sobota 11. srpna 2012

Relax, inspirace a samozřejmě jídlo

Ne, že bych si obzvláště libovala v depresivním počasí, ale občas si ho opravdu užívám. Například zrovna dnes. Venku je už od rána zamračeno a prší. A právě to je ideální počasí pro relaxování, koukání na filmy, seriály, dočtení knížky nebo brouzdání po internetu. Po dlouhé době mě dokonce závan studeného vzduchu zvenku přiměl vytáhnout deku. To je pak teprv pohodička :) A tak dělám celý den přesně to, co jsem popsala výše a nemusím mít výčitky, že promrhám hezký den.

Teď zrovna opět sleduji olympiádu - tentokrát moderní gymnastiku. Je opravdu obdivuhodné, co ty holky dokážou. Mimo gymnastiku sleduji převážně atletiku. A právě tam obdivuji vysportované postavy atletek. Zajímalo by mě, jaký na ně máte názor? Zatímco já je tiše obdivuji, zbytek mé rodiny má evidentně jiný názor. Nezávisle na sobě jsem slyšela názor babičky i mamky. Obě se nad nimi ušklíbali a říkali, že vypadají příšerně a mají postavu jako nějaký chlap. Ale žena přece může mít svaly a přesto vypadat žensky, no ne? Sama to vidím u mnoha krásných fitness modelek. A atletky podle mě na tom nejsou jinak. Ovšem, 100 lidí, 100 názorů :)


No a jelikož i k tomu flákání se relaxování u televize a notebooku potřebuji dostatek energie, rozhodla jsem se dneska udělat domácí proteinové tyčinky. Jak jsem avizovala ve včerejším příspěvku, použila jsem do nich mé domácí mandlové máslo. A jsou naprosto famózní! Jednu jsem si dala na svačinu, ještě s hroznovým vínem a jenom jsem mlaskala :) No, nejlepší na nich je asi ta čokoládová poleva :D Samozřejmě ale je z hořké čokolády.

A jak vy trávíte deštivé dny? :)

34 komentářů :

  1. Úplne rovnako. Namiesto túry sedíme doma nad notebookmi a knihami a nerobime nič. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla podpořit naše kluky z vesnice na závodech, ale venku je opravdu zima, takže teď si pěkně zacvičím a pak zalezu do postele.
    Atletky se mi moc líbí. Některé jsou až přehnaně svalnaté, ale ve většině případů se mi to líbí a závidim jim!

    OdpovědětVymazat
  3. Podľa mňa atlétky majú pekné postavy, horšie je to napr. s kulturistkami. Ale je to ich práca a akceptujem to :).
    Tiež sedím nad notebookom, pečiem a nič sa mi nechce =D.

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mě nemají třeba zrovna sprinterky moc ženská těla. To právě gymnastky, to je jiná káva. Svaly, krásně pevná postava ale pořád ženské tvary. I když někomu připadá i postava Jillian a mě se líbí ;-) Jinak, mohla bych poprosit o radu kde jsi stáhla Tapout XT? Dozvěděla jsem se o tom právě tady, ráda bych to zkusila po Insanity, ale ne a ne najít linky :-( Krinoha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stahuji hlavně přes torrenty. Typout najdeš třeba tady:

      http://kat.ph/usearch/tapout%20xt/

      Nebo ještě stahuji přes filestube:

      http://www.filestube.com/search.html?q=tapout+xt&select=All

      Vymazat
    2. A mohla bych poprosit jestli by jsi mi poslala na mail workout plan? Postahovala jsem ty díly jednotlivě a tohle mi bhužel chybí.

