

      Vymazat
  13. Páni, máš můj obdiv!!:) A děláš mi chutě!!:D Jak na ty rozkošný panáčky tak na ty tvoje báječný výtvory!;P:)

    OdpovědětVymazat
  14. :D super omáčková koupel, pobavili
    rýžové vločky! to je to, co mi chybí! )))

    OdpovědětVymazat
  15. Zrovna sem ten obrázek viděla na facebooku :D :D celkem výtlem.. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem ráda, že sem přidáváš recepty, moc ráda se inspiruji :) Všdchny vypadají tak mňam ! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mimochodem, taky jsem si oblíbila bebe sušenky, ale s bílým jogurtem :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)