      Vymazat
    3. k.birnbaumova@seznam.cz
      Děkuju moc ;-) Zatim mám před sebou ještě měsíc Insanity, ale už hledám, co po tom :D

      Vymazat
  5. No já mám dneska večer v plánu jít na zábavu, která je venku, takže prostě nesmí pršet :D Na gymnastiku jsem taky koukala, miluju jí a navíc jsem jí "zamlada" pár let taky dělala :) Kanaevová byla jasná, že je všechny rozseká ...vždycky na to koukám s pusou dokořán :D Atletiku moc nesleduju, já jsem spíš na ty třpytivý oblečky a hudbu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se jejich postavy moc líbí :)
    A ty proteinové tyčinky vypadají skvěle, hned bych si jednu dala, mnam!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já na to mám stejný názor, moc se mi atletky líbí, mě připadají ženské dostatečně, ale je jasné, že každý to má jinak, vždycky se mi líbily ženy (jsem skutečně jen na muže) se sportovnější postavou, menší prsa a třeba i větší pozadí, ale vysportované typově třeba Jennifer Lopez, to je podle mě krásná ženská a klobouk dolů v jejím věku jak vypadá. Můj manžel si myslí to samé, taky se mu to líbí. A taky jsme se zálibně dívali na akvabely, synchronizované plavání-to byly krásné figury!!! Ty proteinové tyčinky vypadají zabijácky! mňam :-D
    insanity z jakozamlada.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Dnes jsem byla venku pro švestky a sebrat slepičí vejce :D jinak internet, hledání dobrých receptů, upekla jsem si ovesnou buchtu a na nějaké cardio jsem se dnes pěkně vybodla. Jenže jsem měla výčitky a tak jsem si dala alespoň pár posilovacích videí s Cassey.

    Atletky jsou některé moc krásné ženské, ale musím přiznat, že mi jich spousty přišlo jako chlapice. Nejvíc se mi líbí akvabely - naprosto úžasné! a taky ty sprinterky. Dnes jsem ale žasla nad tou chodící disciplínou. Vůbec jsem nevěděla, že něco takového je a připadalo mi, že vypadají jako když pospíchají na záchod...:D

    OdpovědětVymazat
  9. Stejný názor jako ty ;) jenom oštěpařky a možná i plavkyně mají takové trošku chlapské postavy, ale o tom to je. K jejich sportům je potřeba mít řádné svaly na rukou. A celá naše rodina je vesměs stejného názoru, že svaly jsou pěkné a je jich potřeba, takže v tomto problém nemám :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jsi hrozně šikovná holka, stále mě něčím překvapuješ. Domácí mandlové máslo, proteinové tyčinky, atd... Spousta úžasných věcí. Jen tak dál :-). A jak je v Expresce?

    OdpovědětVymazat
  11. takové počasí miluju, když jsem zrovna doma a můžu odpočívat:) ale bohužel jsem včera byla od 9 ráno do 10 večer na brigádě na hudebním festivalu na hradě Veveří, takže to znamenalo 13 hodin mrznutí :D

    postavy gymnastek se mi líbí, mnohem líp vypadá svalnaté než vychrtlé nebo povolené tělo:)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za přání :) No, krátí se ti to :D
    Přeci jen má každá atletka jiné tělo... Některé mají už příliš namakaná ramena nebo stehna a to už se mi moc nelíbí. Jiné jsou ale stále velmi ženské a to se mi pak jejich postava fakt líbí :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj,
    som tvoja verna citatelka a sledujem ta uz od tvojich zaciatkov, i ked len takto anonymne. Velmi ma inspirujes ako clovek, mam strasne rada tvoje recepty i zazitky zo zivota :-)
    Mam 17 rokov a teraz pojdem do 3.rocnika na gymnaziu, nikdy som nebola silna ale ani som nejako nesportovala, az od aprila tohto roku. Od zaciatku leta cvicim Jillian, presla som cely Shred a teraz som sa pustila do Ripped in 3O Days a pridavam k tomu este beh a raz do tyzdna Zumbu. Lenze minuly tyzden som nejako zle doskocila na kotnik a dva dni som nemohla chodit, sla som s tym k doktorovi, ktory mi povedal ze mam asi natiahnuty vaz a mam to mat v klude a co najmenej chodit. Povedala som si ze ok, ze si to chcem vyliecit a nebudem to radsej provokovat, lenze uz necely tyzden vlastne len sedim doma na zadku a nic nerobim (snazila som sa ist na prechadzku ale bolo to ako trest).
    Moja otazka je ale ohladom pocitov, ktore prezivam, mam take divne stavy akoby vycitky, kedze som si zvykla na pohyb kazdy den, tak mi to chyba a vycitam si ze nemozem cvicit. Mojim cielom nebolo schudnut, som so svojou vahou spokojna (169/58) ale spevnit sa, takze ani stravu som nejako neobmedzovala a neriesila,ale odkedy som doma a necvicim, zacinam nad tym rozmyslat, ci by som teraz nemala zacat jest menej aby som nahodou nezazila nejaky jojo-efekt, proste som z toho nejako na nervy a to som pri tom diety nikdy neriesila a nedrzala. Preto som sa ta chcela opytat, ako si radis s takymito pocitmi, ak sa ti nahodou nepodari cez den cvicit alebo v tvojom pripade aj sa ti nepodari jedalnicek a tak, mozno to nezazivas, aj mna samu tieto moje myslienky prekvapuju. Bohuzial kamaratky ak su doma a nie na dovolenke, tak riesia len opekacky a opijacky, cize sa nemam s kym o tom porozpravat, tak ak by si mala cas a chut odpisat, bola by som rada :-) Snazim sa zabavat vsemozne inak ale tuto noc som mala o tom este aj nocne mory :-D
    Dakujem, tiez Monika :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuji za komentář :)

      Co se těch pocitů týče, asi vím o čem mluvíš. Taky cvičím pravidelně a mám na to prostě takový návyk. Samozřejmě ke sportu patří i regenerace a vím, že alespoň 1-2 dny v týdnu bych si měla tu pauzu dát měla a taky se o to snažím. I tak ten den na to cvičení myslím, že by možná bylo lepší, kdybych si zacvičila. Skoro se až kolikrát musím přemáhat, abych nic nedělala :D Je to prostě zvyk. Párkrát jsem byla třeba i na nějaké školní akci, vícedenním výletě apod. Tam třeba nějaké aktivity byly, ale i tak jsem zažívala "absťák" po svém cvičení. A nemoci cvičit kvůli zranění nebo nemoci se mi snad ještě nestalo. Ale asi chápu, jak se musíš cítit.

      Pokud hubnout nepotřebuješ, nemyslím si, že bys musela jídelníček až tak řešit. Jestli někde ubrat, tak podle mě stačí trošku. Přecejen píšeš, že si se neomezovala, ani když si začala cvičit. Takže jestl ito chápu správně, tak jsi takto jedla i dříve, když si necvičila. A to jsi taky nepřibírala, ne? Takže si nemyslím, že by nějaký velký jojo efekt přišel teď :) Já třeba cítím, že když více cvičím, mám i více hlad. Když necvičím nebo mám pauzu, tak toho sním automaticky někdy i méně. Tělo si samo řekne, co potřebuje :)

      Přeji ti brzké uzdravení a moc se tím nestresuj. To taky není dobré. Ber to tak, že je to přechodný stav a brzy se zase ke cvičení budeš moci vrátit ;)

      Vymazat
    2. Dakujem, normalne si mi zlepsila naladu a budem sa snazit s tym co najmenej stresovat a robit rozne ine aktivity. je len zvlastne ako ked niekedy citam rozne chudnuce blogy ale aj podla seba, kolko myslienok vieme tak prirodzenym veciam ako je jedlo a pohyba denne venovat :-)
      Drzim palce v blogu a verim ze raz to tu budes mat podobne ako ma Cassey alebo Jillian a tesim sa hlavne na tricka s logom "Fitness as a lifestyle" :-)

      Vymazat
    3. Ty jsi zase zlepšila náladu mě :) Trička s logem jsou super nápad. Uvidíme, zda to někdy dotáhnu až tak daleko :D

      Vymazat
  14. To si piš! Jím si jako královna :D A vyhovuje mi to tak. Vím, že při takovém výdeji si můžu dopřávat. Pak dej vědět, jak dopadl tvůj týdenní výdej :)
    A užij si nedělní oddych, já se na něj moc těšila.

    OdpovědětVymazat
  15. Taky jsme doma probírali, kolik peněz projíme :D A od doby, co cvičím, toho sním fakt hodně. Víc než dřív a přitom mám hezčí postavu. Však víme, jak to je ;)

    Ano, v návodu mám, že sporttester ukazuje spálený tuk v gramech. Ale samozřejmě je to orientační. Neberu to nijak vážně, ale vyšší číslo vždy potěší :)

    OdpovědětVymazat
  16. bohužel se učím na státnice, takže trávím dny doma, maximálně venku na zahradě...
    dříve jsem závodně plavala, takže se mi postava sportovkyň líbí, hlavně atletky a plavkyně, ikdyž nemají žádná prsa, ale dostat od nich facku bych nechtěla, když vidím ty pracky:):)k plavání mám stále blízko,odnesla jsem si z toho širší ramena a skvělé zážitky...

    OdpovědětVymazat
  17. Od doby co se snažím něco málo cvičit jsem si všimla že o hodně víc sleduju všechny sportovní kanály a tak mi neunikla ani Olympiáda. Musím říct že jsem zírala s otevřenou pusou (stejně jako třeba na Zuzku) a jen tiše záviděla. Ale myslím že ještě před pár lety bych řekla že všechny atletky mají mužské tvary a o hodně víc bych obdivovala vychrtlé těla modelkek. Takže určitě spuhlasím s tím že každý má svůj názor a někdy je těch názorů ještě víc. Jinak jako vždy skvělý článek! Lezu sem snad každý den a vždycky mě potěší když je tady něco nového protože se vždycky jedná o kvalitní a rozhodně inspirativní články.
    Na závěr bych tě chtěla požádat o radu. Začala jsem dost intenzivně cvičit asi v březnu. Začala jsem s Jillian a postupně (a hlavně díky tobě) jsem se dostala k bodyrocku (který je úžasný a hrozně mě baví). Asi od začátku prázdnin jsem začala mít problemy s koleny které po cvičení bolely. Nebyla to nijak závratná bolest ale cítila jsem jí. Nedávno jsem kvůli nemoci musela cvičení na 2 týdny vypustit a když jsem po těch dvou týdnech znovu s cvičením začala (konkrétně půlhodinkou s Jillian) bolest kolen byla větší než kdykoli předtím. Dokonce ji i teď po 3 dnech cvičení při chůzi cítím. Přemýšlela jsem čím to může být - špatným střečingem nebo zle provedenými cviky..A tak bych se tě chtěla jako zkušené zeptat jestli jsi se s něčím podobným taky setkala a jestli ano jak jsi to řešila. Předem děkuju za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že sporotvní postavy se líbí hlavně těm, kteří sami sportují :) Jinak moc děkuji za milý komentář! :)

      A k tvému dotazu. Kdysi mě občas také kolena bolely, ale nikdy to nebylo nic velkého. Stávalo se mi to ještě když jsem hrála volejbal a teď mě bolí, jenom kyž mám hodně náročný den - třeba si zacvičím doma, pak cesta do práce, kde jsem třeba zrovna celý den taky na nohou. Ale opravdu je to jenom vyjímečně. Asi to bude z toho cvičení - přecejen je tam spousta skákání a ty nárazy mohou mít na kolena negativní vliv. Ještě mě napadá, že můžeš špatně provádět některé cviky. Například u dřepů a výpadů je hodně zdůrazňována správná technika, aby se nezatěžovaly a nepoškozovaly klouby. Tzn. vždy musí být koleno nad kotníkem, nesmí jít dopředu před chodidlo. A u různého skákání bys měla dopadat lehce, nejlépe na špičky. Poznáš to tak, že skákáním neděláš velký hluk. Čím méně je dopat slyšet, tím lépe ;) Jinak jsem měla pocit, že mi na tyto bolesti kolen, křeče a podobné probémy hodně pomáhá rozpustný hořčík který piju. Psala jsem tu o něm už taky článek ;) Píšeš, žes měla pauzu 2 týdny a teď to bolí víc. Tělo si asi odpočinulo a teď je to pro něj trochu šok. Dej tomu čas, zkus si dopřát více odpočinku a zaměřit se na tu správnou techniku cviků ;)

      Vymazat
  18. Jak jsi psala o tom že koleno nesmí být před špičkami prstů u nohou - na to si dávám celkem pozor vždycky se pozoruju v zrcadle :-). Ale o tom skákání a podobně jsem nevěděla. Ten článek o hořčíku jsem kdysi četla a zrovna před chvílí jsem ho znovu našla a pročetla. Myslím že by to mohlo aspoň trochu pomoct. A s tím šokem máš asi taky pravdu. Byla jsem pět dní v nemocnici kde jsem kvůli infuzi byla praktický celý den odkázána na ležení v posteli (a sledování LOH) a tak to asi pro tělo může být trochu náročnější. Asi pro začátek zkusím nějaká snadnější cvičení nebo místo posilování spíš běh nebo plavání. Každopádně ještě jednou děkuju za komentář !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě běh je na klouby a kolena celkem náročný. Ale plavání je ideální :) Posilování by taky neměl být problém. Spíše právě to skákání, popřípadě dřepy/výpady mohou dělat problém ;)

      Vymazat
  19. Hmm.. Ty tyčinky vypadají opravdu dobře!:P
    Já zase v sobotu měla chvíli depku z toho, jak bylo hnusně. Jinak na olympiádu jsem taky koukala, a ženskou postavu s vytvarovaným bříškem a s hezkýma svalama (přiměřenýma, ne jako nenějaký nadopovaný kulturista!) mám názor takovýto: Uááá!♥:D Líbí se mi to!:)

    OdpovědětVymazat
  20. V takovýmto počasí se skvěle relaxuje a vaří a peče :D Jinak mě se líbí postavy těch holek, co běhají na kratší vzdálenosti, mají dobře vypracovaný bříška :D Ale Bolt je stejně největší frajer :)))

    OdpovědětVymazat
  21. Noo.. podivaj sa na babicku a maminku, sice je neznam, ale je to taky nejaky alibizmus na vlastnu linost podla mna :D poznam to podla svojej maminky, stale si mysli, aku ma na svoj vek super postavu (je hubena), ale vsecka koza jej visi a ma celulitidu, stacilo by trochu cvicenia a bola by este lepsia :) ale alibizmus a linost.... a taky zavist si myslim. chlapom sa celulitida a povadla kuze nelibi :D
    Lea

    OdpovědětVymazat
  22. Tak mě se víc líbí gymnastky ne atletky, a když už atletky tak hubení vytrvalkyně..:-) Ale že by byly svalnaté holky škaredé? Blbost..
    Domácí proteinové tyčinky? Wow! Tak to jsem asi ještě neviděla..:-)
    ANTM stahuju přes torrenty z piratebay:-) Tam je téměř všechno:-) Už jsem začala s Británií, a teda první půlhodina byla těžká:-D Asi stejně jako první tři dny v Anglii..:-D

    OdpovědětVymazat
  23. Olympiádu jsem sledovala po celou dobu jejího trvání :) a jen s tichou závistí jsem pozorovala vypracovaná bříška např. běžkyní či skokanek do výšky apod...mně připadají krásné :)...hlavně třeba v takových disciplínách, kdy nepotřebují tolik osvalené ruce a ramena...to se pak nelíbí mne :)...ale hezká pevná bříška a nohy...to je krása :). Však to ty holky taky nemají zadarmo :). No jo...maminky a babičky...to už je trošku jiná generace nu :)

    Jinak ty tyčinky vypadají dokonale, ty si umíš žít :D :)

    OdpovědětVymazat
  24. Já miluji takové to počasí, kdy člověk nic nemusí a má na to i omluvu, protože je ošklivě :).

    OdpovědětVymazat
  25. Třeba miluju a obdivuju a motivuju se Jessicou Ennis, vyhrála sedmiboj, udělala rekord na 100m překážky, je hrozně sympatická, krásná, milá a v šatech vypadá sexy, i když ji jsou stále vidět svaly na rukou.. ale no a co? Každá žena by měla mít svaly a přitom i tuk, svaly jsou zdravé a přitom těla atletek a dalších sportovkyň by měla být velmi zdravá a vyvářená, kvůli jejich výkonům..
    tedy jsou bohužel sporty, kde se jede na něco jiného, třeba skoky na lyžích nebo koňské závody a tak, tam je důležitá co nejnižší váha... moderní gymnastika mojí spolužačce přivodila anorexii - kvůli tvrdým trenérům, před každým treninkem se vážilo a kdo vážil víc musel nějakou dobu běhat.. prostě šílené

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)